ЈАС ПОВЕЌЕ НЕМАМ СИЛИ БИДЕЈЌИ ПАК ПО СТАРО ТЕРА!се смиривме што се смиривме му објаснив некои работи....и ок....излеговме вечерта и убаво си отидов кај него ова она потоа вдиско отидовме со друштво и така супер се...ама пак правеше неш со ме нервираше или ми сконтра неш ама се иггноре ај да не бидам дотолку си реков пак расправии.и ок...утредента пак се океј не се карам смирена се,тој си имаше раб не се видовме ,а утредента ск си замина а и уште е .и нормални разговори си водам не се замарам не се карам па дури и да се нервирам.но не вредело по ова денес што го направи ....јас на фб седев нешто и ми вика мн седиш деновиве до покасно ....реков не сум на фб имам раб гледам на али експрес тоа што сакам да нарачам и ти ги пракјам тебе реков да не ги изгубам,и ми вика козјнае со праиш ти реков сакаш види провери бе....И ми вика дај пасс од фб ,не реков не може пасс ,и реков ако сакаш да виидиш имаш тајм вивер ке ти кажам пас и така и направи ,тоа тајм вивер знаете на ком да ми влезе е и да глеа со праам....и виде на фб со праам се виде и пораки и виде дека св гледав и на али експрес и потоа отиде на хистори да глеа кај сум отварала....и виде за некои 2 маски со едниот братучед мие а др е пријател и нема врска не се лутеше и ај ок и наеднаш виде дека на фемина сум имала акаунт ,сум гледала сум пишувала.....и отвори а му реков не отворај тоа мое си е приватно,за мене е реков ,женски е форумов,и му исклучив да не глеа и после ме тераше ми вика си зборела со машки може ......сеа ке напрааам акаунт нез со .....на фемина ,,не мораш реков ете види ако толку сакас и му покажав дека немам со машки ама виде неш од разговорот од лични пораки....со сум прашувала...и као фати да се нервира затоа сум се смирила ова она...ама не виде се што имам прашано од личниве пораки...само почетокот и се нанервирав више и му исклучив...и као реков не се смирив заради тоа пошо јас веке бев скарана лом со тебе ,и потоа се преиспитав сама и сватив дека не е ок неш дека треба да се смирам и само совет реков побарав неш .......ти сама не можеш одлуки нез со ...требало да бидам каква со сум......епа реков со тебе не може човек да биде како со треба да биде.Не може сега да свати зошто овие 3 дена сум некако смирена ,не се карам и мие сеедно за некои работи, па муе чудно не е навикнат ,сега и тоа му смета мислам!!!!!!!!!!!И му побарав јас да видам кај него сега со правел тој...еее не мозел легнат бил векје и не можел да станува кичмата го боли пошо работеше неш ај разбирам тоа го боли ама нека стане нека земе лап топот и нека ми покаже ее немал ниш гледано не ни седел на фб кесум видела не можел сега .......се нанервирав лом се напраив јас реков ти со сакаше си заврши а мене со ме интересира не е битно.лом беше ....Дури му викам сликата со ти реков да ја ставиш на профил 5 пати ти реков и на фб и на моб не ја ставаш...и ме игнорираш,а убаво те прашав ако не сакаш да ја ставиш јас ке ја ставам,сликата е кај со сме гушнати.и не ми одговараше ке ја ставам не ја става ,пак го прашувам игнорира а не знае да каже и на крај вика шом не ја ставам значи не сум сакал ,зошто мора јас да ја ставам ,баш таа кајс о сме гушнати друга ке ставам.па реков имаш уста кажиииииииииииииии„!!!!!!!!!„не као будала јас да изигравам овде.ЕЕЕ СУМ ЗНАЕЛА ЈАС ШТО НЕ САКАЛ ТОЈ ,АКО МЕ ИГНОРИРАЛ ЗНАЧИ НЕ САКАЛ!А ЗНАЧИ И ЈАС ДА ИГНОРИРАМ ТОА ШТО НЕ САКАМ РЕКОВ ?ДА СЕ НЕРВИРАШ И ТИ РЕКОВ АКО?ПА АКО ОК РЕКОВ НЕ ЗНАЕВ.Доста е по твоеееееееее реков доста е више не може се по твое да биде во животов и ти што сакаш и се .лом се дерев викав не можев стварно.јас не мозам да бидам смирена ке најде неш и не мозам никако ........таман реков ке се трудам но не вреди.
ПОТОА И други теми се отворија за се што е по негово,и дека се што ке каже тој ке збцка па после се карам јас,ме праи будала и сл не е за габе со се карамм...и ми вика за одење кај што сум сакала јас јас да сум организирала а не на него да сум чекала се...сама да сум си органзиирала пошо тој не сакал да оди јас кај шо сум сакала на примеер за забава неш транс го терав да одиме на white sensation,тој си бил и сега ако бил др не треба да одат ,не можел не сакал имало наркомани незнам штооо...абе реков да беше само ова да ти смета ај ,,,ти се по твое сакаш и секс по твое колку како и каде ,и одење некаде ,и кога ке се видиме,и секоја точка од животов со ја планирам ти да ми кажешшшшшшшшшш?не неможе вака му се дерев ....тој си дава свои објасувања....не сум разбирала ,да сум организирала,тој поминал некои работи,незнам шо ,немал време ,не сакал тоа и тоа време,абе триста глупости .и на крај у пм го отерав пошо ми рече не можел тој среда навечер на пример со мене до 3 да се глеал да губел време,, тој сакал сабајле а јас не сум можела или поладне не сум можела па сеа навечер не сакал тој .инаеттттттттттттттттттттттттт не не го отерав реков зивотино една да видиме кого ке нервираш му спуштив и му пишав порака после дали сака да раскинеме со праи вака или да ужива да ме нервира пошто не можам векје јас.нити да се карам нити да бидам смирена ,нити топла нити ладна со него.и тоа му е чудно и ако не се карам.па бара причини ,ме проверуа ете викажав виде и за фемина неш........и си збори само.каква да бидам јас со него незнам тоа мие најтешко.се прашувам сега што да направам дали е тука некаде крајот .........нити да сме заедно нити да не сме.........
ПИши малце по прегледно очиве ме заболеа. Види. Би ти кажал да си расчистиш со дечко ти и заврти нов лист. Се гледа дека абер си нема он со тебе ни ти со него. Зошто му даваш team viewer? Тоа треба лично твое да биде, а не па да ти чита. што си пишувала на фб или на фемина? Мислам не те нервираше, кога гледаше како ти буричка во приватни пораки? Тоа треба одма да му го исклучиш или поубаво ич да не му даваш. Очигледно, неговата доверба кон тебе му е отидена во минус, незнам дали истото важи и за тебе. Не му дозволувај да си игра мајтап со тебе, со тоа што он ништо не ти покажува да видиш ти. И зошто несака да стави ваша слика каде што сте гушнати на фб? Да не се гледа со некоја, па незнае она за вас. Искрено, типов не те прифаќа таква како што си, и сака да те смени, за да му одговара на него. Или, ни он незнае што сака веќе
kasandrasrce, јасно ти е и на тебе веќе што му е нему и што треба да направиш. И во иднина, брани си ја својата приватност. Ако некој не ти верува, не ни заслужува да е со тебе.
Прво - Ме фрапира фактот што имаш полни 22 години а речникот ти е како Бранко и Талија да отишле на гости каде се заиграле, и така играјќи си врз глава им паднал црешовиот борррррррррр. Затоа искрено се надевам дека немаш толку години, туку само дошло до некое побркување во системот додека си ги внесувала датумот и годината на раѓање. Второ - Ми се чини дека повеќе интерпукциски знаци на соодветно место ќе најдам утрово дур матам кајгана отколку во твојов пост. Затоа мој добронамерен совет би ти бил да почнеш да читаш книги, ако веќе стварно немаш услови да бидеш дел од образовниот систем. Патем, овојпат нема да го цензурирам постов и нека го бришат модераторите доколку го сметаат за несоодветен, ама ова вашево стварно прејде преку сите можни граници! Мислам, никој не бара од вас да бидете врвни познавачи на македонскиот литературен јазик, а ниту да пишувате докторски дисертации по форумов, ама мора да сфатите дека ако сакате да ви биде помогнато првин мора да научите како да го претставите проблемот. И не, нема да те советувам. Од причина што очиве патлиџани ми станаа дур разберам што сакал писателот да каже.
Леле Касандро, мори барем Касандра беше поитра од тебе. Што да ти кажам, го прочитав цело. Можам да забележаш дека додека си пишувала рацете ти се треселе. Но добро, мене мој дечко да ми рече "губам време гледајќи се со тебе до 3 саат" одма без објаснување ќе го откачам. Што ми вреди таков ако он со мене оди ради досада. И ти претеруваш многу ај ај. Неможете да си најдете заеднички јазик еднаш, ова е детско. Ама морам да ти кажам дека дечкоти си игра к*р со тебе или како да се изразам подобро си врти рингишпил. Кај сака и како сака си прави. До сега требаше да ставиш крај овие расправии се сувишни, ништо нема да биде како порано. Направи нов пудинг и види како ќе го изедеш.
Касандрасрце, милам дека премногу оптоварувате со небитни ствари. Тој си тера некој свој филм, ти коа си се уфурила околу него, па само се караш, па се смируваш, едноставно се мачиш. Имаш 22 години, мораш смирено да реагираш. Сфаќам дека одите и го сакаш и се тоа, ама очигледно и на двајцата ви треба малце време да вдишете воздух и да не се форсирате. Сте дошле во состојба кога не си годите еден на друг многу. Наравете некое време пауза така што ќе видите што е најдобро да се случува со вашата врска. Релакс. Поздрав
Здраво женски. ... Епа вака...има еден мноогу здодевен тип...ме аднам на фб..и јас ос култура после 5 одбивања го прифатив...и се пишуеме све ок ама дечково стана досадно. ..нема ден да не ми пише...е сеа варам совети од вас како на културен начин да му мавнам корпа , да свати дека немам намера да бидам во врска со него (пошто ми се пушта) ..? *
^ Кажи му фино лепо дека имаш дечко и дека не сакаш да те вознемирува. Дека и дечко ти се вклучува од кај тебе и може да ти направи проблеми со него. Ако и после ова не сфаќа и продолжи да те замара блокирај го, па не ќе може да ти пишува.
slikaj se so nekoj drugar,brat,bratuced i stavi ja slikata na profil,potoa kazi mu deka imas decko i deka zaednicki vi e profilot.Mislam deka ke oladi stom ke te vidi na slika na masko.Sekako slikata ke e privremeno resenie...
Фино лепо ќе му објасниш дека си зафатена, а ако не сфаќа тогаш кажи му како демек дечко ти видел што правиш на фејсбук и се лути што толку комуницираш со него.
Ако сакаш комуникација и понатаму објасни му, ама нема да те свати. Мојот случај: тој по 100 пораки иако ретко отварам фб, нема да одговорам. Наредниот пат кога ќе отворам пак епа блокче за цртање доби.
Касандра како можеш да живееш со таков здодевен тип колку се гледа дека ама воопшто не те сака,ниту пак те почитува,јас да бев на твое место ќе го откачев одма и немаше ниту да ми недостига,како може да ти недостига некој што те вреѓа,те напаѓа,прави работи кои тебе ти сметаат..Да секој има свој маани и некој маани не можат да се сменат ама тој ако те сакал ќе се потрудел барем некои работи да смени,човек што е заљубен се прави за својата сакана,навистина не знам што уште бараш со таков ИДИОТ!!Извини ако те навредив ама тоа е моето мислење тој е еден прост сељак што не знае како да се однесува со женско!!Ако те сакал ќе ти обрнувал внимание ќе те смеел,немало да сака да те навреди,да те прави љубоморна,постојано ќе бил со тебе и без разлика на сите проблеми,секој човек има проблеми,и јас имав многу проблеми и што требаше да се понашам така со човекот што го сакам??Кој сега всушност ми е маж..Разбристри си ја убаво главата ама мое мислење откачи што побрзо,избриши се негово,блокирај го,и почни си нов живот нова страница,машки има колку сакаш,ќе најдеш некој што ќе те заслужува и сака,и штп ќе те почитува...
Проблемот е толку голем што незнајме што да ти кажиме дури бог да чува едноставно игнорирај го избришиго од фб и блокирајго знајш дека има таква опција? или сакам да ми обрнува внимание па ај сега ми досадва леле неможам со темата и со тинејџерските тролски муабети неможам темата се напрај жива катастрофа
А што има да му објаснуваш дека имаш дечко или си зафатена како што ти кажаа погоре ако е здодевен и досаден не му пишувај колку и да е глуп ќе свати а ако па до толку не разбира блокирај го.Нема потреба да бидеш премногу културна пред некого што не го почитува твојот став и не разбира кога ќе му кажеш нешто на убав начин.
A ако ви е незгодно да одбивате и блокирате, не можете да го оставите во request pending?Односно ни да прифатите ни да одбиете? Мада не знам зашто да ви е незгодно... штом ете некому не му е незгодно кога ве замара.