Мислам дека подобро е да ги решите недоразбирањата и отворено да разговарате. Бидејќи, како што кажа сама, во последно време ретко комуницирате, можно е тоа уште повеќе да ве оддалечи. Пробај прво со разговор, по можност да се видите, ако не успее, оди на на план Б.
зашто не се обидеш да го ставиш на пауза... не е лесно за двајцата ... ама јас би му рекла сакам да видам како ке ми биде... сиг нема да згрешиш... ако му фалиш кее те побара ама пак биди ладна за др пат да не му дојде фикс идеа така да ти прави и да се мачиш ти... лјубомората е болест ама се лекува се се може ако се сака ... обиди се пробај..ништо не е залудно биди сигурна на крај па ако не иде сигурно има некој подобар што повеќе ке те почитува
po moe...poveke ke go otrgnes od tebe bidejki ako doznae deka dr ti se sviga toj i malko interes sto imal za tebe vednas ke go zagubi..ke si kaze sviga drug ..i toj masko kako masko ke si najde druga devojka zosto mnogu gi ima i sig sum deka ne e zaljuben tolku mnogu vo tebe pa da se bori za tebe ...mi stoi (od toa sto si napisala) deka vie samo se svigate i nisto drugo...najdobro e poleka pak da stapis vo kontakt so nego i da gi resite (ili voopsto da ne zboruvate za toa) nedorazbiranjata..ama najdobro si znaes ...toa e samo moe mislenje
Во никој случај не бараш премногу! Немој да дозволиш поради твојата љубов, па колку е да е голема, да го изгубиш достоинството, другарките, животот што си го имала до сега. Пробај со отворен разговор, предложи му некоја вечер да излезе со вас во женско друштво за да види дека ништо лошо не правите. Ако сте на почеток на врска, сигурно понатаму ќе се навикне дека ти имаш живот кој не мора секогаш да го вклучува и него. Ако ова трае подолго време, можеби станува за посесивен тип, кој нема да те направи среќна, и пред се, кој тешко дека некогаш ќе се смени. Во тој случај, одлуката е само твоја.
Одиме година и пол.На почетокот од врската те.првите 6 месеци бевме во различни друштва но тој тогаш ме имаше и изневерено,јас постојано флертував со др машки не бев и јас цвеќе.Но по извесен период јас и тој многу се зближивме, се приврзавме еден кон друг и решивме да си бидиме само јас и тој бидејќи бевме во поголеми друштва,ни се мешаја во врската сепак и двајцата деца во умовите.А еднаш излезени бевме сите јас ,тој и моите другарки на кафе и тој неубо се однесуваше спрема нив и одтогаш му реков дека никогаш нема да иди со мене каде што ќе одам јас со другарки.И така ми е поубаво..сепак другаркиве мој немаат дечковци и не сакам тој да ми свети на маса.Тој никогаш не ме викнал со неговите другари.Тој е љубоморен оти јас кога ќе излегувам со другарки одам во дискотеки итн,а тој со другарите се збираат по дома..на места каде нема женски.Сепак нема доверба во менее ..не знам што да правам
Срцулка, во тој случај имате сериозен проблем со нарушена доверба. И самите сте си виновни за тоа. Тој не ти верува затоа што си била премногу слободна со други машки, ти нему заради изневерувањето. Кај вас ситуацијата е премногу тешка. Можеби, ако твојата љубов е навистина трпелива и истрајна, по подолго време со твоето однесување и љубов, ќе можеш да го смениш неговиот начин на размислување. Сепак, повторно ќе кажам, отворен разговор со него може да ти помогне најмногу. Разговарајте зошто не ти верува, дали причината е вашиот почеток на врската и твоето однесување или пак нешто друго. Сепак поминало доста време од тогаш, а сте останале заедно, би требало тоа да е останато зад вас. Значи можно е и типот да има ниска самодоверба, па поради тоа така да се однесува. Во секој случај, немој никако да подлегнеш на таквите негови барања. Во една врска, потребни се три основни работи: љубов, почит и доверба. Ако немате било која од трите, тешко дека ќе имате убава и хармонична врска.
КОј кретен...срце не требало да си заминеш, тој не ти е ни дадилка, па да ти кажува кај да одиш, со кого, колку да пиеш и слично.Свати дека својот живот сама си го контролираш, никој нема право да ти наредува, а тој со тие постапки најмалку. Пробај да му објасниш со добро дека сакаш да живееш на свој начин, дека нема да ги оставиш другарките, зошто тој е пролазна ствар што викаме а другарките остануваат секогаш....кај ќе одиш да се исплачеш коа тој ќе те остави? или ќе направи некоја глупост? не вреди за него да изгубиш се...можда ова од моја страна е малце сурово, извини, знам како е кога срцето преовладува и простува се, ама време е да застанеш на свои нозе, да си имаш Свое ЈАС и да му докажеш дека тој нема никакво право да те контролира...зошто тој не ги оставил другарите за да дојде со тебе?
Сношти кога си појде дома кај 3 саат чекав за да разговараме на моб.И му кажав дека ова му е последно вака да го толерирам и ако само уште еднаш се повтори ќе биде крај.Мирно разговаравме.Тој ми објаснуваше дека така поставил бидејќи тој ми ѕвонеше на моб, а јас во дискотека и не го слушнав.По неколку пропуштени повици јас му кренав на мобилен но премногу беше гласна музиката и ништо не се разбравме.И го нервирало тоа што јас не сум му кревала на моб како јас тоа намерно да сум го сторила.Еве денеска е ко ништо да не било - се во ред.Но уште еднаш да му се повтори вака знам дека ќе биде крај.Сепак вечерва кога ќе се видиме мора да се прај муабет .А знам дека ќе ми се правда и ќе ми вика дека нема да му се повтори се додека не излезам пак со другарки.
Срцулка , ич не си требала да си отидеш . За тоа што не си слушнала , па побогу дискотека е , не е кафана . Би било чудо да слушнеш . И не може да биде како ништо да не било - врати му некако
Не знам како да му вратам? А можи и него малце да го здоболи не е проблем.Јас си викам вечерва па да си излезам со другарки и да му забранам да ми ѕвони на моб хаха не сум салам и јас
Срцулка мене дечко ми ми врати за работа што не ја ни направив . Види сеа .. вчера сабајлето ми се јави кога идеше на работа и дека уште спиев што се вика ми вика ај пиши ми порака за вечер . Јас дека не сакав да му досаѓам , не му пишав. После накај 5 ми пиша фала маче што ми пиша , те сакам најмногу . И му враќам заборавив , како си ти . И не ми пишува . Планот беше кога ќе се врати од работа накај 7 , да ми се јави да искочиме . Го Нема . Му пишувам накај 8 ипол ајде кај си . Ми пишува дојдов , се шишав , се туширав , јадев и сега сум во кревет . Јас ваква И не се карам него враќам , нели маче требаше да искочиме ? Вика заборавив .. викам заборави дека треба да искочиме ? Вика па не смееш само ти да забораваш , можам и јас еднаш . Муабетот ми е да заборавев ств , па и да ми вратеше . Ама јас само не сакав да му досаѓам . Како и да е , ми врати јако , нели ? Сеа , смисли како можеш на дечко ти да му вратиш . Што мислиш ти ?
Наместо кавга-вратка..ме бендиса стилов.Е сега ќе му вратам некако само одма уште денеска нема да можам.Како тој мене што ми изиграва љубоморен и кога сум со другарки ми ѕвони,така тој ко ќе биде со другари и јас можам да го потрујам малце на секоја минута да му ѕвонам,да му викам:кај си ,што правиш,со кого си..А ич не сакам ова да му го правам ама мора да осети на своја кожа како е
Можеш да ѕвониш кратко време , да исклучиш и да ѕвониш пак и коа ќе крене да му кажеш зашто не креваш ? да не најде некоја ? да му се качиш на глава.. не се карај . Мислам супер што е исто ко да не се десило ништо ама да не помине тоа така . Сепак си искочила и си морала одма да си дојдеш дома и си се изнервирала . Или да му се јавиш и пример демек ти се причинило женски глас а кој е тамо ? која ти е таа? иди си дома или дојди овде
Еве ме и мене со еден “мал“ проблем... Чувствувам дека не го сакам дечко ми како порано, заедно сме повеќе од 2 и пол години, веќе не ми летаат пеперутки во стомакот кога го бакнувам, пораките што му ги пишувам понекогаш ги сметам како дневна обврска, некогаш ќе ми стигне негова порака а јас заборавам да ја прочитам, сеедно ми е дали ќе го видам или не... ме нервира со секој негов потег, тој не е веќе како порано внимателен! само онака на збор,а инаку ништо не покажал, секогаш е сериозен и му смета ако се дружам со некој/а! има уште многу работи што претставуваат измачување за мене, за некои сум спомнала и во други теми... еве сега е дојден еден мој брачед од странство со кој многу многу многу си живеам и многу се сакаме, се разбираме... и дечко ми на секој збор ми вели “што? си имаш сега друг со кој си поблиска и не ти требам јас? на други му ги кажуваш маките, мене не!?“ знам дека цело време цели кон мојот брачед затоа што му љубомори, но нека погледне како мојот брачед се однесува кон мене! тој место да е среќен што некој ме сака толку, него му смета тоа! ..... не знам што да правам и сепак не сакам да го повредам!
За Ози Во секоја врска се појавуваат кризни моменти,ако ти значи нешто дечко ти потруди се повеќе.Мислам и двајцата треба да се потрудете,не го оправдувам за неговите постапки што е љубоморен на братучет ти. Но можеби и тој чуствува дека си се променила кон него,можеби се плаши да не те изгуби.Јас би те посоветувала да поминете некое време повеќе заедно,отидете некаде на викенд или сл,можеби и двајцата сте преокупирани со секојдневните обврски.Ќе видеш што како ќе биде,како ќе се однесува тој,како ќе се чуствуваш со него кога повеќе време ќе поминете заедно.......едноставно дај време да си ги средете чуствата.
Ама Ани, ние и на одмор појдовме со надеж дека работите ќе се подобрат, и таму беше исто! ја нема онаа поврзаност веќе, нема ништо! секој се држи за сопствен став, еднаш му реков, ти како машко треба понекогаш да ми попуштиш, да ме разгалиш... ПОвеќе беше на шала тоа кажано, а тој ми врати: Ааааа, ако сум јас машко што треба да ти правам тебе? Да ти одам по ќефот само?? И толку беше, ни разбра што сакав да му кажам, ни ништо!
Ози читав за твоите љубовни проблеми во друга тема. Тогаш те советував ако го сакаш да не се откажуваш од него, поради неговата економска состојба. Ми изгледаше дека го сакаш. За пеперутките, нормално е да не летаат веќе... тие за жал летаат само на почетокот... Кога фазата на заљубеност ќе помине, доаѓа оној период на сакањето... ама кога веќе не добиваш желба да го видиш, да го чуеш, те нервира и сл... мислам дека се ближи крајот. Знам дека сте од различно место, сигурно не се гледате пречесто за да го спомнам тоа како проблем... Затоа би ти рекла да размислиш уште еднаш свесно, да си ги разграничиш чувствата, па ако треба и да прекинеш. Како што те читам и јас не те гледам исполнета со твојата врска. Можеби ќе го повредиш, ама мисли малку и на себе, зошто да си го трошиш џабе времето кога некаде може те чека сјајна прилика... Со среќа
Еве и јас сум имала такви ситуации и кризни моменти,но нека сме успеале да ги пребродиме.Заедно сме веќе 9 години и се трудиме двајцата да се разбереме.Знам дека е многу тешко кога не те сваќа личноста која очекуваш најмногу да те свати.Еве кога ќе бидете заедно разговарај па нешто така,заземи некој став за нешто ќе видеш дали ќе застане на твоја страна.Некогаш ако е потребно и ти попушти неможеме секогаш да тераме по свое.Ако не сериозно поразговарајте зошто сега ако е вака како па ќе биде понатаму.....се надевам дека ќе најдете заеднички јазик за разбирање
Лелее Ози, и јас исто се осеќам, некако здосадено ми е, нема ништо ново и посебно, ја нема веќе таа пажња некако. Паметот почна да ми лета по други, некако не е како што сакам. Дечкото ми згреши многу и ме повреди али му опростив и се беше океј до пред некое време, сега ми е некако многу тапа. Не дека не го сакам, го сакам но не се чувствувам заљубено, како ради реда да се глеаме, неам ни потреба да му се јавам да го чујам што прави, а јас ако не сум он може и цел ден да не се јави. Помслувам да ставам крај понекогаш, но ми е страв од тоа да не згрешам па да го барам назад, а знам дека тоа кај него не успева. Мислам дека решение е да се одлачеш од него некое време, на некој ден ако имаш можност отиди некаде или најди некој изговор, еве јас сеа дека треба да учам па ќе се дистанцирам малку, морам да се средам, а незнам начин како да му покажам дека ми треба повеќе внимание, и нешто ново, несакам у лице тоа да му го кажам за да не биде дека се треба да кажам за да се поправи нешто, па сам треба да е свесен бре! Јас коа глеам дека нешто не е како што треба се поправам барам начини, еееј а како да му ставам до знаење за да му текне да превземе нешто? Ако има некоја магија кажете да направам
pomagajteee..ve molaaam..zaradi dechkoto gi izgubiv drugarkite..go zagubiv normalniot zivot..site ceneti i bliski lugje..i sega i nego..toj mi veli me saka ..(ama mnogu se karavme i raspravavme ) i deka nemoze da izdrzii poveke