Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. peperutkaniki

peperutkaniki Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    zdravo devojki, nova sum na forumov sakav da ve prasam za mislenje,so decko mi odime veke godina i tri meseci ludo go sakam spremna sum na se za nego i mnogu raboti sum pravela za nego, pred nekolku meseci mn me povredi vidov kako od negoviot fb profil non stop ja baral negovata bivsa devojka gi gledal nejzinite fotografii ,a mene celo vreme mi kazuvase deka e premnogu zamoren od rabota i ne moze da se vidime a toj za toa vreme mislel na nea i bog znae sto pravel so nea....koga vlegov od negoviot pc i proveriv istorija na google toj seto toa sto prebaruval drugi devojki i negovata bivsa go izbrisal sto znaci deka ne bilo nisto no ok go pominav i toa go zaboraviv od togas namesto jas da se nalutam na setot oa toj e lut i navreden i se ponasa idiotski kon mene eden den e ok 6 dena se rasprava so mene no kako da sum mu najgolem neprijatel mi kazuva deka saka da bide сам да одмори од мене многу сум го замарала , а јас единствено несто сто сум побарала од него е да ме сака и почитува друго ништо , за се сум била покрај него и мн ме повредуваат ваквите негови постапки , вцера се каравме бидејки ми крие работи кои ги прави за неговите другари ,јас плачам нервозна сум бидејки ме повредува многу го сакам а тој ми вика нервирај се не ме интересирас сто сакас прави...ве молам за совет не мозам да се замисла без него но веке не мозам ни да дозволам да ме понизува како му одговара на него

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Сака да раскинете ама незнае како да ти каже. Гајле му е за тебе. Така да, ако си глупава плачи, на твое место ќе си искочам со друшство па него кој го врти.
    Крај.

3. peperutkaniki

peperutkaniki Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    a kako da go prebolam posle se?

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Ќе го заборавиш како да испарил и да не е тука. Има и други работи во животот не е само ТОЈ.
    Прави нешто паметно, незнам колку години си.

5. peperutkaniki

peperutkaniki Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    22 godini imam....no ne mi e jasno ova negovo odnesuvanje kako moze da mi go napravi toa covekot koj do vcera se pravese deka najmnogu me saka, mnogu mi e tesko ne sakam da sum bez nego no i ova ne e rabota ,go prasuvam da ne ima nekoi drugi problemi sakam da mu pomognam sto i da e ke go razberam no ne se razgovara so nego toj vika deka mn sum bila ljubomorna a koj ne e jubomoren koga saka, za nego bolna ljubomora e ako go prasam kade ke odis ili kade si ili pak koga ke se javam glas da mu slusnam

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Ти кажав, типов оладил. Џабе е ти да сакаш, а ти не. Со сила убавина не бидува.
    Значи ова е истиот случај што ми се случи на мене, но јас одев подолг период. Јас те разбирам, значи џабе ќе се убедуваш, ќе простуваш кога тој самиот чека прилика да ти раскине. Више ти ги дал знаците, разбираш го сакаш но кога тој не те сака што фајде да го чекаш ти него. За фб лајкови немој да се љутиш, секој дечко си лајкнува, тоа е исто како да му поставуваш ултиматиум. Се тоа се негови изговори, дека работи нема време, а искача со другарите и со други девојки. Значи некој ако те сака нема да ти вели дека си љубоморна ако сакаш да му се јавиш или каде ќе оди. Тој сам ќе ти каже, та дури и да моча, кака и пие вода. Па сега ти види си.

7. M.Alan

M.Alan Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    163
    Ти да не излегуваш со бившиот мој?? :D (Се шалам, но тој мене истото ми го правеше, затоа сега ми е бивш и сигурна сум дека и на идната ќе и го прави истото)
    Не си мала. Не знам како на овие години си го дозволуваш ова.. Зошто? Сеуште веруваш во безрезервна љубов и пеперутки и триста чуда?? Немој! Не се повредувај себеси, во случајов, не те повредува тој тебе, туку ти самата. Тој веќе не сака да е со тебе. Не ја преболел ни бившата штом ја бара. Не те сака. Тоа е единствен начин да го преболиш, ако се сакаш и почитуваш себеси. Како девојка која минала низ токму истово (па и полошо), ти кажувам дека единствен лек е бегство од оваа врска и постојана мисла дека тој не те сака!! Најди некој со кој ќе го поминуваш времето (нека е другар), и ќе преболиш се. Се се преболува, можеби не заборава, но преболува.

8. peperutkaniki

peperutkaniki Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    taka e ,vo pravo si jas go znam toa i mu go kazuvam i na nego no toj vika deka jas sum neblagodarna non stop mi napomenuva kako izlegol so mene namesto so drugarite kako pravel muabet so mene na telefon ne mozel veke da trca po mene ....a jas se troduplo mu vrakav....ako oladil go prasuvam kako covek ajde da raskineme on mi vika vreme mi treba ne znam sto sakam ama ne sakam da raskineme , jas veke ke bidam vakov ke se ponasam kako sakam mi vika, no mene mi treba ljubov ,vnimanie....lele ke poludam mnogu mi e tesko go baram na telefon mi isklucuva ne mi se javuva mi gasne telefon auffffffffff

9. saraaaa12

saraaaa12 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    ne e bash taka lesno da go zaboravii......od iskustvo kazuvam 2godini sakam eden ist

10. saraaaa12

saraaaa12 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    ne go baraj veke nevredi....

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Може ако сака, ама не сака. Од искуство и кажав, бидејќи истата ситуација ја имам доживеано.

12. M.Alan

M.Alan Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    163
    Ужасно! Ти мораш да имаш повеќе самопочит. Навистина мораш!!

13. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    A ти како успеа ако може да опишеш? :) Јас успевав останатите да ги преболам, дури успеав да преболам еден што се ожени, ама овој некако не можам.

14. tanicka

tanicka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    28
    Така е не е лесно да се заборави но неможеш да го молеш да биде со тебе. Има х случаеви женети по 15 години па се оставаат па секој си го гледа животот. Таков е животот луѓе што да правеме убавина сосила не бидува. Остави го и еден ден кога тогаш ке свати што е изгубил. Се најдобро

15. peperutkaniki

peperutkaniki Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    toj mozebi ke svati, mozebi ne i onaka mu e seedno , no jas kako da prodolzam bez nego , povredena sum mnogu ,zbuneta sum , no samo toj mi treba , znam deka ima i polosi raboti vo zivotot se znam no jas so nego odev kon nesto sigurno sakav da ostanam so nego se mu posvetiv na nego a vaka da mi vrati?

16. tanicka

tanicka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    28
    Денеска ништо нема сигурно верувај .дури некогаш и сопственото око не лаже. Мораш да си дадеш воља за животот едноставно да се помириме со судбината дека требало така да биде.те свакам многу добро знам колку е тешко кога мислите се стоп на него но прво што ке направиш е коминикација што повеке со луѓе нема да се затвориш дома и полека полека ке биде се .

17. peperutkaniki

peperutkaniki Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    znaci site mi ivkate da se otkazam od nego? ovie postapki sto gi pravi toj gi pravi nekoj sto ne te saka bidejki da me saka nema da kazuva kolku vreme pominal so mene ili deka vcera sme se videle i sl....lele se znam a pak umiram po nego auuu kolku sum glupava

18. tanicka

tanicka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    28
    Колку и другите да ти кажуваат мораш ти да го сфатиш .

19. peperutkaniki

peperutkaniki Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    jas svakam deka toj si igra so mene zosto znae deka go sakam bezuslovno ,no jas i pokraj toa sto go znam pak trcam po nego budala sum i toa go znam

20. tanicka

tanicka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    28
    Па тој знае дека го сакаш и дека кога тогаш кога ке посака тој пак ле бидеш со него. Искрено не паѓај на такви финти. За инает покажи пред него дека не те интересира биди посилна од тоа . Не му ѕвони едноставно стави си во главата дека не те сака а ти не си на пато најдена да те зафркава.