Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    @mariahe
    Немај гајле, твојата врска се движи во правилната насока. Мене ми изгледа сосема нормално сето тоа што ви се случува. Она што врската не е јавна воопшто нема врска, битно е да не е тајна.
    Проблемот е што не знам што точно бараш за совет :?:
    За односите би те советувала да почекаш се додека не бидеш сигурна во тоа дека навистина сакаш да ја загубиш невиноста, второ и многу битно - да бидеш сигурна во него, трето да почекаш се додека не си сигурна дека чувствуваш нешто спрема него.
    Остави ги ти другарките. Другарките твои се ненормални. Ми брани оти ме сака. |(
    Што, твојов не те сака или... ? :^)

Единствено нешто што треба да поправиш во врскава е тоа што треба навистина почесто да се гледате. Добро е што имате солидна комуникација и стабилен однос но битна е и блискоста.
    Спомна нешто.. дали да му кажуваш дека го сакаш :emo:
    Не, кажи му го тоа во вистинскиот момент и во вистинското време и не преку телефони, фејсбуци и тие глупости. Многу е подобро кога ќе му кажеш во очи на човек дека ти значи. И нормално, кажи му го тоа кога ќе ги оформиш чувствата.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariahe

mariahe Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Побарав совет за дали сум во право со она што го мислев, затоа што јас не сум била претходно во врска.
    Ама ова не се случува само со моите другарки, туку скоро сите што ги познавам на моја возраст имаат такви врски. Ова прави да се чуствувам несакано....
    Иначе врската не ни е тајна, ама не е ни јавна.И јас самата не сакам премногу јавно, зашто не би знаела како да се однесувам со него пред другиве, а и навистина луѓето во мојата околина се никакви. А за гледање, на пример ако се видиме петок и сабота, после дури ќе се видиме во вторник, па во четврток и така. А за сигурна да сум во него не сум, не дека јас ич не му верувам ама ете немам голема доверба, и тоа ме кочи.
    Ова не е само со него, јас се плашам да имам вистинска доверба во луѓето, се плашам да имам голема доверба, затоа што нејќам да се разочарам. И постојано сум во мисли дека како може некој кој бил сексуално активен пред мене, да чека толку време? А ние не се гледаме секој ден, не сме толку многу, многу поврзани. Ама не дека ништо не чуствувам, мил ми е, имам мн.добро мислење за него и мислам дека го сакам, ама си мислам дека ако почнам да се гледам секој ден со него, ќе имам поголема доверба, повеќе ќе го засакам, а во исто време повеќе ќе се изгубам самата јас, и потоа само ќе ми стане навика, и еден ден ќе се разочарам. Ете јас стално си го мислам ова, и многу се плашам да се впуштам премногу, а од друга страна не сакам да размислувам за ни една последица. А јас дома не ни имам кажено дека имам дечко, одоколу имам спомнето, ама јас не би донела дечко дома се додека немаме ептен сериозна врска, тоа после неколку години. Иако моите би сакале да знаат се за мене,и не ми забрануваат ништо, ама мене ми е глупо тоа запознавање. Фала ви на советите.

На Hipica и Daleron им се допаѓа ова.
  3. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    1.163
    Ќе излажам ако кажам дека ова што го напиша ти не ми поминало низ мисливе,меѓутоа секој пат сум си викала ај сигурно не е до толку,иако многу пати сум кажала дека она незнае ако можам така да кажам да биде сама,и многу пати индиректно сум и го спомнала тоа...сепак човек прво треба да знае каko да функционира сам а потоа и во врска...иако мене ми е безврска тоа излегување од долга врска и одма впуштање во нешто..

4. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    @mariahe
    Јас бев иста како тебе но разликата меѓу нас е тоа што јас им давав дозвола да ме повредуваат и остануваше прашањето дали ќе го направат тоа.
    Имаш 16 години, не е страшно и да се заљубиш и да изгубиш, не е крај на светот.
    Мене типот ми изгледа како екстра момче но треба да знаеш дека ако не се опуштиш ти и дозволиш да те преовладаат емоциите, нема ни тој. Нека оди тоа постепено. Покажи му поголем интерес. Впушти се во акција да го освоиш неговото срце и според неговите одговори и понашање оформувај ги твоите чувства.
    Не се плаши да се заљубиш. Уште помалку да се плашиш за другите што прават. Денес светот е тргнат кон многу погрешна насока а ти ми изгледаш како девојка која е една од малкуте кои тргнале кон правиот пат.
    Не дозволувај да имаш врска каква што имаат твоите другарки. Таа врска изгледа возбудливо на почеток но како мине времето партнерите во таа врска психички оболуваат. Од сега наместо тие да те подучуваат како се води врска, подучи ги ти нив како да се ценат и почитуваат себеси. Или едноставно, како да бидат жени.

5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Да не бил бившиот како што велиш пак би се вратила кај дечкото. Едноствно се лечи со бившиот не дека и значи нешто.Навистина треба да биде малку сама, ама ете различни сме. За неа треба нешто што навистина ќе ја приземји, да поглене пред себе и да си каже од каде сака да почне.

6. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    4.854
    Верувај дека ова е фаза на слабост (затоа што нема самодоверба), за месец два таа ќе го моли тој сега што ја моли. А ти како другарка, седи понастрана во било која ситуација, не троши зборови зашто ќе испадниш на крај крива а не си. Знам од искуство, затоа те подучувам :)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariahe

mariahe Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Ariela баш ми требаше некој да ми даде храброст, како ти.
    Понекогаш толку многу се плашам од секого, иако не го покажувам тоа и после само се затварам за да не останам повредена. Секако ова е поради тоа што порано сакав безусловно, и тоа ме смени.
    А и кога разговарам со некои мои другарки кои веќе имале односи, тие викаат дека првиот дечко со кој ќе имаш односи, најмногу ќе го сакаш, и многу ќе останеш повредена кога ќе раскинеш. А јас сакам со него да имам односи кога ќе сум 17 и ова ме плаши. Вистина ли е дека првиот со кој ќе имаш односи најмногу ќе го сакаш, и нема да го заборавиш лесно? И дали откако со некого ќе имаш односи, тоа ќе се случува секогаш кога ќе се видите? Многу глупи прашања, ама ме интересира...
    И одлучувам веќе да не мислам многу дали ќе изгубам или не.
    А да те прашам, како би му покажала поголем интерес? Да изразам чувства, тоа не би можела, почесто да му се јавувам јас прва?
    Работата е што јас на моменти се лутам, и сум љубоморна, многу сум, ете пред некој ден го ставив во блиски пријатели и видов лајкови на некои девојчиња и одман се изнервирав, одман си мислам дека флертува, дека не му значам, и воопшто не му покажувам таа љубомора, ни му давам значење дека се лутам, во тие моменти се лутам самата во себе, а него го игнорирам, и не му се јавувам. Ама се тешам со тоа дека има лајкови и на машки, па и не значи дека флертува...
    Со другарките решив повеќе да не се замарам со тоа што имаме различни ставови, ама нема да дозволам повеќе никој да ме навредува.

8. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Не знам дали и јас ке го наречам ова врска. Нема врска тоа што другарките твои имаат затворени врска или дека ги знаат сите и дека имаат односи и дека си бранат меѓусебно. Тие ке зажалат некој ден ама ке биде прекасно.Љубомората и забраната не се мерило на љубовта.
    Мене ми изгледа дека типов убаво му е ама не до толку убаво да сака нешто повише. Не треба да брзаш за односи верувај, кога ќе дојде вистинскиот тогаш нема ни да се двоумиш. Се двоумиш зошто знаеш дека не е тоа тоа. Еве јас ќе ти дадам мој пример

Јас имав врска 2 години и ништо немав со типов, таква несериозна врска, деца бевме, а траеше цели 2 години :o замисли. По него запознав друг дечко и со тој од 3тиот месец од нашето запознавање имавме односи, му ја дадов невиноста. Значи чуствував дека тој е тој, не се двоумев. И навистина имавме прекрасна 3 годишна врска. Или пример, после него немав односи цела година ( а имав врска) едноставно ми беше промена, не сакав. Ама еве со сегашниот се се случи многу брзо. Едноставно ќе почуствуваш кога ќе биде правилно и нема ни да се прашуваш да или не.

Ова со гледањето исто ќе се согласам со другарките ама не сте криви ни ти ни тој. Едноставно не се осеќате така. Верувај кога ќе дојде некој што толку многу ќе те интересира ќе зборите со саати, нема да сакате да се одлепите. Не од контрола или од љубомора, туку од што ќе сакате да бидете заедно 24 саата, а во моментот кога ќе се разделите нема да помине ни минута а ќе ти недостига.

Ако сметаш дека не добиваш внимание тогаш прекини. Едноставно не те задоволува. Го замислуваш поинаку и нема тука што, нема да остануваш во нешто што не те прави среќна. Размисли си

Срце мое, ако се осеќаш несакано. ИЧ не му ја мисли. ВЕДНАШ излези од таа врска. Тоа дека не се чуствуваш сакана ти одговара многу прашања :) сепак мораш да се преиспиташ самата бидејќи многу си контрадикторна, мислам дека многу работи не ти се јасни првин со себеси па после со него..

Се надевам помогнав

9. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    1.163
    Ахх и тоа како ќе стојам на страна,денес толку многу ме наполнија со негативна енергија што толку имав потреба да го видам дечко ми да му кажам Фала што е таков каков што е...
    Прво ми се јави тој нејзиниот 40 мин ми објаснуваше бара мала шанса макар она го варала триста глупости што да ви кажам,бев прееска кај неа,дојде тој другарот што го спомнав погоре,он збори со неа,кажува јас си ќутам зјапам во моб...И вика о бара шанса сега она макар се однесувала како ѓубре со него,он ќе се сменел и она полека ќе се опуштела и ќе биле пак заедно,другаркава убедена не не,вика ќе разговарам со него пак ќе му кажам отиде збореше со него ја прашувам што направила ми вика му реков ок ќе се гледаме на недела еднаш као ништо немало да и направи да се виделе за општ муабет и да не мисли дека ова му било надеж,и да не и пишувал да ја оставел поретко да и пишувал :^) Јас на ова помислив само Аха да,уствари ова е таа минимална шанса што он ја бараше да му се даде,она тоа не го сфаќа ама тоа ее...Толку од мене ,секој си донесува свои одлуки,секој си ги сноси псоледиците од своите одлуки...

10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Абе некои луѓе не сфаќаат, па ти ако сакаш секој ден по 5 саат збори им, додека устата пена не ти фати. Џабе ти е се. Прочитав пред некој ден една изрека, „Не можеш да спасиш некој кој не сака да биде спасен.“ И тоа е голема вистина.

На Hipica, Kala22 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Се согласувам,бидејќи слепо заљубената девојка не ги гледа работите како што треба да бидат.

На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    4.854
    Од оваа причина ти викам да стоиш понастрана. Доколку некој пак ти се приближи за темава, ќе кажиш - Извините, не ме мешајте повеќе не сакам да имам никаква врска со сето ова. А на другарка ти ќе и тапшаш рамо пошто само тоа и сака. Џабе ќе трошиш зборови верувај.

13. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    1.163
    Фала ви на сите што споделивте ваше мислење,дефинитивно немам намера веќе да се мешам,ниту да советувам...Убаво кажа погоре една феминка -Неможеш да спасиш некој,кој не сака да биде спасен...

14. peperutkaniki

peperutkaniki Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    zdravo devojki , eve me mene pak, znaci vi kazav za mojot problem sto go imav so deckoto i ne mozev da se pomiram so toa deka go gubam iako jas bev zrtva no spored nego bese obratno jas sepak go pobarav i mu predloziv da probame povtorno zaedno da si gi izlecime ranite sto gi imame i bla bla muabeti no toj ladnokrvno mi kaza ne, ne mozam sakam vreme da razmislam da vidam do kaj sum sto sum i ok.eve pominaa nekolku dena , toj non stop e so drugarite navaka ,nataka i ke mi se javi ednas vo denot da me prasal kade sum hah kreten i toa e toa...sakam da mi dadete sovet kako da postapuvam ,sakam da go zdoboli mnogu toa sto mi go napravi, kazete mi kako da s eponasam sto bi go nerviralo i poluduvalo ? :)

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Боже, дефинитивно ти е досадно. Ние не го познаваме за да знаеме што го нервирало и здоболило. Глупости. Еј ти си била во врска со него, не во брак. Ајдее, си го сакала си го сакала, сите сакаме бее, не сме овци да бегаме од стадото. Не се замарај.

16. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.504
    Здраво девојки , после долго време конечно одвоив слободен момент да пишам нешто, оти очајно ми треба помош од вас. Постојано ве читам и на тема врски и проблеми , но не сретнав ништо слично на моево.

Со бившиот бев скоро 6,5години заедно , сме имале и убави и неубави моменти, мали караници стандард за било која врска. Но сето тоа траеше со до последниве неколку месеци, кога сето однесување на дечково од незнам која причина почна да се менува. Сме имале убави страствени моменти дотогаш кога навистина едвај сум чекала да се видиме и да имаме односи , да се прегрнеме, муабетиме и се останато, сме планирале заедничка иднина, но незнам што се смени. Навидум се почна одприлика кај почетокот на летото , кавгите ни станаа секојдневие, момакот живееше според некој временски ограничувања, значи ак о ми рече дојди у 19 , јас точно у толку требаше да бидам, и 5 минути да задоцнев имаше виикање од типот ако знаеш дека неможеш навреме да стасаш излези порано, земи такси и сл. И остатокот од периодот беше муабетот да си остане мегу нас , ќе се налути не ми прави муабет, ќе се навечера и кога ќе треба да излева за да оди 3та смена на работа, ајде да одиме во соба да завршиме работа , беше муабетот. Како јас после два три часа неправење муабет да го сфатам ти мене ова што ми го викаш сега ???

Почна да наоѓа забелешки за било која ситница и одма почнува со врегање, па глупа ли си, не гледаш ли, оди лечи се, неписмена и сл. Многу пати го опоменав дека ми смета сето тоа негово понижавање, но резултати тогаш за тогаш, после по старо.

Отидовме летово на одмор ајде со надеж правевме муабет да се смени , но кога се вративме си продолжи се по старо.Почна навредите да ги употребува и како секојдневние, дури и пред неговите, што веќе ги премина сите граници. Му кажав ддека веќе неможеме да продолжиме дека повеќе ја нема таа љубов што ја имаше, дека едноставно избледе со сите понижувања , со сила имање секс , тој мислеше дека јас не сум озбилна.
    Почна да ме бара на мобилен да ми пишува заканувачки пораки, ме нарекување во пораките од курва и се подоле, ме следеше кога одев на работа и кога се враќав. Тоа продолжува сеуште ееден ден ми праќа смс дека сака даму се вратам, еден ден ми вели дека подобро му е без мене,дека не му требам , а секој ден венее кај мене пред зграда. Страв ми е да излезам некаде да прошетам , воздух да ме фати.
    Не знам што да правам ,како да го откачам, несакам моите да се нервираат, ионака на татко ми му е мака и чудно како после толку време сега сме се разделиле, не сакам да ги мешам нив во оваа ситуација.
    Совет некој што можам да направам да се отарам од него , не се издржува ситуацијава ?

17. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.078
    За да го направиш тоа што го планираш треба многу добро да познаваш дечкото.
    Одмаздувањето не е решение за проблемот.Така нема да ја постигнеш целта.Ќе се вртиш во некој лавиринт, ќе талкаш во место и тоа по твоја желба.Не избирај опција во која ти ќе бидеш губитникот.Размислувај разумно и свесно за проблемите и не барај решение со личност со која не можеш да го најдеш.
    Едноставно, научи да се почитуваш себе си и да знаеш кога да ставиш крај на ситуацијата.

18. Si-lala

Si-lala Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    Има ли некој слободен, не можам да пишувам овде јавно, ради некои причини..... Фала ви однапред :)

19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.977
    Допаѓања:
    90.440
    Нема да те советувам во врска со тоа зошто се однесувал така и која е причината.
    Убаво што си се тргнала на страна и што си ја прекинала таквата врска која ти е измачување.Доживеав нешто слично на оваа во минатото и знам како изгледа кога љубовта кон човекот што го сакаш се претвара во омраза :)
    Истото ми се случуваше ме следеше и пишуваше пораки во секој момент секако имаше и закани кога бев во таква ситуација како твојата кажав на татко ми затоа што веќе неможев да дишам во буквална смисла на зборот.
    2-3 пати татко ми се појави пред него без да го забележи и од тогаш се тргна на страна засекогаш.
    Би те советувала да кажеш на твоите дома или на некој близок твој кој ќе те извлече од оваа ситуација ,затоа што сама нема да можеш верувај.
    Треба да види и почуствува дека не си сама и дека има некој кој те штити ис тои позади тебе.
    Ти посакувам среќа и да се извлеќеш од оваа ситуација што побргу :)

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ance-to

Ance-to Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    191
    Devojki jas imam vrska na dalecina...odime veke 5 meseci povremeno se karavme ama nsito seriozno....ne deka ne mi pokazuva ljubov ama ednostavno ne e tip sho ke me moli koga se karame...ne znam kako da opisam ne e staromoden ama saka da znae koj e maskoto u vrskata...ednska se skaravme ensto i jas mu rekov deka e gotovoa ama toa pri nervoza i nsito si prodolzivme ponatamu... 2 pati za 1 nedela mi veli ajde da jadam i ke ti pisam i posle go nema, navodno zaspiva...1 pat ne mu rekov nsito ama 2 se pobuniv i on odma pocna deka sum bila kako malo dete i da stavime rkaj na vrskata ne mozel da me trpi ovakva...ima razlika megu nas 7 godini...ne znam jas ne reagirav ljubomorno rekov deka ne mi se sviga toa sho prave taka...moze nekoj sovet nekoe mislenje...blagodaram odnapred :*