Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Jovananana

Jovananana Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    166
    Тогаш,да,се согласувам со тебе :) Зависи од тоа до кој степен е дојдено таквото однесување.

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Знам дека дури отпосле, откако ќе помине овој период ќе си речеш „имале право“ а сега тоа што ти го викаме не можеш да го увидиш. Така е, кога е лошо, во наши очи изгледа безизлезно. Ама ќе помине. Не троши топлина залудно на луѓе коишто се ладни кон тебе. Уживај во слободата целосно да се посветиш во врска со самата себеси.

Да се спознаеш, да ги проучиш нештата коишто те исполнуваат, првин да се обидеш да се освоиш самата себеси и да се трудиш секој ден да бидеш подопадлива во сопствените очи, да си се додворуваш самата на себеси, изгледајќи и правејќи го она што те усреќува. И никако да не ја занемариш ваквата врска дури и кога си во најхармонична врска/брак. Mораш да наоѓаш време за поврзување со самата себеси. Затоа што резултатот од таа “врска“ е тоа што зрачи кога си допадлива во очите на луѓето. ;)

Страв од останување сама на 22 години... чекај, има време и да сакаш нема сама да останеш, trust me. :D

Си имала кратки неуспешни врски ... па фала Богу, да биле успешни, немало да бидат кратки и немало да бидат многу. Една успешна и целосно исполнувачка е сосем доволна.

На Dust, H.VAGA, Candid и 2 други им се допаѓа ова.
  3. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Подобро нека реагира навреме за да не си направи додатни проблеми.

А дали мисли дека со антидепресиви ќе се среди проблемот? Многу лошо и од страна на мајка и. Мора да го прифати тоа дека типов го нема и си го покажал вистинското лице. Ако можеш разговарај со него, некогаш мора да престане да бега. А другарка ти нека не му дава причина за да си го прчи ( да ми извиниш на речникот курот ) и да се фали со тоа дека некоја девојка паднала во постела за него.
    Знам колку звучи тешко ама животот е курва, и нека биде среќна. Се ослободила од него.

4. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Но тој воопшто не е таков , го познавам пред неа се дружеше со мој бивши дечко и тврдам дека меѓу нив имаше поголема хемија него меѓу нас. Никогаш лошо нема речено за неа, никогаш зборнато се борел до последен момент за се да успее но ете....Благодарам што одвојуваш време.

5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    @blond.bunny Внимателно го прочитав твојот пост. Немал девојка 2 години? Мене ми е малку чудно:?:
    6 месеци па и не е така долга врска за таа толку да паѓа во депресија. Напишал дека таа е материјалиста, од каде потекнува тоа?
    Ние луѓето сме чудна природа, некој повеќе некој помалу.
    Малку ни фали за да подпаднеме под нечие влијание. Просто зачудувачки да успеал некој со било каков муабет да му го сврти вниманието (скроз) од неа. Таков човек никому не е потребен, утре задутре тој ќе паѓа на секаков муабет (по моја претпоставка дека е под нечие влијание).
    Мајка и наместо да ја бодри и дава антидепресиви кои како бумеранг се враќаат на нашето нерасположение. Појди зборувај и дека е гнаса, дека не ја заслужува итн.
    Не дозволувајте да паѓате на негово ниво и да барате објаснување, тој ќе станува се погорделив и ќе се к*рчи, а другарка ти ќе биде повеќе повредена од неговата незаинтересираност.
    Ние сите мислиме дека ако се соочиме еден со друг ќе промениме нешто. Не е баш така.
    Едната страна од соочување секогаш ќе биде повредена кога некој решил да стави крај.Сума сумарум никој не е вреден за нечии живот, освен сопствените деца кои што излегле од нашата утроба.

На Hipica, senza.parole, H.VAGA и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Не верувам дека дечко ти е толку прост, можеби е некој план некои провокации ти прават, според мене кажи му веднаш да знае дека не ти се допаѓа тоа негово однесување но најди се разбира некој убав начин, па идете една година и не можеш за вакви работи да збориш со дечко ти?
    Зошто може да се свртат работите па на крај ти да бидеш виновна, не дозволувај да стигне до тоа кажи му најсикрено што се случува.

Нема што тука многу да се мислите дечково кукавица голема, не знаел како да ја откачи другарка ти и нашол полесен начин. Сигурна сум дека нејзе ја боли повеќе тоа што била искрена и фер према него и не ја знае причината за вакво однесување. Биди покрај нејзе, ќе и помине, не е крај на свет. Треба да биде среќна што навреме се покажал каков е. А тоа дека имало голема хемија меѓу нив па сега се чудиш не е ништо. Типов можеби одеднаш оладил и не е ништо чудно, или мислел дека ја сака и одеднаш оп, уствари не е така. Верувај малку да ја сакаше, ќе седнеше и ке разговараше со нејзе на човечки начин

Тој не заслужува да му барате објаснување, тој тоа го сака да го моли она. Нема да коментирам за тоа дека пие антидепресиви, според мене другарка ти има психички проблеми други чим не умее да се справи со ваква проста ситуација..

7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    @blond.bunny Со цел памет се довела во ситуација антидепресиви да пие заради него, со кого и не биле во некоја многу долга и озбилна врска. Ќе си ставам здравје на ризик за некојси таму. Морее, да се моли бедоксинче да не се напијам поради него, а не пак нешто повеќе... :punch: Затоа што кутриот две години не бил со некоја, па сега брзо, брзо, на секоја прилика да се одговори, да не се пропушти нешто. И ништо чудо, на таков, кога ќе му потснема стокови резерви, пак да ја побара. А на нејзино место, јас би му ја препратила пораката. Можда и би го задржала женскиот род за обраќање. :D Ако си играме будали, да си играме до крај. :rofl: Ако ти рече „Срце пијан бев, извини“, ти да му одговориш „Е и ја де љубав, не пијана, ѓон шо да ти расправам.“ Не е интересно без реципроцитет.

Врска е тоа луѓе. Бидете подготвени за секакви сценарија. Бракови по 20 години, со толкави деца завршуваат со развод, ќе тонеме со дух поради врска и тоа ни многу долга, ниту пак нешто посебно сериозна. Да, кога будалеста гостинка како љубовта доаѓа на врата, здравиот разум треба да се испрати на бања, ама одржувајте контакт со него, барем на далечина. Колку години има другарка ти ако не е тајна?

Последна измена: 10 ноември 2014
    На senza.parole, H.VAGA, JustFun и 2 други им се допаѓа ова.
  8. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Абе вистина е дека е тешко да се преболе некој што си го засакал. Тешко е, да признаеме сите без да глумеме ладни кучки дека не не интересира воопшто. И лесно е да се даваат совети од страна иди даље батали го не те заслужува, ама да пијам апчиња па уште и мајка ми да ми дозволува... Абе мајка ми андол не ми дава да се напијам а не пак да пијам антидепресиви... Можеби сум била во депресија ама да си го доведам животот и здравјето во прашање НИКОГАШ. А мајка и да се преиспита што прави што прави со тоа што и дозволува да пие лекови. Што ќе биде кога дејството ќе го нема како порано? Ќе се префрли на дијазепами и лексилиуми?

Туку да ја прашам другарката на девојчето... Дали твојата пријателка има нешто што го сака освен дечко и? Некое хоби? Нешто што сака да го прави?
    Натерај ја да излезе надвор, со големо друштво, да не останува сама затоа што може да западне во подлабока депресија а тоа ќе биде многу лошо. Зошто идиотот да си продолжи животот а таа да си го уништува?

На DesertGirl и tessie им се допаѓа ова.
  9. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Мила најмногу ме секира тоа што веке уназад неколкуте вакви да ги наречам гледања не ми траат повеке од 3-4 месеци. Незнам зашто е тоа така. Да сум покварена некоа ај да речам....или незнам можда ради тоа што премногу веруваму некои ствари. Премногу се залетувам зашто ми дават некоја надеж и послем е вака мачно ми. Пример денеска бедно се осекам зашто знам дека нема са ми се јави да ми пипе да излеземе.. мизерно се осекам жими се.. заш не очекував дека ке ројде до ова заш предтоа нитуѕ еднашка не си замеривме.. незнам нешто не е во ред со мојот т.н. љубовен живот...

10. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    To
    Точно дека никој со сила неможеме да го задржиме, не ни сакам со сила убавина..го почитувам тоа што го кажа. Но не дека немаше емоции, имаше и ги осекав и тој ги осекаше, барем така кажувше и јас така гледав. Муабет правевме и за понатака, ваму ке одиме тоа ке правиме, оваа година не завршена ние одмори расправавме.. не ми е јасно ни тоа што излегувавме со неговото друшто ме запознаваше до пред два дена на кафе никому ништо..наеднас од никаден некаден дојде оладил.. не ми се јасни мн рабопти. али тоа е тоа.. знам дека морам да продолжам знам дека ке пројде и ова, но додека пројде..јас си знам. Посебно мачно ми е денес, зашто знам дека нема да ми се јави, да ми пише. да излеземе.. и ред други работи што беа секојдневие... така тапо простѕо глупо мизерно се осекам....

11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Опушти се малку, љубовната врска меѓу другото е и да те опушти. Ако не требало да ја биде, ни едно твое паничење или секирација нема да ја решат работата. Љубов е, треба да уживаш, не да се замараш. А и има периоди, кога не оди-не оди, али коа ќе тргне, де сопри го. :D Живот бре, интересна ти е тоа направија.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Мачно е ама ајде другачките за рака и шетни надвор. Види ја оваа есен како пролет да иде, а не зима.
    Ќе помине, едноставно некому не можеш да најдеш нзс.

На Hipica и tessie им се допаѓа ова.
  13. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    @tessie Јас мислам дека доволно си верувам на себе, и допадлива во моите очи имам став стил... но едноставно работитѕе не ми идат како што јас ги замислувам или поскаувам. На пример еве у љубовно поле не ми иде како што јас сметам дека треба да биде, далеки од тоа дека премногу барам,не барам ништо само доволно за да се осекам срекно и возвратено на тоа што јас давам. Во целата ситуавија не ми е јасен како така наеднаш реши тој на ова..да сме се карале предтоа ке речам ај се каравме но немапе ништо од тоа. Никад никад не би помислила дека ке прекинеме барем сега за сега, зашто немаше повод. Тој ме вели 2 недели веке ладно се осекал, а јас забележав овие 2-3 дена...ние тиа 2-3 недели нормално си излегуваме сами со друштво се океј... Мачно ми е ептен, ниту па дома неможам да објаснам заштоо иуставри така наеднаш дошло до тоа не сме заедноо... Едноставно се плашам од сета ситуација што јас неможам да си видам врска повеке од 3 месеци, нешто не е во ред незнам што е... коа ке погледнам одоколу мислам дека уште јас сум така останата.. мизерно се осекам, Знам ке пројде се..ама додека пројде ме јаде нешто внатрешно.

14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Не за да веруваш во себе, мила. Врската со самата себеси треба да ја одржуваш за да функционираш на правилниот начин во социјалниот живот. На таа врска крајната цел не е самодовербата. Таа врска треба да ти е начин на живот. Се надевам сега сум појасна. Допадливоста е само финеса тука.

15. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Оф боже ми поможи..што побрзо да испаднам од оваа кал, заш ке срекнам.. знам дека ке пројде, ама додека пројде се гушам. :sweat:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Ништо не е за стално, ќе помине и ова. Сега тешко ти е, ама после ќе се смееш за што си се секирала. Стискам палци што побргу да излезеш од ситуацијата. :muscle:

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  17. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Благодарам на сите за советите. Пријателка ми има 21 година тој 27, убедена дури не го види ќе и биде вака, јас се трудам не ја оставам сама, па ќе видиме што ќе биде. :*

18. kate88sk1

kate88sk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    E vaka ... gledam po drugive forumi deka mnogu se diskutira za ljubovni problemi, se delat soveti i slicno pa vikam aj da si ja kazam makata ovde moze ke padne nekoj dobar sovet. Vo srednoskolskite denovi, na moi 16-17 god. imav seriozna vrska so eden decko, no od mojot klas mi se zasviga eden tip pa pocnav istovremeno da se gledam i so dvajcata... da se krijam, da lazam, da pravam trista gluposti samo za da ne me fatat pfff... detski raboti, sea koa ke mi tekne si vikam kako sum mozela ama veke e kasno. So deckoto so kogo bev vo po seriozna vrska raskinav, a drugiov dozna pa sega neke ni da cue za mene.Ednostavno se custvuva premnogu povreden od minatoto nemoze da mi gi zaboravi tia gluposti sto sum gi pravela toj period zosto poveke pati se obide da bide so mene jas go odbivav.E sega posle tolku godini jas na moi 26 godini se obiduvam da stapam vo kontakt so nego cisto onaka da go vidam i da mu se izvinam za greskite od minatoto. Se gledame nekolku meseci jas veke sum i ludo zaljubena vo nego, sakam da bidam pak so nego a on nesaka nisto seriozno zatoa sto si vetil na sebesi deka veke e kraj so mene, prosteno mi bilo ali ne i zaboraveno. Celo vreme si vikam moram da prestanam da se gledam so nego ako nesaka nisto poseriozno ali koa ke mi se javi srce ne mi dava da go odbijam nemozaamm... :(
    Sto da pravam luge ocajna sum, a tolku mnogu sakam da bidam so nego, toj neke ni da cue

19. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Во твојот случај успеало она "тркалото се врти." Бидејќи веќе си возрасна, седни и разговарај со него. Објасни му дека тоа тогаш е било детска игра (иако не се сложувам со ова), дека сега си возрасна и не помислуваш да правеш такви глупости, дека се каеш и сакаш да почнете како дечко и девојка. Дека на свои 26 години ти треба нешто посериозно, а не да му бидеш играчка, со која ќе си игра кога тој ќе посака. Јас мислам дека сега се неговите 5 минути и тој е свесен за тоа и на некој начин ти се одмаздува за твојата грешка во минатото. Но биди свесна дека не мора да го трпеш тоа. Биди девојка со карактер (само така можеш вистински да го привлечеш). Како што многу пати имам кажано, мажите се родени ловци, а она што само им се послужува на тацна, многу брзо станува досадно. Ако прифати ок, ако не откажи се од него, или барем отргни се некое време, не му одговарај на повици, одбивај да се видеш со него. Едноставно дај му време, за да сфатиш дали ќе му недостигаш и дали всушност му значеш нешто. Па понатаму ќе реагираш како што ситуацијата налага. Или ќе бидеш со него или чао пријатно - време е за некоја нова приказна, приказна со повеќе памет и без детски лудории.

На kate88sk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kate88sk1

kate88sk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2

Му имам само еднаш спомнато дека сакам сериозна врска, а он веднаш ме пресече да не си планирам ништо дека ќе се гледаме привремено се додека некој од нас двајца не си најде некој за посериозна врска. Ретко кога ме поканил на кафе муабет, или негде да прошетаме, се гледаме цело време кај него дома, што понекогаш чуствувам дека ме посакува само за секс. Заради грешките од моето минато сите негови блиски пријатели и роднини му ја полнат главата да се тргне од мене заради тоа што сум му го направила што мислам дека е уште една причина зашто несака да бидеме заедно, т.е несака да им се спротистави за да не испадне теле