Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    8.784
    Види...Лично искуство имам со губење на другарки ради дечко ми.Таа работа си ја згрешила,никако не си требала да се делиш од нив.Можеби поретко да ги гледаш ама да не се делиш и да им се јавуваш редовно.Па што ќе биде ако некогаш крајно го изгубиш?Тогаш ќе останиш потполно сама.
    Истата грешка ја имав направено јас и решив да превземам нешто околу тоа.Се запрашав со кого ќе бидам ако останам без дечко ми?Значи повторно си ги обновив контактите со нив,им звонам,ги прашувам за нови работи и почнав да си излегувам со нив т.е си ги придобив повторно.
    Мислам дека истото треба да го сториш и ти...Пробај да го обновиш контактите со твоите другарки и блиски луѓе,излези со нив,пробај да ги придобиеш.
    Е сега од страна да љубовта,кога во една врска ќе се зголемат караниците тоа асоцира на крај.Или седнете фино лепо разговарајте на таа тема,најдете некој компромис,заеднички јазик.Ама ако и така не бива почекај прво да си ги придобиеш другарките и раскини со дечкото...Поздрав.

2. dijanap

dijanap Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ve molam za sovet...

vaka edna moja drugarka se muva so eden...i toj ja sto go svigam i rekol da gi trgni racite od toj nejziniot kao neso demek go zagusila deteto...ova treba da znaci deka i se pusta? ili...!?

3. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    Типот може се нашалил со тоа што го кажал,немора се сериозно да се сваќа...

4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Нова тема се почнува на кирилица и тоа со голема буква. Наслови од типот „Помош„,„Ве молам за совет“ и сл. не се дозволени. Насловот соодветно треба да ја опишува темата за која ќе се дискутира.Освен тоа нема потреба да се отвара нова тема и онака има премногу теми за совети. Друг пат пред отварање нова тема прочитај ги правилата. Жално е што форумот стана хаос од тоа што немате време да прочитате и примените 10тина едноставни правила. :)

Што се однесува на твоето прашање мислам дека дечкото сакал да каже дека другарка ти го гуши другар му пр.постојано му се јавува, го гушка,се врти околу него. Покажува дека е премногу заинтересирана. Поздрав :hai:

5. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    Најголема грешка!!!! Другарките треба да ти се на прво место,секогаш! и да, ако раскинете сега со дечкото?
    Ќе немаш кај која другарка да тропнеш на врата..

6. CutieDoll

CutieDoll Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    6
    Ви благодарам за советите ..во право сте ...уште вчера започнав сто тоа..бев со нив на кафе..денес ке им се јавам ке им пишам пак ..и се надевам ке се врати се во нормала.. :inlove:

7. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    8.784

Ете така..мило ми е што си ги придобила повторно и што ми го послуша советот.Продолжи така.Поздрав :hai:

8. Manuela20

Manuela20 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Sto da pravam?

Epten mi se dopagja... go simpatiziram i posakuvam, toj mene me znae kako devojka od eden negov poznanik...( poznanik so koj nekogas sedi na kafe, pravi muabet ), mislam deka ne me zaprimetuva bas zaradi toa... zatoa sto misli deka sum zafatena cura, a jas do neodamna se skarav so deckoto.

Znaete kako vikaat ni ugore visoko ni udolu dlaboko.. neznam sto da pravam.. kako da mu prijdam i dali da mu prijdam.. dali vredi da rizikuvam i da prevzemam cekor... iako e poznanik so mojot bivs decko so koj odev podolgo vreme i so koj seuste se slusam.

p.s ziveam vo malo mesto.. rizikot e golem da se doznae ako prezemam jas nesto, a ne sakam nisto da se doznae.
    eve bi go narekla nego.. sladok grev :)

Ve molam... za sovet... sto bi napraivile vie da ste na moe mesto?
    Odnapred Blagodaram :)

9. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Што се однесува до твоето прашање дознај каде излегува,каде се движи па `случајно` појави се таму и пробај да започнеш муабет, ако има искра некоја меѓу вас одма ќе ја почуствуваш. Поздрав :hai:

10. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Од нигде никаде вечерва на телефон ми рече дека не знае што чувствува, дека не знае дали ме сака и дали сака да е со мене...
    Не гледам причина за тоа што ми го рече. Додуша вчера имавме една кавга , но 100% сум сигурна дека тоа нема врска со муабетов од вечерва. Не знам повеќе што да мислам. :@

11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Не мора да има конкретна причина како караница или сл. Се е во неговата глава.Остани ладна немој да го напнуваш..Ти рекол така кажи му- добро тогаш седни и размисли па кажи ми што си сватил дали ти е стало до мене или не.Не се нервирај..можеби е моментална криза..Подобро бидете некој период дистанцирани, не го барај..остави го. Па веројатно ќе почне да чувствува дека му фалиш и пак ќе се разбудат чувствата кои заспале. :) А ако и покрај се пак ти каже исто тогаш ставете крај.Ако треба да бидете заедно ќе бидете ако не..најдобро секој по свој пат.

12. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Сношти го исклучив мобилниот и утрово не можел да дочека на домашен ѕвонеше и ме разбуди уште од 9 часот. Се однесував ладнокрвно и ме премоли да не сум се однесувала така, дека не го мислел тоа дека не знае дека ме сака. Му реков да направиме пауза неколку денови, ми викаше дека не му треба пауза, дека сака да е со мене.
    Е стварно не можам да го сфатам! :@

13. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.935
    Хммм... |(
    а да разговараш со него и да видиш што сака и што чувствува за тебе тој? :)

14. Belen

Belen Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    Направил грешка, и битно навреме ја исправа... Не му води инает. На крај краишта, никој не е совршен, како што се вели и во твојот потпис ;)

15. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Не сум инаетчија, нема да водам инает, само мразам да си игра со мене како со мало дете.

16. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Like every teenage girl... :(
    Одев со бившиот 1 година и 4 месеци. Совршено. Врска како што секој би посакал... Нешто што мора да се доживее и со ниту еден збор не може да биде опишана... Секој ден исполнет со насмевки. Очи полни љубов. Дојдоа 1 година и 2 месеци кога кавгите за ситници почнаа... и за жач.. станува се почести. Тој - премногу љубоморен, јас - премногу тврдоглава. Двајцата - премногу горди. И ден денес не можам да сфатам ЗОШТО. Се скаравме. Му се скарав јас за глупост и по еден ден се сетив дека згрешив и го молев да ми прости. Не сакаше. Ми рече сама сум избрала... Не знаев каде сум, го молев пак и пак и пак и ПАК....... ;( ;( ;( Ден и ноќ, му плачев.. Одбегнуваше да ме види, ми велеше нема да можи да издржи да не ме гушни, ми кажа дека ме сака, но дека НИКОГАШ нема да сме заедно. Не сакав и не можев да верувам во тоа што го слушам...Го молев да ми ја кажи причината поради која нема да сме заедно. Повторно се обидував.. Гордоста ми падна под нулата... Мислев... ВРЕДИ ЗА НЕГО да се обидувам - но попусто беше... Не успеав да ја дознаам причината поради која ми рече НИКОГАШ ПОВЕЌЕ. Ден денес не ја знам (скарани сме 4 и пол месеци) .Ме избриша од мсн и фејсбук.. Тешко му било да ме гледа, а да не ми пиши, а исто така ми велеше да не го малтретирам. Една недела после нас веќе беше со друга... ;( се мувале, не му значела... Ми беше тешко, но сепак си давав надеж дека само се обидува да ме заборави и дека нема да ја сака како мене.. Пред една недела дознав дека се фатиле... Ми кажаа дека почнал да ја засакува... 3 месеци солза немав пуштено. И еве ме вечерва, очите крвави од плачење.. Не знам каде сум, не знам која сум. Знам само дека без него сум ништо... Секој негов поглед кога ќе се сретневме го толкував како искра надеж за нас... Иако СВЕСНА дека нема шанси.. Ужасно ми е... ГО САКАМ ! џабе се лажам, ЈАС НЕГО ГО САКАМ !! ;(

17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Јас од твоите мислења забележав дека дечко ти прави нешто и потоа не мислел на тоа. Епа кој мисли ако не тој? Речи му да си седне, да си разграничи некои работи и да направи нешто од кога ќе помисли. А не отпосле да не мисли.
    Најпосле па, кај шуто таму и боде.

18. N.E.87

N.E.87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    12
    Во една подолга врска најбитно е да имате компромис и разбирање,мора некогаш и двајцата да попуштите.Денес ќе се скарате ама ако таа кавга е без некоја посебна причина морате да поминете низ неа и продолжите натаму,немошете цел живот да се сопнувате на мали работи.А ако пак се работи за нешто сериозно...тогаш веке е друга приказна.Меѓутоа ако тоа е некоја ситница за која тој згрешил, не се инати попушти ќе ти биде полесно,а ако пак ти си згешила пробај да поразговараш со него и да му кажеш дека не вреди да се карате за глупости.Ако ви е убаво зошто да се карате и да си расипувате врска за некој ситни работи што не вредат.

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074

Најдобро е да престсанеш да се залажуваш дека тој те сака и дека е со друга за да те заборави и дека неа никогаш нема да ја сака како тебе, ова неможе да е вистина затоа што да те сакал тој толку многу како што мислиш немало за глупост да ја прекине врската па и би поминал преку многу полоши работи за да биде со тебе ако сака, но не испаднало така. Поминало долго време одкако не сте заедно, ќе го заборавиш со тек на време, ако тој така си избрал не ти преостанува ништо друго освен да заборавиш не него да се посветиш на себе си и твојот живот да го направиш поинтересен да се окупираш со нешта кои ги сакаш и кои ќе те направат среќна наместо залудно да го трошиш времето надевајќи се дека има некоја шанса за повторно да бидете заедно, замисли дали би сакала да си пак со него и покрај овие работи? Ќе се заљубиш поворно излегувај со другарки, забавувај се, ќе помине времето ќе бидеш како нова :D :*

20. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Не сакам да сум со него. Но не сакам да ја сака неа... :worried: Не ме заслужува, но чувствувам дека ми треба... И сето тоа психички ме измачува МНОГУ ! :(