pupi.girl мое мислење е дека сами одредуваме критериумите при изборот на партнер, не знам колку време си во врска со дечко ти но ако фактот дека тој нема високо образование ти пречел не си требало да се впушаш во врска туку напротив да си бараш некој соодветен на тебе. Друго во ред е да ти пречи тоа што не се ни труди да се вработи затоа што како што исамата споман ти си добро ситуирана и не би било во ред тој да се потпира на твојата финансиска состојаб и утре кога ќе бидеш во брак тој да биде домакинка да седи дома, да го изджуваш а ти да работиш како коњче и да мислиш на дом , деца и се друго.Решение нема ете си му спомнала, не превзема ништо на тебе да одлучиш дали ќе бидеш со него, но ако останеш и постојано го потсетуваш како ти си успешна, амбициозна, имотна ќе го навредиш потсвесно и тој ќе си помисли дека не е способен за ништо. Таинствената не се заморувај со лајкови тој ако сака да те изневери нема да има потреба лајкови да става на девојки туку едноставно ќе го направи тоа и толку,.Други се знаците на неверство.Не велам дека не би можело да се случи меѓу некоја од неговите пријателки на фб но по односот кон тебе ќе си познаеш дали има место за сомневање дека тој има друга некоја освен тебе.
Не е проблемот во тоа што “лајкува“ слики на други девојчиња, туку во тоа што одредува правила на игра во коишто истото тоа што тој го може, ти не го можеш. Со таков однос и најмногу да го сакаш со време ќе направи да го презреш. Така што, дистанцирај се со време.
Ne deka ne mozam jas nesakam samo so toa da predizvikuvam problemi i zaradi toa da se karame jas ne mu spomnuvam veke ni deka mi smeta ni deka ne mi smeta sum mu kazala nekolku pati... No toj vika deka toa nema nikakva vrska toa sto stava lajkoj... I na momenti se somnevam ali na krajo sepak ke mi dokazi deka nema za so da se somnevam no sepak to mene me maci i koga ke vidam pocnuvam pak da se somnevam....
Пак ќе речам, до начинот и односот е, не до постапката. Сликите се за гледање и за допаѓање. Зашто он да има слобода а ти да немаш? Ова е проблемот.
Не смееш да си дозволиш да го сакаш повеќе од себеси и се` да му дозволуваш дури и по цена на твојот социјален живот и по цена да се најдеш во потчинета положба, во положба во којашто ти не смееш ништо а нему се` му е дозволено. Мајка ти веќе не ти вика со кого да комуницираш што се вели, тој ќе ти кажувал...Ќе се изгориш, верувај ми, ти го кажувам ова со причина, сум осетила како е еднаш. Колку е тој некој вреден за задржување, толку си и ти. Компромис е едно и тоа кога има фер однос и иста листа на што (не) се смее. Ама ова е веќе друго. Покажи став и заби. Не ја губи врската со себеси поради никого. Принц ако сака нека е. Не оти со толерирање ќе ја решиш работата. Ќе видиш, само ќе го презреш. Ништо нема да добиеш ако му попушташ за вакви апсурдни работи.
Здраво на сите девојки.. Нова сум на форумот,и би сакала да побарам мислење од некоја од вас,па би замолила доколку некоја има време нека ми се обрати во ЛП бидејки е многу за пишување овде,а и таму послободно може да поразговараме и да ме посоветувате
Да, треба , кога тој става лајкови на други и тоа е работа која ти можеш да ја дознаеш делумно , можеш да замислиш што е со работите кои не можеш да ги дознаеш. И како прво останувам при ставот дека зафатен дечко нема што да става лајкови на девојки кои не му се роднини , другарки , школски со кој е поблизок итд. ама на други ни под точка разно и кога знае дека тоа те нервира ,а е нешто што ништо нема да го кошта да не го прави зошто го прави ?За мене тоа е огромно непочитување и немање осет.Значи он знае да те тера да бришеш, а него тешко му паѓа , немој да ги изгуби потенцијалните удварачици.И не знам зошто тој воопшто те терал да бришеш некого крајно детски ми е тоа , јас никого нити сум терала нити ме терал а уште помалку па да послушам некој за таква работа. И си го прашала зошто става лајкови на други ? Значи многу пати сум пишала на оваа тема , апла непочитување на врската и девојката и нејќам дечко што нема да го прави тоа зашто ќе му кажам , туку зашто сам е свесен, како што секој зрел човек би требало да е свесен за таква толку очигледна работа.
Da sum go prasala mnogu pati I zosto stava I mu imam kazano deka toa me nervira I se... Odgovoro negov za toa zosto stava lajkoj bese samo onaka ili ke reci ubaj se samo I toa e toa ke stava lajkoj I potoa eden izvesen period ke peestani I pak ke procni... I pokraj toa so mu imam kazano deka me nervira toa deka ne se osekam ubavo I se.... Pak ke tera po svoe a nekogas I duri ja odbegnuva taa tema koga ke mu spomnam
Ако ти останало некое машко во пријатели, почни и ти лајкови да ставаш ако нешто ти се свиѓа. Ако те праша зошто, речи, па убави луѓе, убава слика. Праи се малку на три и пол бе. Зезај го како он шо те зеза тебе. Не му се потчинувај и не му попуштај. Колку и да мислиш дека си правиш услуга, на крајот тука е и нашето его. Фактички самата си ја убиваш љубовта кон него со тоа што дозволуваш да те гази и пуста навика го презема водството.
E tuka ja imam jas najgolemata greska so mnogu mu popustav I so jas bev taja so sekogas popustase I pokraj se I imas pravo eden den ova ke mi se smaci I ke ja ubijam ljubovta so ja imam kon nego...
Во последно време постојано го разочарувам и самата го сфакам тоа но ми доаѓат некои лоши мисли и постојано го напагам иако знам дека тоа не го направил.. Постојано ми простува и ми кажува дека ме сака ,но јас продолжувам и продолжувам да се карам за ситници а самата сум свесна дека му има здосадено.. Синоќа си спиев кај него и ми го зел телефонот ми читнал по пораките и ми се налути дека сум си пишувала со непознати. не дека сум имала намера нешто лошо да пишувам или да се договарам нешто , тој знае дека јас не би го изневерила со друг, туку нему криво му било дека јас лесна испаѓам на фејсбук. Постојано се караме за тој проклет фејсбук..... И толку се изнервира што ми кажа дека сака пауза за една или две години. И сеа го прашав дали навистина го мислел тоа , рече ке размислил.. што мислите ? навистина мисли за пауза и зошто па баш за една година или две?
@martine , ти побарал пауза од година, две?! Муабетов на твојот дечко ме потсети на паузата што ја бараше мојот бивши од еден месец, а за еден ден се смири со бившата. Така да, јас не би му го простила барањето на пауза. Може би размислила, дали би продолжила со некој што ме условува. И јас го сакам нели, и по дифлот, ќе го чекам да размислува година, две. И делумно, имаш и ти кривица. Јас сум во врска, ии никогаш, ама баш никогаш не сум пишувала на фб со некој непознат освен со пријатели/братучеди/другари од маало итн. И навистина, не ја разбирам потребата од комуницирање со непознати. Не дека треба да се ограничуваш во слободата, ама за се треба осет. Јас да знам дека партнерот пишува со непознати девојки по фб, не сум сигурна дека би простила.
Без разлика колку е банална причината за вашето карање, проблемот стои во тоа што нема рамноправност, он бара од тебе да бришеш луѓе, а он пак истото не го прави. Епа не може. Не дозволувај да те потценува, кажи му дека тоа што тој го бара од тебе и ти ке го бараш од него и доколку не почитува и ти ке си тераш по твое.. Како бе така знае дека тебе те повредува фактот што тој лајкува слики на други девојки и си тера? Баш му е гајле нели? Ти би направила нешто намерно да знаеш дека него му смета? Или само ако не ти е гајле? Размисли убаво. Мора да имате рамноправност во врската, ти се пазиш што кажуваш што правиш а он па прави што сака и не мора да се пази зошто знае дека ништо не му се може така? Ебати мажиштето Џабе попушташ, мораш да научиш да се почитуваш повеќе себеси и да се сакаш повеќе себеси од него. Почни истите работи ти да ги правиш бе немој да се лишиш ти од ништо само зошто он глуми повреден лав..
Ne bas za toa deka jas nesakav da se karame I da se raspravame koga toj bese ljubomoren I bese povreden I toa ne deka mavav jas tuku deka mene mi mavaja sakase da bidat izbrisani ok rekov ajde ete da ne se karame za gluposti gi ozbrisav se... Ali koga toj mavase I koga mu rekov samo ednostavno kaza zosto da ja brisam koga utre drugiden da ja sretnam I da me gleda namkor mhm ok pokutiv posle toa koga pak mu spomnav ja izbegna temata otvori druga I pak po staro si prodolzi
Уф бее, на таков да му трепкаш со очињата а пола слики да му ги ограничиш да не може да ги гледа и да му речеш „да бе срце, ги избришав“ Ццц некои луѓе значи... те молат значи да им се праиш на 3 и пол со понашањето, значи те молат.