Yeeah растев со татко алхоколичар и верувај дека тоа што тој го правеше кога беше пијан не се заборава никогаш. Не би да навлегувам во детали, но за твое добро најдобро ќе ти биде да се тргнеш од таквиот човек веднаш. Тој може и еднаш месечно да се опива ама тој ден кога е пијан и самата наведе каков е. И самата си кажа дека се плашиш од него и неговата агресија. Ако кога е пијан незнае да се исконтролира и да тепа со кого стигне и каде стигне, од каде знаеш дека еден ден нема да те натепа и тебе? И не ти е срам и тебе кога тој прави проблеми? Можеби грешам, незнам но јас на вакво место не би си дозволила да бидам со ваков човек. И со сигурност кажувам дека неговата ветувања се празни. Тој ако сакал да преќине со тоа до сега илјада пати ќе прекинел а не само да ветува, и вмро ветува ама ништо. Ти колку и да си го сакала со таквите постапки самиот си направил да ти стане одбивен. Јас не гледам причина да останеш со него , сепак ти си знаеш. Ако не си сигурна побарај од него да направите кратка пауза па ќе видиш што како без него, иако мислам дека без него ќе ти биде подобро.
Ни прв ни последен не е. Животот оди понатака, ќе бидиш подобро ти Нормално е дека малце конецо на љубовта ќе ти бега. Пробајте да поработите на односите сега, ако тој не пие значи тој стварно те сака, а ти се грижиш за него. Полека и тој ќе се враќа во нормала ама верувам и ти ќе се вратиш како што треба т.е. твоите чувства ќе се средат. Сега не ти се баш средени зошто се ти е некако „свежно“. Останато, мислам дека наскоро ќе бидите и двата во ред, некои работи се средуваат сериозно, доколку твоите чувства не се променат отворено разговарајте зошто тука зависи и лежи твојата среќа и бори се за неа, зошто заслужуваш да бидиш среќна. Ако не сакате директ да раскините ако не оди, тогаш пробајте со мала пауза, додуша многу души ми рекле пауза е само пролонгирање на раскинување, но јас стварно верувам дека помага. Со среќа
Epa vaka..nie pred nekoj den iskochivme i mislev dobra kje sum sprema nego,no jas nejkev vo ochi da go poglednam! Znachi se karav so nego celo vreme,a on beshe dobar..Posle reshiv pauza da napravime denovive i odma pocnaa da mi se vrakjaat custvata,a veruvam i na nego..vcera vecerta mi se javi si pozboruvavme,posle toa mi pisha poraka koja ni vo son ne bi ja ocekuvala eve ja porakata:Najmila moja zasekogas zaedno nerazdelni!Periodov sto ne ocekuva go zamisluvam kako mnogu podobar i poubav so prekrasni momenti..Mora da se borime za vrskava mnogu se sakame i mora da izdrzime vo neubavite denovi.Oseti ja mojata pregratka,toplinata i pogledni gi moite ocinja pred da gi zatvoram dobra nok te baknuvam po noseto <3 i sabajlevo pak mi pishal....epten me iznenadii fala vi za sovetite,se izvinuvam za latinicava od mob sum,imajte si ubav den
Душа мила, дај боже да се промени ама нема. Барем мене така ми се чини. Се убаво љубов, сакање, ама пусти да остане алкохолот. Како што предходно опиша не е прв пат тоа што се случило да се случува. Внимавај многу. Додека сте во врска се ќе истрпиш, ама за понатаму ако мислиш да оствариш иднина со него?????
Вака бевме заедно со дечко кој не е од Мк, туку е од друга држава од Србија, бевме заедно да речам година и пол, не се гледавме многу често, на сепак функционираше добро врската, тешко е, но кога се сака нешто се можи, не е исто да се слушаш на вајбер и гледаш на скајп како секој ден да го гледаш во живо, но тој почна да работи пред некое време и не може туку така да земи одмор да дојди, како шо идеше пред тоа, и требаше да дојди во октомври ништо не направи, па во ноември и ајде за нова год да бидиме заедно и беше на работа вечерта, бидејќи на аеродором работи и го немам видено од септември и се налутив јас нормално може да ја остави таа работата не мора да работи, а тој го остави факултетот не учи и убо му е онака со работата......се продолживме да се слушаме пак се океј, само да прекиниме, не дека сакам јас, дека долго време се немаме видено и нз кога ќе дојди пак, ми рече крајот на јануари ама ништо не е сигурно, не можи ајде љубов преку жица...тој е упорен се однесува ко ништо да не било, ми рече ќе продолжел да ми пишува да ми се јавува, бидејќи сум му била битна јас и дека му било тешко шо сме толку одалечени и ко насмеа ми рече демак ако најдам јас нов дечко ко ќе иди да му се скарам и да бидиме пак заедно и како да имаше претчуство за нова година бев в кафана и од еден другар мој како брат шо ми е, многу ме бендиса другар му, ми досадуваше цела вечер ова она, мислам интересно ми беше, ми пишуваше на фб и ме викаше да кафе да пијаме онака да помуабетиме, јас се довоумев го одбивав и ај реков шо за едно кафе и излегов јадевме благо, кафе пијавме, се изнамуабетивме одма ми поминаа 3сати летнаа и така се разделивме му реков само чао и си заминав. Ми кажа отворено дека му се бендисувам многу и дека сака пак кафе да пијаме. И сега јас не знам што да правам, кој крај да го фатам, не знам кога ќе дојди и ако дојди сега во јануари после кога ќе дојди ај да го речам бившиот и до каде ќе тера со него, а многу ми беше убо со него, ми недостига, а од друга страна интересно си поминав со другово дете, не знам што да правам сега, во ваква ситуација никогаш не сум била...
Ќе си пробаш со тој што е од тука и како што самата си кажа 3 саати ти летнале онака не си ни приметила така да, не губиш ништо... Со тој што не е од тука не можеш ни асално да се расправаш се по телефони вајбери итн.се расправиите така да не се мисли многу.
deskarada од секогаш сум била против ваквите врски, во твојот случај не се работи за друг град туку друга држава. Според мене гледање неколку пати во годината не е врска. Koга го нема покрај тебе тогаш кога најмногу ти треба се е залудно. Телефони, фб, вибер не вршат работа во случајов. Барем мене смешно ми е вака да седиш и да чекаш да дојде тој, та октомври ноември па јануари и ништо. Прекини ја таа врска, колку побрзо толку подобро. А ако мислиш дека ќе биде нешто со детето од тука, тогаш со среќа се најдобро.
Здраво, јас не сум баш во најсоодветната тема ми се чини, но сепак би ми годел совет. Вака, не се работи за љубов, туку за взаемни симпатии. Работев на еден проект и таму имаше еден дечко кој беше вработен. Се среќававме секој ден и онака имаше взаемни симпатии, си зборевме кога имавме време и така... Веќе половина месец откако заврши проектот и не одам јас и добив барање за пријател на фб од него. После се сретнавме случајно, си честитавме празници и онака..... Не сме многу опуштени во разговорот и двајцата. Би сакала да искомуницирам повеќе со него, но малку ми е без везе да му пишам. Што ме советувате вие? Како да започнам комуникација? Или подобро е да оставам во живо.... Не е голема работа, но би сакала совет. Тенкс.
А зошто си одбила барање на фб од него? Тој ете направил чекор да речиме можеби до сега и би пишеле..Јас мислам дека треба да започнеш комуникација,па ќе видеш како ќе се одвиваат работите,ќе знаеш на што си..Нема ништо срамно и ништо не е безвезе за еден пријателски разговор.. Со Среќа
@ViktorijaG Можеш прво да му пишеш на fb да си направите муабет, а потоа ако тој не те викне на кафе ти преземи ја иницијативата па види што ќе испадне.
А да си се запрашаш срцето што ти вика? Кој повеќе ти го сака срцето со тој настави. Од друга страна ако толку сте веќе на далечина да речам, подобро остани со тоа дете што одите на кафе пробај да имаш нешто повеке со него...... @ViktorijaG направи го првиот чекор пиши му или повикај го за на кафе па што нема бисерот да ти се срони....после ке видиш каква ке е ситуацијата....
Јас би била против да пробаш со новиот, ќе ти кажев да си го почекаш зошто нели не е тој виновен, работата му е таква ама кога го прочитав тоа што ти го болдирав, ми се скрши филмот. Личност што те сака никогаш нема да ти каже да си најдеш нов дечко, па да му се скараш и пак ќе сте биле заедно. Ајдее бе.. не може да му е вака сеедно.
Барав колку години имаш ама мислам дека си прилично млада. Зошто да се измачуваш со нешто што нема ни сегашност не па иднина? Пробај со новото дете, кога ќе продолжиш да излегуваш со него, овој од Србија нема ни да ти недостига, ниту пак така често ќе мислиш на него како сега кога немаш некој друг во близина. Дозволи си да ти се доближи некој друг и уживај, па можда и некој трет ќе се појави. Немојте да се трошите себе на нешто во што само вложувате, а не добивате ништо. Сакаш некој со кој ќе се чуеш, видиш, некој со кој ќе бидеш кога ќе ти треба, кога ќе му требаш. Има врски на далечина кои успеале ама тие верувам дека уште во старт знаеле на што се, а не кнајди си некој, па кога ќе дојдам ќе бидеш со мене. Имав дечко на далечина, никогаш не ми рекол имај некој, па кога ќе се виидме заедно да бидеме.
Не го одбив барањето, го прифатив. Само што не пишуваме. Не знам што да му пишам да не излезам смешна
Аха моја грешка се извинувам многу :/, пиши му како е ,што има ново па кај ќе оди утре или за викенд,можиш ти да го поканиш на кафе..Самиот муабет ќе си се одвива како што треба...Ајде срцка пиши му,можи он на тебе остава..тој те додаде па сега си ти на ред.
Девојки после советите од моите другари сакам итно да слушам и ваш совет. Ќе пробам да бидам краток.Имам 19 години и се заљубив во мојата најдобра другарка која е една година помала од мене...Со неа се запознав на фејс уште кога таа имаше дечко...На почетокот девојчето ми се свиѓаше али пошто имаше дечко не превземљв ништо сериозно пошто не сакам да рушам врски..Станавме премногу блиски,дури поблиски од колку што бев до другарите.Стално кога ќе се скараше со дечко или имаше други проблеми ми се јавуваше мене а јас како секој што би постапил,ја тешев и пробав да и ги отворам очите да види дека нејзиниот дечко ја изневерува и со неа е само од корист( иако таа е самата двесна)..Таа во мене почна да гледа личност која и е најдобар другар но и многу повеќе(брат)..Уште првата минута коа раскина со дечко и ми се јави и ми кажа дека го свиѓала мојот најдобар другар и дека дака да и го местам.Другар ми без да знам јас зборувал со неа и и кажал дека не сака да има ништо со неа бидејќи јас сум а сакал..Неделиве со неа сме поблиски од било когаш.Се слушаме и гледаме секој ден али таа во мене гледа како другар.( знам,и самиот сум свесен дека јас сум виновникот за тоа)..Но повеќе неможам да издржам да ме гледа како таква личност.Едноставно СЕ ЗАЉУБИВ во неа.Е сега размислувам да седнам со неа и се убаво да и раскажам ( никако не планирам да ја залапам без пред тоа да разговарам со неа пошто мислам дека тоа уште повеќе ќе ја влоши ситуацијата,а јас не би можел да живеам без неа),па затоа ве молам посоветувајте ме.Се плашам да ризикувам и скроз да ја изгубам,но неможам да издржам да ме гледа како другар.