Епа викни ја на еден состанок и разговарајте,но да нема ништо повеќе од разговор ,кажи и и признај и дека ја сакаш,но не и се пуштај уште од прво ,прашај ја она кого го сака..И нареден состанок можиш да ја прашаш дали таа ќе сака да има нешто со тебе..Ќе знаеш на што си ,ќе знаеш дали да се надеваш на неа или не..Ама прво разговор..Најубаво и за двајцата да си се расчистите и да си ги кажите намерите и чувствата..Поздрав
да стварно мора да знае на што да се надева ама да не треба да почека можеби си е добро со дечкото девојката...ако добро разбрав има дечко мислам
Моментално е синг раскинаа пред 2 недели..Иначе не се искажав пред неа дека сун заљубен,и планирав да и глумам другар додека не осмислам добар план...
e pa togas vo tvoi race e не и глуми веќе другар почни од некаде искажувај не со зборови туку изразот на лицето и очите
Другарче, сите знаат дека нема излагање од френд зоната. Единствен начин да излезеш од неа е да стигнеш до Мордор и откако ќе го фрлиш прстенот кој те заробил и ќе се ослободиш од тежината, да се вратиш дома побогат за едно огромно искуство кое ќе направи нов човек од тебе, човек кој нема да дозволи да биде френдзониран. Немаш начин да ја добиеш, те зацементирала со муабетот „другар ти ми се свиѓа“. Најмудро е да донесеш newyear resolution од една точка. 1. Од денес заборавам на неа! Придржувај се до точката и здравје за некоја година, ќе бидеш нов човек, ќе се затрескаш во друга девојка и можеби кога ќе те види среќен ќе биде малце љубоморна за да помисли дека те испуштила, а можела да те има. И опрај се, какви ти се тие муабети не можам да живеам без неа. Во 21 век младината не смее да помисли таква мисла, во време кога секоја можеш без грижа на совест да ја додадеш на ФБ, да ѝ стискаш срциња на Инстаграм... илјадници убави девојчиња на твоја возраст без дечко во земјава, ти за таа една која те ставила во френдзон ми викаш дека не можеш да живееш без неа. Man up!!!
Брату прво фала ти за сликата со црњото баш ме насмеа Друго, не ги кажав тос ,,неможам да живеам без неа" во смисла на тоа дека ако не бидне ништо со неа ќе си посегнам по животот како шо праат ногу ретардирани суштества,него у смисла на тоа дека ептен се навикнав на девојчето и животот би бил ептен досаден без неа пошо е најпозитивната и најлудата личност шо ја познавам...И знам дека се излегува од френд зоната али е ептен тешко.... Поздрав
е затоа немој веднаш зш може да ја изгубиш ако таа не мисли за ништо повеќе со тебе од другар. Излезете на кафе па така почни некако прави и муабет гледаја во очи и опушти се да почне од некаде да дознава сама па држи ја за рака додека му зборуваш, а ако и признаеш е тогаш е лошо може да ја налутиш и да побегне и ништо од неа.
Али сепак вреди да пробам..иако можам да ја изгубам..Баш сега додека скролав по почетна налетав на цитат од некој си автор кој вели ,,Господ не створил за да ризикуваме" ..Токму цитатот ми ја даде конечната одлука
Вака јас имам 16 години и до сега не сум имала дечко нит сум се мувала. Понекогаш сакам и убаво ми е кога размислувам за тоа особено ко видам некој заљубен пар аии срцки ^^, ама па ко видам некој не бе јокк .. Онака од страна остајте то небитно. Вака понекогаш како шо кажав си помислувам и сакам да имам некој ама и не сакам едноставноо мислам дека нема некој за мене т.е. неверувам дека ќе ме трпе пошто мн комплицирана личност сум до душа не сум али едноставно е не сакам некој члм фраер како шо се денешниве али на мои години дечкиве се катастрофа пушат пијат ова она и сакам некој шо ќе ме разбере и ќе биде со мене секад ко ќе ми биде потребно некој романтичен фин и културен дечкоо аии леле убавиниииии .. Ехе сум имала прилики за дечковци понуди колку сакаш понудени за излавање ова она али не сум јас таква бее не можам ко видам од мене помали пушат пијат 13 14г дечко мало моргенн си велам овај свет како дојде али па ако не си фатам или да не се смувам вака уште некој подолг временски период ќе бидам изостанана.. Ама па ко си помислам не можам со некој така на една вечер само да се смувам шо уопште неам со тај ништо одма на тоаааа не знам шо да правамм. Во поголем дел од мојте другарки си фатиа дечковци сеа мен кој ме шиша, а инаку чуствувам и ја потреба некој шо ќе е домене како шо напоменав... дај кажете некое советче
Сите ние сонуваме за некаков совршен принц на бел коњ ,ама тие се ретки..И тие заљубените што ги гледаш имаат проблеми..Не е се така како што изгледа..А иначе имаш 16 години читам..Мислам доволно си возрасна за мување па и за врска..Ама не можеш ти цел живот да бидиш комплицирана ..Пробај не биди..Ако на пример некој што те сака или бендисува ,гледај и ти кај него на нешто позитивно..Пробај работите гледај ги поинаку барем еднаш..Можеби некој стварно те сака и заслужува..Па макар и да е за една вечер ќе ти биди прв и ако воопшто се немаш смувано ,треба уште многу искуство да стекнуваш бе срце..Тие од 13-14 така им е убаво па така си прават..Значи пробај за да знаеш..Сите имаат маани па немора некој што пие или што ќе пуши..Или за да не се менуваш..Пробај со некој што ќе мислиш дека би те заслужил ,па кој те сака ќе те сака таква каква што си ,па макар и КОМПЛИЦИРАНА
Ами како не. Не чинеле оти пушеле, пијале и дрн днр јариња. Ако пушат и ако пијат, не се културни и фини? Кога ќе се преиспиташ самата себе, е дури тогаш ќе си фатиш дечко и ќе имаш некој до тебе. Се додека си полна со предрасуди, не верувам.
Епа госпожа ќе размислуваш зрело кога ќе си го отвориш умот, а дотогаш и не ти требат баш дечковци. Имаш време.
СОВЕТ: НЕ ФАЌАЈ ДЕЧКО за да не бидеш изостаната,или пак затоа што другарките ти фатиле дечковци и чувствуваш потреба некој да е до тебе. Фати дечко кога ќе го осетиш тоа внатре негде у тебе,кога нешто од внатре ќе те терат..и не се секирај какви се момците денес, никогаш незнаеш кога ќе се појави твојот принц и каков ќе биде... полека малку, се ќе си дојде на свое место. Не брзај!!
Poarno da si bides izostanata otkolku da bides so nekoj radi red. Nema sovetuvanje tuka..samo ostavi na vremeto i se dur nekoj ne ti se zalepi za okce a i ti nemu uzivaj go zivotot na poinakov nacin. Ke imas vreme i za romantiki i za princevi.Ti posakuvam so pomalce konji,koi sakala nekela i toa ke ti se desi. Neka ne te zalazuvaat deka nesto ne e vo red so tebe stom si imas svoi kriteriumi veke,pa akar toa bilo pusenjeto i pienjeto.Loso e ako nemas kriteriumi.
helpppp odam so edno momche vejkje eden mesec ama enmozi da bidime zaedno a se sakame bidejkji negoviot brat i bratuvhed mi se bivshi ama toj na pochetoko od vrskata 3den pojde so druga ama mi kaaza sakal da vidi dali ima chustva kon meen dobro se to odeshe dobro do ng koga jas pojdov so dve momchinja ama samo taaka se bacivme ama toj koga razbral i toj poshol so 4devojchinaj od koi edna od niv pso taaa prvo shto zamina za da vidi dali ima chustva kon menee i so nea sme dtrugarki od osnovno i togash ja marzev i mu kazav da ne odi so nea ama toj pak pojde so nea i jas i pishav nea i mi prati slika so nego za ng me povredi tolku mnogu shto neznaev shto da napravam i vchera praevme mauebt 7h od koi 5h se karavme i neznaevme shto da pravime i se smirivme ajde nakako da odime ama toj i jas da ima devojka bidejkji nemozime da bidime zaedno da prifatam ili ne kako da postapam(p.s. mn mi e ubo so nego a i na on so mene,mn se sakama eama me povredi i toa shto so mene ne beshe za ng a beshe so nea izleze taa pobitna,mislam deka nema da izdrzam razdelba...helpp)