Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    лдсхсхфдуфвсвгбдјлјсчолкјкхјгцфџдхзјкдлфчуппишопкјбхцџстрдѕѕтѕуихјкхвгхујкилјннбвгхјкнмбвгхцџзџгујлкн
    Збрљотина ако некој те разбере нека преведе........................

На Candid, LaraSolare, Hipica и 2 други им се допаѓа ова.
  2. hulii

hulii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    zsh nemozesh da me razberesh?

3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Зш така, стварно не можам ако некој те разбере нека пише и да не одиме офф.

4. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.448
    Допаѓања:
    91.787
    Колку години имате? Ко да вежбате математика во т.н. врска.
    Да не прифатиш да бидеш со него. Ако се сакате нема да ти рече да има девојка, а да биде и со тебе.

На Candid и Daleron им се допаѓа ова.
  5. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Huli јас како што разбрав ти си во врска со тоа момче еден месец, ама вие немеможете да бидете заедно затоа што неговиот брат и неговиот братучед се твои бивши??? И како тоа мислиш неможете да бидите заедно а сега викаш, одам со него еден месец. Не те разбирам. И за да види дали има чуства кон тебе отишол со друга? Ха-ха. А ти за да му се одмаздиш во иста вечер се бакна со 2 момчиња. Ваоо :D И тој кога разбрал отишол со 4 девојчиња за пак да види дали има чуства кон тебе (башка се сликал, за друго сечање и незаборав)??. Каков ОСМОАГОЛНИК. И како капак на се дечкото сака да да има девојка а од друга страна во слободно време да биде со тебе. Ама вие многу се сакате. Какви глупости брачо моја мила. Совет бараш совет ќе ти дадам. Прошетај до градската библиотека земи некоја книга и слободно време троши го на читање на истата таа книга. Најди си мачка. Прави било што друго освен да се занимаваш со вакви глупости кои за тебе најверојатно се "љубовни проблеми" и немој да си правиш сцени во главата дека тој те сака. Веќе си отишла си негов братучед, па брат му, па на нова година со други двајца и тој те видел колку си лесна и затоа те сака како втора опција, не прва и затоа на крај ќе те шутне.

На Trxmx, lovemme, SnowQueen17 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    :clap: хаххаха стварно ако е така нека одмори малку ептен се измешала.

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Мојт некој за муабет в лп? :)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    243

Хахахахахаха.......Луѓе, не се трудете, постов е шала и ќе те замолам хули да смислиш уште нешто ново, па пак да не насмееш. Стварно ти е добар. :D :D :D

9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.799
    Допаѓања:
    169.863
    Доколку сеуште трае понудата - пиши ми.

Мозокот = каша.
    Колку што сфатив, и колку што нереално ми изгледа цела оваа ситуација,само ќе ти речам остави го де. Не е ни прв ни последен. И онака и ти него и тој тебе те третира како ср-- лошо.

Ти љубов, на светот гледаш и очекуваш премногу перфекција. Неможи. Оние кои ги задоволуваат нашите стандарди се ретки. Нормално е дека неможи да скокниме кај некој доколку не сакам. Следно ако не се чувстуваш спремно за врска или за било што - не се брзај. Немој да мислиш дека ќе биди „изостанана“ ако не си фатиш дечко или немаш мувач. Нема врска, за твојот живот си одговорна само ти.
    Сепак сакам да ти кажам да не очекуваш премногу онака, не е вистина дека можеби ќе налеташ на некој „фраер“, бирај колку што можиш ете, за да бидиш сигурна во себе, но знај дека не секогаш можиш да избереш онака ДО крај и од време на време ќе мораш да согледваш меѓу прсти.
    Вистина е дека пушењето и пиењето не се најдобри карактеристики, ама еј, имаш 16 и тие околу тебе се во „тој“ период каде што ќе сакат да се напијат некое коњаче, да одат пред училиште на одмор да испушат една пакета цигари или после часови во паркот да тргнат малце трева. Се е тоа нормално, и никогаш нема целосно да ги избериш. Гледај кога бараш нешто посериозно дали потоа ќе ги отфрли тие навики или не.
    Ама сепак е до тебе,
    со среќа во се што правиш. :l:

10. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Моит:)

11. Si-lala

Si-lala Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    Вака....пред 1 месец му раскинав преку порака, тој почна да се понаша мн. ладно, мислам дека ме вара.....т.е имам мн.причини да мислам така, ама немам ни еден сигурен доказ.
    Нашите последни излагања беа ради реда.
    Прво му реков да разговаравме,како и секогаш јас бев инцијатор да се средат проблемите, тој прифати, а пола сат пред да се видиме ми откажи со причина дека му е лошо. Нредната вечер чекав, ми се јави само онака да ме праша што правам, пак не одвои ни пола сат за мене, зашто ќе идел со другарите цела вечер.
    Уште понаредната вечер чекав до 7ипол вечерта не ми се јави, тогаш му пишав порака дека нема потреба да ме избегнува, дека не сакам повеќе ништо со него. Ми пишуваше и ми се јавуваше и не му дигнав, го исклучив телефонот,само му пишав кога ќе размисли убаво, тогаш да ми пише. Следниот ден го избришав од фб, од тел, од секаде. И тој не се јави.
    Сега после 1 месец му текна на мене и ме побара, тој конечно најде време за мене.... Сега сака да расчистеме работите... А зошто? Зошто сега? Зошто воопшто се врати?
    Јас не сум знаела многу работи...сега ми пишува да се видиме и да разговараме.
    Не викам дека не ми посветуваше внимание, ама не беше доволно... никогаш не ми покажа дека ме сака, никогаш. Мислам дека јас му бев девојка за ,,онака,, ради реда, да има некој покрај себе..
    И покрај тоа што внимавав на сите мои постапки, и покрај што беше секогаш со некои ,,другарки,, на кафе, на ова-она, не му се бунев. Сакав тој сам да сфати. А јас иако имав шанси многу пати да го изневерам, јас не ни враќав на некој што ќе ми се приближе. Го сакав само него.
    Ама ми преќисна, и ставив крај преку порака на 1годишна врска. И не се каам, за ништо, нит што му раскинав преку порака.

Искрено нема да кажам дека не го сакам, го сакам сеуште, ама не е тоа, тоа. Ми треба уште многу малце за го преболам, значи ако се видам со него ќе биде повеќе од милост.
    Не го сакам повеќе така силно, а понекогаш толку сакам да се смириме. Ако се смириме знам дека јас нема никогаш да бидам истата јас......Дали да му дадам една шанса, според вас?
    Штом ме побара дали се покајал бар за нешто? Или пак да се видам со него, и да му објаснам дека повеќе не е тоа,тоа.
    Денес има роденден, дали да му честитам, да му пишам една порака од чиста култура, или подобро не?

На ViktorijaG му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ако веќе си решена да преќинеш со него нема што да му пишуваш.
    Стави крај и готово, продолжи понатаму. Ако му пишеш и тој пак те убедува да се смирите, како што велиш може од жал да се смириш. Батали заборави кога веќе кај тебе постојат сомнежи дека оди и со други.

13. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.893
    Лелее, тој немал култура да те сака и чува како што треба, па ти ќе му пишуваш од чиста култура. Може да си помисли дека пак може да биде со тебе, па да те замара.
    Не вреди ни една секунда веќе да помислиш на него штом после еден месец се сетил да те побара. :)

На Si-lala и Miss.M5 им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.302
    штом си на добар пат да го преболиш подобро не давај нови шанси, ако имало нешто за објаснување ке објаснел тогаш, на прочитана книга и се знае крајот ...

На Si-lala му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    243
    Лелее човече, јас би ти дала награда на тебе! Браво на храброста! Само напред,што сакаш прави. Многу ми се допадна што си го прекинала тоа што не ти се допаѓало. Си имала голема храброст. Браво за тебе, огромно од мене!

16. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93

според мене,најдобар начин на прекинување на врска е очи во очи. Така се знае, нема недокажани работи и секој си ја добил шансата да си го каже своето и да проба ( кога би сакал) да ги среди работите.. Поминало месец дена и на него сега му текнало...малку чудно е, но од друга страна можеби има нешто што никој од нас не го знае ( дури ни ти ) па не би можела ниту да го осудувам човекот..

Јас кога би била на твое место ( а не сум,така да пак ти си одлучуваш ) можеби би поразговарала со него но би останала на своето. Е сега, ако некој те сака и година дена да пројде па ќе си се покаже тоа, не мора да значи дека после ова ќе се смирите, но не мора да значи и дека нема.

:^)

17. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Јас не би му дала втора шанса,каде бил сето тоа време додека ти си патела?Значи ти кажувам од искуство,и јас истото сум го доживеала..Затоа уживај си,ич да не ти е гајле дали ќе биде повреден оној што те повредил.Ќе си дојде тој што те заслужува и ќе бидеш среќна.
    И да се смирите ќе биде истото верувај,тоа што е скршено не се лепи.На крај повторно ќе бидеш повредена..И ќе се чуствуваш како глупачка што му си дала 2ра шанса.
    Се најдобро :l:

18. Si-lala

Si-lala Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    Фала ви на советите.....ама јас најискрено уште чуствувам нешто за него.
    Ако не му дадам шанса, јас ќе се чуствувам виновна, а ако се чуствувам виновна нема да можам да продолжам напред.
    Кога ќе се сетам и не беше толку лошо....
    А и, летото јас истото го направив, ама за глупост му се налутив и му пишав пак така преку порака. А после 1 недела се покајав, и му пишав, и тој ми даде шанса.
    Не знам, мислам дека уште го сакам, подобро ќе беше да не пишеше.....
    Искрено јас малку се плашам, и верувајте и јас самата не знам што сакам.
    Ама можеби веќе нема да ме праша, ако ме праша уште еднаш ќе размислам.

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bbv

bbv Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    16
    Што би кажале за емоционално неверство.....?

20. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Si-lala не дека сум некоја компетентна личност да ти дадам ваков совет ама продолжи си со животот ќе се најде некој што ќе има доволно време да ти посвети внимание. Ова ти го кажувам од искуство поради кое ми се упропастија празниците баш поради тоа давање на уште една шанса и верба дека нешто ќе се промени. Се израдував затоа што ми значи како личност, подготвував изненадување и помислив супер нов почетокот годинава но се случи истот дечкото фино лепо ми го кажуваше 7 дена по ред изговори и ниту еден од нив не беше вистинит во прашање била некоја друга, а ја ваљда како и ти во ситуацијава златна резерва или девојка само за хранење на его. Размисли си што добиваш, а што губиш и дали сите тие изговори се оправдани.