Зависи што подразбираш со емоционално неверство. Некои го сметаат за секс и плус емоции. Како и да се нарече иста работа е, неверство. Јас не би простила никому а не би си простила и себеси
vaka devojki na golema maka sum. imav decko so koj odev 3 meseci. pred toa se dopisuvav so negoviot najdobar drugar. koga raskinav so decko mi drugar mu povtorno pocna da mi pisuva i sekogas kazuva nesto so sto bi me napravil ljubomorna. pred nekoj den mi prati razgovor so edna devojka i rece deka navodno mu se dopajgala a jas ke puknev od ljubomora. problemot mi e sto jas se zaljubiv vo drugarot na mojot bivsi. dali ima nesto loso vo toa i sto da pravam? ve molam pomognete mi.
Едно прашање... отприлика колку време се гледавте пред да бидете во врска ,знам дека кај секој е различно ама некое искуство ,јас се гледам со едно момче 3 месеци скоро и кога ќе прашам на што сме и он ми вика ќе тераме некое време вака па ќе видиме ,му викам заедно ли сме ,он ми вика има време ќе бидеме ти одма ли сакаш ? -тоа е тоа а еднаш му реков немам дечко а со него излегував и он вика ни сега ли ? значи тој се смета за мој дечко . јас го сакам многу ,незнам ај помогнете
Одамна не сум пишувала овде фала богу и немав проблеми.Е сега се случува ова, идам со дечкоми година и 4 месеци. Пред Нова година бевме се океј ништо не му сметаше се додека јас не одлучив нова година да славам со другарките. Почна грозно да се понаша се да му смета, ајдее помина тоа сега после Нг почна пак добро да се понаша имаме и односи и се добро одеше. Кога пак му текна дека ништо не му купувам он се ми купувал на еден другар девојката се му купувала...он мене ми купувал јас него не ич внимание не му посветувам, да имал тоа ништо друго не му требало, сакал љубов, посветеност да го имал тоа од моја страна ќе бил задоволен. А што да направам? Што треба да направам за да му дадам до знаење дека ми значи...?
прво он се разочарал зошто си славела со другарките, сигурно сакал да бидете заедно, почни малку да слушаш што ти зборува, што ти бара, сака повеќе внимание, посвети му, направи нешто романтично за него, изненади го, и машките сакаат да се почувствуваат сакани и посакувани, така што обрни му малку повеќе внимание..
Може е банална работа ама за првпат ме заболе срцево , ме допре ова иако навидум не изгледа ништо озбилно Идам со дечко ми 2 и пол години , ама пред пола година бевме скарани , месец дена и од кога се смиривме ни се на стаклени нозе односите...постар е 4 години од мене ама не е тој тип да седне и да прави муабет како зрел човек..многу работи повеќе ги разбирам од него ...Ме сака ептен ме чува..у кратки црти за него е сега пред 3 недели седевме у дискотека на сепаре , у недела ...случајно искочив на цигара и се запознавме...дечко ми како да беше љубоморен што склопивме муабет па да докаже дека не е го викна со нас на сепаре (се знаеја и претходно) е сега он идеше со женска му скоро 5 години...и таа вечер си ги раскажавме животите у кратки црти...имаше добар телефон се сликавме и ми ги прати сликите сабајлето на фб...му пишав фала и од кога стана од спиење ми врати у стил нема проблем ...и смајлито кое му го пратив уствари беше старт на муабетот сосема непланирано случајно, осетив дека имаме приближно исти души , сами збореа , 2 сати ми летеа како минута со него..зборевме до 9 без прекин..после отиде да се види со женската и се врати пак продуживме..ама најнормален и другарски муабет.Претходно ми имаше кажано дека им се лабави односите и на нив.Утредента раскинаа..му рекла муабет у стил ке се ебам со твој најдобар другар и го погодило Човек со подобра душа нити запознав нити ке запознам..муабетот течеше до вчера значи околу 10 тина дена..од убаво поубаво..слушање пишување и се видовме еднаш ама ништо не напраивме зашто сепак сум во врска каква-таква-некаква. се повеќе и повеќе се осеќаа душиве..ми рече еднаш сакам да си само моја, ке те направам најсреќна...толку беше мил , дечко како што секоја би посакала.едноставно ми правеше да ми е убаво,ми го правеше кејфот. Му се пушташе едно курвиче што ја помина цел град, а не се знаеја...и го заебавав за неа..му кажав убаво ми е што праиме муабет ама и да се смириш со бившата ке си останеме најнормално од моја страна...И пред 2 дена точно значи сабајлето се начукала , па на него му рекле јави и се , го замолиле и од што има душа , а ја му викам глуп си..и се јави и утредента(завчера) се понашаше на дистанца таков напнат беше и ми пукна филмот зашто по природа сум дрска малце а он знаше да ме смири и му реков ти уште ја сакаш , цело време ја спомнуваш , ја мислиш , ако толку сакаш иди смири се...а мене ми викаше нејќам више да ја видам дрн мрн...после муабетот неможам да ја смислам , ја животов со прекрасна особа како тебе си го замислив... значи планиравме иднина да имаме...а ја полека да се оддалечам од мојот ... И ме фати инат , зашто сум таква и му се испонашав ...и ке се изедам жива сеа...ми спушти тогаш...и ми пиша сега ке идам кај неа и ке се смирам ти ме натера вака...и ми покажа дека таму припаѓам.. срцево м исе кинеше цела ноќ...10 дена бевме како у врска и како 10 години да се знаеме..од сабајле до вечер на телефон на камера...се видовме... И приметив претходно дека го има стаено под команда и си раководи со него како сака...иначе живее сама и он често преспива кај неа...И ми рече не ми звони цел вечер ке останам кај неа, ке ти се јавам ке ти кажам дали сум се смирил утре...и чекај чекај се разболев од мака осаменост и нервоза, а полагав утредента..и му звонам после факултет од на другарка број зашто скриен ми е сељачки и да не е со неа си помислив ама крвта ми беше камен више неможев..и му викам кај си? сам си? и ми вика не не и приметив дека е со неа...и ми звони накај 7 и вика не се смирив , болна била нешто ама озбилно било...со неа ке сум и вечер ке ти се јавам со скриен у случај да си со дечкото не кревај..и ми рече дека ја сум го натерала вака..ама не му погрешив ништо, каква грешка направив за ваков конраст и невоза да јадам сега? И ми рече ке ти се јавам пак ке се чуеме ама ке бидам со неа јас, и кога ке си идам од кај неа ке ти звонам.. и еве сега е 12 уште го нема поминаа 30 саати скоро..колку работи денес имав да му кажам од срце..колку ми е тешко само господ знае..како дождови да паѓаат у мене, за првпат вака да осетам нешто да ме допре.. Сега спремам испити учам ама не ми е тука паметот , ке прошетав ке излезев , вака телефонот до мене и чекај, многу ми е болно и ке препукнам...што да правам според вас?
Според мене те врти на малиот прст. Кога ќе се скара со неа ете го иди кај тебе тоа мене ми е многу детски и сељачки. Дечково сакал нешто ново и видел дека само женскаму ја сака. Не се пикај таму кај што нетреба имаш дечко признај му се и ако те сака ќе продолжите а ако не за едно да го наречам ѓубре што сака да те искористи си расипуваш врска од скоро 3 години.
Да го прочитав и јас истово од друг ке го кажев баш ова што ти рече , ама се осетивме бе , душиве ни се осетија . само ја претерав со тоа ја сакаш ја сакаш бевме и другари и се у исто време ...вчера баш ми рече : мислиш дека не ни помсилив како ти е? цело време и мене ми е тешко , ке се видиме ке збориме ке ти се јавам а го нема.. едно време викам кој му курац нека иде у 3 лепи...а после викам може стварно нешто има работа ама 5 минути бе да одделеше не е можно да се заедно од вчера
Значи ако добро те разбрав ти имаш 2ипол годишна врска која веќе не е како порано и веројатно ти досадило да си со човек кој нели е добар како што кажа но осеќаш дека не те разбира и неможеш да разговараш со него, сите чуства кои ти се јавиле за другиов дечко веројатно би ти се јавиле и за секој друг кој би ти покажал разбирање и ако не повеќе би те сослушал. Мој совет од лично искуство ти е да не избрзуваш во однос на овој вториов да ги преиспиташ своите постапки и мислам кога трезвено ќе размислиш ќе сфатиш дека не е за тебе, а што поскоро да си расчистиш со дечкоти нели како викаат ако било добро со првиот немало да има втор. А и кај него е истата работа во прашање долга врска која пак ке кажам најверојатно монотона, без разбирање и тн. Па ете така се пронајдовте на иста бранова должина но во овие неколку денови од горе напишаното можам да ти кажам и самиот не знае што сака можеби сакал да разбие монотонија си му се допаднала флерт нели забрането овошје и тоа да станува примамливо после долг преиод поминат со една личност но мислам нема ништо повеќе тој пак ќе се врати кај неа или кај некоја сосема трета не вреди да се замараш со него.
Jas so nego se gledav 4-5 nedeli otprilika i potoa se fativme i odevme tri meseci se dodeka ne izlegov so nego kaj sto bese i drugar mu i togas toj neznam ama mislam deka primetil mozebi nesto i edna nedela potoa mi raskina.
Имам исто мислење имам како што кажа претходнава девојка, ти здосадило и сакаш нешто ново да пробаш да искусиш еве уште не ти се јавил да беше тој и да е со женскаму ќе отиде до вц и ќе ти се јави не се залажувај девојко го знам тоа чувство.
ама на два наврати ми рече има време ќе биде ,ќе бидеме заедно . и за мајка му да знае дека ја идам кај него секогаш оти сме 7 години разлика и малце кај нас е по општеството лудо, одма се збори одма . и тоа за мајка му да знае и вика кога ќе дојде време ќе дознае. само се чудам како не не забележа толку време у куќа и влагам скоро секој ден (не е секој ама така често).
Истото ке ти го кажам она што ти го кажаа и останатите девојки пред мене. Типот не ни раскинувал со нејзе. Можеби било само обична караница која не значела ништо. Тој се вратил кај нејзе без да ги земе во предвид твоите чувства кон него. Ма како да не, ако те сакал навистина ќе ја оставел и ќе бил со тебе а не со неа. Сега е со нејзе и ти мораш да го сфатиш тоа што побрзо тоа подобро. Не си расипувај врска за некој што повеќе од очигледно е не знае на каде да тера. Чувај си ја врската и поработи на неа.
Вака мојот проблем е во тоа што сакам едно дете :/ ама мислам дека тој мене не ме сака а и тоа се гледа почнавме да пишуваме на фб се... и еднаш дури му признав дека го сакам а тој ми рече сега за сега сакам другари а после за другото ке видиме :/ што да правам а уште пишуваме на фб дури ми рече дека порано имал некоја која починала и уште не можел да ја преболии аа им лајкнуваа на сите женскии :/ дури еднаш на една забава бевме заедно и тој за рака ме фати зошто ми правии вака :/
Вака мојот проблем е во тоа што сакам едно дете :/ ама мислам дека тој мене не ме сака а и тоа се гледа почнавме да пишуваме на фб се... и еднаш дури му признав дека го сакам а тој ми рече сега за сега сакам другари а после за другото ке видиме :/ што да правам а уште пишуваме на фб дури ми рече дека порано имал некоја која починала и уште не можел да ја преболии аа им лајкнуваа на сите женскии :/ дури еднаш на една забава бевме заедно и тој за рака ме фати зошто ми правии вака :/ барем некој да ми помогнеше вее молаам :'(
oneday кај секого е различно тоа. Сепак за 3 месеци сигурно си успеала да го запознаеш човекот и сама би требало да сфатиш дали сака врска или не. Спрема тоа како се однесува спрема тебе, дали е сериозен човек со кого би почнала врска и слично. g-ga.tomovska ти не си заљубена во другар му туку тој ти се допаѓа од причина што по цел ден си пишувате на фб. И да, нема ништо лошо но во неговите очи нема да бидеш девојка за сериозно затоа што веќе си била со најдобриот негов другар. Може да те искористи еднаш, два пати и да те шутне. Така одат тие работи. А очигледно е дека тој на тебе гледа како на другарка па затоа ти праќа разговори и слично. Или приметил нешто па сака да види како ќе реагираш. Одалечи се од него пред да ја утнеш скроз работата. SnowQueen17 голема грешка е тоа што дечко ти ја споредува вашата врска со некои си други врски. Секоја врска е различна и е приказна сама за себе. Ако ти не му купуваш ништо, го тера некој него нешто да ти купува? Не мора да ти купува ниту тој. Не е се во подароците, можеш да го осипуваш со подароци но џабе ако не си покрај него кога му требаш и ако не му посветуваш внимание. Ако мислиш дека не му посветуваш дозовлно внимание направи нешто. Подготви му некое изненадување, ете купи му некој мал подарок но значаен и слично. Подобро си го познаваш дечкото и знаеш што би му се допаднало. Дај му до знаење дека ти значи. А тоа за нова година глупости. Ако си фатила дечко незначи дека треба да ги заборавиш другарките.
за жал не успеав да го запознаам многу ,само многу малку .многу е затворен дали затоа што имал трауми(имаше некои проблеми со затвори татко му) дали нејке на мене да ми се отвори незнам. еднаш му признав дека го сакам , втор пат на порака за нвг му пишав среќна нова и те сакам тој ми одговори среќна нова и ја те сакам и ја после тоа му викам ми пиша те сакам ,да не беше пијан ? вика неее не ми веруваш и ја му реков не ти верувам . а еднаш па му пратив така нешто како љубовна порака не изреагира некако незнам што му е
Невесто мајка му има приметено ама не сака да прави проблеми. Ако од неа очекуваш поддршка тешко. Дечкото си го лади со тебе.