ednostavno bidi direktna prasaj go vo lice sto ima megu vas.Iako da bev na tvoe mesto nemase da si go gubam vremeto za nesto sto ne vredi Ocigledno e deka te izigra za edenas veke ne si mu potrebna.Izvini za iskrenosta i naku moj sovet e da stanes za nego predmet koj nemoze da go dobie a ko ne ti e bas jasno sto sakv da kazam so sovetov pisi mi u lp
@seasopraime чекај малку, пред да направиш било што размисли дека можеби и тој е во истата дилема и мисли дека можеби ти не си заинтересирана. Многу е брзо за било што, почекај малку, не му пишувај и ти некој ден види како ќе реагира, ако не пиши му нешто па види како ќе се одвива ситуацијата, ако е заинтересиран ќе продолжи да ти пишува и ќе те побара. Немој да се правиш недостижна и да се однесуваш со него како да не ти е гајле. Нема што да дознаваш што и да треба ќе се случи, немој ти ништо да го прашуваш рано е, еднаш сте се смувале и сеа ти одма сакаш да знаеш на што сте. Па на ништо не сте, сигурно ни тој самиот незнае. Сметам дека е многу рано да го прашуваш такви прашања, а ќе дознаеш можеби многу брзо кога тој ќе те побара пак или ако не те побара пак ќе знаеш на што си. Зашто да мислиш дека те искористил и дека си го напраил меракот со тебе? Па и ти си сакала тоа да се случи, значи не те искористил. Мој совет ти е да почекаш уште малку, па ако нема абер од него повикај го ти да излезете зашто да не. така ќе знаеш на што си, подобро одколку дирекно да го прашаш.
заборавив да пишам дека,една моја другарка односно истата што ја спомнав на почетокот земала му пишала уште одма вечерта дали сеа сме биле во врска и он и пишам „незнам,ќе видиме има време“ .. повеќето од другарките ме советуваат да го прашам ама ке размислам ќе видам како ќе биде утре нашколо кога ќе се видиме,не очекувам премногу ама бар да се поздравиме
Малку ми е незгодно да пишам, се осеќам како 17 годишна со "проблемов", а не 24, меѓутоа сакам да чујам и трети мислења, нормално доколку некој е желен да пише. Се работи за бивши, мојот прв дечко, ваков или онаков, секогаш бил тука кога ќе го побарам, секогаш позитивно реагирал на се, и веројатно ради таквиот обостран позитивен однос всушност и останавме во ок однос, и комуникација на периоди, која ја иницирав и прекинував јас. После подолг период се сретнавме, постепено почнавме со комуникација, од општа премина во поблиска од негова страна, т.е после толку години сака/ше да пробаме повторно, и беше во фазон дека треба да дозволам да се доближи до мене, да го запознаам, како е променет, па дури и фикс идеи за заеднички живот и сл. Јас бев цело време резервирана и збунета, одбивав да ми збори во тој правец, на што му пукна филмот пред некој ден и ми кажа дека ќе ме послуша и ќе олабавиме, дека сум се понашала претерано, дека ги прифаќал моите изводења да не ми ги признава чуствата, ама дека веќе му пукнал филмот од трчање, објаснување, изживјавање. Неколку пати ќе се скаравме и претходно, ама овој пат незнам како да ја оправам работата. Секогаш сум била јас таа која се понашала, карала, и сега незнам дали да го побарам, што да му кажам, незнам и како ќе ми изреагира... Знам дека единствено можам да пробам да се зближам со него, врска ми е рано, знам и дека ми прија ненормално тој негов дух, знам и дека имало од секогаш некоја чудна хемија што не поврзува, а знам и дека сме различни света и дека он е апла склон кон женскиот пол ама со мене му е поинаква приказна, тоа го осеќам и знам... Искрено, мислам дека нема да ме побара во скоро време, а може и воопшто, прилично лошо завршивме, дефинитивно сум прошла неколку црвени линии.. Што би направиле вие? Дали воопшто да верувам во тие негови намери и чувства?? ПС. Досега стоев позади тезите "бивш никако и сл", ама не се сфаќам, што ми се случува кога е он во прашање, зошто не сум како со другите ладна и недостапна, неможам да си ги средам мислите и заземам став, па доколку сака некој да пише свое мислење би ми значело.
јас сум малку помлада од тебе. но сепак ќе пишам мое мислење Прво, никогаш не стој позади некакви тези затоа што никогаш не знаеш каде ќе те одведе животот. А инаку,конкретно за проблемот,што мене искрено и не ми се гледа како некој голем проблем, седни убаво и разговарајте... Ако претходно сте биле заедно, и двајцата сега знаете (или барем сте свесни) дека мора полека со работите овој пат ако сакате да успеат. Е, ако е тој повеќе по женскиот пол, и ти се сомневаш во неговиот однос и чувствата кон тебе, остави простор и време за да "ја снема сета прашина". Искрено, јас верувам во втори шанси и вакви работи, па би си ја пробала среќата. Крај краева нема да изгубиш ништо, барем според мене
Познавам еден пар со слична приказна како твојата која заврши со брак. И сметај на тоа дека во тој правец оди приказната. Типот после толку време ти предлага заеднички живот, значи те знае која си и те сака и почитува како таква. Твое е дали ќе го прифатиш тоа. Друга опција те води кон живеење слободен живот и бркање други момци кои ќе бидат од прекрасни ангелчиња до токмаци кои со зборови не се опишуваат, за на крајот да завршиш со некоја будала и да жалиш кога ќе гледаш како овој кој ти се нуди има прекрасни деца. Нормално, постои и опција во која ќе се забавуваш и ќе сретнеш некој уште подобар. Животот е крајно непредвидлив и немаш поим што ти носи утрешниот ден. Битно, изборот кој треба да го направиш е дали да играш на сигурно и да го прифатиш бившиот за актуелен или да ризикуваш со животот и да го избришеш. Ако си коцкар, оди со второто. Ако не сакаш калдрмав живот, смири се со типот и биди си мирна.
Седнете и разговарајте за она што го чувствувате еден спрема друг за мислењето дали треба да бидете заедно или не.Мислам дека треба да му дадеш шанса бидејки и ти чувствуваш нешто.Дај му шанса ако не испадне како што треба барем ке си знаеш на што си а и тој исто.
Незнам што да правам... :/ малце ми е глупо да пишам бидејки се осејќам како глупача господе не ми е ништо дечкото не имавме ништо а се нервирам кога ке го видам со некоја друга или некој кога ке зборува за него... значи секој ден си пишуваме на фб а јас вејке почнав да го сакам а и тој ми дава лажна надеж кога знам и дека не ме сака... на неговите другари им кажува дека не сум била убава а мене сосем друго и немал храброст ... а јас му признав дека го сакам :/ што да праваам ??
Тоа е и она што незнам како да го решам- дали ќе се видиме. Мислам дека се мали шансите он прв да ме побара, можеби за неколку денови, а може и нема, зошто бајаги му се преливаше чашата и ја прелив скрос дефинитивно. Си кажавме дека е крај, ќе се баталиме, ама... И сега незнам што и како, како врзани да ми се рацете, да не се занесе ако го побарам, а и како да го побарам кога се занесував? Тој момент ми е проблематичен, а инаку јас ќе го придобијам целосно кога би се виделе зошто добро го познавам, ама кога ќе биде тоа незнам.
А зошто раскинавте? Како ти се допаѓа неговиот карактер? Што ти сметаше кај него? Дали ако се смириш ќе можеш да бидеш с о него ? А на тоа како да го побараш, ќе мораш да си ја голтнеш гордоста малце. И зошто ти не сакаше да збориш за тоа кога он те прашуваше? Најбитното е дали се гледаш со него во иднина како среќна личност..
Раскинавме зошто ме нервираше тоа негово понашање несериозно ( во смисла беше постојано кога и да сакам со мене, достапен, ама сакаше да се фали колку го бркаат и сл, иако се на шала го збореше ама мене ме нервираше), такада немаше некоја голема причина, никогаш не дознав дали варал или не, зошто немаше причина и простор, коректен беше пред и со мене. Во текот на годините се гледавме, и постепено растеше неговата почит, и тоа како се трансформирам во се подобра и поубава, ете последново од него беше дека тогаш сме биле мали, не бил свесен за мн работи, и затоа сите изјави на емоции неможам да ги прифатам зошто доаѓаат од неозбилен тип ( барем ко таков го знам). Карактерот му е нешто на кое паѓам секогаш, зошто е страшно позитивен, смешен, и секогаш само ме смеел и живнувал за 1 секунда, и кога ми било без везе период, стресен, тажна, он бил тука и ми мењал одма расположение, тоа е факт.
Штом ти е убаво со него пробај уште еднаш, ете првиот пат сте биле мали, не сте размислувале многу. Ништо не губиш ако пробаш, па и ако (не дај боже) пак раскинете. Подобро да се каеш за нешто што си го направила него ли за нешто што си пропуштила да го направиш. Ако не се обидеш пак со него цело време ке се прашуваш што би било кога би било ...
@Rubiii ако се чувствуваш спремна за врска, ако го сакаш и сакаш да бидеш со него на тебе е редот женска да го побараш. Ете тој си се отворил и си искажал се што сака и што намерава со тебе, а ти на некој начин си го откажала. Сега тој мисли дека си ти тотално незаинтересирана и не верувам дека после се пак ќе се осмели да те побара, така да ако стварно ти значи и сакаш пак да пробаш со него треба ти да го побараш, фер е така. За се друго се согласувам со КептнОмни, само ќе ти кажам да не мислиш многу на иднината и да не гледаш на него како на опција за смирување и средување на животот туку мисли на твоите чувства какви се и дали ти навистина сакаш да бидеш со него, затоа што ако не е така џабе ќе се обидуваш да се смириш дури и ако моментално ти е најдобра прилика за понатамошен живот, а немаш јасни чувства за него.
luge ke mi treba pomos, nekoj sovet za mojava situacija.. se zapoznav so eden decko pred mesec ipol na fb i si pisuvavme pa po nekoe vreme ispadnavme, deckovo bese mn seriozen dodeka si pisuvavme i celo vreme mi se javuvase on ima 25 god ja 18..koga isp bese se super si razgovaravme onaka opsti rab i se izmuvavme mi ja fati rakata i ja stavi na negovoto srce i mn mu cukas uff i posle toa celo vreme mi vikas deka se zaljubil vo mene i deka nz kako moze taka tolku brzo a i imavme cuvstvo kako da se znaeme 10 god nz voa mi se nema sluceno do sega i ja se zljubiv vo nego.. ama sega nekako mi izgleda kako da ne se zamara tolku so mene nz ili mozebi jas preteruvam ne mi se javuva tolku cesto kako na pocetokot a i mn retko se gledam samo ednas nedelno odam tamu kade sto raboti i toa mn me ner neko ne sme isp nigde osven tamu a toa ne mi izgleda kako da e vrska .. go prasav so sme nie mi rece se a toa se bilo muvaci, decko i devojka, ebaci (sme nemale odnosi haha nz kako toa) ..koga go vikam na kafe ili negde na zurka koga odam ne sakase da dojde i mn mi e glupo site moi drugarki si ispagaat so deckovcite jas nikogas nemam ispadnato a vo vrska sme demek ,nz kako da go svatam voa seriozno ili samo avantura a postojano kazuva nes za vo idnina...
Заедно сме со машково скоро 2месеци, и во последно време само ми вели да ме запознаел со домашните, а јас не сакам, му кажав дека не сакам, дека е рано и дека нема да појдам кај него да се запознаам со мајка му и татко му и ме нервира, ми вели друга било причината шо не одам, не било само тоа дека ми е срам и дека е рано, и таман ќе помини ден, два пак ќе ја спомне таа тема, преѓеска се скаравме за тоа, и сега вечерва бевме договорени да одиме кај негов другар, и сега не знам шо е правилно дали од инает да не појдам и пак да се искараме, или пак да појдам и да се однесувам ладно спрема него, бидејќи јас сум голем инает и тврдоглава и не сакам да попуштам прва
Види мила... не знам другите што ти искоментирале (немав време да читам)... Имам 24 години ако нешто ти значи, ти имаш 16 и си во тие години кога верувај и јас, а и многу други верувам сакаме да ги вратиме за да исправиме одредени грешки е баш такви како твоите. Немој да си ги губиш нервите за некое детиште што има 17 години и е искомплексирано ради невиноста.Мислам хормони се во прашање, тој е уште несозреан. ( сигурно си го осеќа тоа како притисок.). Ти најдобро си знаеш дали си спремна за секс, иако јас мислам дека треба да почекаш тоа да го сториш кога ќе бидеш спремна емоционално и психички. Воопшто некој да се оптеретуваш што тој ќе каже или направи. Ти си уште многу млада и многу лесно можеш да заборавиш и да најдеш некој што стварно ќе ти ги почитува годините и самата твоја личност. Има многу момчиња што сакаат да те запознаат и да направат се за да го добијат твоето внимание. Само погледни околу тебе. Биди со став и полна самодоверба. Прави го тоа што тебе ти е убаво. Уживај малку во животот, излегувај, дружи се со другарките. Се ќе дојде во вистинско време. И не избрзувај.
Рано е за запознавање, не знам зошто толкав притисок за тоа ти врши. Прашај го како го замислува тоа, дали ќе одиш само ќе се запознаеш или па ќе треба да седиш со жената? Ако толку запнал можеш да му речеш да направите компромис, да одиш да се запознаеш ама да не мора да седиш со жената, туку ете формално колку да се знаете, колку на поминување па после вие да си терате ваша работа. Прашај го зошто му значи тоа толку на него, која е причината што толку многу сака да ја запознаеш? Може она го натерала или му рекла дека сака да те запознае па сега он мора да те праша. Има свашта по земјава, па и жени кои не сакаат нивното синче да оди со некоја која што они не ја одобриле (а не ретко таква не постои).
Хммм...како да почнам... Ми се допаѓа едно момче ....проблемот е во тоа што едно време даваше знаци дека и јас му се допаѓам ,но не правеше ништо во врска со тоа...јас мислев дека е мн.срамежлив и дека се' се должи на неговата срамежливост, но испадна дека е нешто друго во прашање. Многу сум збунета и малку е комплицирано па не би сакала целосно да ја опишувам работата,па ако е некој расположен да ми помогне ве молам пишете ми во порака