Ми треба совет зошто не сум сама паметна што да правам. вака со еден дечко као моабетевме постоано на социјалниве мрежи онака според мене совршен во изглед па ете така ми се засвиѓа се имавме видено случајно неколку пати уз поминување на 5-10 мин. Нема везе и као ја наредивме он да ме собере и да се видиме зашо контактиравме некои 3 месеци се видовме бевме кај него дома и као сакаше со мене да има односи, али ја дента добив и нишо не се деси освен лапање ок ме врати до дома. И после некое време па се видовме навечер касно бев до кај него и се деси тоа шо се деси. Он по природа е онаков ладен нез али сеа стварно настана хаос и незнам што да правам, незнам шо мисли он али не ми обрнува воопшто скоро внимание. Совет што да правам дали да не се замарам веќе или што....?
Искрено, еве ти едно мислење од машка гледна точка, според односот кој го опиша од негова страна, сигурен сум дека запознал друга девојка која му се чини поинтересна од тебе, е сега има две опции, или да се бориш за него или па да му направиш еден друг позитивен трик, имено да го откачиш, па потоа можно е да ти се врати, ако сеуште има емоции кон тебе и секако ако твоето его (ако воопшто го имаш, затоа што не те ни познавам, па да не испадне дека сакам да те навредам) би дозволило да се смирите, па сам да си ја увиди грешката Поздрав и среќно
Или па сепак во најлоша варијанта постои можноста за која кажа Сесил, да му е се сведено само на секс со тебе и тоа е се Ама, да се надеваме дека не е така
Очигледно типов те гледа само да ти го онади, нема чувства, нема љубов нема ништо. исто како да си му секс другарка, што случајно сте се нашле некаде заедно искочени. Типов има друга тоа е факт. Најдобро прекини со него или незнам, очигледно не сака ни муабет со тебе да прави за оваа тема.
И јас се сложувам со феминките над мене. Се гледа дека на типот му е само за секс. Јас да сум на твое место, би се повлекла.
Додека го читав твојот пост се потсетив на мене пред пола година. Многу сличен случај само што ние бевме во врска од 1 година. Истото беше и кај нас, едно време имаше ,,проблеми,, па помина време, па се средија проблемите, и почнавме пак да се гледаме. По некое време, после1-2 месеца тој почна да ме одбегнува, па секогаш јас бев инцијатор за решавање на проблемите, а тој секогаш ми ја префлаше вината на мене, и онаа вечер кога требаше да разговараме за проблемите му се јави некој на тел, и ми рече дека му е другар му, после уште еднаш му се јави, па пак не дигна. Е тогаш се изн, и му реков да ми покажи тел, и што видов, мојата подалечна братучетка....Не знам како ама ете премногу го сакав тогаш и му поверував дека таа испаѓа со неговиот другар. Нз како поверував и јас најискрено, ама после 4 месеци раскинавме.... Затоа мислам дека има друга....сепак ти знаеш, ама ваквото однесување каде што само едниот партнер ги средува проблемите е многу никакво.....
@Boombix Мислењето од сесил не беше за мене но сепак постои и таа варијанта. И јас тоа го мислам. Јас доволно се борев, не можам повеќе. Не се трудам повеќе, не го барам, не се расправам. Не ме навредуваш, кога го напишав проблемот и го прочитав и сама сфатив дека и премногу сум трпела досега и сум се понижувала. @Bokchee Се повлеков. Веќе не се замарам, што сака нека прави. @mila7 Најлошо е кога само едниот се труди да ги реши проблемите, а другиот воопшто не се замара и не признава дека има проблеми, потоа се труди да се ослободи од вината, обвинувајќи те тебе. Го знам тоа. Како што кажав и погоре. Се повлеков и не се замарам. Сигурно ќе си најдам друг дечко кој што ќе ме сака, цени и почитува. Подобро сега да се разделиме отколку покасно. Ви благодарам на сите. Поздрав
Дали има некој што се разбира во технологија???????? Итно еее, голем проблем ако има нека пишееее ама побрзо ако можее ако не ке си почекам :///
Како и да е ај ќе пишам, па кажувајте мислења... Многу глупа и смешна лага. Незнам дали е за смеење или плачење работава. Дали може да сум во Скопје, а кога пишувам на фб на чет да ми пишува sent from Bitola (на пример)? Дали е тоа точно sent или може да си го смениме ние како сакаме...?
Зошто си ги спомнувате бившите ? Многу голема грешка е тоа. Нема никаква смисла тој муабет за бившите и што било како било само ќе се срчкате поише. На почеток на врска сте треба уште време да се зближите ама одбегнувај ја темата за бивши тоа било порано гледајте сега да ви биде убаво.
Прво расчистете со ладна глава дали сеуште се сакате? Сакате да ја задржите и спремни сте да се борите за врската? Ако да, тогаш тој никако не смее да замине во странство. Далечината најверојатно нема да ја издржите. А како тоа тој ти остава ти да одлучиш?? Тој размислува, ама не сака да преземе одговорност. Тоа никако не оди. За тоа треба да одлучи лично тој и тој да си превземе одговорност за неговите постапки. Ако се сакате многу, борете се и пребродете ја кризава, верувај, ќе дојдат подобри денови. Поздрав
Сакам совет од вас...ддевојката што ја сакам е подалеку од мене се имаме видено 2 3пати на фејс ми кажува дека и она ме сакаа и кога се видовме ми кажа ама на фб и пишуваат машки таа ми вели дека и се другари ама дали јас љубоморам или нз што некако не и верувамм може ме лаже совет ??
Одсекогаш сум мислела дека нема потреба на дечко ми да му кажувам за моите бивши. Ниту кој бил, ниту што бил а уште помалку пак да раскажувам случки во врска со него. А многу детски си се испонашала со тоа што си му рекла да преќинете. Од самиот почеток се сте си кажувале. Тогаш не ти пречело а сега ти пречи. Ако сакаш да си го решиш проблемот ова што го пиша тука нему кажи му го. Го добил тоа што го сакал и сега не си му интересна веќе. Незнам како си дозволувате да имате односи со некој со кого 2 реда аслен муабет не сте направиле. Памет во глава за друг пат. Ако имате по 15 години те разбирам. Ако не и веруваш што бараш со нејзе? И забрането е да има другари или што? Ти немаш другарки?
Колку години имате? Не ми е јасно како се заљубувате и искажувате љубов, а се имате видено 2-3 пати...
Претежно најголемиот проблем е што голем број девојки веќе на првиот или вториот состанок имаат секс, се со цел да му докажат на дечкото дека го сакаат, па едноставно тој понатаму нема за што да се бори, бидејќи веќе од старт го добил она што го сакал!
По 16год смее 2 3пати онака искочивме ко ддечко и девојка онака ја имам виденоо мн мн патии и така се заљубивмее ама матни мисли ми идаат по глава
Здраво феминки, одамна не сум пишала овде не дека немало проблеми туку мислев дека се несериозни. Па вака со дечкоми сум година ипол заедно во последно време кога ке се скаравме се ми вртеше на раскинување од негова страна. Предпоследнио пат кога сакаше да ми раскине почнав да си мислам на живот без него да бришам некои слики и ете ти го после некое време вечерта ми почна како ништо да не било и ми даде надеж рече дека во нервоза секогаш го терало на раскинување. Го прифатив тоа но почна пак по старо да се понаша да ми вели дека ме мрази незнам дали искрено го кажа тоа. Јас почнав да размислувам јас да соберам храброст и да му раскинам, но почна да ми вели што се дешава со нашата врска му велев последен месец ќе ни е заедно и како да почна да му станува грижа ме залажа. Му реков ти давам последна шанса со цел дека ќе се подобриме бидејќи до сега имало и такви периоди и сме минале низ нив. Го прашав ќе се подобриш ли ми рече да. Вчеравечер излегувавме заедно на почетокот беше се океј имаше по некој интимен момент но без секс. Кога сврши едноставно стана незаинтересиран почна да ми вели како демек да си одам, почна да ѕвони на другари да се договараат кога ќе си отидам каде ќе излегуваат и сл. Се паркира со колата кај еден другар па му велеше ако сакаш сега да те однесеме до дома да не плаќаш такси сватив дека сака да си оди иако останев знаев дека ќе се караме и така ме однесоа до дома и си заспав а тој се врати во 3 по полноќ. Иако го прочита ова многу ми е гајле може ќе му текне дека јас сум пишала ама ќе се доизкажам. Му кажав дека ќе одам во странство летото кај тетин ми може и ќе работам ми рече тогаш и јас ќе одам да работам во Скопје....делуваше незаинтересирано мислам знам од каде е тоа другар му ќе оди со него во Скопје на работа и сака да и раскине на девојкаму со цел како ќе ја мислел ако одел таму на работа ..а порано еднаш на мојов кога му кажав ќе одам во странство на шала беше ммогу се загрижи па што ќе правам без тебе како ќе издржам...си го напишав долгиот проблем ако сака некој слободно нека ме критикува, меѓутоа сакам барем уште малку да сме заедно не сум многу заинтересирана за раскинување прв ми е и ме научи на многу работи а како што знам ме нема ни изневерено.
Те има добро научено, и мајтап си прави со тебе. Без разлика ако ти е прв, ти не треба да се врзуваш со него до крај. После интимен момент ос тебе, он си прави нешто другп, место да продолжи да си лежите или незнам што уште.