Здраво девојки одамна ве читам и секоја чест за идеата за ваков вид на форум.Нова сум и жал мие што ќе почнам со оваа тема, но мислам дека имате потенцијал за да ми дадете добар совет. Запознав еден супер дечко, и по неколку дена заминавме ск заедно на рок концерт прекрасно си поминавме не се случи ништо,но цел пат назад ми ја држеше раката,преубаво се осеќав.Потоа продолживме да се гледаме еве една недела секој ден, се смувавме и паднавме на муабет он да ми биде дечко и се е супер,ми кажува колку сум прекрасна, прави убави гестови, дури и ми кажа дека од првиот пат кога ме видел ме засакал и му било прекрасно со мене, нон стоп на телефон, пораки итн..Но ми има исто кажано дека не е баш романтичен, а јас сум ужасна романтичарка и другиот проблем е што навистина сакам да го задржам и не сакам да ви звучам како да сум од 18 век, но тој веднаш сака да преминиме на друго, секс допирање интимни делови итн..јас му имам кажано дека е сеуште рано(се имам изгорено и затоа сега вака размислувам),но навистина незнам тој не дека инстиситра само неможе да се контролира...Што мислите спред вас дали ме сака како што тврди и сл или муе само за добра забава?
Purelove92 ако искрено те сака како што кажува би требало да разбере. Не е работата во тоа колку време сте заедно, со некого може и 5 години ќе бидете заедно па откако ќе го добие тоа што го сака ќе те остави но не е исто. Тебе ти е потребно време за да го запознаеш уште подобро тој човек. Не е важно што мислиме ние, важно е што мислиш ти. Секако ти си со него, не сум јас или некој друг од форумот. Тоа со романтичноста јас би рекла дека е до какактерот, може човекот не обожава такви работи. Е сега зависи ти што подразбираш под тоа романтичност. Доволно е да е романтичен кога треба да е како на твои родендени, 14 фебруари, 8 март и слично да ти направи некое изненадување или да те изненади со некој подарок, другите денови и немора. И таа романтичност да биде од срце не ради реда. За останатото ова што го пиша овде кажи му го нему. Објасни му дека за се има време и се во свое време. Ако неможе да го сфати тоа размисли уште еднаш што бараш со тој човек.
Da te saka iskreno vistinski po nekolku dena ne e mozno. Mozebi e zatreskan, zaljuben, mnogu mu se dopagas itn Te sfakam za toa sto sakas da pocekas i jas bev takva i mislam deka e fer da se kontrolira od pocit kon tebe za da ne se cuvstvuvas primorana da pravis raboti sto ne gi sakas. Razgovaraj so nego i bidi iskrena. Ako seuste napnuva mislam ke sfatis sto e rabotata. Zasluzuvas da gi dozivuvas takvite raboti so zadovolstvo a ne so strav i kaenje. Pozdrav
@eloves Благодарам за советот, но обично денешните машки знаат како да прават миндфак и скрос да убедат некоја девојка го гледам тоа насекаде окулу себе, јас сум имала такво искуство и знам дека нема да издржам пак.За романтичноста тврди дека не се важни зборови туку дела а јас како што спомнав сум ненормално романтично суштество и нон стоп сакам да ми зборува, не дека не зборува прекрасни работи, но некогаш дури и имам чувство дека не ме ни слуша како што споменвак рокер е и јас зборувам и тој си пее и кога ќе го прашам и тој ми вели зарем треба пак да ти кажувам, а тој нон стоп мене ме прашува дали сум поминала убаво, дали сум го сакала, дали сум мислела на него итн... @s1a1n1d1r1a1 Сте имале слично искуство? Се контролира колку што може фала богу и секој ден ме вика да сме заедно па тоа ме буни и се гледа дека е среќен кога е со мене но....
Типит е отиден по тебе, по неколку дена неможе да се засака некој, се гледа што му е целта, дури и да сте дечко и девојка, прерано би било да му дадеш. Види што му се намерите
Jas koga se fativ so deckoto nikoj me nemase dopirano prethodno. Osven baknuvanje nisto drugo. Koga se fativ so deckoto imav 18 godini, a toj 21. Sekako deka ke ima potrebi... Ama jas ne mozev taka odma da se opustam i najbitno e sto toj ja pocituvase mojata odluka. Non stop bevme zaedno i poleka poleka se opustiv. Najbitno e da ima pocit kon tebe i kon tvoeto telo. Da uzivas bez plasenje, bez kaenje podocna.
@Bokchee тој има некоја негова филозофија или сакаш некој и тие убаво или несакаш друго нема. Инаку да ве прашам малку е клише но фб има некаква врска со љубовта, на пример аднување на други девојки итн?Обрнувате ли внимание на тоа?
И јас бев во слична ситуација пред некоја година. Со типот се гледавме прво на кафиња, па излеговме неколку вечери ама само се мувавме. После 2-3 недели почна да ми вика дека сум му била веќе девојка, а јас само се смешкав и ништо конкретно не кажав. А инаку од самиот почеток ми кажуваше дека многу сум му се допаѓала и дека ме сакал. Една вечер бевме излезени со друштво и ме извади надвор, ми рече сака сами во кола да сме зборувале. И нормално ни З од зборување немаше, туку кога појдовме во кола почнавме да се муваме ама тој стана нападен. Го одбив и му кажав не сакам, уште е рано дури и да сме во врска. И ок само се насмевна и се вративме кај останатите. После неколку денови од тоа што се случи тој беше излезен со другари и пиел малку повеќе. Беше пијан и почна да ми пишува на фб. Прво мислев се зеза ама тој стварно беше камен пијан и ми пишуваше како сакал да сме се сек*але, не можел да издржи, сакал само да ме е*е па и да е последно тоа Не можев да поверувам, одма го блокирав. После ми се јави се извинуваше, демек другар му му го зел телефонот и тој ми пишувал се зезале, биле пијани, ништо лошо не мислел.... Го баталив одма. Среќа не бев заљубена во него, само ми се свиѓаше ама после тоа разбрав што сакал. Верувај дека и овој твојот само за тоа те гледа. Кажи му дека ти е рано, не сакаш.....ако те сака ќе те чека, ако забушава нешто батали го со време.
Не му држи филозофијата на него. Он се гледа што му е целта. Тебе он те сака, туку е затрескан и загреан за тебе
Zdravo devojki go citav forumov I mi treba vas sovet a toa e vo vrska sum 5 meseca so covek koj me saka I se grizi no nasite godini se golema razlika jas 22 A on 47 godini znam koj kje procitate godisnata razlika kje si recete spozorusa ili starleta! edno me machi e toa shto se grizi za mene I eden za drug se grizime pominavme mnogu los period a I mnogu ubavi momenti, a toa se sluci se dodeka ne se spukavme I ne zborevme 3 nedeli vo toj period mi bese isklucivo tesko bez nego I zaednicki skoro se bese mojot nov apartman mebelot vnatre se zaednicko kupuvavme No do toj period koga bevme zaedno imavme taka nareceni peperutki vo stomakot I posle kratkoto raskinuvanje vekje ne postojat tie peperutku tuku neznam kako da go narecam ova custvo I dvajcata shto go imame go sakam se grizam I go custvuvam negova strana dali e toa nareceno LOVE ili? I isto zas ne se osekjame podgotveni za ziveacka zaedno se plasam od brak a go posakuvam so nego go gledam kako moj iden soprug ! No seuste nezanam sho kje se desi se plasime dan se izgubime dan se povredime dali e LOVE ili mi treba sovet! Blagodaram
годините не се проблем за ништо доколку постои разбирање и сакање а како шо те разбрав вие го имате никогаш не се мачи со годините со тоа што другите ќе мислат битни сте вие двајца .. јас мислам дека овд постои љубов и некој дел на страв се што треба е еден разговор и што сакате вие од животот и што сакате понатаму можеби ти си сеуште млада но тој веќе му е време да оформи фамилија и се треба да си седните да го подголтните страво и да направите еден добар муабет и да биде или или.. п.с и јас сум си во слична ситуација само кај мене е јас сум 22 а тој 37 год.
Desert Girl da pravevme moabet gi rascistivme nekoi raboti I na nego mu se slucuva da se zaljubi povtorno posle 18 godini no bil predhodno zafrknat od bivsata. A isto si rekovme poleka kje odi megju nas no dali e ova ljubov ili ?
најчесто тоа се причините и за страв проблеми во минатото и страв сега за следни чекори но тоа можи да се реши полека полека . да биди стрпелива не го напнувај дај му некоја недела месец и биди до него покажи му дека го сакаш и дека ти значи и дека нема да го повредиш .. (ама ако вистински го сакаш и си спремна да бидиш до него .. седни си размисли си убаво за чуствата твои но и за неговите какви се до сега веќе треба вистинските чуства да излезат на виделина ) и од утре со насмевка и покажувај му колку многу ти значе и дека нема да го повредиш и најбитно биди стрплива со него и види негови реакции и ако е се како што треба верувај тој нема да чека многу за да те земе засекогаш до него
Da se nadevam no moze kje zvucam glupavo no peperutkite dali treba postojano da se prisutni vo edna ljubovna Vrska?
нема да ги имаш исто као првите денови недела со време тие намалууват но во некои романтични и такви нежни слатки ситуации ќе ги имаш као во лудило
@Brussels кај мене пепрутките су давнооо испоцркали из алкохола Стравот од минатото според мене е само во главата , минатото не постои повеќе важни сте само ти и тој.Јас мислам дека ти треба да се запрашаш дали навистина го сакаш или само тие мил и драг ако е ова второто сигурно тие страв да не го повредиш зошто ќе тие жал нели? Доколку има love (од твоја страна) од негова сигурно дека има ако добро го разбрав твојот пост ,тогаш не се грижи за пеперутките тие идат во моменти на радост, изненадувања,а не секој ден.
Od moja strana jas go sakam I toa sum sigurna vo sebesi. On sekogas me prasuva dali sum srekna so nego I se plasi dan me napravi nesrekjna so negovoto ponasanje ( so negovite potrebi da bide sam vo stresen period I slicno) me saka se grizi no za nego e problem a isto I za mene peperutkite zashto gi Mena!
Епа сега не велам дека годините се проблем кога се работи за љубов, но на неговите години за разлика од твоите нормално дека ќе има повеќе проблеми, повеќе стресни периоди и ќе сака да е сам да си ја олади главата ти тоа мораш да го прифатиш и да се вклопиш во тој негов ритам на живот доколку тоа навистина го сакаш.А за пеперутките ... не се грижи тие идат и си одат и пак идат итн...Најбитно е меѓусебната среќа.Ти си среќна со тој човек?Доколку си тогаш нема никаков проблем.
Во потполно иста ситуација бев и јас. Не сакав да заврши и мене ми беше прв.Тој се олади и повеќе ниту ме бараше а јас плачев ко ненормална, и кога ми раскина што не ми изназборе.Бев заслепена но сега ми е јасно колку сум била глупава.
се ни е лекција во животот за да научиме некои работи и сватиме барем ти од сето тоа си видела нешто можеби тогаш не си размислувала и се и очите ти гледале поинаку и значи тоа не било вистинско штом тој така се испонашал сите сме поминувале низ такви периоди каде сме биле закочени во мозочињата и си поиграле со нас ама барем тоа сето сигурно не научило нешто и ти сега сигурно имаш нешто подобро до тебе