]луѓееее хелппп ве молам не знам што да правам се скаравме со децко ми му имам казано ако не ми верувас зс си со мене и ми викаа бравоо акоо ти сметам извини мозес да бидес слободна и се исклуци од мсн и си го исклуци телефонот не знам сто да правам ама многу го сакаммммм[/quote] ах...познато ми е ова..и тоа баш сега...а многупат ми с еима случувано...од искуство ке ти кажам пробај да не се нервираш и да се замараш..побарај го ! бидејки го сакаш и неможеш така лесно да хго оставиш.ако се скара со тебе или пак се прави фраер..смирено кажи му чао..барем ти ке знаеш дека си се потрудила и си го побарала си го завршила твоето..ке пројде време тој самиот ке свати..бидејки ако не ти верува, нема ништо од врската..тоа сега ми се случува мене..дечкото не ми верува 5 месеци пробувам да го натерам да ми верува..но џабе е се..бидејки тој продолѓува да не ми верува..а тоа значи дека и тој нема самодоверба во себе..и сега раскинавме..баш од тој разлог..а и да не ги сака моите другарки (бидњејки се малку такаа поопустени , и се зборуваат за нив невкусни работи ) и ми рече бирај јас или тие...и јас незнам сега што да правам останав и без него и без нив..а тој ми рече дека ако почне да се секава сто се се случувало со нас ке ме замрази..па се трудам да не се замарам..мечутоа ни јас незнам сто да правам....
Имам четиригодишна врска но во последно време тој како да оладува.Пред една недела ми рече дека сака да прекиниме.Прекинавме и за прв пат во животот не го барав,а тој почна да ми ѕвони уште истата вечер.И цело време ми се лижеше на телефон.Сношти бевме излезени.Се однесуваше одлично со мене иако бев ладна кон него.Вечерва бев кај него и уште кога појдов,како порано (кога се беше во ред) почнавме да се бакнуваме,да се соблекуваме и имавме секс.Кога завршивме,јас се облеков и заминав во другата соба-досега тоа не сум го направила,секогаш после тоа си лежиме,се мазиме и баш му падна чудно,ама се облеков и ладнокрвно заминав.Цело време како да очекува да му кажам дека го сакам,ама колку и да сакам да му кажам,ќе бидам силна и ќе издржам се додека тој прв не ми каже.А цело време ме гушка пресилно,ми пушта песни (једина моја),ми вика душичка моја, сонце мое...сношти ми набра и цвеќиња...Стварно нз што сака од мене?Ме сака ли?Зошто е со мене?Или едноставно не сака да ме изгуби?Ве молам за мислење.
Искрено..незнам што изведувал со тоа што ти раскинал..а уште истата вечер да ти се јавии се да биде во ред..незнам..никој неможе да знае што всушност тој сакала да направи ..ти го праша ли зошто беше сето то а?ти раскинува а сега како ништо да не било..мој совет е да седнеши да го прашаш..да разговарате..бидејки не сте малку време заедно за да не можете да зборувате отворено за се што ве мачи...
Како прво ‘‘проблемот’’ не е вреден, за да се отвори нова тема. Си можела да прашаш во Љубовни проблеми и совети. Во рок од два дена отвори 5-6 теми... Го сакам овој, ама и оној ми се свиѓа... лелеее каков проблем, луѓе помагајте од двајца ме заболе глава!!! Па дајте луѓе ве молам, бидете малку позрели за годините што ги имате. Ако се расправаш со дечко ти, па и уште пишуваше дека сексот не ти чини, ајт у курац... еве имаш и друга примамлива алтернатива, нема да биде толку болно. Само прво расчисти си ги старите сметки, па после уживај со новиот. Позади грб не е во ред... најмногу заради 2 иполте години.
Devojki ve molam za pomos. Imam vrska od skoro 3 godin(inace imam 20 godini) . sme imale mnogu krizi vo vrskata, raskinuvanja, ladenja pa pak strasti...a najcesto se karavmezasto toj bese nezrel i nemase razbiranje za nisto( se mislese deka e toj vo pravo , nmeavme normalna komunikacija, me nervirase se isklucuvase vo sred razgovor). posle rakinuvanjeto-pred 2 meseca, me molese porkolnuvase da se smirime, placese, velese deka se bi storil za mene- i se smirivme. jas za ovie 2 meseca go zasakav kako nikogas dosega, no poslednava nedela pocnaa karanici od nisto, i pak negoviot inat i nezrelo razmisluvanje..(inaku toj ne e tuka , treba da si dojde vecerva-ovie karanici se slucuvaa preku msn telefon i slicno). vcera se strasno ispokaravme, i sega nz pak na sto sme. Drugarkite me sovetuvaat da ne prodolzuvam so nego, deka nasata vrska nema idnina i deka bi bila posrekjna so drug, a ne da si igram toplo ladno so nekoj 3 godini oti mi mine zivotot. od druga strana vo mene postoi nadez , sekjavanja na preubavi momenti so nego (iako znam deka drugarkite se mozebi vo pravo), jas ludo go sakam, a znam deka i toj mene me saka..ama karakterot mu e za nikade, a jas 3 godini se obiduvam da mu go smenam vo ime na nasata ljubov. ve molam za sovet, ocajna sum
А како поточно се однесува тој?Од што се предизвикани тие караници,со или без причина?Инаку кризни моменти има секоја врска,па така и вашата.Разговарај со него и кажи му дека немаш намера повеќе да се расправаш за глупости.И кога гледаш дека се вжештува ситуацијата гледај да бидеш смирена и да ја завртиш работата во позитива да не дојде до кавга!
ние девојките најголемата грешка ја правиме во тоа што се трудиме да ги менуваме,а тоа ретко успева...затоа најпаметно е да најдиш ти некој начин за тој дури и несвесно да се однесува онака како што треба,треба тактички со нив инаку ако ти му викаш цело време дека треба да се смени,дека не е во право итн никогаш нема да го смениш,машките треба да ги залажуваш ,тактички како мали деца
Хммм стварно ај да беше на почетокот ама три години и за исто да се расправате цело време за глупости?!И јас одам со дечкото 3 години и првата беше така хаос со караници ама се борев мн за него,не сакав да се откажам од некој кој толку го сакам а и тој мене...затоа би те советувала и ти да не губиш нерва и да се бориш за него бидејки го сакаш.Едноставно седни го деновиве и сериозно малце поразговарајте дека работата на ништо не личи и дека тој мора малце да си го смени неговиот однос.Значи не преку мсн,фб или слично туку очи во очи и се надевам дека ќе сфати дечкото
toj e golem inat, izbuvliv e , misli deka e se vo pravo, a veli- jas sum smenet otkako se smirivme , ljubomoren e- zostomi pratil nekoj drugar poraka, vo glavno se karame za gluposti zasto toj ne znae da zboruva normalno, e posle koga ke se smiri posle nekoj den ke se izvini i se ke bide vo red. ama sto ke mi se mene tie izvinuvanja koga se karame i si iznakazeme kup grdi raboti i me boli glavata cel den??? mu go imam kazano toa 100 pati, ama ocigledno ne saka ili ne znae da go smeni to odnesuvenje...a do pred nekoj den se bese vo red..
Точно,некогаш треба и тактички ама тоа мислам е најдобро прво откако ке увидиш дека сериозен муабет не делува никако на него.Покажи му некако дека си уморна од расправии и караници за глупости.
mu imam pokazano 100 pati, i mu imam raskinuvano i posle placi moli se dur ne se smirime, vetuva se i sesto, me cuva ko princeza i odednas se vrati istiot toj-izbuvliv inat bez razbiranje za nisto....
Па тогаш следниот пат кога ќе се видите кажи му дека сакаш да разговарате озбилно и кажи му дека со кавги врската само ја водите во пропаст ништо друго.Кажи му дека треба да се потруди и тој,а дека ќе се потрудиш и ти!Дека во врската треба и двајцата да вложувате а не само еден!
Имам врска од година и 4месеци, до сеа имаме раскинато само еднаш ама сепак пак се гледавме... Тоа беше неодамна и после се смиривме ама вчера кога бевме излезени, он се по однесуваше ладно спрема мене, ниеднаш не ми ни гушна ни баци, ќе го повлечам накај мене ми се трга... и мене ми дојде преку глава и му викам ај да си идеме чим нејќеш да седиш со мене и он таков ми вика ај на збори така, нормално дека сакам да седам со тебе. Ама сепак го натерав да ме испрати и ми рече дека вака не сме можеле да продужиме, само сме се карале (а нема везе) и значи свртен со грб ми го збори тоа, а кога ќе се сврти накај мене и ќе ме погледне во очи одма мења лик како да се кае што ми го кажал тоа. И на крај дојде му гушна силно и ја го прашав што му е па сеа и он ми вика НЕЗНАМММ ... се испративме, му пожелив убав пат пошо иде за охрид денес со неговите и кога дојдов дома му пишав порака што му било, во што е проблемот и он ми врати не е во тебе проблемоте, незнам што ми е, ќе видиме кога ќе се вратам од охрид. Женски тешко ми е многу, незнам што да правам стварно, дајте ми совет, а знам дека ме сака и слично ама незнам сега што му е, само синоќа бил ваков
Некако ми е чуден дечко ти.Како ем да сака ем да не сака да биде со тебе.Сепак штом велиш дека си сигурна дека те сака тогаш треба да му веруваш.Можеби сака да си ја разбистри малку главата подалеку од тебе,ќе видиш дека после неколку дена во Охрид многу ќе му недостигаш и ќе сака да се врати.Тогаш ќе се среди се
Ане .. да не се кае за нешто што направил ? Ти знаеш што треба во петок да направиш кога ќе бидеш сигурна Ѕвони ми после и ич не се секирај срце
kako jas da sum go pisuvala ova..megutoa jas so deckoto sum 8 meseci...sega raskinavme...istoto go rpavese i toj...nemavme normalen razgovor ,sekogas izbuvnuvase se karase so mene,a i mene site mi velea ostavi go ..jas ko ti nadez vo mene deka toj ke se smeni..veruvaj mi nema...nie se razdelivme toj me saka premnogu i voopsto ne ni pomisluva da se smeni..ednostavno karakterot mu e takov i e pojak od ljubovta..toa e toa..ili sedni i za ozbilno razgovaraj..ili otkazi se
Е како може на некој да му го смениш карактерот целосно? Е ај ти промени се да те видам. Трпи го неговиот лош карактер и смешкај си се. Е не е возможно! Или раскини со него или прифати го каков што е, нема друго решение.
Сега правевме мубает, ми вети дека нема да биде избувлив, ми се извини и се тоа..не знам колку е тоа вистинито или не, ама си ветив дека ако се повтори уште еднаш нема да поминам преку неговата избувливост и инат... Мислите ли дека е во ред што поминувам преку ова или дека можеби ми се во право другарките дека можам да си најдам и подобар? Инаку ми се допаѓа она што го имаш напишано-Не барај совршенство за да сакаш, бидејќи ќе умриш без љубов. Најди нешто несовршено, љуби го и направи го совршено!