значи вака, има едно машко и дојде да учи вонаше школо уште пред неколку години, ама на оваа екскурзија се зближивме многу (претходно ни на здраво не бевме). Одеднаш почна се да ми кажува и премногу се здруживе, сите мислеа дека има нешто меѓу нас али ние си бевме само другари, (ама онака ме гризеше по образи, ме бациваше, ме гушкаше, ме закачаше нон-стоп, прашуваше за мене кога не му бев пред очи, а ми кажуваа и на часовите зборел само за мене). И се беше супер до почетокот на второто полугодие одеднаш престана да ме рецка, ко да не се познаваме, ке ме одмине и нема да се поздрави. И така 2 недели не ни праевме муабет, а еве сега чат - пат нешто ако е службено па ќе поразговараме или знае од позади да дојде и да ме скокотне, ама ништо не е како порано. ништо! не знам што се случи.
pa izgleda mislel deka nema sansi kaj tebe za nesto poveke i se otkazal ili pak nekoj mu janapolnil glavata deka sakas dr i sl
А покрај толку многу шанси кои животот може да ти ги пружи ти заглавуваш и си ја тупаш главата со некој кој очигледно не се грижи дали те боли тоа што го гледаш со други итн? Имам слична ситуација со една пријателка и без навреда и се чудам на умот го гледа со други, се замара, плаче.....Знам како е да сакаш личност со која не сте заедно и е вистинско малтретирање....но да губам време со некој си само прогласен женкар па нема шанса..колку и да боли глвата горе, не размислувај и нурни во животот кој знае кој и што можеш да запознаеш
Pa vaka jas sum nova na forumov ama stvarno mi treba mislenje od povekje lugje. Jas i decko mi vekje odime dve godini vo toj period sme imale mali karanici no za banalni raboti... karanici od koi sme stignuvale do raskinuvanje e toa sto jas imam drugarka od druga vera toj nesaka bidejki si ima svoi stavovi vo koi ne mu se mesam.. taa ne e albanka tuku e makedonka - muslimanka i poradi nego prekinav kontakt so nejze... epa kako i da e da prejdam na glavnoto poslednata karanica ni bese vcera toj poslednite dva dena se odnesuvase malce cudno i vcera se vidovme i malce mi se ponasase no okej bese.. posle toa pocnav da go napnuvam za toa so e rabotava zasto se odnesuva taka so mene i izbuvna i mi kaza deka toj znael deka jas sum imala lazen profil na fb preku koj sum komunicirala so niv, sto nema vrska.. se obiduvav da mu objasnam i toj na momenti ke se dvoumese no mi raskina na nekojsi negov nacin. Kako i da e deneska se vidovme i zastana da se pozdravi so mene... ne me gusna samo me prasa kade odam iako jas go gusnav i taka stoevme nekolku minuti i zi otidov.. probav da mu zvonam za da praime barem uste ednas muabet no ne mi kreva. NAVISTINA DOBRO BI MI DOSOL SOVET I ZNAM DEKA E MALCE DOLGO AMA SEPAK
Da malce... Ednostavno glupavo e da biras pomegju drugarka i nekoj sto stvarno go sakaas... Neznam sto faza mu e ova i zasto mi raskina za vakva glupost ali stvarno sakam sovet za toa sto da pravam ponatamu znam deka sama treba da odlucam ama sakam i drugi mislenja da vidam fala ti inace <3
За жал ти на почеток си се поставила погрешно, без свој став, без свое јас и он како и секое машко што би постапило продолжил да ти го гази достоинството и си течела врската.Ме сакаш? Аха...-ок ај сега прај го ова.Без никаква мистерија без никаква игра.Самодовербата,ставот и достоинството се најпривлечни кај една жена, а компромисот и меѓусебниот почит и разбирање се столб на врската.Памет за друг пат помирисе со тоа дека си човечко суштество и дека има многу начини на уживање кои можиш да ги направиш сама без некој да ти ги каже.Со среќа
Znam ama ednostavno nasava vrska ima ogromno minato koe ne se zaborava i sme bile zaedno i vo dobro i vo loso. Ponekogas jas sum tvrdoglavata ponekogas toj. Odamna se karame za istava rabota bidejki na pocetokot nejkev da prestanam da se druzam so nejze no po nekoe vreme sfativ deka toj stvarno gi mrazi lugjevo od druga vera i se obiduvam da mu go smenam mislenjeto.... Mi fali i tesko mi e neznam dali da go baram uste poso ne mi kreva... nemozam da veruvam deka saka vrrska od dve godini da frli vo voda ili pak saka da dokazuvam nesto..
И се одлучи на ако неможеш да ги сменеш придружиим се? Кога решаваш со некој да влегуваш во сериозна врска треба да го прифатиш таков каков што е нели тоа и привлекува на прв поглед.Потоа иди безуловното сакање има многу поголеми проблеми од лажните фб и дрн дрн јариња,после 2 годишна врска човекот требало да размислува за поголеми цели, еве пример живот со тебе и такви работи.Знам дека е тешко но верувај овој одамна има фрлено се во вода.Немој да си патетична ти да го бараш, го сакаш ок.Ама љубовта не е секогаш доволна...
Pa pred dva dena rucav so negova familija znam deka nema frleno se vo voda poso i ja iam greseno i me prifakjal takva kakva sto sum. ama inat golem e ...skiner nemam so drugi zborovi da go opisam... sepak fala
Инаку кога ќе те побара еве сега гледам посигурна си, кажи му некој работи како стојат , малку и твојата друга страна нека ја види па сознаеш може поинтерсна ќе му станеш
Па не толку директно да го исплашиш човекот да си рече демон ја опседна девојка ми, него онака кога он ќе предложе нешто или кога ќе каже немораш секогаш да се соглсуваш само за да нема караници покажи го својот став...
Znam znam za ova hahaha ja iam pokazuvano taa polovina od mene i sekogas me prasuval sto mi e zasto sum takva kon nego Ali problemot mi e kako da dokazam deka toj profil sto misli deka e moj ne e moj
Колку години има дечко ти? Би требало да ти верува...а и да не ти верува да трола глупости онда разговарај убаво со него, и не зборувам за ''лоша страна'' на девојката ако беше таа страна така наречена тогаш јас требаше на клада да сум запалена спред размислувањата на дечко ти, зборувам за свој став , и свој потреби имаш и ти личност не си само негова девојка туку си човек.
decko mi ima 18 godini inace.. problemot e sto se ponasa i ne kreva slusalka a vo zivo preeska se pozdravi so mene i se rasprasa kaj idam i taka ednominutno molcenje imavme posle gomce be gomce