Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Е вака сега, прво ако муабетите што ти ги кажал типот се вистинити и ги знаела само твојата другарка за тебе тогаш да треба да и се јавиш и да поразговараш со неа зашто го направила тоа, друга работа коллку и таа другарка да ми згрешила и кажала тајните на нејзиниот дечко никогаш ама никогаш по ни една цена на светов не би излегла со него на кафеее. Него би му рекла да си брка работа и јас би го избришала, бидејки тој само гледа да си помине и со тебе '' убаво" па после и ти ке бидеш таа што ке биде досадна.

2. Mlle

Mlle Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    256
    Тоа што те вика на кафе не покажува дека е баш некој чесен тип така да не би ти препорачала да му веруваш слепо,но сепак мора да има причина зошто ти кажал такво нешто дали е заради да те скара со другарка ти или може сепак нешто му зборела,тоа е на тебе да откриеш

3. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Ти најдобро си ја познаваш другарката и што можеш да очекуваш од неа. Може дечкото намерно врти такви муабети со цел да се согласиш да излезеш на кафе или на кино со него. А може и има некоја вистина во сетоа тоа. Сега зависи какви мубети се тоа. Распрашај го дечкото подетално што зборувала другарка ти и сама ќе сфатиш колку е вистина тоа, а после тоа блокирај го.

4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Колку и да те бара за кафиња, муабети, одбивај го. Зар нема други машки па со него да мора да излезеш?
    Ако ти пишува не му враќај ништо, остави го, едноставно не се мешај во нивната (бивша) врска.
    Чувај ја другарка ти. Не мора ништо да и кажеш, само едноставно него на игнор стави го.

5. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    133
    Искрено од другарка ми можам сешто да очекувам мн чудна девојка е, и кажувам дека ме канел на кафе и дека не сака да му ја спомнувам дека е досадна и оваа денес пак со него пак се смириле, си се прави самата глупа и мислам дека е свесна за тоа. А и на тел прават муабет и овој и вика прашај ја дали сака да иде на кино со мене и оваа будалава ме прашува ... А и дечкото не е цвеке за мирисање коа му реков на скајп да ми каже што зборувала овој не сакаше, на кафе да сме оделе таму се ќе ми кажел. Одма ми стана чудно си помислив дека нема ништо и само измислува за да испаднам со него, нормалнооо дека со него нема шанси да испаднам пошо едвај го трпам и нормалноо дека не му враќам на скајп кога ќе ми пише, башка сум во врска 3год и не планирам заради некој мочко да се расправам. Од друга страна има нешо зборувано само мислам дека овој ме проверува дали ќе и кажам нејјзе ... и понатаму ќе гледа да не скара двете. Фала на мислењето, ми помогнавте, ќе си ќутам и нема да му верувам без разлика дали она му зборувала нешто или не.

6. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    3.554
    Чудно мие како можете така да поднесите луѓе окулу вас од кои можите сешто да очекувате...зарем досега животот ве нема научено ''со секој кул, но скоро со никој искрено''. Се смирила другарка ти се скарала,па дечко и нејзин те барал па бла бла, што се замараш ете велиш имаш 3 годишна врска гледај си во свој двор, не е мое да судам но од луѓе кои ми шират негативна енерија...не умирам за едно пиење кафе.

На natemila, Batterfly93, Miss.M5 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. AngelchE23

AngelchE23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    2
    женски многу сум нервозна и ми треба совет..неможам дури ни правилно да размслувам од нервози се повеќе и повеќе се караме со дечкоми.не е никаков сериозен проблем да речиш, ситници се ама битни ситници...во последно време многу се караме му ставув и крај пред една недела ипол па после се смиривме ајде вака така...некако ... и за првпат бев јас таја што му рече да правиме муабет да излезиме а тој кападаја се прај а беше виновен а не се ни извини ама јас кутра колоквиумска ми иди знам дека се инаети тој не ми велки да изл да се смириме и ајде јас мн бе нервозна минедостигаше и сакав да се реши за да учам нарајат..ама сфатив дека џабе е едноставно пак се појавуваат караници ...некако дали од работата му е или незнам што,не трча по мене колку порано што трчаше(одиме 3 години иначе) некако ко сеедно да му е дали ќе излези со мене или не,како во преден план ги става другарите како на пример денес требаше со мене прво да излези и анместо со убаво да ми речи неможам тогаш вака и вака тој ми се испоразвика ми вика ако сакам ќе ти викам и кога чќе ми одговара тогаш ќе излезиме..алооо сам си во врска велам или не за сам да одлучуваш...уфф каков гнев во мене имав..и ми се прејави пак за дали да изл и не му излегов несакам да се понижам тој ми се испоразвика а јас да излезал накрај краева а него ко сееедно да му е..ко така ми изгледа...и накрајот мирече само окс немораш демек ни шо прајш ни како си ни ништо...исто така и како помалку да ме гушка да ме бакнува јас ако не сум иницијатор...не велам дека не ме бакнува ама се поднамали тоа од негова страна..као со другар да сум излезена некогаш...се чувствувам глупаво,грдо криво ми е оти вака да биди неможам причинава да ја најдам за неговово однесување со еен збор јас не го заслужив ова..не заслужувам само со солзите вочи да бидам и да се нервирам за еден неранимајко...ако ме ценеше ќе ми се прејавеше ќе се извинеше вака и вака работава абе ќе ме молиии море....ама нема такво нешто .. како порано што беше...мн сум разочарана и незнам дали конечно сеа да ставам крај..ми треба совет некаков од ваша страна/.дали мислите дека неговата љубов според ова е намалена спрема мене или што е работава.. неможам никако да сфатам заслепена сум

8. Mlle

Mlle Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    256
    Па ако ти рекол дека ќе де гледате само тогаш кога него му одговаа значи треба да сфатиш дека не иде тука нешто...

На skorpija123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AngelchE23

AngelchE23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    2
    хммм да чувствувам такво нешто..али не бее ваков а тоа го рече демек на нервоза секогаш такви испади кажува..и мене тоа ме иритира ..значи на личност што ја сакаш абе ако треба ќе ја молиш,немад а дозволиш такви испади ексик веќеее

10. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810

Извини ама ништо не разбрав што пиша, дај напиши по прегледно :D

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelchE23

AngelchE23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    2
    епа во 3 годишна врска сум..ама во последно време имаме мн проблеми кавги за безвезни работи...тој не ме третира како порано не трча по мене како што беше повеќе заинтересиран..као побитни другарите од мене да му се...за нив може и повеќе часа да потроши за мене не...ми се развикува на телефон зџа безвезни работи...на нервоза кажува навредливи зборови као демек јас коа ќе ми одговара тогаш ќе излеземе и ако сакам ќе ти викам на тел...е како можи бе така ...исто така и како поладен е со мене чуден мие ..од една стр го сваќам заради работата што оди..ама па ова е ептенн значи приметливо..знам дека ме сака ама неш тука мириса

12. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Стани иста како него, биди и ти таква како него, Почни да ја играш неговата игра, ќе видиш како ќе трча по тебе. Или му е здосадено, или има некоја друга, или нешто др е . Но не се понижувај пред него, почни и ти да искачаш со другарки. Без разлика дали што работи, секој може да најде време за девојка :D

13. AngelchE23

AngelchE23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    2
    да во право си...а иначе за излегувањево,..да тој најдува време секогаш ама во последно време како неазнам ..ко сосила да е демек уморен сум ама ај атер за тебе излегувам ит оа ми го има и кажано..а иначе каде поранооо цело време трчаше по мене немаше шанси ние двајца во денот да не излеземе..немаше логика тоа одма тој се лутеше..

14. Salvatore'sGirl

Salvatore'sGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    12
    Bidejki ete takov e nemoze da gi podnese... Ednostavno glupavo mi e da biram megju drugarka i nekoj sto stvarno mi znaci... I ne gi zapostavuvam drugarkite ednostavno taka e koga si so nekoj nemozes celo vreme da si slobodna i da pravis sto sakas kako koga si single. Me nervira i ja go nerviram ali na kraj na denot pak toa se zaborava ostanuvaat samo custvata fala ti inace na iskren sovet <3

15. Salvatore'sGirl

Salvatore'sGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    12
    Dada on se javi haha iskreno mi se svigja so vaka me sovetuvas i sakam da ti kazam ste se izdesava. Pa se vidovme i pak se raspravavme i ne se smirivme... Potoa izlegov jas so drugarka na kafe pa vo gradski park i bev napizdena mnogu i naterav drugar da go pobara i ispadna deka e so drustvo neznam kade ama drugar mi kaza deka imalo i zenski tamu i mnogu se iznervirav otidov kaj drugarka sto bese vo kafic izlezena i se napiv povekje od sto trebase xD iii vo momentite na nervoza sakajkji da mu vratam sakav da otidam so drug tipac ama tipacot nejkese poso znaese deka samo ke go iskoristam i okej toa naredniot den ke ti go opisam otkako ke mi vratis na ova xD mnogu ljubo do tebe i izvini na zamaranciive

16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    @Batterfly93 , мене не ми е чудна другарка ти-заљубена и заслепена, туку чудна си ми ти-шо имаш ти да комуницираш на скајп со бившиот на очигледно, 'другарка ти'.
    А за тоа дека не ги годи ова внимание..хм, едноставно е-нема што да бараш совети по форумов, едноставно ќе го избришеше од скајп и фб.
    Зарем не правиме така со луѓето кои не ги 'трпиме'?

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    3.554
    @AngelchE23 Драга и James Dean да е нема никакво право да ти се дере и да ти кажува навредливи зборови а дури па и тие дечко...тоа никако неможеш да си го дозволиш прво заради тоа што си му посветила 3 год од животот потоа заради достоинството.Има периоди кога ете нема да е расположен за ''трчање по тебе'' но тоа не му дава дозвола да те става во втор план , веќе сте во долга сериозна врска и треба да му си приоритет, трчањето и пепрутките некоја феминка што ги имаше спомнато се релативни, не значи дека ќе завршат но има секакви периоди.Мој совет е со тоа што очигледно овде нешто не е во ред, не сакам да ти ставам во глава работи во кои никој не е сигурен само тој, него застани со чиста глава и разговарај со него за се ова.Нормално дека не сакаш да го изгубиш но размисли два пати дали е тој човек со кој сакаш да го тепаш останатото време од твојот живот-во врска со твоето достоинство.

На blond.bunny му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    133
    Нема зошто јас да бидам чудна, не им се мешам иако гледам каква е ситуацијата си терам свој живот, само бев нервозна и збунета па поради тоа побарав совет од вас.
    Башка јас никогаш му немам пишано прва, тој ми пишува и ме замара, а јас со 2-3 збора го откачувам.(за целиот разговор е известена др ми а нормално дечко ми). Му враќам само чисто од култура и од почит кон др-ми. Едноставно, живеам со него но на игнор е, едно здраво и толку.

19. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Batterfly93 мене ми се чини како тој дечкото да ја врти другарка ти на малиот прст, а таа заслепена од љубов како тој ќе свире така таа игра. Но тоа не е твоја работа, уште помалку наша. Ако ти одговара тоа девојче како личност дружи се, ако не, не никому ништо. Ти си постапила правилно и си и кажала дека тој те викал на кафе, према тоа си ти чиста оти има се и сешто може утре другден и тебе да те намести дека сакаш да им ја растуриш врската. Не дека круната од глава ќе ти падне ако отидеш со некого на кафе но тој е бивши на другарка ти, раскинал со неа веднаш тебе ти пишува и јасно е какви му се намерите. Плус тоа кажа дека си во 3 годишна врска така да гледај си ја својата врска а тие што сакаат нека прават. Убаво е да се има почит кон дечкото на другарката но кога веќе си увидела дека дечкото повремено знае да забега со муабетите јас мислам најдобро е да го блокираш. Скоро бев во слична ситуација бивши на другарка ми пишува мене сам сум дома, дојди кај мене ќе седеме, не и кажувај едно, друго, трето го блокирав и на другарка ми во очи и кажав зошто нејзиниот бивши е блокиран. Тие пак се смирија, на крај тој ја изневери со друга врската им заврши. Така да таквите врски не траат долго, кад тад другарка ти ќе увиди со каков човек си има работа.

20. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    31.307
    здраво феминки многу се нервирам...вака бевме заедно со дечко ми 3месеци, понекогаш се каравме за глупости, ситници, си ги учевме карактерите, бидејќи имаме различни карактери, се си кажувавме, бевме првин најдобри другари па потоа дечко и девојка, зборувавме за бивши, за секусални односи и му кажав дека до сега не сум имала односи иако имам 22год, со имала повеќе дечковци ама ете не сум била до сега заљубена, не сум почуствувала дека треба тоа да го направам, беше многу зачуден, дури во почетокот не му беше верно многу, потоа ми кажа дека многу ценел така девојчина на +20год бла бла глупости и дека ако одиме подолго време дека нема да ме брза ако стаса до тоа кога ќе се решам јас ако бидни со него. Полека почнавме да се зближуваме, но јас сепак не чуствувам ништо за него, сепак мислам дека е кратко време за чуства, бидејќи се расправавме дека сум била ладна спрема него. Пред една недела се скаравме нешто за глупости буквално глупости децки работи и му реков готово раскинуваме. По 2 дена ме побара, дека сакал да бидиме заедно, не сакал така да биди, дека му значам и почнавме да се слушаме секој ден се исто само шо си велиме е да скарани сме ние и се смееме. Вечерва незнам нешто зборувавме и ми рече нешто шо јас не знам не се почуствував убаво, дека сум била неизживеана, сум имала 22год а ништо не сум поминала не сум знаела, сите сни зборувале гнасно било вакво такво а после најлоши сни излегувале и останав без коментар, не знаев шо да речам, од каде тие работи му истекнале. После ме прашуваше дали некој ми се пуштал, му кажав се шо имав за кажување и потоа тој ми кажа дека имал дирекна понуда од девојче, помало од мене 3год за да има секс и останав јас без текст ооо секоја чест за девојчето браво, нормално не прифатил знам го знам и девојчето и ко ми кажа не се ни зачудив, само многу се изнервирав незе повеќе ќе ја цени од мене ? не ми се веруваше, немам ништо против тоа, секој чест за таквата храброст ама толку се почуствував глупаво. И ми рече да размислам дали сакам пак да бидиме заедно, или не, оти јас му реков дека не знам дали уште сум заинтересирана за него, нормално од инает и да му се јавам побрзо и да му кажам дали сакам ли не, тој мисли т.е. ми рече индирекно дека утре ќе му звонам и мисли дека ќе кажам да, тој сака да продолжиме, сака да биди со мене, и покрај шо сме различни карактери, се труди многу повеќе од мене, ама јас се замислив и не знам сега шо да правам, се мислам дали после она шо ми го кажа преѓеска да му речам не, во голема дилема сум...

Последна измена: 16 март 2015