da da vo pravo ste....sekogash na toa pomisluvam stvarno ....inache e zatvoren tip taka treba so se vika so kleshta damu gi vadish zborovite i koga kje go prasham nishto ne e a znam deka ima neshto i ne nastojuvam da go praashuvam za toa dali ima ili ne ako sak sam kje kazhe neli ?? a koga mi kjuti taka mnogu sumljiv mi e da ne krie neshto ne znam se taka mi dava doznaenje
Имам едно проблемче. Со типот учиме заедно, но не ме приметува. Го свиѓам 2-3 месеци. Заедно бевме на роденден пред некое време се сликавме, пишевме на фб и на тоа остана. Кажете некое решение да не бидам толку затворена, зашто кога е у моја близина незнам што да правам.
Јас со таков затворен тип "се мачам" 8 години Како минуваше времето и кога го запознав подобро разбрав дека тоа мое напнување само беше причина без потреба да се расправаме. Верувај некогаш е подобро да не знаеш што е проблемот. Никогаш немој да имаш 100% доверба дека нема да те изневери но ако се случи се дознава. И нема да е крај на светот опушти се Enjoy the moment. Ке видиш дека кога ке престанеш да размислуваш премногу, многу поубаво ке ти биде додека сте заедно.
Прашај го нешто без врска не знам на која возраст си за да ти дадам некој предлог Ке видиш по неговото однесување дали ке се потруди да ти објасни или само ке те откачи. Не се толку комплицирани машките како што мислиме.
Здраво женски. Нова сум па добро ве најдов. сакав да споделам со вас да добијам некој совет , со дечко ми сме заедно 4 год меѓутоа во ист град живеевме додека студирав и се беше во одличен ред, откако дипломирав се вратив во мојот град и некој 4 5 месеци функциониравме нормално јас кај него тој кај мене, но последната недела некако се смени се тој почна да работи мн ретко се гледаме и слушаме се е под изговор дека има раб или е уморен, почна многу ладно да се однесува дури не го препознавам ми вели дека неможеме нонстоп да пишуваме или да збориме на тел а за видување не ни спомнал да дојде или да одам. дали проблемот е во далечината дали можеби е некоја друга што мислите, што да правам??
@elinen Единствен начин за да ја разрешиш дилемата за проблемите во врската е да разговараш со него. Промената на начинот во однесувањето во долгогодишна врска не е ненадејна. Сигурно има причина за која сега нашол погоден момент да те оддалечи од него. Можеби далечината ја користи како адут во личните планови за понатамошното опстојување на врската, па користи различни изговори за да ја минимизира комуникацијата. Не можеш да бидеш сигурна во ништо додека не иницираш сериозен разговор за објаснување на неговото некоректно однесување кое ми остава впечаток на некакво површно пријателство, а не љубовен партнер. Биди директна и кажи му како се чувствуваш за да ја отфрлиш неизвесната ситуација.
Можеме само да претпоставуваме дали има друга или има многу работа. Значи ти треба да си разговараш со него и да му кажеш се што ти смета.
Абе викни го на разговор кажи му се директно и готово. Заеби социјалните мрежи не се решава ништо преку нив. Седнувате праите муабет и си кажувате се што ви смета. Па така и двајцата ке дознаете дали вреди да продолжите или не.
Здраво, вака моево не е проблем туку сакам да слушнам ваши мислења. Во врска сме со дечко ми 1месец, а пред тоа 2 месеци се гледавме, заедно се на се сме 3месеци. Пред некој ден бев да се запознам со неговите родители, не дека сакав ама многу навалуваше. Не знам тој некако многу сериозно мисли, како да сме заедно не знам колку долго време, а јас не се чуствувам така. Е сега тој работи скопје и јас ќе одам утре таму и сега работата е кај да спијам, имам јас и таму другарки, не можам да се одлучам, од една страна не сакам да спијам кај него, со него (станува збор за обично спиење, така гушнати, не на секс), не знам не го чуствувам близок, не сме ногу време заедно а од друга страна пак ми е глупо некако, преѓеска ме праша да му кажам каде ќе останам дали кај него или кај другарките, знам дека се однесувам како мало дете то е едно обично спиење, не сум мала напротив, ама не знам некако дали ми е намалена самодовербата, и не можам да се одлучам т.е. не знам шо да правам дали да спијам кај дечкот или да одам ај другарките......
Сте имале секс и што години сте ако не е тајна? Пошто за 3 месеци запознавање со родители мене ми е лудо,најискрено Се познававте ли пред врската долго време,у смисол дали бевте пријатели и слично? За спиењето,ако си поопуштена можеш да одиш кај него,ама ако уште не сте толку блиски,најдобро кај другарките,па види си се со него денски.
Коа више си кај него на гости би требало да преспиеш кај него. И самата кажа дека си доволно возрасна. Така да малце е безвезе само на спиење да отидеш кај другарките, а цел ден да си со него.
Ние тоа не можеме да ти кажеме. Кај ќе се чуствуваш попријатно таму преспи. Ако мислиш дека сеуште е рано да остануваш кај него, тогаш оди кај другарка.
Не, сме немале, а и имаме разговарано на таа тема, многу е рано, и знај тој дека ќе треба подолго време за тоа, инаку јас имам 21, тој 23. А пред врската се знаевме онака. Тој сфаќа многу сериозно се уште од сега, а јас не се врзувам толк брзо за луѓе
@martinamarte Значи мои години си,па те советувам да направиш муабет,да забави малку,што толку се брза.Нека течат работите спонтано,а не тој брак веќе планира.Млади сте и двајцата. Според тоа стојам на кажаното,поарно спиј кај другарките,да не биде следен чекор да се вселиш кај него
Не ти препорачувам да преспиеш кај него сепак тоа е еден посериозен чекор , мислам дека сеуште ти е рано но сепак ти најдобро знаеш и ќе си одлучиш подобро е работите кога одат спонтано а не со брзање ..