Zdravo devojki, ne znam dali sum na vistinskata tema, no sakam sovet. Odevme nekolko godini, no nikogas ne sme bile nerazdelni. Jas sum malku kruta licnost i ne sum mnogu opustena vo komunikacijata so drugi i sl. A toj cesto mi kazuva ova ne sakam, toa ne sakam, znaci malku potesko mu se ugoduva. Vo posledno vreme voopsto ne ni bese zabavno, cesto se raspravame okolu sitnici i nebitni raboti preku mob, a koga sme zaedno skoro nikogas ne se karame. No, nisto interesno ne se slucuvase ovie nekolku meseci, bese monotono i toj postojano mi go kazuvase toa, no jas ne se trudev mnogu najiskreno, a i ne pokazuvam mnogu cuvstva. Vikendov mi rece deka saka da prekineme, sum zasluzuvala vrska vo koja ke se cuvstvuvam podobro i poispolneto bidejki ocigledno bilo deka nie sme premnogu razlicni za da bideme zaedno. Razgovorov ne zavrsi dobro, pocnavme da se raspravame, da si prefrlame za raboti i taka... Od vikendot se nemame voopsto slusnato. Go imam sretnato i postojano me gleda, se vrti vaka taka...cuvstvuvam deka mu znacam, no mnogu e odlucen vo negovoto. Ne znam sto da napravam, no ne sakam da se razdelime. Mi znaci stvarno i mislam deka mozeme da go popravime toa sto ne e dobro. Isto taka, ako go pobaram ke mi rece deka bilo sto bilo, vreme e da prodolzime, jas ne mu odgovaram i ne sum zenska kakva sto saka toj. Ne znam sto da napravam za da go vratam i zajaknam nasiot odnos. Nekakov sovet? Fala
Ќе се самоцитирам. Значи дечкото дознал дека го свиѓам, и еден мој другар му кажа дека јас друг сакам, затоа што ќе се одалечеше од мене. Така и излезе. Со типот и онака не бевме блиски, сега воопшто рецка не ми мава. Ептен ладно се понаша, со моите другарки е по друштвен но не е толку близок.
Епа тоа е проблемот со некои парови, започнал уште на почетокот на вашата врска и се чекало на кој прво ќе му пукне тиквата.Како што пиша сама ''неразделни'' зарем немаш свој живот,пријателки/а па сакаш да искулираш малку со нив или и он иде па слуша како на твојата другарка не и се бричени нозете па затоа не ставила фустан, како твојата друга другарка го мрази типот што ја откачил за една вечер и пиете зборате као сите мажи се исти и ти си у фазон нееее срцката моја (галејќиго за глава).Излагате у друшто и сите се лудуваат играат но ти и your precious играте бавно настрана на гангам стајл.На секој можееееен човек на планетата тоа ќе му стане досадно и ќе почне да бара рачка за да се тргни од депресивни седенки дома со девојката/дечкото и ќе бара забава. Чисто сумљам дека ќе го вратиш зашто сега е како пес пуштен од синџир но барем доколку дојди барем да разговарате покажимуја твојата забавана страна дека си кул девојка што се дружи, со достинство, со самодоверба итн итн. пред тоа поработи на себе да станеш таа девојка, не за него, туку за себе, поработи на тоа да си поопуштена у комуникацијата , ти си човек јас сум човек ела да се гушенеме етееее лесно е. п.с не замарајте толку со телефонските разговори не те вара со операторот ти ветувам.
@Purelove92, fala ti. No ne me sfati. Nie celo vreme si vodime svoj zivot, sakav da kazam deka SME razdelni i ne funkcionirame kako nekoi parovi koi se postojano zaedno. Zatoa toa go napomenav, deka ja ima slobodata postojano, nikogas ne mu vrsam nadzor, izleguva so drugari koga saka, jas isto itn... Ne e voopsto kako pes pusten od sindjir. Toa ne e problemot. Toj posocuva deka sum bila mnogu ramnodusna i mnogu porazlicna od nego sega po 5 godini zaedno...mislam mi se vide mnogu cudno i nerealno... Sepak fala mnogu.
Аха епа онда се извинувам моја грешка. Ајде одново: напомена дека последните месеци ви било монотоно, ништо интересно сето тоа драга наведува на кавга и на нерви посебно кога зборуваш со сати со некој на телефон а тие ептен она монотоно и досадно.Колку и да сте се држеле настрана од еден на друг животите некако станало монотоно, сега само ти си знаеш дали ова да ти раскине му е прв пат или се дешавале вакви испади и предходно...Доколку имало и предходно не се грижи ќе му помине само немој да молиш и да си го газиш достоинството оти сепак ти си му посветила 5 години на овој човек и тоа рамнодушна муе само рачка нема никаква логика,а доколку муе прв пат имаш две опции: - да ги поминиш храбро неколкуте фрази после раскинување и да уживаш во слободниот живот. - следниот пат кога ќе се видите измисли нешто интересно покреативно и изненади го.
Da, da se slucuvalo mnogu pati vaka da saka da prekineme i bas poradi toa nekako jas izgubiv volja i da se trudam, si vikam se nesto ne mu cini... Djabe e da go molam ili sl, bas mi e gubenje dostoinstvo. Iskreno i ne znam sto mu znaci toa premnogu sme razlicni, kako togas sme pominale 5 godini... Koga go prasav mi vika, aj da ne se karame, jasno e deka e taka, jas sakam posilna vrska, ti toa ne mozes da mi go dades ocigledno, a celo vreme e toj - toj sto drzi rastojanie, na koj jas malku potesko se naviknav vo pocetokot. I celo vreme si vikam aj moze za poarno ama nekako macno mi e. Sinokja go sretnav po pat me pomina i se ponadevav deka ke mi se javi, no nisto, a onaka me gledase celo vreme. Nesto mi prefrlase vikendot za eden drugar sto go imam uste od sredno... Ne znam ni sto mu e glavnata pricina. Iako da, so sigurnost mu e monotono. I mene mi e. I taka, ne znam, malku sum tazna. Fala mn @Purelove92
Штом малку си тажна после толку години ти не го сакаш. Едноставно ти било забавно со него и навика во годините. Едноставно не си одговарате, за жал така многу парови по долги години врска сфаќаат дека не се еден за друг. Продолжи си понатака, бидејќи тој очигледно решил да го стори тоа.
Што би направиле ако дечкото кој тврди дека ве сака, на моменти избувнува и се лути и се заканува дека нема да сте заедно бидејќи некој од вашиот телефон се сликал за снапчет и ставил две кисчиња?
Прво ќе му објаснам и ако е човек да сфати и да верува ок, ако не не се карам што сака нека мисли јас ќе ставам КРАЈ.
Уште, уште се мачам.. претера со љубоморава изморена сум ама се плашам да бидам сингле и се плашам дека друг нема да биде "подобар од него" ...
Сега така мислиш ама кога ќе фатиш втор, па трет дечко ќе сфатиш дека овој првиот бил ептен прмашена инвестиција.
@Shine.f ... Ne mislam deka treba da ja prekinete vasata vrska i sama ti napomena deka ne si se trudela mnogu epa potrudi se povekje za da ja razbiete monotonijata vo vasata vrska ne se frlaat vo voda tolku godini barem napravi obid pa dokolku pak ne odi togas ke se razdelite i sekoj po svojot pat , zosto sepak si bila tazna dali malce ili mnogu dovolno da napravis nekoj obid da gi sredite rabotite pa so srekja
@Mala Hembra mnogu blagodaram na poddrskata. Tazna sum i toa mnogu da ti kazam denovive... Mnogu sum opteretena zosto vaka, taka... Se sretnavme slucajno, me gleda, se vrti itn no nisto ne mi kaza. Denes bese online celo vreme na skype, posle stana offline, proveriv od stariot skype vidov deka e online so znaci me blokiral. Ne znam zosto, ne mu pisuvam da mu dosaduvam ili sl. Ne mislam deka ne mu e gajle. Ne znam zosto vaka se odnesuva, a ne znam ni sto mozam da napravam za da se smirime. Mnogu fala na sovetot
Побарај го на телефон и кажи му дека сакаш да разговарате тоа не е понижување .. Пробај на тој начин и кога ќе се видите разговарајте, дознајте каде е грешката и обиди се да ги поправите работите ти посакувам да ти се среди се