Па мислам дека можам да ја поднесам врската но за тоа не се чувствувам спремна.И кога сме заедно убаво ми е и му дозволувам но потоа кога ќе одам дома ќе си го премотам филмот шо сме праеле..и не знам
Postavi si gi granicite vo zivotot ako so godinite znaes sto sakas i fino ke mu objasnis ako ne se custvivas ubavo so nesto nikoj nesmee da ti go pravi
Jas imam eden problem kojpostojano se odolgo.vlekuva.. So deckoto odime 5 godini, prvite 3 godini bea super.. Polni so ljubov, strast i se najubo retko se karavme.. Imavme dosta problemi pocnuvajki od bivsata negova koja mozam da ja narecam psihopatka, pa brat mu i zenskamu i negovite roditeli, setoto pomina pocnaja da me sakat otkako ta se mazi za drug e sega jas sum super, me sakat mi prat muabet a pred to me ignoriraja duri i se imase sluceno da me navredat, Se pocna vo Maj 2014 .toj beshe germanija na shetanje a jas si go cekav, koga se vrati bev kaj nego i neznam so mi tekna go gibnav mob, i najdov poraka kako ja moli bivsata da se vidat, i fala bogu se osetiv ponizeno i glupo, so eden zbor zbesnav .. `` navodno sakal da i vrati za to so taa ni se meshala nas vo vrskata`` (hhehe interesno uste nemam pocnato da pijam nafta nasabajle ) i raskinavme, odvaj se smirivme oktomvri po 300 molejnci no odtogase uste poloso, ne osekam kapka ljubov, nemame nikakva strast, imame 1 na 2 meseci seks i pocna da mi smeta . Mu rekov za setoto i mi napraj majtap abe aman pocna da brojs kolku pati imame? pred to bevme izlezeni na rucek i zenskata na brat mu mi kazva kako toj se ponasal kon bivsata negova duri odele so nea ( inace bea drugarki) i rekov ne me interesira so nego sum skoro 5 godini i ne mi e gajle ako trebalo da bidi so nea ke bil sepak ta si e mazena i sigurno ne i e gajle za nas dvata. E vistinskiot problem e to so se ponashamne kako drugari, nemame seks, i koga ke mu kazam so se mi smeta mi praj majtap ko demek jas si pridavam i suum mrdanata od umot.Stvarno neznam kako da go resham problemot a nemam ni nekoja zelba da go resham, mu rekov da raskinime oti ocigledno ne ni odi vrskata i barem da si odime sekoj po svojo pat.. obicno sum go fakjala ko ke me lazel stalno sum imala custvo koga me lazi koga ne, ovaj pat izgleda dobro se krie .. Ama stvarno nemozam da ja podnesam situacijata.. Mladi sme, vo najubajte godini i kako mozi da neki da imame seks? ( osven ako ima druga se razbira to) ..
Нема машко кое не сака секс сигурно си има друга со која се задоволува и ако не го сакаш и не чувсуваш ништо раскини му убаво кажа во најубавите години сте, живеј си го животот како што сакаш
Abe jas dusha davam da klajme kraj na ova foliranje, AMa nemozam da go ubedam so arno deka e najjarno za dvata .. nema ma**nja da priznaj pa pogolem maz sum vo dushata od nego aj sea ke se lazime kako decata mali 30 godini gi napolnal neznaj da se spravi so eden problem ..ha be .. moram da si najdam nacin..
Година и нешто се провокациите,а ние сме одамна заедно, веќе скоро 3 години. Не би сакала да образложувам многу, секако е покомплицирана ситуацијата, но што е тука е.. потпаднав веќе на провокацијата, зашто стварно не можев да издржам и затоа прашав за совет, што сега откако потпаднав :/
I jas go imam istoto mislejne..kako prethodnata...deka se uste si mala za vrska...uzivaj vo destvoto i slobodata toa ne ti bega....
Девојки,вака..Имам 14 години и ми се нуди прилика да излезам со момче поголемо од мене 4 години..Многу е добар,не е најубав не ни барам да биде најубав,но секогаш знае да ме насмее..Може и да се каже дека почнав да го сакам ама се некако се двоумам..Дали мислите дека сум мала и не треба да излезам со него? Или ако излезам како да не ми биде многу срам?
Не е важно што мислиме ние, важно е што сакаш ти. Со оглед на тоа што и јас првиот состанок го имав на 14 години, неможам да ти речам тебе не. Секако се работи за најобично бакнување, ништо повеќе. Нема причина да ти биде срам, првите 5 минути може да ти биде срам после ќе се опуштиш. И ајде чекаме детали.
14 години, претпоставувам дека уште не си ни средношколка... Некам да звучам грубо, ама стварно мислам дека ти е рано... Ако одсега почнеш со состаноци и врски,што понатаму? Имаш мнооогу време, за такви работи... Според мене сеуште си мала...Во тие години претпоставувам дека е доволно да имаш симпатија...мада незнам, денешната младина е многу понапредна, па ете можеби јас грешам..Сепак тоа е мое мислење...
Идам со дечко ми 1 година и 5 месеци,врска како врска некогаш добро,некогаш лошо но важно се сакаме. Неговата мајка ја сметав за НАЈДОБРА жена во светов.! Мислев нема подобра,но гадно се излажав.!!! .. Накратко ќе објаснам со дечко ми се си кажуваме,ништо не си криеме..и вака сега се случи еден инцидент дечко ми удри човек и после тоа он беше нападнат од сеуште непознати луѓе во пијана состојба..помина долго време од тоа,но човекот кој што го удри дечко ми си бара парична оштета..бидејќи ова се случи пред мој очи МАЈКА МУ ГО ВРТИ ПРОТИВ МЕНЕ,ДЕМЕК ЈАС СУМ МУ ГИ ВИКНАЛА ТИЕ ДА ГО ТЕПААТ НЕГО..Замислете еј..Му зборела дека јас ги знам тие и триста глупости.. Што си нема врска тоа.! Дечко ми се нервира,ме седна и ми кажа дека мајка му е против мене..одма се расплакав,тешко ми беше затоа што ме обвинува без трошка срам за нешто што не е така и за нешто што давав изјава во полиција и сто пати го раскажував тоа.. Но тоа не е се...Му зборела дека он сеуште бил во пубертет а он има 21 година,дека јас на него нон стоп сум му се дерела што нема врска.! Секогаш си се смееме и сл. Исто така и го прашала што видел во мене?!?! ... И му кажала да не се замара цело време со мене,во смисла да не ми се јавува и да не ми пишува.. Јас мн се замарам и мн тешко ми паѓа ова.. Вчера дечко ми ме праша дали ќе бидам со него во добро и во зло засекогаш...Он и одговорил на мајка му дека тоа што го видел во мене не го видел во никоја и дека ова било негов живот и он ќе си одлучувал и исто така и рекол дека сака да биде со една девојка и да не мења! Мајка му на сето ова му одговорила:Не ме интересирА...Се убив од плачење...Страв ми е да не го изгубам,страв ми е да не го сврти против мене..он ми кажува дека ја губи довербата во мене бидејќи мајка му се и сешто му збори и страв ми е да не влијаее она кон него. Јас го сакам,но исто тАка несакам некој со прст да ме покажува од неговите. Ја мразам мајка му!! Работа му најде може мисли со тоа ќе не раздели,кога сме заедно му ѕвони цело време....А ја сметав за толку мила женаа!!! И падна маската!!!! Дечко ми не се откажува од мене,цело време ми повторува дека засекогаш ќе е со мене,но јас сум слаба незнам дали да се БОРАМ или НЕ... Совет?
@Yeeah Во секоја врска нормално е да има и добри и лоши денови. Не се секогаш луѓето такви како што изгледаат без разлика колку долго контактираш со некого, со некого можеш да се знаеш еден ден ама да си ги покаже роговите уште првата секунда, а со некого цел живот а вешто да се крие под маска на добар глумец. Во една врска најважно е да постојат три работи: ЉУБОВ, ДОВЕРБА И ПОЧИТ затоа што без нив тоа не е врска. Ти си била сведок на тој несреќен настан и покрај тоа што си знаела дека би можела да имаш некој сериозни последици си била со него и во добро и во лошо. И како може мајка му да збора такви непромислени работи а тој како можи да го дозволи тоа да го слуша за девојката што ја сака и што во неа го виде тоа што не го видел во ниедна друга. Очигледно е дека е галениче на мама чим на 21 година во нејзините очи е во пубетет...иако на негови години некој гледаат деца. НАјверојатно госпоѓата мама има нешто против тебе и не сака неговото синче да биде со тебе чим му ѕвони на мобилен додека сте заедно, му бара работа. Е сега едно не ми е јасно те прашува дали ќе бидеш со него во добро и лошо а после ти кажува дека ја губи довербата во тебе па ти повторува дека засекогаш ќе е со тебе. Кога ќе излегуваш со дечко ти че си го седниш и ќе си разговараш со него дали навистина те сака, дали и покрај се што мајка му зборува за тебе тој е спременда биде со тебе или не ? Оти не денес ти верувам а утре не. А ти немој да потклекнуваш ни пред мајка му ни пред него. Затоа што никој утре нема да ти рече фала што си плачела.А ако треба да бидете заедно ќе бидете без разлика на тоа што мајка му се обидува да го отргне од тебе и слично. Тоа што ви е пишано од Бога ќе го поминете.
Фала што ми даде мислење Зборев со дечко ми,значи он ми го кажува следново:Поминавме се и сешто заедно ќе го поминеме и ова,цело време ми повторува да не се замарам и ми вели дека неможе да раскинеме никогаш но можел да не ми верува на моменти зошто мајка му,му го перела мозокот. Цело време додека бевме искочени ме прашуваше:Сигурно нема никогаш да се разделиме,сигурно ќе си моја засекогаш и вакви сл. прашања..Мајка му го уништува психички..толку млад човек а почна да пие апчиња за смирување... :/ Знае ли таа жена што прави? Кое лошо го прави на своето дете.. Иначе јас не спомнав но ја видов пред некој ден низ град,ја видов од далеку и успеав да преминам улица на др семафори само за да не се сретнам со нејзе хаха,зборев јас со дечко ми и му кажав во истиот момент...според мене правилно беше ова,зошто неможе да ме гази мене некој и осудува за ич ништо а јас да се упикувам да кажувам здраво.....Она после тоа му се јавила и му кажала дека ме видела и демек му рекла:знам дека ми е лута ама ми е гајле...а лута си мисли дека сум заатоа што и кога збориме на телефон влага во соба и му се дере....И после му рекла:Немам ништо против нејзе. Јас незнам еј која дволичност е ова И уште нешто ќе пишам... Има она лоша свекрва и значи се имаше десено тој лош настан но имаа некоја прослава после тоа и бев и јас МАЈКА МУ ПРЕДОБРАА СПРЕМА МЕНЕ...И дојде баба му и се дереше нешто и искочи и мајка му ми вика:ЈАС НИКОГАШ НЕМА ДА БИДАМ ВАКВА ЛОША НИКОГАШШ!! Бетер е !!! Јас мидлам дека мајка му ми бара влакно во јајце..И она сигурно си мисли дека јас го контролирам дечко ми што нема врска..,,
@Yeeah драга. Знам дека се сакате, мислам треба да е така со оглед на тоа што година ипол сте заедно, ама..понекогаш не е доволно само сакањето. Една врска покрај љубовта, се базира и на меѓусебна почит и целосна доверба. Вие освен љубовта, ги немате останатите две компоненти. Барем тој ги нема. Мислам, како ти да бидеш во врска со некој, кој отворено и директно ти кажува дека ја губи довербата во тебе, поради тоа што мајка му му кажува така?! Жалам ако те разочарам, но тргнувајки од себе, јас не би можела да го трпам таквиот притисок. Мајка е мајка, една и единствена. Покрај времето со тебе, тој поминува квалитетно време и со домашните, што значи дека ако мајка му секојдневно му зборува, зборува и зборува за тоа каква си ти, верувај еден ден ќе му прекипе, и може да ти раскине, заради мир во куќата. Не би те советувала да разговараш со мајка му. Се гледа дека жената е невозможна, може само дополнително да искомплицираш, во смисла мајка му потоа да измисли уште 100 муабети дека си ја навредила, или погрдно нарекла. Со него пак да зборуваш, пак ништо, затоа што мајка му очигледно добро влијае врз неговиот разум. Не знам што да речам, освен дека јас на твое место, не би се борела со мајка му или домашните. Нема да имам енергија, а и сигурна сум дека исходот би бил разочарувачки за мене.
А да те прашам нешто ме интересира. Вака значи дали ќе можеш да кажеш неколку факти поради кои мајкаму на дечкоти си ја сметала за мила и драга ?
Ја сметав за добра затоа што кога се фативме со дечко ми на почеток цело време примав пофалби од нејзина страна. На секоја слика со дечко ми на фб. ни коментираше и лајкнуваше..кога идев кај нив си зборевме и пред да си идам секогаш со насмевка ми викаше:дојди ни пак... Јас по природа сум секогаш насмеана,дали можеби ме смета за несериозна незнам.... Сега сваќам дека луѓето не се воопшто такви како што се прават,па ете и мајка му...Од почеток до сега како две личности да се како да не е таа што ја знаев! ... Инаку мајка ми и татко ми исто имале пречки пред да се земат од на тато страната,цело време го вртеле против мама и мама кога се породила со брат ми на тато татко му кажувал дека детето е посвоено...Исто така го молеле дека ќе му најдат друга само да не е со мама...но ете успеале а зошто? Зошто не се откажале!!! Ми дава ова мотив дека можеме и ние да успееме....
@Yeeah си ја сметала мајка му за добра затоа што ти ставала лајк и што ти се смешкала?? Драга денес добрината не се препознава по лајк и смешкање....
Се сложувам со тебе во право си,но мене ова ми е прва сериозна и долга врска па така да уште мн работи ќе видам и ќе учам
@Yeeah Според мене мислам дека не треба да се отказуваш туку продолжи да се бориш.Ако навистана се сакате неможе ни мајка му ни татко му да ве спречат.Мислам дека со текот на времето и таа ќе се навикне и ќе види дека ништо неможе да постигне со навредите и измилувањата.Ти само биди јака