Мене дечко ми да ми каже дека некојаси ќе спие кај него неколку дена , ќе му свртам една , да не знае јас која сум , ни он како се вика а не па таа која е . Ќе спиела друга , нека дое кај мене , да и кажам 2 збора . Не дозволувај така , сакаш да не заспиеш дур е кај него ?
Искрено ова што го сторил твојот дечко е навистина ..невкусно..незнам мислам дека тоа што му веруваш доволно не треба да оставиш ова да заврши така..седни со него на смирен начин покажи му дек ати е криво..дека не ево право и само му кажи да се стави тој во твоја кожа,,па колку е битна таа во неговиот живот...ти да се нервираш бидејки некоај си ке спие кај твојот дечко .Никако не го дозволувај тоа!нека си најде таа некоја си другарка, хотел или нешто за 4дена..не ми е јасно како го дозволил тоа..што ако и обеќал..лесно може тоа да го смени..а како се тие повржани ,колку време и какви другари се?/
XstrongerX прави што ќе правиш, ама не дозволувај таа да спие кај него. И ништо да не прават, сепак не е убаво спрема тебе и нормално, ти смета! Ако го дозволиш денеска ова, утре ќе биде друго, така да... никако! Лути се, заканувај му се, не му зборувај... ама не оставај така. Мора да избере меѓу тебе и нејзе. Сепак како што разбрав, таа му е само познајничка, а ти девојка. Според мене, не треба ни да се мисли, можеби ти си таа што треба да подразмисли во врска со него.
XstrongerX од авион се гледа кои се намерите на таа девојка да го смува дечкоти,т.е да ве скара вас, јас незнам он слеп е или што??? Несакам да звучам грубо ама малку и ти подразмисли си он да не има нешто со неа??? Aко му е само познајничка како што вели тогаш ни ќе ја викнел кај него ни ништо да не има нешто повеќе од тоа . Aко сакаш да го задржиш немој да го дозволиш ова и самата знаеш дека таа ќе проба се само да го заведе . Седнете и напрајте смирен муабет кажи му се што ти лежи на срце па он ако те сака нема да дозволи ради таму некоја познаничка(како што вика он) да ви се расипе врската. Ако он и понатаму те убедува и настојува на тоа дека и ветил и дека она ќе спие кај него тогаш стави прст на глава и убаво подразмисли што има мегу нив. И покрај се ако таа пак испадне да спие кај него тогаш за инат кажи му епа добро и јас ќе дојдам кај тебе(и види ја неговата реакција и што ќе ти каже на тоа, со тоа се ќе откриеш сеееее) да спијам ама ти секое сабајле носи ме на школо, сигурно ќе направиш некоја комбинација тие 4 дена и да спиеш кај него и да одиш од таму во школо. Се надевам се ќе се среди и таа гуската нема да спие кај него. На крај краева ако ништо од ова не успее тогаш услови го па нека бира ако таа спие кај него тебе ќе те изгуби. Пиши ни дали се се средило
Нема начин се откажувам ! Вчера со смирен и директен разговор му објаснав зошто ми пречи , дека тој постојано ми кажува како тоа е и моја куќа , тогаш зошто таа мене како домаќин не се ни потруди да ме запознае ..или пак барем да ме праша дали смее да ја дели постелата со дечко ми ?! Ја нема , ниту на фејсбук не пратила пријателство чисто како убав гест.А тој почна да ми проповеда нешто од мајка тереза ( некоја од вас претходно го споредуваше со неа ) господ барал да правиме мали нешта со голема љубов ..бла бла ..и цело време ја вртеше дебатата нешто од типот што и си лута неа лута биди ми мене Таа и долго се инаетела дека несака ( а сепак ќе дојде ) а тој ја убедувал дека ќе биде достојно пречекана , и не е дека не прашала за мене туку едноставно кратко и јасно спомнала дали ќе се лутам ( а тој секако со легендарната негова реченица Никој неможе да ми забрани другарка како тебе ( т.е јас веројатно сум никој за него ) ) Откако си кажав се што ми лежи на душа ненападно и смирено , се борев со сите аргументи кои тој ги оправдуваше и поддржуваше , ми рече така нека биде , од денес и ти нема да имаш машки другари ..а јас само нив ги имам , но тие истите колку и да ми се блиски никогаш нема да преноќат кај мене или пак јас кај нив , и не станува збор за некое си интензивно дружење , но пак сите соседи и соученици со кои одиме заедно на школо се машки ! Би се помирила и со тоа , но ме иритира тој негов став нати го - дајми го И кавгата траеше со часови додека јас не ја прекинав , реков не е вредна за толку внимание , нејзините пет минути доаѓаат кога ќе пристигне , тогаш нема да покажам ни за миг колку сум растревожена или пак да и замерам на глупавите флерт испади ...нема да го добие тоа задоволство ..но подоцна тој ќе си го добие своето ...или извинување од мене што сум погрешила во врска со неа ...или корпа ќе си јаде а може и шамар ! Се зависи од тоа како ќе се покаже! Преостанува да чекаме ..
Никогаш во животот не сум била толку лута самата на себе како денеска...ми се јави мојот дечко и ми рече дека не сака да е повеќе со мене бидејки разбрал за моето минато( всушност тој уште одамна знаеше) меѓутоа сега почнал да слуша од други за моето "бурно минато" како што го нарекува тој...јас знам дека многу од работите кои сум ги направила се точни што ми ги кажа ..но што е сторено сторено е ..нема назад..и сега никако неможам да му објаснам дека тоа било некогаѓи дека се срамам поради тоа и се каам..тој ми вели неможам да сум со тебе..не сакам девојк ана која ке покажуваат со прст ...незнам што да правам..
Кажи му дека е токмак!Ако тој те сака нема да дозволи да падне прав за тебе.И што крева фама за работи што ги знае.Да не бил информиран ајде да биде изненаден.И плус тоа ако те сака ќе те прифати таква каква што си.Зошто почнувал врска кога го знаел тоа....е сега не знам што имаш направено,но сепак како и да е не треба да се однесува така!
за девојката која што сака дечкото да донесе колешка.оф не му дозволувај немој со твој камен по твоја глава. не го дозволувај тоа па макар да му раскинеш. ке му дадеш поголема слобода а со тоа и почесто престојување на типката кај него. имав сличен проблем и те како си го решив, мораш да покажеш кој е кој
Се согласувам со коментарот, иако не верувам дека е тоа причината што сака да прекинете..зашто кога го знаел тоа бурно минато, зошто воопшто тргнал со тебе ако му пречело? мислам дека сепак се работи за несшто друго, најубаво направи муабет и кажи му отворено да ти каже што е причината што сака да прекинете(можеби му здодеало или пак е друга во прашање? )..
Вчера излегов со мојата братуцетка ..и некој му кажал и тој се појави таму кај ѓто бев јас и ми вели излези надвор јас излегувам/..и тој само да тикажам одвратна си ми ..викам уу супер и така баш мие забавно со тебе ..ме чекаат внатре збогум..и тој се јавувасе се иструри звонејки..а со мене на масата имасе на братуцетка му другари..тој умре о д љубмора ..ми ѕвонеше 100 пати..јасне се јавував и цела ноќ ми праќаше пораки дека ме сака...е сега јас наступувам..ке му поставам услови ако му се допаѓаат ке се помириме ако не збогум инаку ви благорам многуууу
mu kazav ne iako mi se sviga mozebi dr. ke me potsmevaat ee vaka.. pred nekoj den se dopisuvav na fb so eden decko .. mislal deka se zaljubiv vo negoviot karakter heh i pocna mnogu da mi se zasvigjuva.. toj denes pocna da mi pisuva i poraki na mobilniot i bas mi e sarmanten ..i me prasa dali bi sakala da imam decko i jas mu kazav NE znaete zosto .. zatoa sto me e sram da im kazam na drugarkite deka mi se svigja toj decko i deka sakam da iskocam so nego.. mozebi ke mi se smeat zatoa sto deckoto ne e bas lepotan .. no sepak mene ne mi e vazna ubavinata .. i neznam so da pravam .. VE MOLAM za nekoj sovet pls :/
Како прво да ти кажам дека си постапила многу глупаво! И втора работа- ако ти се допаѓа да му пишеш и да договорите средба! И не мисли на другарките, они нема да одат со него, ти ќе одиш!
Па битен е карактерот не е се во убавината.И какви се тие размислувања другарките ќе ми се смеат?Па немаат сите исти вкус нормално е дека на некој ќе му биде убав,на некој не!Ти за нив живееш или за тебе?
Шо ма Дарки, јас на тие години колку бев заљубена... ама почекав до 13 да го фатам И он топик, од кога само лепотаните се претенденти за дечко??
барам хитен одговор бидејќи вака не оди... Јас имам 20 години ,имам еден другар 22 години веќе 4 години се дружиме заедно иако ништо не не врзува тој студира друг факултет јас на друго место ретко се гледаме ама и според тоа пак се дружиме...Кога се запознавме јас се залубив во него, ми беше добра другар и уште ми е иако порано поинаков беше,порано ми титкаше цело време,ми се јавуваше на тел.бараше да излеземе,ме провоцираше ми се јавуваше и се така до еден ден кога сето оваа престана.после три години тој пак ми се јави и побара да излеземе .излеговме и ниту збор нешто за лубов да ми зборува само нешто другарски и тоа цело време ми вика дека сум премногу добра девојка е дека треба да се чувам да не си фатам дечко...сега пак зборуваме почесто на мсн...се плашам да му признаам и не знам дали тој чуствува нешто за мене?
Епа зошто не му признаеш и ќе видеш што ќе ти одговори и на тој начин ќе знаеш и што тој чувствува за тебе! Нема што да се комплицира па голема си!
Јас мислам дека чувствува. Само така ти кажува бидејќи несака да го наруши вашето пријателство затоа што многу пријателства на тој начин се растуриле. Пробај ти направи нешто, но немој дирекно, туку со некои провокации...по малку сакам да ти кажам. Ако видиш црвено светло-стој. Ако видиш зелено-терај!