Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. nadja29

nadja29 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    342
    моите не се во мкд,само со сестра ми сме ,и ќе треба да чекам да се вратат моите за да кажам,а премногу ми е тешко пошто никој од моиве најблиски не знае...

2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.966
    Допаѓања:
    90.305
    Сестра ти поголема е ? Може ли да ти помогне ? Не чекај разговарај со некој што ти е многу близок,некој роднина во кој што имаш доверба :)
    Само те молам да не чекаш за да не бидеш уште повеќе повредена ...

3. nadja29

nadja29 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    342
    постара е,ама не знам какко да и кажам што се случува,ни на неа ниту пак на некој друг поблизок..ќе морам сама да излезам од оваа.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Што си барала со син на политичар?

5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Чувај ги пораките, снимај ги разговорите и после со доказите право во полиција!
    А тоа дека има роднина политичар тебе ти иде повеќе во полза отколку нему- во оваа жешка политичка ситуација, спротивната партија едвај ќе дочека да објави дека внукот на тој и тој, истакнат член на вмро или сдмс и се заканувал со лудница и губење на работно место на својата девојка. Медиумите ќе направат спектакл кога ќе ја начекаат приказната така да ако некој нешто може да изгуби, тоа е дечко ти и неговиот роднина.

На Hipica, referentka, PrettyHurts! и 5 други им се допаѓа ова.
  6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Глупости...
    Па закани му се ти дека ќе објавиш во јавност дека синот на познат политичар те малтретира и ти се заканува, па да видиме кој повеќе ќе се исплаши.
    Ќе ти згорчувал живот, ќе бркал од работа леле кретенчина, на девојка најде да се заканува безкичмењак!

На crimson, kjukli и Nausicaa им се допаѓа ова.
  7. blacksnowflake

blacksnowflake Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Znaci vaka, jas od letovo izleguvav so eden okolu 8-9 meseci, no jas nego mnogu go sakav.. Poveke pati se imavme skareno za totalni gluposti i ne izleguvavme po odredeni periodi. Toj nekako pocna kako da si igra so mene i jas gledav mnogu go sakav, drugarkite duri pocnaa da mi velat deka ako ne go ostavam tie ke me ostavat mene zasto site osven mene gledale sto pravel toj so mene, i taka ednas pak se skaravme zimava i me ubedika da izlezam so drug da ne trcam vele po nego. Jas izlegov so ova momce i izleguvavme 10 dena posle on me prasa za vrska i jas prifativ, momcevo ne go sakav na pocetok uste go sakav ovoj predhodniot i neznaev zosto ja prifativ vrskata.. Taka ednas ovoj bivsiot mi se javi da prosetame i izlegov no toj me bakna.. Jas posle mnogu se kaev zasto veke bev vo vrska no po izvesen period jas mnogu go zasakav momceto so koe uste sum sega vo vrska, go zasakav tolku mnogu sto se bi dala za nego no napraviv povtorno uzasna greska, toj e na pativanje so drugarite od fakultet a i jas vcera zaminav so soucenici od porano na izlet i megu niv bese i bivsiot, so nego se setavme cel den i zboruvavme i na kraj toj mi rece deka mnogu me saka i deka bil glup sto togas se odnesuval grubo so mene i me bakna, jas ostanav zanemena, potoa koga si odevme stoese pred mojata zgrada i povtorno go rece i napravi istoto, no veke nemoze da bide kako porano jas go sakam moeto momce premnogu i se kaam za ova od sinoka no nesakam da go izgubam ovoj drugiot kako prijatel, zasto toj e mnogu dobar prijatel no neznam kako da mu objasnam i plus tojmi ree deka posle mene nemozel so nikoja da izleze deka mu bilo krivo deka imam decko i mu bilo tesko bez mene, no kako da mu objasnam deka veke toa ne mi znaci i deka sakam da bideme samo prijateli i kako da go poglednam decko mi vo oci posle ova sinoka, kako da mu kazuvam deka go sakam i kako da dozvolam da me baknuva koga moite isni gi doprele tugi, kako da se pravam deka nisto ne bilo, sto so dvajcata, sto da napravam da ne go izgubam decko mi? Mnogu se kaam i nemozam da si prostam se nafevam Bog ke mi prosti, pomagajte.. Go sakam poveke od se

8. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Ако сте тазе во врска не му кажувај, почни овој другиов да го игнорираш и да му кажеш да не те замара. И аман, ако имаш дечко, доста одиш со бивши и разговараш, доволно е едно здраво и крај. Ај еднаш те бацил, ама втор пат, имаш интересен начин на покажување кој сакаш и колку сакаш. Дечко ти може да дознае од други, тогаш си наебала.

И дај пишувај кирилично и малце посватливо, ми паднаа очиве додека прочитам

На Candid и Hipica им се допаѓа ова.
  9. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Сакам да знам дали сум постапила исправно или не па затоа ми треба вашиот совет.
    И предходно имам пишано за тоа момче но сега е малце друг проблемот, јас знаев дека тој има излезено со мојата до пред некој ден "најдобра" другарка но пред многу години и тоа ништо важно еднаш се мувале и толку и мојата другарка знаеше дека јас имам муабет со него дури сама ми рече слободно зборувај си немам против било тоа и поминало пред многу години .. секако јас побарав од неа дозвола уште пред да почнам да имам муабето со него.. Но како што напоменав се искарав со неа не ради дечкото од други причини и си го покажа нејзиното вистинско лице кое многу добро го криела од мене .. ради тоа решив и од дечкото да се тргнам а веќе долги месеци контакт имавме го избришав од секаде му пишав дека морам да го избришам и да се оддалечам од него но не му кажав која е причината вистинска .. ме блокирал и не ми врати ништо . јас се оддалечив затоа што ако излеземе некогаш до вчера другарка ми , ми викаше зборувај си немам против но сега може да биде друга приказна и не сакам да си имам проблеми .. Дали постапив правилно или не ?
    Ве молам за совет затоа што тешко ми е сигурно дечкото си има лоши мисли за мене од постапката моја ..

10. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    А зошто си се одалечила од него кога човекот ништо не ти згрешил. Го оставаш без причина, и затоа после ќе викате машките вака така. Кажи му зошто си го направила тоа, па дали ќе прифати или не негова работа

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Не е лесно тек така да се отиде во полиција и да се пријави дечкото кој е малтретирач. Знам случаеви кои ги исполниле заканите а на типот ни прашина не паднала после пријавата. Моја другарка имаше таков тип покрај себе, психопат у крв беше човекот а другарка ми едвај се ослободи од него. Не знам како ама на крајот успеа.
    @nadja29 мораш да кажеш на некој, братучед, вујко, стрина комшија кој и да е мораш да кажеш. Не смееш да си сама во ова. Помисли и на своите родители како ке им биде ако некогаш не дај боже те видат цела во мординки. Мораш да ставиш крај на таа тортура, морааш.Сакала или нејкела.
    А девојката не е крива за ова, не знаела дека до ова ќе дојде. И не е така лесно да се откачиш од психопат како што изгледа од страна.
    А девојко, ти кажи на некого, направи го тој прв чекор и не дозволувај да бидеш сама а најважно е да ги чуваш заканите како доказ.

На Bokchee и eloves им се допаѓа ова.
  12. littlevampire

littlevampire Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    699
    Кажи дома.И заедно пријавете го,немој да имаш страв:)

13. beauty_barbie

beauty_barbie Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    хелп..никогаш не сум се чувствувала вака до сега;( јас сум христијанка, а се заљубив во муслиман. искрено би била со него, да знам дека нема да ме зборат (пр. демек не сум можела да најдам дечко христијанин и сл.), а и плус најдобрата другарка ми рече ''знаеш во се те поддржувам, само во ова не. не ме разочарувај.'' двајцата многу се сакаме, ама не сме заедно само поради оваа глупава моја причина(facepalm):(

14. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Нема да имаш никаква иднина со муслиман да си. Да, има врски каде што има мешан пар, ама ти е се премногу ретки, ќе ги разочараш твоите, не секој може да си замисли, негова ќерка да се матка со муслиман.

15. beauty_barbie

beauty_barbie Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    свесна сум за тоа. ама се што разум зборува, срце не сака да чуе...

16. Lina Stojanoska

Lina Stojanoska Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    67
    И јас имав една пријателка што имаше врска со муслиман , веќе не е со него поради тоа што и неа од дома многу притисоци и правела мајка и , а и него исто сестра му , сигурно и неговите родители , а и он не беше премногу зажежан занеа. Инаку според мене јас мислам дека не треба да има не е во ред да нема контакти помеѓу христијани , муслимани , католици , какви и да се , без разлика дали е љубовна врска или пријателство , ама ние луѓето сами си правиме предрасуди дека нема да не прифатат или незнам што ќе биде.Мој совет ако вие двајцата премногу се сакате и навистина планирате нешто посериозно , борете се за вашата љубов , а луѓето секако ќе зборуваат без разлика дали си со муслиман или христијан , другарка ти ако навистина ти е другарка вистинска би требало да го прифати тоа , ако ти и си другарка ќе го прифати и него како твој дечко , ама уствари и која е смислата твојот дечко неа да и се свиѓа ? ;)

17. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Слушај девојче јас немам ништо против муслиманите и не судам на ваквите врски.
    Но на 90% од македонскиот народ не дека му пречат ваквите врски туку не ги прифаќа.
    Има вакви 2/3 теми отвори гии ке сфатиш какво мислење имаат луѓето општо за ваквите врски.
    Со здрава нога во трн не се влегува. Тој може да те сака, може да е добар, може да е фин но кому му е гајле за тоа? Ќе ти извадат триста муабети, ќе ти излепат триста етикети што најтешко се перат. Ќе немаш друштво, ќе добиваш секакви понуди само за сериозни врски не. Еднаш се изгорев, почустував како е затоа од личноо искуство ти велам немој.

На Nausicaa, kjukli и Mala Hembra им се допаѓа ова.
  18. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Немој девојко немојјјјј ! Само ова ќе ти го кажам седи на страна инаку сите ќе ти свртат грб и ќе те осудуваат

19. Wonderfulx

Wonderfulx Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    12
    Вака девојки, пред 8 месеци почнав да чувствувам нешто кон едно момче(постар од мене е 5 години), не знам дали е тоа опсесија или љубов, постојано мислам на него, кога патувавме во ист автобус кога и да го погледнев тој ме гледаше мене, или кога да поминуваше покрај мене ме погледнуваше... Но по некое време дознав дека и се пуштал на една моја соученичка,демек многу ја сакал ова-она а таа си е таква со сите излегува и сите ја користат, ама еве уште еден проблем, една друга другарка(не ми е толку блиска другарка, онака си живееме) ја бендисувал и нејзе и нејзе и пишувал исто како и на оваа мојава соученичка. Во сите овие месеци ниту ми лајкнал,ниту ми пишал на фб, а во живо постојано ме гледа, не знам што да правам мислам дека се заљубиив :( ..А него му е сеедно за мене, ладен е, сфатив дека тие погледи ништо не му значат, ако толку сакаше нешто прв ќе започнеше.
    Не ми е сеедно за него кога ќе ми кажат вака демек свиѓа друга а јас со него не се ни познавам, многу е глупо знам не се ни познаваме а јас постојано на него мислам. :tmi: :@

20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    @beauty_barbie Едноставно немој. Tе молам како ќерка да си ми.

На MilaP, kjukli и H.VAGA им се допаѓа ова.