Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Да ти кажам подобро ќе му биде на детенцето да живее со еден добар родител, отколку во една хаотична домашна состојба.. Се сомневам дека дечково ќе се смири кога ќе стапи во брак. Ќе продолжи да шара наоколу, и уште полошо ќе и биде на вереницата.

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mimozi4ka

Mimozi4ka Нов член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Таков не се смирува и кога е верен, а не во брак дури.

На Ekstaza и kjukli им се допаѓа ова.
  3. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Тоа ти велам.. Жал ми е за девојката, ќе си го уништи животот додека не ги отвори очите и сфати каков лажго е.

На Mimozi4ka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    @Marossa, @Avery, фала ви за одговорите, веќе се чувствувам подобро. Не се каам воопшто што постапив така. Се надевам и дека он набрзо ќе се чувствува подобро. Поздрав :)

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.823
    Допаѓања:
    170.223
    @Freya123
    Се случува да, но сепак нема место за било каква пост брејк ап грижа на совест во твојот случај зошто ти избегна да го користиш и повредиш туку напротив му кажа, така да, да подобро е да си искрен, тој сега не го прифаќа тоа добро, но со тек на време ќе сфати дека твојата одлука е исправна и сепак онаа подобра за него.
    Ти си чиста како солза во случајов :l:

@Mimozi4ka
    Хм, доколку тој те излажал и ти кажал дека нема свршеница, тогаш ти немаш вина, нели? :) Едино, не да набивам мисли, ако бил со тебе сега додека е верен со неа, сигурно подоцна ќе оди и со друга. Жал ми е за девојчето, дури и трудна е :o
    И да, за овој последниот дел дена не ти се верува дека некој 29 год. маж е способен за ова - верувај се способни на многу полоши работи од ова, ова дури би го сметале за ништо. :worried:
    Најпаметно за тебе е да се повлечиш, не ради него, не ради неа, туку ради себе. Остави тој нека се справува со неговиот живот онака како што знае. Покрај се, можеби само ќе се повредуваш себеси гледајќи како тој живее со него. Не велам повредена зошто го сакаш, но да бидиме реални, онака криво ти е зошто тоа ти го направи, егото ти го повреди.
    Со среќа било каква одлука и да донесиш. #staystrong :l:

@Hajdi22
    Јас секогаш секој проблем го разложвам барем на две ... ете велиш дека си била виновна за тоа што завршила врската така да тој сега или:
    1) ја смета твојата вина за лесна и навистина те сака и навистина те сака назад или
    2) сака на некој начин да ти се одмазни, но тоа е ретко да се случува меѓу момците.
    Искрено доколку навистина го сакаш се надевам дека е првата опција. Ете види, зборни со него, почни да се дружите, види какви се твоите чувства кон него и види какви вибрации ти оддава тој, така ќе знаеш најдобро. :) Good luck :l:

На Hajdi22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bambii17

Bambii17 Нов член

Се зачлени на:
    14 мај 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво,
    Незнам како да почнам (да се изјаснам), на фемина читав многу љубовни проблеми и совети ноо не најдов некој сличен на мојот, бидејки не сум многу искусна со врскиве барав и многу совети од другарки итнн ноо веќе ќе експлодирам многу мисли ми шетаат по главава....

Епаа вака да прејдам векје на мојот проблемм: почнавме да се дружиме од нова година... се знаевме и од порано но немавме муабет затоашто тој беше многу срамежлив. По нова година ми пиша чет на фб ии од тогаш не поминува ден, а да не правиме чет и да се дружиме. Се зближивме за многу кратко време со што јас неприметно почнав да се заљубвам во него. На почетокот од март месец, скоро цела недела се обидуваше да ми каже нешто од околу но јас нишо неразбирав... ноо ми кажа дека ме сака иии ми понуди врска на фб на најинтересниот начин досега што некој ми понудил, бидејки бев многу изненадена веднаш без размислување прифатив. ЕЕЕЕ тука следуваат проблемитеее................Освен тоа што секој ден правиме чет, почнавме и да разговараме на моб по скоро цел ден ии се гледаме скоро секој ден. Проблемот е е во тоа штооо сега скоро целото друштво знае дека се сакаме т.е. дека сме ,,заедно" аа ние двајца сеуште веќе 3 месеци се немаме СМУВАНО. Ајде по првите неколку состаноци мислевме дека е сеуште рано за тоа ноо веќе ии незнам што да мислам. Цело време се прашувам дали јас да го направам првиот чекор бидејки тој е срамежлив ноо излегува дека јас сум повеќе срамежлива од него. Многу размислувам во што е проблемот иии како да постапам.Ве моламм да ми пишете свое мислење и да ми дадете совет што и како да направам.
    (Незнам колку ми го разбравте проблемов бидејки сум тешка на изразување, но ви благодарам од напред :) )

Последна измена: 14 мај 2015
  7. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.178
    Допаѓања:
    17.755
    Kolku godini imate?
    (izv za latinica od mob sum)

На Bambii17 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.839
    Аааа па мене ова ми е слатко :D Јас мислам дека сака и другарски да се запознаете. Не се нервирај и бакнежот ќе биде. Мислам дека идеално би било да му понудиш прошетка во парк, потоа се ќе си дојде. Нема потреба од брзање. Подобро да го засакаш како личност, па потоа како дечко.

На Summerlover и Bambii17 им се допаѓа ова.
  9. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Девојко, оди залапај го и доста го тупиш, Уште утре искочете некаде, и тргни во акција :D

10. Bambii17

Bambii17 Нов член

Се зачлени на:
    14 мај 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Јас имам 17 а тој 19

11. Bambii17

Bambii17 Нов член

Се зачлени на:
    14 мај 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    тоа го мислевме и двајцатаа нооо веќе незнам што да мислам.. :3

12. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.178
    Допаѓања:
    17.755
    Ke dojde samo po sebe ne se zamaraj ic. Ako osetis nekoja jaka privlecnost dodeka ste zaedno napravi go prviot cekor. Nisto strasno.

13. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    @Bambii17
    Направи утре шо ти реков, 3 месеци да не се имате смувано....

14. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Тргни во акција без двоумење на следниот состанок :D

15. thebutterfly15

thebutterfly15 Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    дали некој/а ќе може да ми пиши лп да ми дај совет во врска со оваа тема?имам еден проблем...

16. AngelchE23

AngelchE23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    2
    пиши ми срцка,па ќе ти кажам и јас нешто кратко,да ми кажеш мислење,за тоа сме тука :)

17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.823
    Допаѓања:
    170.223
    @Bambii17
    Аиии души :') <3
    Епа пробај излезете ... врска, да, на еден начин е врска ако душевно, ментално и шо знам како сте поврзани ама ајде редно е и физички. Излезете и онака пробај бакни го на образот близу до устата, да му дајш до знаење дека ред е.

Ајде со среќа #teambambii17 :* :l: (fingers) (highfive)

@thebutterfly15 пиши ми порака ако сакаш со што е проблемот можеби ќе можам некако да помогнам.

Последна измена: 15 мај 2015
  18. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Има 19 години а се срами да те бакне и заедно сте 3 месеци? :o
    Незнам што да кажам искрено.
    Бакни го ти бе.

На Bambii17 и Hipica им се допаѓа ова.
  19. AngelchE23

AngelchE23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    2
    лујѓе помагајте...почна претерано многу да ми се свиѓа професор у факултет кај мене...по англиски е,ја прилично добра сум по англиски и само се истакнувам пред него има некои погледи интересни кои ми ги прајќа ама го прави тоа и со другите па неможам да оценам дали нешто чувтвува за мене или онаков само поглед има..колку сум заблудана тоа чудо нешто .. колку е само шармантен,харизматичен интелигентен...срцка едноставно...инаку еден е од поглавните у град ,16 години разлика сме.... погрешно е ова ама неможам да се соземам незнам што ми е... посакувам да бидам негова а и немам некои сексуални нагони, едноставно некои чувства ми се појавија... :/ нема нареден семестар да ми предава ..никогаш повеќе нема да ми предава...ќе си умрам хаа...дајте совет нешто што мислите ова тотално мислам дека е погрешно :worried:

20. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    А мој совет би ти бил да се спуштиш на земја за момент.
    Додека си на факлутет немој ништо, откако ќе завршиш друга приказна ако до тогаш не ти помине допаѓањето.

На MilaP и Candid им се допаѓа ова.