Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    опрај се док ти е времето момиче...

На Hipica и Sesil им се допаѓа ова.
  2. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Смени си факултет. И да се прибереш

На JustFun, Oscar Lady и anakonda88 им се допаѓа ова.
  3. AngelchE23

AngelchE23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    2
    знам тоа дека не смеам кога сум уште на факс а и не ми е згодно да дознаат еве ја оваа види со кого оди ... обземена сум од чувства се надевам ќе го заборавам...за после факултет има многу време бидејќи само што завршив прва година,па којзнае шо ќе биде после :/

4. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Едно е да симпатизираш некого, друго е да сте заедно.
    Ти меркај си го потајно, не пречи но внимавај до каде одиш.
    Се надевам дека си свесна за последиците ако се разчуе за вас. Ќе си отвориш проблеми.

5. Aquarius21

Aquarius21 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    530
    @AngelchE23 Сама си кажа дека тие погледи не ти ги упатува само тебе туку и на другите. Подобро ќе ти биде да се спуштиш на земја за твое добро ти кажувам. Затоа што ти си студент а тој е професор, може да се наслушнат муабети дека ти се допаѓа или нешто слично и да си направиш сериозни проблеми.

6. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.938
    Допаѓања:
    31.307
    Уф колку се нервирам значи. Се слушнавме прегеска со дечкото пред да излегувам му кажав дека ќе излегувам дека ќе го барам по после, во 10 се слушнавме а јас кај 2 некаде го побарав и се изналути господиниот оти не сум го побарала пред тоа барем на минута да го прашам како е гласот да сум му го слушнела и зедовме се расправавме, тој не ми значел, сум го барала само кога ми било досадно, толку многу ме изнервира, му кажав дека не е така и не верува. За глупости само се лути, толку ме изнервира а имам за полагање понеделник и сега не можам ни да учам ни ништо, како некое мало дете се однесува, на моменти толку многу ме нервира, се лути за глупости т.е. за него не биле, само за мене биле глупости, оти тој секогаш мене ми се јавувал кај и да бил, а јас не му сум се јавила на минута, се гледало колку ми значел, тој се грижел а мене, а јас не

На popovich му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Епа душо јавувај му се и ти почесто за да не се чувствува дека го запоставуваш и така ќе му го докажеш дека и ти се грижиш за него и дека го мислиш и нема да има причини за кавги меѓу вас ..

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    За да не се чувствувал дека го запоставува.... -_- Добро, имате претстава што е вие запоставување?
    Запоставување е да не го побараш три дена, да си пи*иш со другарки и да не те боли што прави, да му го заборавиш роденденот, да го извисиш за излегување.... е тоа е запоставување.
    Ај ако не ништо друго нека не прави, само со него нека се муабети.

@deskarada Јас мислам дека дечко ти многу детинесто се понаша и искрено многу бесчувствително од негова страна да наоѓа рачки и кај што нема особено затоа што најверојатно знае дека имаш и за учење. Нека не ти чуе, се надевам ќе му помине. Ти учи си и со лес утре :*

На popovich, Victorian, karak и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    523
    Ми треба некој за совет во инбокс. Долгичко е малце (долг период) ама ќе пробам да скратам

10. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.938
    Допаѓања:
    31.307
    Знам дека се однесува како дете ако има 24год. Средивме веќе се, сега па многу се интересира како ми одело учењето, по толку нервози, мојот успех бил и негов ако не сум верувала, Фала срцка, се надевам дека со лесно ќе поминам :):*

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    133
    Феминки ми треба помош од вас ... Дечко ми работи и живее со семејството во Италија. Си доаѓаше почесто додека работеше сезонски, но сега веќе е вработен ии малку потешко е да си дојде, и подолго да остане тука. Јас сега завршувам фах, па тој размислува да земе стан и да идам јас кај него. Инаку одиме 3 год, ама така посеризно сме 2год. заедно, врската ни е во ред, немаме некои проблеми. Мене малку и не ми се иде таму зашо знаете дека многу раб би се промениле ако заминам. Веќе нема да бидеме како дечко и девојка, тоа е веќе др работа, па затоа нз што да одлучам. Тој ме убедува дека, тој ќе раб и јас ќе сум работела и ќе сме биле заедно, во спротивно ќе било тешко да се гледаме, затоа што е осигуран. Навистина нз што да одлучам, тука во Мк и нема што да правам. Мислење .. ?

12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.966
    Допаѓања:
    90.305
    Зошо да не бидете како дечко и девојка ? :) Тоа што ќе живеете заедно не значи дека веднаш ќе бидете маж и жена. Ако вистински го сакаш и посакуваш да си до него јас те советувам многу да не се двоумиш и да заминеш веднаш штом можеш :) Оваа ти е шанса да запознаеш нови луѓе,да искусиш работи а и сигурно ќе си најдеш некоја убава работа,па заедно ќе си бидете успешни :) Не на секому му се укажува ваква шанса,а ти штом имаш човек што гледа да ви е заедно убаво незнам зошто не си сигурна во твојата одлука :) Размисли си убаво и направи го онаа што вистински го чуствуваш и посакуваш :)

На Hipica, Victorian, karak и 6 други им се допаѓа ова.
  13. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    @Bambii17

Ноќ+ парк+пиво = бакнежот е загарантиран ;)

На Bambii17 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Иди и доста мрчиш. Заедно ќе живееш со него, ќе видите како се живее еден со друг, пред брак. Ако биде за тоа веќе нема проблем да имате после брак одма заедно да живеете. И убаво ти вика или ќе раскинете или оди таму и работи нешто.

15. deneristajgarian

deneristajgarian Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Колку долго е доволно долго да почекате откако ќе раскинете со некого пред да го побарате? Ни сама не знам зошто ми раскина босле банална кавга, посебно откако ми кажа дека ме сака. Мое мислење според се што кажа е дека се исплаши од сериозна врска - дека сум била сон кој не го заслужува. Но, јас навистина го сакам и неможам да оставам се така. Официјално сме заедно неколку месеци, но се гледавме и предходно. Не сме деца, завшивме факултет,работиме. Можеби се што кажа е да се осеќам подобро,но ако ме сака неможам да го оставам да си оди. незнам што да направам што да му кажам и како да го премислам, знам колку е тврдоглав, но барем да размисли уште еднаш. еве неколку дена неможам да правам ништо освен што мислам на тоа. секој совет и секое искуство е добредојдено.

16. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Јави му се кога сакаш, кажи му дека сакаш да правите муабет и толку. Се надевам после тоа ќе ги разјасните работите..

На deneristajgarian му/ѝ се допаѓа ова.
  17. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Ај нека ми пише некој во инбокс .

18. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.938
    Допаѓања:
    31.307
    Нема да ти критикувам воопшто, сигурно си доволно зрела да знаеш што правиш само ќе ти кажам никогаш да не си дозволуваш да бидеш втора и ако тој сака да и раскини и да прекине со неа, ќе го направи тоа, а не да се вади дека таа не се откажувала од него, на фин културен начин ќе и раскине и готово, ако тој не сака колку таа да го моли џабе ќе биде. А не си се запрашала дека може утре, други ден тебе да ти го направи тоа да запознае некоја да се зближи па да те остави тебе ? И самата кажа дека го познаваш подолго време види како ќе биде, како ќе реагира, само не се залетувај многу, а ако се двоуми во врска со неа као јас сакам таа не ме остава, поубаво трни се е отколку уште толку да те повредува.

19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Извини ама човекот има 35 години и дали си сигурна дека е слободен?
    Не се занесувај многу симни се на земја за да не се каеш после.

20. AngelchE23

AngelchE23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    2
    да точно ми помина готово само онака ми се засвиѓа ниш посебно битно помина сепак и ја си имам дечко

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.