Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mihaela.Mii

Mihaela.Mii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Па... затоа пишав дека не сум сигурна дали е ова само до мене... Инаку да сум сексуално активна, тоа што ми сметаа е баш тоа кога ќе се чепка и пипка а сум му рекла еднаш не...да не се разбереме погрешно не е ништо освен пипкање и чепкање ама незнам од каде и како сум дошла до мисла дека тое претставува непочитување. (тоа што не прекинал кога ќе речам еднаш или два пати) ... Затоа пишав за ваш совет дали јас претерувам во сето ова? Дали е до мене проблемот па сето тоа да е сосема нормало....

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Чекај јас не сфаќам, тебе те „чепка„ или самиот „си го чепка„?

На Luna91, Hipica, Viktorijaaa5 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.358
    Допаѓања:
    286.477
    И јас не сватив...
    почетниот дел ми дојде како некоја тема за бебе/дете. Кога мајката се жали и го кара детенцето да не си го пофаќа курето:tmi:

На maravillosa и mims-89 им се допаѓа ова.
  4. Aquarius21

Aquarius21 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    530
    Девојкава не кажува конкретно за какво чепкање станува збор, па не можеме да и дадеме конкретен одговор

На maravillosa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. maravillosa

maravillosa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    146
    Тешко дека некој ќе најде логика во ова. Ако си сексуално активна тогаш во ова нема никакво непочитување.. Барем според мене. Не сваќај се толку сериозно... Животот треба да биде и забавен така да... Уживај!

На Aquarius21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mihaela.Mii

Се зачлени на:
    17 декември 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Се извинувам не сакав да звучам двосмислено и не јасно ама така излезе... Чепкање во смисла фаќање за гради, галење... бакнување на места кои што знае дека ме возбудуваат.
    Знам дека можеби звучи безсмислено кога веќе сме во долга врска и сум сексуално актива... затоа сакав да сллушнам ваше мислење дали е тоа само до мене, некоја глупава мисла и сето тоа е нормало, или имам право да се лутам....
    Можеби е смешно прашањето но верувајте многу ми смета таа ситуација ... се трудам да го решам тоа и да сватам кој греш....

7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    @Mihaela.Mii, многу јасно дека ќе ти смета, и мене би ме изнервирало дечко ми да продолжува да се обидува да ме „легне“ откако неколку пати сум му рекла дека не сум распожена за секс. Тоа што си во долга врска и си сексуално активна не значи дека во секој момент треба да бидеш спремна и расположена за пипкање. Едноставно на фраерот му се е*е и е оптимист па смета дека евентуално ќе му успее да те напали и ќе падне партија секс (или полошата варијатна- ако доволно те напнува, на крај ќе му дадеш)

Ако ова се случува почесто, не чекај да се повтори ситуацијата туку седни го со време и кажи му го сето ова што ни го пиша тука на нас, тој веројатно во тие моменти е толку напален што не е ни свесен дека ја поминува границата со своето однесување.

На Candid и Mihaela.Mii им се допаѓа ова.
  8. Mihaela.Mii

Се зачлени на:
    17 декември 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Ви благодарам на мислењата

9. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    ми треба итен совет...се чувствувам многу грдо,непочитувано,неценето до стрна ана дечко ми...само со солзи во очите веќе и нервите ми попуштија јас небев ваква...за се само плачам да ми свика на повишен тон готова сум солзите се тука...одиме 4 години првите бајка како и кај секоја врска а последниве две скоро имаме повеќе караници отколку убави моменти.... љубоморен е многу,само ми вика за банални работи не сум се научила на ред дека насабаље не смеам да му звонам оти вика се дере као ненормален а јас глупавата попуштај попуштај а тој уште повеќе се сили... а да се јави кај него друар му нему ниш нема да му викне и ќе излезе а за со мене алооо шанса теоретска нема... така и неделата беше сум му се јавила а веќе еден часот беше и морав бидејчи тербаше да илзезземе а ја порано требаше дома да бидам бидејќи бев на свадба требаше да се спремам..и он тоа не го разбира и се лути оти сум го скорнала и н екои гадни работи зборува на телефон демек чудо ако не сме излегле тоа е и вика како ненормален .. јас ќуутам пак...и на денес вечерва...само што се скарав...до пладне е на работа а потоа спие и пред легнување ништо не спомна за излегување (а јас не ни планирав да спомнам си реков сам ќе чекам да рече) но он не рече ништо и дури во 9 часот ми се јави и ми вели ти којзнае кај си била чим досеа не ми се јави и финтава не ти верувам (а мене искрено и страв ми беше да му се јавам да не ми се развика а тоа и му го кажав а он вели тоаа е демек насабаље,за наутро важи тоа за сега не ваѓи за гревој)...и башка затоа што не се јави ми вика вечер дома ќе си седиш или вика ај за колку времеќе бидеш спремна му велам за 15...многу се вели..што сакаш велам јас на копче ли сум ?? ненормален... уште ми се контраше му велам не ми веруваш? НЕ, ми вели епа да не ме бараш веќе му реков испоналутена едвај солзите ги задржав и му спуштив..и уште се нема јавено а сеа неззнам што да правам..знам ќе речите тука нема иднина меѓу нас само кавги повеќе отколку убави моменти...а ми се ближе и роденденот мене сакав со него убаво да си го прославам,башка и за на одмор скоро готов планот ни беше уште да резервираме убавина.....и сега ете ваква е ситуацијата а јас сум таа глупавата што собира уште храброст да раскине конечно ... ваше мислење ми треба?

10. Aquarius21

Aquarius21 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    530
    @untitled12 Зошто му дозволуваш да се однесува така, да не те почитува, да бидеш постојано со солзи во очите, секој ден да се нервираш? Зошто му го пружаш тоа задоволство, зошто плачеш пред него? Тој не ги заслужува твоите солзи и твојата посветеност. Кога го бараш не му одговара, а кога не го бараш пак не му одговара повеќе од очигледно е дека тој си игра со тебе. Не си должна да ги трпиш неговите љубоморни испади. Кој е тој да си игра со тебе еднаш не излегуваме после за колку време можеш? Мој совет тргни се подалеку без обзир на тоа колку години сте заедно и што за скоро ти е роденден има сигурно и други личности со кој би си поминала убаво на тој ден, тој може и тогаш да ти направе некој испад и да ти ја зафркне и таа вечер. Ти со него тука неможеш да се справеш па на одмор да те малтретира уште повеќе. Се надевам дека за брзо ќе ја собереш таа храброст и ќе ставиш крај на ова омаловажување. Поздрав и се надевам дека не те навредив со мојот коментар ;)

На MilaP, crazylady, BezglasnaBukva и 2 други им се допаѓа ова.
  11. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    фала ти ,да во правоси...исто така тој има проблеми и со главата има многу чести болки и тоа многу јаки а и најмногу се караме кога го боли главата...и ајде попуштам да се рече.... ама сега последниве пати воопшто не го боли..значи до него е ,нешто не ми верува тој воопшто сигурно не ни ми верувал досеа низ ваква врска како нашава што и сите ни завидуваат си мислат кизнеј колку ни е прекрасно...да,прекрасно ни е ,ама тие моменти се во помал број од оние во караниците...не е тоа тоа .. здравје господ сила ќе ми даде се надевам ќе виде како што треба...:Z

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    @untitled12 убаво си направила! Ова ти е шанса да видиш колку му значиш, ако те сака доволно и ако му значиш ќе видиш како ќе си го голтне егото и ќе те побара, ако не значи само си барал причина да се испокарате и да заврши со тебе.
    Моја претпоставка е дека на него веќе му е здосадено од врската, овие работи што ги прави, издеравање и изживување врз тебе на тоа ме асоцираат. Најинтересно е што кога ти малку ќе му го свртиш грбот и ќе му покажеш дека нема играње со тебе ќе си се повлече и ќе биде најдобриот дечко на свет, затоа ти викам дека убаво си постапила.
    Не си требала да трпиш такво однесување толку долго, при првиот знак на непочитување треба да се сече. Тој си земал замав сеа, знае дека си му сигурна, достапна си му во секое време, знае дека го сакаш и го толерираш, знае дека се би му простила и си дозволува да се понаша како ќе му дојде во моментот така. Ако се јавуваш се дере зошто го будиш, ако не се јавуваш зошто не си се јавила, згора на се не му се допаѓал твојот одговор (затоа што си во право) па одма друга алтернатива да те обвини „којзнае кај си била„ ...

Стисни заби и издржи, знам дека ти е тешко, сте имале убави планови и се но погледни од другата страна, на тоа однесување мора да се стави точка. Ти штотуку ја стави и затоа издржи и не го барај.
    Не си ти на улица најдена па да трпиш секојдневно издерување од човекот што го сакаш. Ти заслужуваш да бидеш сакана и среќна, а не секој ден да бидеш расплакана.
    Размисли и вака, тој и онака секој ден те расплакува, ако се разделиш од него пак ќе бидеш расплакана но само некое кратко време додека ти се оладат чувствата, а доколку продолжиш вака со него може уште долгоооо да те расплакува.

На crazylady и untitled12 им се допаѓа ова.
  13. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    да,фала ти многу за мислењето,во право си,тој ме научи каква сум и сеа ако не го барам и треба да не го барам да издржам тој одма други мисли ќе го тепаат ете сеа се прај оваа важна никогаш ваква не била секогаш попуштала,може си има најдемно некој друг па не ми одговара на повици,.сето ова секако ќе го помисли,мислам дека не е доволно да речам зрел аз да размислик дека не е во право..тој едноставно си мисли дека само тоје е во право и точка нема бегање..и да се извини накрај краева што не ми се верува тој сепак длабоко во себе си стои пак на неговото... но сепак му се молам на господ да издржамнека заврши оваа врска,битно ми е да не ги доизгубам нервите пред мене имам факултет уште години за учењеа не да се расправам со некој што си игра на некој начин со мене..а порано небеше ваков...

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Абе тој нека мисли дека си е во право но нека те почитува тебе, нека биде нежен и пријатен со тебе.
    Ќе ти се јави, ќе му објасниш дека не е друг во прашање туку дека ти смета неговото однесување и непочитување спрема тебе и дека веќе неможеш да го поднесеш тоа. Или нека го смени однесувањето или завршува вашата врска, постави услов и само смирено разговарај. Кажи му дека и ти си спремна да поправиш нешто што на него му смета...
    Сигурна сум дека ќе се јави бидејќи твоето однесување му е нетипично сега па ќе мисли зошто си се сменила и тогаш ти ќе му објасниш се.
    Извести не што ќе се случи.

На untitled12 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    важи ќе ви пишам,само засега не планирам да му одговарам на повиците..морам да го сменам карактерот неможам нонстоп достапна за него да бидам..мо=да утре некое време ако се премислам ќе му одговарам на повикот

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Искрено да ти кажам, куче да беше, повеќе ќе те ценеше. незнам како сте се фатиле и како било пред тоа. Но, идете 4 години, викни го кај тебе ма еден ебано сериозно муабет, и стај до знаење дека не си некоја падната од марс за да се однесува така спрема тебе, и не си од улица и не си некоја, туку си негова девојка веќе 4 години. Кога ќе збориш со него, кажи што е причината што така се онесува дивјачки спрема тебе, мене ми звучи дека сте млади, а овој типов ми е заостанат, и нема никакво однесување и култура. Гарант и се дере и дома на мајка му.
    Или се оладува па му станало досадно, и сака малце со друштво да помине, башка лето сега, искачање, ова она. или си има некоја или е нешто др. Еден разговор со него е доволно да видиш што како, па и да вика, биди приземна ако не, па тоа е тоа, секој по свој пат

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    идеме 4 години да,а за тоа што велиш за однесувањето и таков е да ,гнаса е..незнам како сум одела досега со него самата се лудам требаше навреме да раскинам не е тој совршен за мене.и од дома така ми викаат а јас секојпат коа се карам се кријам за да не ме сетат...

18. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    ^Најдобронамерно ќе те посоветувам да раскинеш, затоа што оваа тортура трае премногу долго. Не зборувам на памет, од искуство на блиски луѓе ти кажувам. Очигледно е дека овој човек е склон кон психичко насилство, затоа што ова не е инцидентно, туку редовно ти се случува. Прашање на време ќе биде само кога тоа психичко насилство ќе премине и во физичко. Секогаш сум ЗА прво да се седне, да се разговара, да се направи обид да се зачува врската. Но верувам дека тоа веќе е направено, затоа што ова не ти се случува „од вчера“. Затоа, прекини со време, затоа што после ќе биде уште потешко и полошо. Наврати во темите каде жени се жалат од своите сопрузи кои ги малтретираат. Па не биле такви на почетокот, или мислеле дека ќе се сменат. Не, нема да се смени, тоа му е карактерот.

Подобро одболедувај го прекинувањето на вашата врска некое време, отколку да страдаш цел живот после.

На crazylady, Candid, untitled12 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    Читав и не можев а да не одговорам. Љубовта знаеме дека понекогаш не прави слепи. Значи, дотичниот, кога сега како женска те третира вака, замисли како би било доколку стапите во брак? Некои викаат-ајде можеби ќе се смени- ама верувај, некои луѓе никогаш не можат да се сменат. Моја блиска личност имаше еден сличен ваков (добро, тој и со алкохол почна да претерува) но што и се случи?->>> Одеа околу 4, 5 години, првите две ок, потоа- секогаш изморен од работа (а потоа дозна дека тој всушност излегувал САМ), секогаш викање за тоа зашо сега зашо после му ѕвонела-да се треси кога да му ѕвони, дури и за празници ја запоставуваше како Нова година, Велигден и сл. И девојкава, ајде , ајде, скарај се смири се и оппп, -детенце на пат. Се зедоа, беа заедно извесно време, тој стана БЕТАР од порано (пак ќе напоменам-алкохолот кај него беше нешто фатално) и еве ја сега, развод, со детенцето кај мајка и седат па дури и се заканува...и ништо, чак сега разбра што изгубила, како најубавите денови ги помина само во чекање, карање, ккако ниту еднаш не била некаде на одмор, како ниту еднаш не била на некоја журка, дискотека или слично (зашто почнаа само кај него да седат)... Тоа е тоа, мисли си девојче, не знам која возраст си, ама не си ги губи најубавите моменти од животот со некој кој не знае да те цени. Оваа шанса да живееме ја имаме само сега и само овде, од нас зависи како ќе си го изрежираме животот. Па не е само едно машко во светов...Се најдобро!

20. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    @mims-89 @theowndemon Прочитав за се ви благодарам многу и во право сте,инаку 20 год сум...и да Ве известам излеговме ама се погоди чоеков да биде пијан одамна не бил..се заседнале со другарите едно 6 сати вкафана..алооо брее..колку бев изреволтирана и знам дека згрешив што излегов ама толку вријав коа му се истурив се му изнареков што ми лежеше на душа,не пуштив солзи тој ми вели каде јас пијан не сум ич пијан..јас реков будалата сумк што се расправам со тебе овде на пијанство само што да правам коа неможев од нервоза верувајте или не да се контролирам..дури и му ја шлакнав една и тоа убаво го згнетив бидејќи ме провоцираше цело време едка имал други 4 швалерки на работа незнам шиооо и мене толку ми фали со слаби нерви чупе и толку мји беше како во масакр бев дури едно време не можев да се исконтролирам..страв ми е..не ме осудувајте ве молам туку совет дајте дали да одам до психијатар да се консултирам не е ова во ред агресивново постапување.. а и он не е више за мене .. морав и лексилиум да се напијам ;'( ... ужасно ми е...тој цело време негираше дека тој бил во право а знам дека и трезен кога ќе е истото ќе го каже..а иначе сосема нормално зборува како да не е пијан дури се чудам..доста крепи на пијанство ама ..незнам што да речам веќе иднината ќе покаже:worried:

Последна измена: 27 мај 2015