често му викам дека ќе му кажам нешто ама тој само се смее и ми вели добро добро ќе ми кажеш друг пат , дури еднаш му реков дека сакам да си фатам дечко и он ви рече... не ме нервирај седи добро си сега нема што да си бараш дечко што ќе ти е? само ќе се нервираш а ти тоа не заслужуваш и многу си добра, ја мѕ реков дека не сакам веќе сама зошто ти цело време ги мењаш девојките тој вика ги мењам тие сто браат да ги мењам ти не си таква чекај немој да напраиш глупост со некого
Девојки вреди ли да се борам за некој што едвај ми пишува на мсн 90 % јас ги започнувам разговорите , за некој што поважно му е се од мене , и се на мсн коа ми пишува со да , не или само едно см ајли а јас сум напишала цел реферат , а порано бевме многу блиски мн олади односот но јас уште го сакаааам многу како и првиот ден иначе се немаме мувано одпочеток ја не сакав ама после му дадов до знаење дека го сакам и ништо он не ми верува сам си вика дека не е убав дека е смотан и незнамкакви глупости да сум барала некој поарен од него ... а он стално кога ќе се видиме не го трга погледот од мене незнам што сака да каже со тоа а ваму на мсн едвај муабет ми прави некако ми дава до знаење дека чувствува нешто ама паа од друга страна .... леле незнам више што да кажам ке полудам мн го сакам а и сега нашколо кога ке почнеме можно е во ист клас да бидеме ах !
^ Feminna09: Ај пробај и ти да се однесуваш со него, како тој со тебе... Не му пишувај, едвај поздравувај го, прави се ладна и незаинтересирана.. Ако не се освести тогаш, сврти нов лист!
значи неможам повеке да издржам ке пукнам,со дечкоми последнава недела ми е пекол,со факултето попустив многу срека со од двај имам услов за да уписам следна година ,сеа додека ми траеше сесијава се убивав од учење и нормално дека немав време за нишо ,мислам наогав барем по саат два дневно за да можам да се видам со него но на него тоа не му беше доволно ,ми вика ова вака не иде ти мене не ме сакаш,ми прави некој ментални муабети као у стил ке те варам па после да видиш како ке најдеш време за мене.ми вика ако не сум се средела у најбрзо време дека ке сме раскинеле му викам ако толку сакаш да раскинеме да раскинеме сеа а не да чека утре или задруре,еве денес треба да излагам со друагрки у град он ми вика убаво да си поминеш ама да знаеш дека вецер ке дое ????? (негов другар) и ке донесе колешки од работа немој да кажеш после дека не сум ти кажал,пред три дена му беше роденден му направив торта му спремив изненадуванје беше пресрекен али откако се начука се смени 300 степени ми вика сеа јас ке излагам и да знаеш ке те варам пошо ти мене знам ме имаш изварано а јас од дома неам мрднато,да јас се понашам ладно спрема него од тие причини шо он се понаша така спрема мене па веке неам нерви незнам шо да прааам..да го сакам ми значи ми се јавува и ми вика да ти кажам нешо последен пат ти се јавувам и јас ок со да му кажам ете после саат два ете го пак јас последен пат ти се јаувам,ми вика мора да разговараме таман ке поченме да праиме муабет онака смирено он ке почне да хистериша и ми вика крај е мегу нас .и ке ми спушти после ете го пак се јавува со праиш како праш као нишо да не билооо ....помоооооооооооош незнам веке шо да прааам...
Да си го гледаш факултетот, тоа треба да ти биде приоритет, мажи имало и ќе има, ако тој нема попаметна работа и џаболебари цел ден има луѓе што учат и што сакаат да успеат во животот, тој само ти се заканува гледам кажу му дека мораш да се стегнеш за со факултетот а ако тоа не го разбира речи му подобро да раскинете а ерувај дека нема да издржи само ќе се заканува и ништо нема да оствари, ајде таков неразбран не ти терба, фокусирај се на факултетот, од искуство ти кажувам дека не вреди да го запоставиш факултетот заради дечко што нема разбирање!
да мило и тоа го прааам еднаш се заебав и скрос го запуштив факултетот и заради тоа уписав на квадрат,ама он не разбира и он студира ама на него тек сеа му иде сесијааа па ке видиме како ке биде тогаш,знам дека таков човек не ми треба ама ете таа пуста љубов ама како и да нема да попуштАм ...
Се слагам со мимс.Пред се треба да си го гледаш факултетот.А тој зошто се однесува така?Објасни му дека сега имаш сесија и имаш за учење,а тој тоа треба да го сфати и да го почитува.И што мисли дека ќе добие ако те изневери?Дека ќе трчаш по него?Епа кажи му дека нема!
му имам кажано милион пати прај шо сакаш ,дека неговите зборови не ме болат и дека ако решил дека сака да ме вара нека ме вара слободно али дека ке биде крај мегу нас,отако ке ззбеснам и ке му кажам милион ствари одма се се стишува и ете пак после некое време он пак почнува да се занесувааа и да ги праи истите муабети ....е веке ке пукнам ми иде да го обесам! прееска беше кај мене пиевме кафе и се беше ок,станав да мијам садови и почна да се дере со ти е тебе ти од коа ме немач бацено од коа ме немач гушнато ја за шо идам кај тебе за ти да миеш садови а јас да дремаМ ајде чао стана и си отиде....
Ајде таков мочко не ти треба! Које он па да си игра со твоите нерви и твоето достоинство.Одма да му кажеш или ќе престане да те малтретира или крај.Ама да си стоиш цврсто на тоа.Зелен е он..и мислам подобро е дур е ваков да се издува..а ти гледај си го факулттот..за дечко секогаш ќе имаш шанси.
да да мора да превземам нешо стварно вака не идее...мора да стаам крај на све со него...неам веке нерви за да се расправам ја секој ден со него...
Извини вака што ќе кажам но според кажаното овој се однесува како ретардиран!Еднаш се е ок и наеднаш полудува.Како да не знае да да направи нормален муабет.Алал ти вера како го поднесуваш!
нема шо извини маци тоа е вистинааа,и јас незнам како го трпам ама се повеке и повеке ми станува одбивен ми вика ти размисли си као јас сум крива за се...боље е сеа да стаам крај него да чекам уше време....отпрвин ке боли ама време лечи све...
Лично познавам еден таков. Дечко е на другарка ми и е ужас. Ја малтретира психички, цело време и збори е такви работи, како она го изневерувала, треба и тој да почне... и други такви глупости. И како што кажуваш, прво ја изнервира, до плачење ја доведува, а после се понаша како се да е во ред. Не ти треба таков, верувај ми. Таква им е психата, тој доживотно нема да се промени. Мој совет е да ставиш крај, вака само ќе те уништи.
леле злато го читам постов и се вратив назад со времето,исто ми се има случувано мене,такви психички малтретирања,многу се тешки и што и да правиш за него е погрешно во тој момент,плус мојов беше болно љубоморен за се треба да се правдаш несмеев од дома да мрднам без негова дозвола,уф се ежам и сега кога ке помислам само колку сум била глупава и сум потрошила 3,5 год на него,не заслужувал иако можеби ме сакал.Но сега фала му на господ маж ми е срцка за разлика од него во тој поглед .мој совет откачи го тој никогаш нема да се смени верувај.
ПОтполно се согласувам со ова дека нема да се смени...Таквите не знаат што сакаат и си ги лечат комплексите врз другите. Можеш ти без него и ќе најдеш некој што ќе те прави среќна и исполнета !
Гарант останал некој нормален и за тебе Шала на страна , типов се иживљава и менува расположение и неговото ама и твоето на секои 5 минути . Се добро , идеш да измиеш садови и ти доаѓа и така ти вика ?! Драга , прати го на психијатар , а ти фати се за книгата .. не вреди за некој таков да испушташ шанси нели? Кажи ни што си одлучила
нишо решив дека ке раскинам....зашо ова е само мачење за мене...еве треба да седнам да учам сеа од значи ме пукна на телефон,бебичко коа ке доеш па коа ке доеш му викам за учење имам он абе па јаас ке доам леле викам ај вечер ке се видиме остај ме сеа да учам он ај ај ок учи и више не ти се јавувам...дај боже да не се јави...
И јас истото го заклучив... Како ти да го одбегнуваш цело време а тој кај шуто па и боде си игра топло ладно. Едно ќе ви кажам, врска во која не сте исполнети, почитувани, сакани не е врска! Врска во која нервозите се во преден план не е врска! Тоа е психичко измачување. Си вршите тортура на самите себе и уште останувате со тој. Врска е целосна доверба, љубов и поддршка!