Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. angela19

angela19 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    130
    Девојки синоќа слушнав зборувал на другар му како сум била срце и сакал да биде со мене ама го викнав на страна и му кажав во лице се што мислев. Не ми пречи неговата финансиска состојба, ниту место на живеење ама коцкањето, пиењето и несериозноста да. Ми рече дека ќе се поправи, дека сега е презафатен и посветен на работата и дека и да сака неможе нити да се коцка, нити да пие. Долго зборувавме може саат и кусур и реков дека додека не видам дека се поправил нема да бидам со него и прифати. Сега единствен проблем ми се родителите, знам дека ќе ми прават проблем.

2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Добро, прво побара совет и сите ти кажавме да се тргнеш од него, дека не е за тебе, ни еден коментар не прочитав да ти каже некој да бидеш со него ама ти сепак си одлучила спротивно од нашите совети....епа мисли му ја и за радители и за сите, кога не слушаш никого, со среќа новата врска.....а тој ќе се променел хахахаха да, да, ќе се промени....

На ebola, angela19 и Скопјетесакам им се допаѓа ова.
  3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    @angela19
    Ај за финансиската состојба да речеме мање-више. Денес можеш да имаш, утре да немаш.
    Но, пороците негови претпоставувам дека цел живот ќе го следат. Особено коцката. Човек треба да има НЕВЕРОЈАТНО СИЛНА ЖЕЛБА да се откаже и од двете. Значи сите можат да се сменат ама мноооооооогу ретко кој се менува.
    И сама наброја што се кај него не чини и мој совет ти е да се тргнеш од него додека е време, зошто со тоа ќе изгубиш и време и живци.

На Candid, ebola и angela19 им се допаѓа ова.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    17.951
    Не барајте мислење ако не ви е потребно. После 454144 исти мислења она си одлучи по свое. И не викам дека е погрешно. Ама едноставно не барајте мислење ако веќе знаете што да правите.
    @angela19 Во тој период што ќе го следиш дали ќе се поправи или не, може да биде се совршено. Од кај си сигурна дека ќе биде така откако ќе одлучиш дефинитивно да си со него? Само прашувам...

На Candid, ebola, angela19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    346
    А што мислиш ти? Дека родителите ти прават проблем туку - така, дека ти зборуваат зошто немаат друга работа? Не за џабе се против тоа, повозрасни се, а со тоа и поискусни и се свесни до каде ќе отиде работата. Тие зборуваат за твоето добро, за доброто на нивната ќерка.

На ebola, angela19 и Luna91 им се допаѓа ова.
  6. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    17.951
    После некоја година самата ќе рече- Ах како не ги послушав. Во право беа.
    Ама најчесто тогаш е доцна.

На neongirl07 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Искрено неможам да те разберам ама ич,сеуште непочната со него ставаш нога во оган,браво многу храбро од твоја страна.Ке те разберев да беше проблем само финансиската состојба(пари денес имаш,утре немаш)ама најлошите пороци што може еден човек да ги има,ги има момчето и ке се поправел,абе жити се на кој бе тие филмови?Он не се поправил до сеа ради неговата фамилија па ради тебе ке се поправел хаха абе ајде.Друга работа освен твојте родители,никој друг толку убаво не ти мисли на светот,твојте родители целиот живот се трудатат да ти го дадат најубаво на светот да те пуштат на прав пат,и на крај керката да им заврши со пијандура и коцкар?па тоа е невозможно бе девојче,сите родители сакаат да имат покрај својте ќерки нормален и стабилен дечко.Ако продолжиш со вакво размислување верувај дека ке бидеш во премногу проблеми,а со тек на време и ке имаш проблеми со законот ти гарантирам,човек што пије и коцка има и проблеми со законот,така да мисли му ја понатака што и како ке правиш,само едно знај бирај лош пат.

На ebola и angela19 им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Девојче ќе ти кажам нешто
    Не ти треба ваков човек покрај тебе. Зошто затоа што утре секогаш ќе има има утре, "ќе се сменам, нема да бидам така,нема да пијам, нема да те удрам"ама тоа утре ќе остане само збор. Никогаш нема да се смени, тој може да се лечи од пиење во некоја институција ама секогаш постои шанса да се врати пак на пиењето. Еднаш штом ќе почне со некој лош порок враќање више нема. Тоа мора да го научиш. Бидејќи пороците се лоши зависници.
    Тргни се девојче, не го моли и не разговарајте, не вродат со плод твоите зборови. Друго, родителите никогаш не можат лошо да ти мислат, ти сега нема да ги разбереш, ама кога ќе останеш сама и со него во многу лоши ситуации ќе ги разбереш, ќе си ја чукнеш главата и ќе си речеш ееејј имаа право.
    Верувај ми голем проблем ќе си направиш, ќе си го упропастиш животот накусо кажано.

На angela19 и kjukli им се допаѓа ова.
  9. green132

green132 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    9
    Nova sum na forumot, dolgo vreme ja sledam temata pred da se zaclenam i procitav mnogu ljubovni problemi no nieden slicen na mojot.Se izvinuvam za latinicata no od telefonot pisuvam nemam kirilca.
    Ke bidam na site blagodarna koj ke me procitat i koj ke mi dadat bilo kakov sovet.
    19godini imam, i imam dosega izlevano so so 5-6maski onaka na muvanje, nisto seriozno.Najdolgata avantura mi traela 6meseci otprilika.So site sto sum izlevala bilo bidejki mi se svigale, pred se fizickiot izgled, pa potoa ostanatoto.I devojki problemot mi e, ako mozam da go kazam problem..vo toa sto, jas koga pocnam da se muvam so toa masko sto sum izlegla nemam nikakvi custva.Sakam sto pobrgu da mi zavrsi toj baknez nemozam da se ''ligavam'' ne mi pricinuva nikakvo zadovolstvo da kazam.Poveke bi sedela i bi pravela muabt, bi se guskala i slicno otkolku da se ''lapame'' (facepalm)
    Ke sfativ ako ova mi se slucila so eden, so dvajca, no ete na mene so site mi se slucuva taka, duri i vo onoj tip sto bev ludo zaljubena vo nego mi bese se super celoto vreme koe go pominuvavme zaedno, no koga ke dojdese da me bakne...jas gi gubev site tie custva.
    Neznam zosto bi mozelo da e vaka devojki?Dali i nekoga druga se najdeela vo vakva slicna situacija kako mojata?Sto da pravam za da ne mi bidat tie baknezi taka receno dosadni?.. :|

10. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Можеби тоа е така затоа што ниту еден од тие типови со кој си се мувала не те привлекува физички односно едноставно нема хемија помеѓу вас или ти се впушташ во авантури оти ти е досадно и ради реда колку да имаш некој покрај себе , а всушност потребно ти е друштво другар/другарка сеедно со кого ќе можеш да излегуваш, да се дружиш, да се забавуваш. Следен пат не избрзувај да се муваш доколку навистина не те привлекува некој.

11. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.645
    Би се љутеле ли ако дечко ви на профилна стави слика , сликан со другарка ? Другарките ми викаат да му кажам да ја тргне ,мајками ми вика да не се замарам со глупости и да не си правам кавги без причина . Што да правам ?

12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Нема врска каква слика ставил. Ова социјалниве мрежи ве упропастија.

На ebola, Jordanovska-K, Kala22 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    нека става де не се замарај, само мој совет немој и ти да ставиш одма слика со другар за да биде љубоморен пошто ке биде смешно. уживај, поздрав :*

На ebola, kjukli и Daleron им се допаѓа ова.
  14. black-angel

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.645
    И мајками истото ми го рече , да не боцкам проблеми да правам кајшто нема

Не ни имам намера , многу ми е детски тоа некако а далеки сум од дете , иначе другар мој има слика со мене па ништо нема речено

На kristina123456 и Daleron им се допаѓа ова.
  15. FKIC

FKIC Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    Девојки како можам да бидам ладнокрвна со некоe дете кое што го сакам но тој навистина да мисли кога и да ме види дека немам и никогаш не сум имала нешто кон него?

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Ќе го игнорираш.

17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Тој да сака да сокрие нешто нема јавно да го направи, а јас сигурно имам години колку и мајка ти.

18. black-angel

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.645
    Он е златен , грев на душа ќе носам ако се пожалам нешто од него . Ќе да е до ПМС -от :) Мислам дека си помлада од мајками мада размислувањето и советите се потполно исти

19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Гарант не сум помлада, иако сум малку поулава од жени на мои години.
    Не му се замарај, ако ти е убаво уживкај си.

На kjukli и black-angel им се допаѓа ова.
  20. black-angel

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.645
    И улавоста подмладува :D поише се замислив пошто другаркиве ме напнаа како може така дрн дрн

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.