Се почесто се карам со дечкото - (скарани веќе 2-3 дена) на тема секс - поточно оралниот. Јас веќе неможам да го трпам неговото детско однесување - дека немам доверба во него, не сум го сакала почитувала и дрн дрн...ако нејкам да ми сврши во уста. Хелоууу ????? немам веќе намера да се смирувам....но ме интересира мислење - дали јас нешто не сум во ред ...............??
Ти си во ред, ама нему нешто му фали. Како може на сила да те тера, па и уште се лути еј Значи за да докажеш дека го сакаш треба да ти сврши во уста? А тој како ти докажува дека те сака и почитува? Не знам како го поднесуваш таков (без навреда) идиот. Тој очигледно врска нема како да се однесува спрема девојка....тури му го к*рот...батали го
Прилика со него сум имала минатата година но ја испуштив заради глупост не намерно и сега тој не сака никако да ја повтори а морам и јас да глумам дека е така дека и јас не сакам да се излезам со него
Ти глуми си , ама направи ситуација средбата да биде ,,спонтана,, И ако има најмал знак од негова страна тогаш застни карши него и кажи му што чувствуваш. Незнаеш, можеби и тој глуми лудило. Ако не испадне ништо и ако те одбие, барем еднаш засекогаш ќе си знаеш дека нема што да бараш од него. Така себе си ќе се доведеш на чисто
Не е нешто добар со главата дефинитивно,ај да видиме он колку те сака и почитува,кажи му да му бутнеш вибратор во задникот,и да видиме он колку те сака.Море мани го таму и уживај во животот.
Потполно те разбирам зашто и јас имам сличен проблем. Ти се допаѓа, сакаш да бидеш со него, се е во ред, но кога дојде време за бакнување тоа не те прави среќна... Кај мене е така во сексот. Го сакам, ме привлекува, сакам да бидам со него, но кога ќе почне таа работа јас едвај чекам да сврши и да завршиме со тоа. Не ми предизвикува никакво задоволство и чудно ми е кога читам како другите девојки пишуваат колку уживале. Многу би сакала да ти помогнам бидејќи навистина го разбирам твојот проблем. Можам да ти дадам некои мои совети, иако мене не ми користат, биди оптимист и верувај дека ова ќе помине. Само замижи и внеси се во моментот, не размислувај за други работи.. можеби треба повеќе да гледаш романтични филмови, бакнежи.. на некој начин да го засакаш тоа. Обиди се да го засакаш бакнувањето и да научиш да уживаш во тоа. Во спротивно, можеби ќе најдеш некој кој повеќе сака гушкање како тебе, па заедно ќе ги усогласите желбите и ќе ви биде супер. Среќно
Или најдете си ромАНТИЧНИ ДУШИ И ЛУЌЕ КОЈ ЗНААТ ДА ВЕ ЗАПАЛАТ ДА ВИ НАПРАВАТ ПРЕДИГРА ДА ВИ ГИ ПОЛЕТААТ ПЕПЕРУТЧИЊАТА
Ауу грешка, наместо на друга тема овде пишав. Е така е кога отварам по пет теми одеднаш Епа кога веќе се убацив овде во оваа тема, да пишам и овде. Кога се разочарав од машкиот пол и решив да останам сингл и да им го правам нив она што тие им го прават на женските, да си поигрувам малку, е тогаш се појави ТОЈ... Јас не бев подготвена за врска но тој за кратко време премногу ме засака и сакаше да биде со мене па прифатив да бидам со него, но без да си поигрувам. Добро ни оди, го засакав иако не премногу, заедно ни е навистина многу убаво, но понекогаш се прашувам себеси дали не ќе беше подобро да останев сингл. Сеуште не сум сигурна дали сакам да бидам во врска иако веќе сум. Не знам дали некоја била во таква ситуација и ќе успее да ме разбере. Не знам дали да го прекинам ова или да почекам може со тек на време ќе си дојде се на свое место и нема да бидам вака несигурна.
ајде да ви го кажам и мојот проблем Значи вака и двајцата имаме 16 години и сме заедно 2 месеци.Не сме официално во врска затоа што он не сакаше ,со изговори да не се обрзуваме дека потоа ке ни биде потешко да се разделиме...во што јас се согласувам ,нејкам некоја сериозна врсак туку сакам што се вика заебавање натаму наваму...Но сега што е проблемот.Он пред мене имал 3 врски меѓу кои една од 8 месеци и он сам ми има кажано дека тоа девојче највеќе го сакал...Од тогаш има поминато поише од една година ,од кога биле заедно....но како тој сеуште д ане ја преболил....Знае да ја спомне,песни го потсеќаат на нејзе...еднаш дури и заедно разговаравме затоа.Муабетот беше дека случајно ја видел пред некој ден и сега неможе да му излезе од мисли,дури ја обвинуваше судбината што се сретнале притоа ни збор не проговориле само се разминале.јас најотворено му кажав дека она поминала понатаму (има врска од поише од 9 месеци) премини и ти ....Интересно е што му поставив три прашања.Ја сакаш уште? он рече не...Сакаш пак да бидеш со нејзе он рече не....Ако сега во оовој момент ти се појави тука би направил нешто? он рече не...Јас презадоволна од одговорите но ннезнам дали постои место за паника...и дали да му верувам?Од друга страна е тоа што не сака врска како што кажав на почеток..когаа сме сами летаме у облаци,кога сме у друштво сме како другари освен што се поздравуваме во уста блиц бакнеж...Тој како едноставно да не ми дозволува да му покажам што е љубов...Бил многу повреден и не сака сега пак да биде повреден и јас незнам што да направам во врска со тоа....Реално според мене имам три решенија.Или да бидам упорна и времето кога сум со него да биде квалитетно односно да му покажам што значи љубов....или да бидам ладна како него.....или да прекинам.Што мислите вие за ова?
„Агресивен метод со што почесто менување на сексуални партнери од типот за една вечер се применува кај хронични состојби на сериско кршење на срцето“, советува Др.Лав.
@Komplicirana2015 да почнам од тоа дека ти си му девојка, иако не официјално, имате таков однос. Е сега, не ми е јасен делот, како треба да се официјализира врската? Јас и кога бев на твои години не ми требаше официјален статус "во врска" за да знам дека сум јас нечија девојка. Штом излегуваш со неговото друштво и се бакнувате, значи вие сте заедно. Ако тебе ти пречи тоа, кажи му. Оправдувања од типот- "не сакам повторно да бидам повреден" се смешни. Што се однесува до бакнувањето, јас сум во долга врска, па кога сме излезени, било со друштво или сами, ние воопшто не се бакнуваме. Сметам дека за разменување нежности се потребни поинтимни места, каде ќе сме сами. Љубовта не се покажува само преку бакнежи и гушање. Е сега следува битниот дел, што мене би ми пречел. Фер е од негова страна што ти кажал дека сакал некоја девојка, но требало да остане на тоа. Ти ниту си му другарка, а ни психолох, па на тебе да ти кажува толку детали околу бившата. Јас не би си дозволила себе, да бидам со некој на кого му е друга девојка во мислите, а тој јасно и концизно да ми го кажува тоа.
Уште на почеток кога ќе видам реченицата почнува со: Имаме 15/16 години.... одма прекинувам да читам.... Тоа ако се љубовни прблеми, јас сум телевизор во боја...Едниот на другиот му ја зел играчката па дали да се тепаме или да му простам?
@Bitter-Sweet Јас сум била во слична ситуација, а и верувам дека многу девојки биле (разочарани од машкиот пол, нема више дечко никогаш, karma is a bitch so am i итн) али ако некои идиоти во минатото си поиграле со твоето срце незначи дека треба да ја смениш личноста, да станиш ладнокрвна кон се и да си поигруваш со други луѓе,а сите се различни т.е да створиш бариера со која нема да дозволиш никој да допре длабоко во твоите чувства чисто од страв пак да не бидиш повредена тоа е коренот на твојот проблем со дечкото ти.Заборави на минатоти тие рани не прават цврсти личности какви што сме денес препушти се на убавините љубовта што може да ти ги понуди и уживај во моментот.
кога ќе прочитам проблеми на 15-16 гоидни ми се Па дечкото уште имал 9 месечна врска и сега многу пати по неа .Седнете учете, шетајте, живејте го детскиот живот, има време кога ќе надојдат вистинските проблеми. 3 врски од кои една од 8 месеци, тој од градинка изгледа почнал со врските.
Можеби не сте со вистинските луѓе. Посебно за @one_girl што така се чувствува и во сексот. Доколку ти е прв партнер можеби едноставно во таа работа не сте погодени и затоа така се чувствуваш. А доколку е така со сите, цело време- пробајте еднаш со девојка Можеби таму лежи одговорот. Или напивнете се малце да се опуштите и видете дали ќе ви се смени тоа. Посебно доколку сте под 18 години тогаш не избрзувајте со заклучоци дека нешто ви фали или не сте во ред.
ако може некој да ми даде совет што да правам девојками ми раскина после 5 години врска но најлошото е што замина во странство па моментално не можам да ја видам , се враќа за некој месец контактираме но нејќе да чуе да се вратиме пак заедно дури спремен сум да отидам до таму но се плашам да не ме одбие само дека не е мал патот . ми беше љута во последно време но мислев работите ке тргнат на подобро не на полошо вика поубаво и било моментално сама не се замарала со ништо , да и дадам време што да правам очаен сум?!