Не се погодил вистинскиот а и претпоставувам дека си мала,па затоа уште си бараш нешто онака што ке биде интересно и што ке може да те задржи а тоа се вика ЉУБОВ.
Најјако прашање до сеа. Според мене, тие работи не се зборат. Нит се прашуваат. Темата нема да ја отвориш, ама ќе му го отвориш шлицот, а после ќе ја отвориш устата. Знаеш, по принципот dont ask, dont tell плус кампањата на Најки, Just do it. Кога све ќе заврши, само кажи му You are welcome. Само не со полна уста.
@HarleyQuinn ako ti uspee da go nateras bokce da ti dade ke ti uspee i kaj decko ti samo so alkohol mozno e i da ne mu se krene ili da nemoze da svrsi...ali super idea e za prva proba ako imaat nameri pocesto da go pravat (te ako netreba u skoro vreme da si odi doma )
Исто се имаше случено на едни двајца другари. Овој го свиѓаше едниот, а ние се смеевме од страна дека уште не беа изкочени од "клозетот". Евентуално се муваа и никој немаше храброст да ескалира даље. Едноставно, мораш да превземеш иницјатива, пример може додека сте дома да му ставиш рака некаде, да видиш како ќе реагира, па да продужиш... Дефинитивно ти треба повеќе искуство. Првите 10 не се ни бројат. Ќе се погоди вистинскиот.
Вака..се започна со погледи,поминувања, и така ме адна на фб. И пишевме 2недели све ок, фин, абе срцка. Се видовме и нашиот состанок траеше 4 часа, исти мислења, супер беше, утредента ми пиша не му се верувал колку убаво поминавме, се договоривме да се видиме ама не се видовме зашто во последен момент ме откачи. Се налутив и му враќав ладно на фб. Еден викенд испаднав во друг град и гледам таму и тој. Пред да си идам ми се јави, беше пијан и ми збореше дека морал да ме види а јас веќе бев во такси. Утредента ми пиша да му се јавам да се видиме ако сакам арно ама не ми беше добро. Пишевме 20 дена цело време едноставно ни одеше муабет и кај и да се видовме се смешкавме тајно. Дури и двајца негови другари ме аднаа и знаат за нас. Арно ама се изн и решив да го одбегнувам зашто не ми беше нормално да пишуваме и све а да не се гледаме. Се оддалечивме и пред некој ден едно девојче стави слика со него се распитав и ми кажаа биле 4месеци заедно, имал женска а целоо време ме лажеше а јас се затрескав.... пред 1недела кога уште не знаев ништо ми пиша дека сум го забораила....сосем ми се измени мислењето за него и ме иритирааа премногууу. Кај и да го сретнам другаркиве ми викаат дека ме гледа и знам дека ќе ми пише еден ден знам...ама кога ќе дојде тоа ден сакам да му вратам нешто што ќе го зассрамам. Ме иритирааа
Епа сте се виделе еднаш, сигурно сте се смувале и веќе не си му интересна. Звучи сурово ама чим си има женска тргни се од него, никој ни чул, ни видел, ни знае за вашата средба. Не сакаш да носиш етикети на девојка која растура врски. Тоа што знаат двајца негови другари ништо чудно, другари му се и нормално го кријат и подржуваат. (А може и тие го прават истото.) Да ја погледнеме работата и од друг агол, на пример ќе раскине со женска му и некогаш ќе бидете заедно. Нема ли ниту за еден миг, ниту на кратко да се посомневаш дека и тебе те изневерил со некоја друга? Нема потреба да пагаш на толку ниско ниво, да го срамиш или да правиш скандали и инциденти. Кажи му дека знаеш дека има женска и дека ако уште еднаш ти пише, се ќе и кажеш. Избриши го од фб и избриши му го брајот, каде и да го видиш главата на другата страна и не се замарај. Вакви не ти требаат, ќе имаш подобри прилики од слободни машки.
Не мора да значи дека ако на некоја му манал превара за да биди со тебе ќе ти мани и тебе истиот случај беше и кај мене т.е сличен му мана превара на женската за да биди со мене и уште сме заедно 15 месеци и многу си се сакаме
Луѓе значи се мачам по едно прашање. јас и дечко ми имаме топ врска правиме муабет за баш се се сакаме многу се почитуваме прекрасно ни е но само тие три часа кои ќе се видиме... Секогаш на фб јас пишувам прва, секогаш прва се јавувам да се видиме имам чувство дека кога не сме физички заедно (секој втор ден) не ме ни приметува и сакам некако да го сменам тоа... Сега уклучен е не ми пишува јас сум целата таква notice me senpai... Не сакам јас ние постојано да збориме ама во денот ако не му пишам јас нема ич да се чуеме.. Еве и сега пуштен е и не ми пишува .... Како да го сменам ова? Не сакам да му го кажам директно затоа што имам лошо искуство бивши ми има раскинато зошто барав повеќе внимание знам ова нема врска ама некако ми е мачно да го повторувам истото да не речам истата грешка...
Сум била во ваква ситуација и на крај се испостави дека дечкото бил со мене од корист. И ден денес неможев да сфатам за каква корист се работеше кога ниту ми имаше побарано, ниту имавме нешто од обично, мување и на крај ми вика од корист бев со тебе. Недозреан. Не значи дека истата ситуација е и кај тебе ама можеш како демек на шега да му речеш "и онака се прва ти пишувам". Не придавам многу значење на фејсбук и такви глупости, ти пишал, не ти пишал ама ете човек некако запоставено се чуствува.
Е како бе брат се договарате за излегување? Телефонски? Инаку не реков дека е од корист само споделив лично искуство, што во никој случај незначи дека и тебе ќе ти се случи истото.
па и телефон и фб и секогаш јас се јавувам а сум ептен ненаметлива личност и одма се осеќам дека го замарам ептен тешко и непријатно ми паѓа...
Би ти рекла да не го бараш прва следен пат, ама незнам колку ќе издржиш. Така ќе имаш прилика за видиш колку е заинтересиран за вас и вашата врска.