Мора да се зафракаваш за годините. Мое мислење или сестра ти го свиѓа дечко ти или има нешто меѓу нив, несакам да те разочарувам дополнително ама трета опција не гледам. На твое место би ги споила очи во очи и би прашала отворено што се случува и што е проблемот. Ова со изненадувањето-чиста измислува. Да било така зошто го избришале разговорот.
И јас мислам така само се надевав некој ке рече дека грешам. Не е нормално дечко ми и сестра ми да излегуваат сами, тоа дечко ми да го крие а сестра ми не. И ми има кажано дека многу многу убав дечко сум имала.Тој ме има прашувано каков секс имсла сестра ми со бившиот,какви машки сакала.. И како може сестра ми и дечко ми дс ме оговараат и на крај уштр ми вика не сакам да излегуваш со неа. А ова заборавив за тоа што излегле скришно од мене ми рече само се запознавале подобро за кога ке дојдел дома да имало за што да зборуваат. Сакам да им вратам и на двајцата ама си викам господ е голем што е мое ке си дојде
На твое место, би дознала нешто повеќе за сестра ти, дали се мотка, дупи со дечко ти, и искрено на твоите би и кажале, за тоа каква ќерка имаат. А на дечко ти, земи ноже и сечи му го. какви се тие прашања каков секс имала сестра ти????????
Дур читав буквално се прашував „Дали И ОВА е возможно?“ Искрено како и коментарите претходно јас мислам дека или таа го свиѓа/ тој ја свиѓа неа или веќе има нешто меѓу нив. Трета опција и јас не гледам. Седни прво со сестра ти, сестра ти е, иста крв, јас не би сфатила како можи да има било каква врска со него, прашај ја отворено, разговарајте. Ако се докажи дека има нешто меѓу нив раскрсти со неа. Ако сега ова го прај со овај дечко, немаш гаранција дека ако ѝ простиш лесно нема да го напрај со некој следен. А ако има нешто меѓу нив не се думај ни за дечкото, толку и со него. Друго шо сакав да те прашам, колку време одиш ти со дечково?
На дечко ти треба да му прекинеш, изненадувањето му е некаков изговор. Они или се сексаат некаде или незнам, А на сестра ти, би ја пратил на психијатар, ми се гледа заостаната и сака да се замеша дури во врска со родена сестра.Срам да ти е. Сериозно....
Девојќи и ја имам еден проблем.Лани зимото се измував со еден тип 21 год. има а јас 17 имав тогаш.Он ми се свиѓаше многу и одамна и откако се запознавме пишувавме и знаеше дека многу многу го свиѓам.Ама малце дигнат е така.Во исто друштво сме и потоа за нова година тој ги донесе и неговите други другари во нашето друштво и од тогаш се со нас и тие.Јас во Јануари се запознав со еден негов познаник (не мн близок другар) и се гледав со тој и потоа преминавме во врска која траеше 2 месеца.Откако прекинав со дечко ми се вратив во друштвото и постојано бев со нив.Станав многу блиска другарка со еден од другарите на тој првиот шо ви кажав дека ги донесе за Нова год.Си пишувавме некаде од Април ама постојано и плус испаѓавме заедно оти нели во исто друштво како што пишав.Пред една недела ми пиша на фб ми призна дека ме свиѓал од првиот пат кога ме видел.Ја тогаш бев и уште сум на одмор и за 2 недели се враќам во Мк. Е сега..незнам дали да пробам нешто со него поради тоа овој првиот шо ќе мисли за мене ? Се измував со него па со негов (онака не мн близок ама пак ) другар, па сеа пак со другар? Он мене не ми се свиѓа веќе ама онака ми е да не има лошо мислење за мене.. За детево шо ме свиѓа мислам се најдобро ама од моја страна отсекогаш сум го гледала како другар.убав е ме почитува и навистина го повредив откако пишав да останеме другари.. се надевал он на нешто повеќе затоа што неколку пати инавме сами испаднато но ништо не се случи. Не знам дали би можела да го засакам.Некако мн ме спречува тоа шо се имам измувано со негов другар..он незнае за тоа.Би изгледало ли лошо тоа ме мачи некако.. Ако можете да ми дадете некој совет?
На овај третиот ти му рече да останите другари? Друго, покрај то дали некој шо ќе мисли за тебе шо други чувства имаш за овај третиот?
Да му реков дека е најдобро така за да не изгубиме супер другарство.Он ми рече така нека е може нема да ми одговара ама нека биде како што сакаш ти.Па искрено немам некои чувства кон него ама примамливо ми е .. Незнам да се одлучам дали вреди да се проба или не .. Па и во исто друштво некако хм..
Искрено, пробајм ништо не губиш. Не трчкај по тие што се истакнуваат пред сите, имаат никаков карактер, и незнаат ама баш да ценат. Или ти сакаш да идеш по тие фраерите, што се истакнувата за да бидеш и ти забележана од другите? Пробај си со овој што те цени и те сака како што викаш.
Никако - одговорот на прашањето. Како што кажав не ми се свиѓа тој одамна затоа што му го видов карактерот.. Фала за советите
Девојки се надевам се сеќавате на мојот проблем сабаље пишев. Зборував со сестра ми и случајот го решив. Прво тоа што зборувале три саати зборувале за изненадување за како ни било во врска за бившиот од сестра ми и секако ме оговарале за тоа дека сум била заостаната и слично. Потоа вечерта мојот дечко и напишал дали има нешто што многу го сакам за да ми го купи а таа била на излегување и му рекла ке одам куба дојди ако сакаш ке правиме муабет сега брзам. Секако овој одма истрчал. Но и откако ми го кажа изненадувањето тој продолжи да ме лажи за тоа со кој бил куба. Дури утрото откако му кажав дека знам дека биле заедно ми рече да јас ојдов таму и немаше маси па застанав на нејзината. Јас уште не му ги спомнав повиците кога ја барал за да му каже на која маса. Значи продолжи да ме лажи. (Можеби и се што ми кажаа двајцата беше лага, но ова ке го сметам ко многу важна лекција и ке извлечам поука) Од сето тоа дознав што мисли сестра ми за мене, дека тоа може да му го рече на секого. Но и кажав убаво ако таа зборува и јас ке зборувам многу лоши работи што ги знам за неа. А дечко ми видов дека е ете ке речам лесна риба а богами и покварена риба ,не му верувам повеќе никогаш. Му реков да направиме пауза од една недела а за тоа време убаво ке се зававувам по плажи дискотеки ке му покажам дека имам свој живот и секако ке си најдам резерва па додека трае со него нека трае. Многу добив позитивна енергија и научив нешто од оваа лекција : ОЧЕКУВАЈТЕ АПСИЛУТНО СЕ ОД СИТЕ ПА ДУРИ И ОД НАЈБЛИСКИТЕ, НЕ ПРЕТЕРУВАЈТЕ СО ДОВЕРБА, НЕ ДОНЕСУВАЈТЕ БРЗИ ЗАКЛУЧОЦИ И СЕКАКО ОДНЕСУВАЈТЕ ИСТО КАКО ШТО СЕ ОДНЕСУВААТ СПРЕМА ВАС. ве бакнувам
Zdravo, jas sum nova na forumov. Samo sum od vcera vo mnogu golema dilema i navistina neznam sto da pravam. Ke vi bidam blagodarna ako moze da mi pomognite. Jas sum vo vrska veke skoro 2 god. Na pocetokot ne bevme dobro zapozneni. Koga se zapoznavme podobro jas bev luda po nego mi nedostigashe.. Po nekoe vreme pocnavme se pocesto da se gledame i pocnavme da razgovarame za poseriozni raboti kako na primer brak i sl. tuka pocnaa nashite raspravii. pocna da mi kazuva i da mi postavuva mnogu pravila za nekoi od niv se dobri za mene a za nekoi ne, kako na primer: da ne pusam jas prestanav da usam, da e ja strizam kosata, da ne odam da rabotam kade sakam pa makar i da nemam pari vo dzeb i mn drugi raboti, a jas prifativ skoro site raboti bidejki g sakam i sekogash na krajot mi vikashe ako ne go smenam toa ke sme se razdelile. bev primorana da se smenam samo da ostanam so nego. imavme pred edna godina raspravija toj si zamina i ne mi se javi, jas m se javiv i g ubediv da se smirime. ot togash pa navamu ne cvetaat rabotite. Jas pocnav da custvuvam i odbivnost prema nego i se pocesto ne sakam da imam odnosi so nego bidejki mislam deka na psihicka reakcija se osekam kako da e so mene samo zaradi seks. eve od pred nekoj den mi kaza deka ke se zememe i jas kazav na moite. A vcera se skaravme za istata rabota toj saka sekoj den da imame odnosi a koga jas ne sakam toj se luti a od vcera mi rece da razmislam ili ke bide po negovo bidejki toj misle deka e vo pravo ili nema da sme zaedno poveke. BDW imam 31 god. ne sakam da go izgubam toj e drustven, pameten, sum imala i mnogu ubavi momenti so nego i najdolga vrska mi e do sega ama i najturbulentna. Dilemata mi e dali da ostanam so nego pod sekoj uslov ili da se razdelam i da si recam "vreme leci sve" Fala za sovetite navistina ke mi se dobredojdeni nikogash ne sum bila vo pozapletkana situacija.