Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. macedonec15

macedonec15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    118
    Бегај од него нема никој право да ти кажува што да правиш

На kristina123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. just me

just me Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    31
    Јас сум многу помала од тебе и незнам дали би ти било корисно ова?
    Дали и ти сакаш брак со него? Спремна си на тој чекор? Ако и ѕи го сакаш тоа тогаш застани некој ден кажи му дека ти сакаш да си со него но дека некој работи мора да се сменат и кажи му го то што ти смета. Ако има сериозни намери за брак би требало да се смени, бидејќи сепак бракот не е мала работа и треба да научите да се разбирате, да се почитувате и да ги прифаќате еден на друг ставовите.

3. Neznam1

Neznam1 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    24
    Porano bev onaa sto ke preseceshe i ne go lizev toa sto go plukav, ama sega neznam dali do godinite e si gazam po moite pravila. I si velam dali kaj mene e vinata, dali jas treba uste da se menuvam. ili dali ako nekoj go sakam i da ne go izgubam vremeto dali da se zrtvuvam za nie da opstanime.

4. just me

just me Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    31
    Во љубовта треба жртвување, но и добра причина за тоа. Размисли дали вреди да се жртвуваш

На eliesaab, Candid и crazylady им се допаѓа ова.
  5. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Кога некој ќе рече спремна сум да се жртвувам за некој мочко што се однесува како дете следува дабл фејспалм од мене.
    Чекај бре девојко, кај ти е тебе гордоста? Ако сега ти е вака во врска којзнае како би ти било во брак. Секојдневно караници и нервози, секојдневно ќе ти бара да се промениш. Чекај чекај, ако некој треба да се промени тоа е тој со неговото детско однесување и ултиматуми. А ми се чини дека тој не е подготвен за така голем чекор па бара и најмала ситница за кавга.
    Не знам, ако си подготвена да ја маваш главата од зид ондак повели.

Последна измена: 14 јули 2015
    На Arian01, Candid и Annora им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.188
    Допаѓања:
    175.700
    Вистина е дека кога сакаме некој правиме МАЛИ промени во нас за поголема љубов и слично ама тоа го правиме сами зошто знаеме што сака партнерот и тој прави исто за нас. Ова е УЦЕНА и ајде му мсета да речиме пушењето, океј тоа ама се останато е мизерно. НИКОЈ нема право тебе да ти кажи како да се однесуваш, ти не си кукла, ти си човек од месо и крв, човек кој има совои права и живот и твојот живот не треба да биди диктиран од било кој друг. Не знам зошто воопшто си се согласила да се мажиш, не зборам за твојата одбивност која ја споменуваш дека ти се створила кон партнерот туку чисто ради неговото, да не речам, „насилничко“, контролирачко, однесување кое го има прифатено околу тебе. Крајно бедно е да се размислува така и жената да ја имаш само како секс играчка.
    И продолжи да не го лижиш тоа што го плукаш. Да во мк е „лошо“ ако на 31 сеуште не си мажена и сигурно те фаќа криза од тоа да останиш сама, некој страв ама подобро е искрено да фатиш сеуште да бараш, да најдиш некој дего да оформиш фамилија со некој ваков, да имаш деца па да стигните до развод па не дај Боже сите лоши карактеристики децата твои да ги наследат од него.
    Крени ја главата гордо горе и немој да се задоволуваш со помалце. Овој маж, со овој карактер не заслужува жена покрај себе зошто безразлика на полот партнерот секогаш треба да биди почитуван и сакан, а овој се сомневам дека овие две работи знаат како одат во пакет.
    Со среќа и донеси одлука за која нема да се каеш подоцна. :l:

На SnowQueen17, mims-89, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Neznam1

Neznam1 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    24
    Sega sum posmirena mnogu mi pomogna dopisuvanjeto i sovetite ovde. A I majka mi posto taa sekogash ke gleda sto e najdobro za mene.

На Petar80 и theowndemon им се допаѓа ова.
  8. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    @Neznam1 ако некој се заљубил во тебе, тоа ќе биде со сите твои маани и добри страни.
    Ајде за пушењето веќе некако можам да разберам и мене ми пречи тоа, ама сигурно нема да барам од некој да прекине ќе се тргнам од негова близина додека пуши и тоа е тоа. Ама да не ја кратиш косата, да не работиш и еден вагон глупости, мислам сериозно не си дете и размисли каков брак ќе имаш со ваков човек.
    Ќе те врти на малиот прст како што сака и постојано кавги и расправии.
    Да сум на твое место и да треба да бирам меѓу ваков човек и да останам сама, радо би го избрала второто.
    И се си мислам дека и ти не го сакаш овој брак, а со овој човек си од навика.
    Да го сакаше и прифаќаше барем најмалку немаше да пишеш овде.

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  9. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094
    @Neznam1 Се што се одвива турбулентно еден ден достигнува кулминација.
    Со оглед на тоа дека си возрасна личност и не сакаш да изгубиш некој кој е друштвен како што се изјаснуваш, си се довела во ситуација паметниот дечко да го употреби неговиот капацитет и да си создаде предмет со кој ќе управува по сопствена желба. Тоа што со него си поминала убави момент и најдолг период во врска не ја оправдува посесивноста и контролата врз тебе. Кога станува збор за брак не можам да го разберам твоето отсуство во заедничката одлука за стапување во брак. Никој не може да ти каже дека ќе прифатиш брак, туку и ти треба да имаш чувства за таква одлука. Многу наивно си постапила што повторно си го побарала откако сте ја прекинале врската или пак си стекнала навика да функционираш со таков човек. Не постои основа за дилема дали да останеш со него или да се разделите. Направи го тоа што поскоро и ослободи се од заплетканата ситуација за да не премине во посериозен проблем.

На Neznam1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. life_is_great

life_is_great Нов член

Се зачлени на:
    12 јули 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    10
    Citam,citam i si velam,devojcevo 15,16 godini ima,citam ponatamu,spomnuva brak,citam do kraj i ŠOK, 31 god.
    Ne sakam da zvucam grubo,makar sto mislam deka treba.Prvo bi te posovetuvala da procitas toa sto si napisala,tvojot problem, da go vidis so drugi oci.Eve zamisli si deka ovoj problem e na tvoja bliska licnost,sestra,bratucetka,drugarka......Ti sto bi ja posovetuvala ?
    Sto e za tebe ljubov? Zabrani,uceni?
    Dali ti se cuvstvuvas sakano, dali se cuvstvuvas gordo,zastiteno, sigurno,pokraj takov "covek"?
    Kade ti e gordosta? Kakov zivot zamisluvas deka ke imas pokraj takov nekoj? Toj da ti odreduva dali i sto ke rabotis,kakva frizura ke nosis,sto ke obleces?!
    Toj sto go sakas,sakas da bide sreken.Ti srekna li si vaka? Ako si ti srekna nekoj drug da ti NAREDUVA i te UCENUVA, problemot togas e poveke kaj tebe.Toj e druga prikazna togas.Ili toj e sadistot ti mazohistot?
    Mislam deka i samata si svesna deka deka ova "ne go biva" .Stravot deka ke ostanes sama e toj sto te "vturnuva" vo vakva provalija. Samo da znaes deka i cel zivot da ostanes sama e podobro otkolku zivot so takov covek.
    Ti posakuvam se najubavo,ubavo da razmislis,da se posovetuvas i da ne brzas so odlukata za brak.

На JustFun, SnowQueen17, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    @Neznam1 најди си човек што ке те сака безусловно и ке ги разбира твоите потреби. Како ке функционираш во брак со човек што сака се по негово да биде и што не му е гајле како се чуствуваш? Во твојот пост можам да забележам дека ти ни врска не можеш да имаш со тој човек а не па нешто повеќе. Секој си има избор во животот, одлучи си дали сакаш ваков живот или не?

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    17.945
    @Neznam1 Ако некој те сака ќе те прифати таква каква што си и нема да се обидува да те промени. Во ред е да те посоветува за нешто што стварно не е убаво кај тебе ама вакви глупости? Да не ја пострижуваш косата, да не работиш...
    Исто така мислам дека претерана му е рекацијата и инсистирањето на секс секој ден. Не секогаш ни е до тоа и треба да те разбере кога не можеш, а не да драми и да се заканува. Не сакам да ти влијаам одлуката, но подобро среди ги овие работи пред да влезеш во нешто посериозно со него. Годините не треба да ти создаваат притисок и да те натераат да ги убрзаш работите, па после да си ја лупаш главата.

13. Daedhelon

Daedhelon Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    6
    Стварно имаш 31 год? Па каде е твојот карактер и твоето "ЈАС"За да пресечеш? Додека го читав ова опет си мислев некоја 15 годишна тинјерчерка, уште недозреана и со летање на памет. НО имаш 31 година, доволно возрасна да видиш дека типов те коритсти и ти наредува што да правиш. Едино што е во ред што ти кажал, да престанеш да пушиш, нема ништо погадно од тие цигаришта. Но ова другото??

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Neznam1

Neznam1 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    24
    Mnogupati sum bila gordeliva i sum napustala odma po nekoja situacija, sekogash sum naogala nekoj posle nego, ama nikogash ne sum nashla pravilen, jas ostavam na sudbinata da mi presudi. Sekako nikogash ne e docna za nekoj cekor vo zivotot, ama znam deka zivotot e eden nema vor zivot.

15. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Се изглупирав на велико, ако има некој кој може да ме советува нека ми пиша во инбокс.

16. Perdedorita

Perdedorita Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    84
    Феминки вака како нова , прво се приклучувам на овааа тема :)
    Имам т.н проблем со мојот "бивш" и со сама себе изгледа...
    Зошто се појавува кога секогаш ќе го средам мојот љубовен живот, зошто се интересира како ми е во врска и дознава на секој можен начин?Што го интересира дали сум спрема да кажам "судбоносно да "?
    Го запознав пред 11 години , веќе сум во 3 годишна врска , а тој мора да се појави кога-тогаш ,убеден дека го сакам,а наводно незаинтересиран за мене.Да напоменам дека мојот брат е најдобар другар со неговиот брат, така да има инфо-биро, инаку не се запознавме преку нив.
    Зошто незрела врска од детство да ми руши хармонија сега веќе на 27 години, а ја глупава не си го спречив изливот на емоции ,индиректно мислам покажано ако сфати???(facepalm)
    Дали на некој му се случува ова, споделете искуство... :| Зошто ми го прави сето ова,дали е исфрустриран од моето однесување додека бевме во врска па ми враќа, или пак забавно му е да ме ремети? Секое машко размислување (бидејќи гледам ги има) е добредојдено,нека не пукаат сеир , нека споделат нешто.:)

17. mili4ka122

mili4ka122 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Znam deka prasanjevo ne e za ovaa tema. no od mobilen. sum i nemozam da baram.. Pred nekoe vreme pocna da mi se pusta bosnjak, navistina e dobar, trpeliv, razbirliv, se najdobro. mi kaza i deka me saka. Sega dali vie bi odobrile vrska pomegju bosnjak i makedonka? Dali kje zgresam?

18. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    11.786
    Мислам дека најбитен е карактерот на личноста. Ако е толку добар како што кажуваш и се развие љубов мегу вас одобрувам врска, зошто да не?

Можеби со моите години не сум компетентна да зборувам ама еве ќе споделам искуство.
    Имав и јас еден таков бивши. Додуша тоа нашето не беше ни врска, повеќе како гледање. Се гледавме околу 2 месеци пред скоро 3 години. До пред пола година се појавуваше од никаде-некаде. Секогаш знаеше со кого сум, каде сум, па зошто со тој се гледам, зошто со оној. Тоа траеше се додека не решив да раскрстам со него, го избришав од фејс, инстаграм и сл. Го направив тоа затоа што знаев дека на мојот сегашен дечко нема да му биде сеедно а исто така и јас нема да бидам мирна.Откако го направив тоа го нема повеќе во мојот живот. Не дозволувај некој бивши да ти се меша сеуште во животот и не дај Боже да ти ја расипе врската.

19. Perdedorita

Perdedorita Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    84
    Немам фб веќе 1год баш ради него ,ми нема број,така да немаме контакт,ама доволно е една инцидентна средба и да ми се преврти стомакот како кога бев пубертетски заљубена,што тоа неможам да го осетам со сегашнипв. Дечкоми влезе свесен во врка со се,не го излажав за ништо, ама знам дека сама на себе си штетам а и јас несакам. Посилно е ...

20. Sigma*

Sigma* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    102
    Spored mene bivshiot e so prichina bivsh :) stoj si do tvoeto momche, a chuvstvoto na vozbudenost brzo kje ti pomine :)

I plus sega chitam deka imash harmonichna vrska, keep it that way :)