@Negovata Mawecka не се бламирај со вакви работи низ интернет. На овие години не ти треба ни дечко, ни мување ни ништо. Заврши основно, запиши се средно и ќе дискутираме тогаш за дечковци.
Najprvo izvinete za latinicata no od telefon sum. DOLGO E NO VE MOLAM PROCITAJTE I POMOGNETE.Imam mnogu mnogu golem problem. Vo vrska sum godina i pol,imam 17 godini decko mi ima 18,vrskata ni bese prekrasna,stvoreni eden za drug i imashe mnogu ljubov.pred 8 dena bevme na kafe i nesto se zezavme za drugi zenski pa od nigde nikade toj rece deka sakal da prekineme zatoa sto mislel deka na tie godini ne e ubavo da si vrzan. Jas ostanav bez komentar samo pocnav da placam,a i toj placese,i rekov zosto koga se sakame tolku da patime i toj rece se bese tolku prekrasno za da trae ushte. Si zaminavme,cela vecer ne zaspav,drugata vecer otidov na ednp mesto kade sto se gledavme napraviv srce so svekjicki napisav pismo i toj dojde,posle eden saat razgovori resivme da sme zaedno,vetiv deka nema da zamaram deka slobodno ke si izleguva so drustvo no sekogas da znae deka ima zenska. Pominaa 5 dena od toa,povtorno istata prikazna. Trebase da se vidime nedelats vecerta i bidejki jas mn sum dosaduvala na viber ispadna da ne se vidime pa imase raspravija i nekoi teski zborovi mi kaza. Jas otidov na plaza so drugarki i tamu se nsjdovme. Resivme da nspravime pauza sepak po negova zelba,so vetuvanje deka nema da pravi nisto so drugi,mu veruvav premnogu. Vcera isto se najdovme na plaza no se odnesuvavme kako drugari i go prasav dali ima nadez za nas toj rece da.denes trebase da se vidime i da razgovsrame no se sluci toa od koe sto najmnogu se plasev. Snosti jas bev so drugarka mi i decko i kaj nea doma i pievme. Bev pijana iskreno i mu zvonav,mi rece vo guzva sum so zenski sum cao. Tolku mi trebese mene i pocnav da zvonam celo vreme,stvarno go ispozamarav mnogu ama to bese pod dejstvo na alkohol sepak. Mnogu se iznervira i denes mi rece deka voopsto da nemam nadez nema da se smirime jas toa ne sum go zasluzila i mn navredi drugi. Mu znaev do vcera pas od fb se ukluciv i vidov deka vednas imase pisano so nekoja druga,toa me skrsi najmnogu,ako saka da se oddaleci od vrski neka ne bara drugi zatoa sto so mene imase se. Premnogu go sakam,tolku mnogu spomeni imam sto nemozam da se zamislam bez nego. Sovetuvajte me ve molam,kako da go vratam,znam deka i toj me saka premnogu,jas na momenti bev mnogu dosadna ama poslednata nedela se smeniv skroz i bese super a toa od vcera bese samo alkohol a ne jas. Pomagajte ve molam.
@love17 Па многу рано сте почнале сериозна врска,нормално дека ќе му здосади,машко ко машко.Се уште не е изживеан.Тие се години кога треба да шеташ,да излегуваш,да смениш а не да се врзуваш.Нема веза знам дека сега тоаа што ти го пишам нема да го разбереш.Ама подобро остави,не го напнувај,така само оставаш впечаток на очајна девојка,а нему му го храниш егото.Колку и да ти е тешко стави го на игнор,па ќе видиш како ќе ти се врати како кученце,секако ако е љубовта толку голема како што викаш.
Штом уште првиот пат ти рекол дека треба да прекинете, требало да ти биде јасно дека нема да успее тоа убедување и напнување од твоја страна и дека многу е веројатно да постои нешто друго во оваа работа. Тоа што на моменти ти давал надеж е можеби затоа што не знае како отсечно да стави крај на вашата врска. Очигледно е дека има нешто друго на ум, а во тие планови не си ти. И тие фамозни паузи не можам да ги сфатам, може сум стара и заостаната, не знам. Ама не можеш да се ставиш на пауза со некој и да очекуваш дека ништо нема да прави. Всушност, јас таа пауза би сакала да ја разбирам како разбистрување на мислите. Ако му лета паметот и оди со други женски и прави тоа што му се прави, не пауза, туку раскинување треба. Па уште и со тоа фејсбуците... Немој да бараш совет како да го вратиш. Не сака да биде веќе со тебе, од за вас познати причини. (Ако си го „замарала“ на Вибер и додека сте биле во врска, најверојатно му се смачило на човекот, млад е, сака повеќе женски да сврти.) Подобро остави го и продолжи си со животот. Не е крај на свет. Животот е пред тебе.
Vo pravo si,no sakam uste ednas da si ja probam srekjata,mnogu me saka i znam deka lesno moze da padne na moite zborovi. Ako mozete da mi kazete kako da postapam za uste edna sansa,samo da se smiri,i otksko ke se sluci toa jas znam kakva da bidam ponataka
Те молам објасни ми како тоа си толку сигурна дека толку многу те сака? Ако ме убедиш со аргументи, можеби ќе можам да ти помогнам. Од неговово однесување не се гледа дека те сака, искрено. Само дека ти него го сакаш и дека си спремна се' да направиш за него, да му простуваш, да му прогледуваш низ прсти, па да си имаш после огромни проблеми со понижување и потценување од негова страна.
Nie se sakame od pred 4 godini,bevme deca stvarno i poradi toa ne bevme zaedno. Znam deka me saka zatoa sto pravese mnogu raboti za mene,placese za mene,od mnogu drugi devojki sto mozese da gi ima,poubavi pozgodni ,me odbra mene. A za toa vregjanje i negova nervoza,takov si e covekot,i so domasnite e takov. 2 meseci skoro bevme razdeleni,jas bev vo druga drzava,mi pisuvase sekoj den kako mu pominal denot,gi broese dennovite...ahhh ljubovta e najmal problem,znam deka me saka ..eve ako mozes da razberes i po ova sto go pisav i ako mozes da pomognes,te molam. Gledam,poiskusna si i se nadevam dwka ke pomognes
@love17 млади сте и неизживеани и двајцата затоа вака се случува. На 18 години во никој случај не сте спремни за сериозна врска, ни ти ни тој. Тоа е период кога секој сака да излегува, да шета, да запознава нови работи, а не да се врзува со некого. Дечко ти многу добро го разбирам, несака да се врзува што е нормално значи сака да си биде слободен. Тој може те сакал, ама од каде знаеш дека сеуште те сака? Додека сме во врска и сме вљубени нормално е да правиме се за саканиот, да ја докажуваме таа љубов ама никогаш неможеме да знаеме кога ќе изчезне таа љубов. Мој совет би ти било да не настојуваш толку многу и да не го напнуваш. Колку повеќе го бараш, толку повеќе го одалечуваш и му го полниш егото. Ако тој така решил остави го, така нека биде. Продолжи си напред со животот, кога ти е тешко исплачи се, разговарај со другарка, излези, направи нешто за себе.
Препрочити си го постов и ќе сфатиш некои работи. СЕ ПРАВЕШЕ, ПЛАЧЕШЕ, МЕ САКАШЕ. Тоа се глаголи во минато време. Прво ти кажал да прекинете па потоа ти дал шанса, можеби не бил сигурен во одлуката. Потоа кога ти си му звонеле и си го замарала така да кажам тој бил решен во тоа. Мислам дека треба да го оставиш, ако те сака толку многу сам ќе се врати, поточно воопшто немал ни да замине.
Девојко, сте се сакале вие од деца, сте биле заедно, сте поминале многу работи. Убаво е тоа, чувај си ги тие спомени. Меѓутоа, кога тоа се случувало, си можела да тврдиш дека вистински те сака. Морам да те разочарам и да ти кажам дека веќе не е така. Нешто му се случило во меѓувреме. Му здодеало, му се присакало да проба со други девојки, сака да е слободен... Што и да е. Сега, со неговово сегашно однесување, повторно ќе ти кажам, ти покажува само дека тоа што го имало меѓу вас е завршено. Инаку и после првиот ваш муабет ќе сте си ги сределе односите. Ако толку многу сеуште те сака, немало да ти вика дека вашето треба да заврши, да се допишува со други на фејсбук (ах тој фејсбук, не ви доаѓа памет!) и да ве става на пауза, па да го прекршува договорот што сте го направиле. Само сакам да ти укажам дека неговите чувства кон тебе се згаснати и кога нема љубов од едната страна, џабе е. Со сила убавина не бива. Време е да го оставиш и да си го гледаш животот. Да сте правеле муабет еднаш, ќе разберев да сакаш пак да се обидеш. Доста е веќе со обиди од твоја страна. Имај малку достоинство, ако сакаш да не ја загубиш таа малку почит кај него. Само за едно е во право - млади сте за сериозни врски, ама ете, ви се случила една таква и толку. Не сака веќе да сте заедно, ти гарантирам.
Анчи најтргичното е што уствари денес е нормален тој живот кај 10+. Јас во шесто одделение дознав што е менструација ко прво, ги гледав како теле тие што збореа дека добиле, а ја не ни знаев што е тоа. Друга работа кога ќе се спомнеше мување јас се вцрвенував и бегав дека "срамотни работи" нели не учеа нашите и рака на очи ми ставаа кога Руби ќе се залапаше со оној убавиот. Дечко не знаев што е до средно што се вика, како жаби се лигавевме (лапавме ) у прва ама доброо.. Она прашува за 2ца у врска, дури некоја моментално се пораѓа па после Мајката ќе им го брише га*от на двете заедно.. Жално
А она што мене ме интересира е следното! Како децава од 11 години имаат пристап до интернет во 2 часот навечер? Јас на 11 години во 2 часот којзнае во кој сон сум била.
А за овој случај не коментирам зашто огромни се шансите да се работи за трол. Иако не сум сигурна, па на моменти се прашувам дали да се чудам на новиве генерации или да се чудам на луѓе со вишок време и болна психа на кои им е интересно да си прават вакви зафрканции. Како и да е, морам да признаам дека не би ме изненадило и вистина да е. На 5 години баратаат со таблети и смартфони, на 11 се во дилема помеѓу двајца дечковци, на 16 се бремени...
Е така си беше ние ко имавме 11 години.Не дека сме многу постари од нив,ама стварно и за мала генерациска разлика чудно е бе,толку напредни машала на тие години. Сфаќам дека како што идат генерацииве нормално ќе има и разлики,ама никој не може да ме убеди дека на 11 години е нормално да имаш ,,љубовни" проблеми. Мене срам ми беше симпатија што имав на тие години , седење на вечер надвор/на компјутер максимум до 22 часот и в кревет одма после,а најголем проблем на тие години ми беше што не можев да одлучам дали побрзо да играм со куклите или па да ја земам топката. Вие маливе на форумов, бидете си деца како што ве личи на годините,само краток период од животот имате шанса да бидете деца,искористете го тој период до максимум,играјте и дружете се со пријателите,учете,едноставно пополнете го времето со нешто што ќе ви користи во иднина, ќе се каете еден ден што толку сте брзале да пораснете.
Епа златна, имаат WiFi на Ајфонот. Кај мене на улица коа се враќаат толкацки пинцури од школо со ранците поголеми од нив, си пуштаат музика по пат и праат селфиња, па сеа ти види како имаат пристап до нет
Многу е лесно да се коментира кога се нема деца. Кога ќе бидете родители тогаш ќе ве видам дали вака ќе коментирате. Уздите родителот мора да ги држи, ама понекогаш не се додржуваат. Јас скапана од работа легнувам спијам, од каде да знам до колку седи на нет (секој ден манијачам историја на ком). На крајот на краиштата сепак родителот е тој кој што ќе води сметка за сопственото дете и во каква личност ќе се изгради. Чудни некои генерации. Кога се враќа ќерка ми од излегување 1-наш во 2 месеци ( скоро 16 години) ја испрашувам до најситен детал за се и ‘и се смееле затоа што пиела кока кола, а не некоја си текила 3 за 100 денари. Разговор и само разговор. Сепак не се сите деца исти како и што не се половина од родителите отворени со своите деца.
Не знам каде да пишам па ајде овде.. Со машково само сакав да се запознаеме и сега овај ме смува после ми пишува на фб кога си слободна сакам да се видиме пак.. Јас не сакам да се гледам со машково е сега нз дали да излезам со него да му кажам дека повеке не сакам да се гледаме или само да му пишам.Ве молам кажете што да направам Фала.
Пиши му. Ако не сакаш веќе ништо, не гледам причина да одиш лично да му кажеш. Башка, само за мување станува збор.