Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Јас едно нешто не можам да сфатам.

Како бе можете така кога ќе одлучите за пауза веднаш да шарате и барате други партнери? Не е раскинување, пауза е. Или брејк ап ќе биде и секој по свој пат или пауза ама таква како што доликува. Ако имаш чувства кон другиот колку и да ти мрда газенцето ќе си седиш мирна. Ти со двајца, ама тој со твоја блиска другарка? Не знам кој повеќе претерал ама не сте вие еден за друг. Јас не можам да ја вратам довербата во некој кој ме изневерил не знам како другите можат. Мене би ме јадел сомнежот, ќе ме копка прашањето кај е и што прави па одовде започнува и претераното контролирање : Кај си и зошто не ми се јавуваш. Или пак која ти е онаа која ти лајкнала на новата профилна слика?
    Ти си имаш одлучено, и твое право е како ќе постапиш но тоа е моето мислење.

На YoungandBeautiful, vitamina, simoncelicius и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Pucanka

Pucanka Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2015
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    74
    Јас мислам дека ако двајца се сакаат не треба да прават пауза паузата е изговор за тоа што сте се лапале со други што значи дека не се сакате и не се поштовате еден со друг, недај боже еден од вас да отиде нехде една недела пак ке фатите кривини.
    другаркати што се смувала со него треба да ја отфрлиш од твојот живот зашто ако се смувала со дечково утре може и со маж ти да го направи истото.
    А он ако те сака тебе нема да ги брка твоите другарки...
    што значи тоа пауза е жива глупост не постои такво нешто....

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Eдно е да го кажеш нешто, друго е да го направиш.
    Сигурна си дека после ова ќе можете да си верувате еден на друг?
    Јас се си мислам не, при прва кавга ќе си го плескате во лице ова еден на друг. А и сигурна си дека го сакаш или дека те сака? Не, не и не ми е јасно. Јас мислам ако си го сакала дечко ти немало да се смуваш дури со двајца, а тој со твојата најдобра другарка. Јас мислам разделете се додека ви е време.

На vitamina, JustFun, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. bella96

bella96 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.027
    Од толку што го сакаш и што ти е убаво со него,по првата пауза се смува со двајца.:clap:

Сериозно,зборуваш за доверба? Еднаш изгубена,тешко дека некогаш ќе се врати.

Не знам колку години имате,но ми делувате многу незрели.
    Најпаметна одлука би ти била,кога би ги елиминирала од животот и него и другарка ти.

На SimonaTino, vitamina и JustFun им се допаѓа ова.
  5. beautiful war

beautiful war Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки,нова сум на форумов, не знам што да правам со дечко ми сме две години заедно и до сега се било убаво, се додека не му текна дека сака да оди во странство,тука и двајцата имаме сигурна работа и со нашите плати има супер живот само да не се кредитите. Сака да си оди затоа што немало пари тука и ме убедува да одиме, јас не дека не сакам да пробаме во странство само да не ризикуваме толку да не даваме отказ, затоа што таму ако не најдеме работа кога ќе се вратиме тука ќе бидеме без ништо, плус тука си ја работам работата што многу ја сакам, не сака да слушне ми вика дека ако сум го сакала ќе одам со него макар и да не сме успеале, ако сум го сакала ќе сме се земеле и битно заедно ќе бидеме. 7 години сме разлика до сега сме се разбирале ама вакво размислуваење од негова страна ме зачуди многу и многу ми е тешко не сакам да бидам без него ама несакам и да ризикувам толку многу.

6. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.783
    Во секој случај, не е убаво да ти поставува ултиматуми од типот „ако го сакаш, ќе го направиш тоа-и-тоа“. И ти можеш в тој случај да кажеш - „Ако ме сакаш, ќе останеме да живееме тука“. Ама ваквите „уцени“, да ги наречам, не водат никаде.

Ако ти е само до работата - можеш да му кажеш дека ќе прифатиш да одите, но само ако претходно си најдете работа во земјата во која планирате да одите, а не да дадете откази овде, па да идете у странство „на ќораво“ и да работите било какви работи.

Ако има и друга причина поради која не сакаш да одиш во странство, кажи му (дали е семејството, пријателите, средината, не е битно) и разговарајте за ова.

Љубовта не служи само за повикување на картата „ако ме сакаш“, туку е заснована пред се на компромиси. Ако навистина се сакате, нема да се уценувате и вршите притисоци еден на друг, туку ќе разговарате и ќе најдете решение прифатливо и за двајцата - и за оваа ситуација, и за во иднина.

Поздрав!

На SnowQueen17, YoungandBeautiful, mims-89 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Во право си.
    Како тоа тој размислува да идете туку така во странство?!
    Не си навела доволно информации...сигурно туку така не одете, сигурно имате таму блиски кај кои ке седете додека не најдете работа?! Или туку така без никој и ништо ке појдете?!
    Ова е дилемата да би ти одговорила на твојов проблем.
    Но, и да имате блиски кај кој је одете неможете туку така и двајцата да се трупнете некаде плус во странство е скапо плус на почеток без работа, парите ке идат како алва...па што ако не се снајдете?!
    Убаво размислуваш, тој ме чуди како не размислува и од таа страна. Не ми е јасно како можеш туку така лесно да појдеш во странство.
    Еве јас би ти рекла, нека појди тој прво па да виде ако се снајде дај боже, па ти остани си тука на работа, ако тој се среди појди и ти. А не туку така и двајцата ке фрлите се во вода и ке појдете и ако не се снајдете што?! Се во животот е ризик, но нека појде бар еден, ако не се снајде да има колку толку приход додека не најде повторно работа.

На beautiful war му/ѝ се допаѓа ова.
  8. beautiful war

beautiful war Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Има роднини, но кај нив не може мн да се седи, под кирија се и нема како тука, сто души да делат мал стан. Проблемот е што јазикот не го знаеме.Единствено јас што знам англиски, и прво договорот беше така еден да оди и да види и сега одеднаш отказот и терај, а на мене дали би ми одговарало не е битно, битно ако сум го сакала ќе сум одела. Преголем ризик е без јазик, не се учи таму. Незнам што му е, не дозволува да му кажам ништо едноставно е решен или сам или заедно.Компромис нема, а верував дека му значам.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Вие во две годишна врска неможете да најдете некаков конпромис?! Т.е тој. Незнам зошто запнал толку да се откажете од се и да одете, зарем не е свесен за последиците потоа. Ајде да има веднаш работа би сватила. Но мила туку така во страство да појдете не ти препорачувам. Плус кај роднините во станот двајцата...не е баш изводливо, не одете таму на одмор, ми е страв само дека ке си замерите.
    Мој совет е да му го кажеш сево ова, и притоа да му спомнеш дека не сте од вчера, и дека таа работа така и тој ризик и за двајцата не е изводлив. Па нека размисли, или ако толку запнал сам нека оде, па нека виде таму што како па потоа и ти појди. А ако ти раскине за такво сериозно прашање, нека тера, таков што сака се по негово па дури и твојата лична егзистенција на ризик да ја ставе не ти ни треба. А па и со кој памет неможам да се изначудам и тие роднините во толкав стан со се тебе ке го прибираат, па не е работава за еден ден и плукни залепи, неможам да се изначудам(facepalm)

На beautiful war му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Harlusdm

Harlusdm Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Идам со еден дечко 3 месеци, се ни е волшебно..едноставно кажано совршено. Седевме во парк и разговаравме. Го прашав да ми каже зашто ме сака, а он ми рече дека имало милион причини, но не сакал да каже ни една од нив.. Му реков кажи ми само 5, неќеше и не продолжив да го прашувам затоа што рече он прво ги правел работите да се видат па потоа ги збори. а неќел само на зборови да биде.. По некое време доека се гушкавме, се потргна и ми рече се осеќам смирено, спокојно, се исклучувам од се..ете ти една причина зошто те сакам..

Можете ли да ми помогнете и да ми кажете зашто не ми одговори и не ми ги даде тие 5 причини?

11. exoticgirl

exoticgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    268
    @Harlusdm Колку години имаш? Некако многу детски ми изгледа твоето рамислување.Па и во љубовни проблеми и совети ? Што е тука проблемот? Што не ти ги кажал причините зошто те сака.Даj боже ова да ти биде единствен проблем во врската :). И да ти кажам мила,љубовта не се кажува,туку се докажува. Така да не се замарај со глупости.Ти самата си знаеш каква личност си и зошто те сака.

На naturally, MilaP, LUCERKA и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Pucanka

Pucanka Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2015
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    74
    Сигурно имаш 17 години чим прашуваш вакво прашање

На ssweety и CrazyOne им се допаѓа ова.
  13. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.100
    Допаѓања:
    19.966
    @Harlusdm доволно е што те сака и што е со тебе. Не си создаваj проблеми кога ги нема. А и веке ти кажал зошто те сака.

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Леле и ај раскини му сеа зашто не ти кажал 5 причини.
    Машките не се такви ко ние жените да раскажуваме бајки и да бараме 101 причина.
    Доволно е да знаеш дека те сака, а зошто... ооо зошто...
    Јас вака ќе ти кажам, за да сакаш некого не ти треба причина, едноставно нема причини за сакање. Неможе да го сакаш некого само зашто е убав, мил, паметен, висок, добар, хуман... Може да сакаш некого, а да не е ништо од ова што набројав. Неможе некој да ти наброи причини зошто те сака, те сака ете така, без причина.
    Ај не си создавај проблеми за џабе... Како може да го тераш да ти кажува такви работи??? :whew:

На naturally, LUCERKA, crazylady и 9 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Мислам дека немаш друга работа па се рчкаш за џабе
    Или бараш рачка за кавга.

На ssweety, LUCERKA, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    Ау девојче...штом во 03 сабајле те мачат вакви работи, сериозна е работата...
    Искрено, мене така да ми запнеш, прво што ќе помислам е дека бараш причина за раскинување а после тоа и се друго. Дури и премногу ти е и одговорот што ти го дал

На theowndemon, MilaP, Pucanka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391

Кој од кој појак проблем....

На Candid, MilaP, buba4e89 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Pucanka

Pucanka Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2015
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    74
    Ахахаха ме измасжеа

19. Harlusdm

Harlusdm Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    17 имам.

20. Pucanka

Pucanka Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2015
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    74
    Епа девојче кога ке имаш 30 ке знаеш да распознаваш кој има 17 а кој 30 ... итн

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.