Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. mili4ka122

mili4ka122 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Ми треба совет од вас за оваа ситуација како е најпаметно да постапам затоа што ако се водам според мојот секогаш ќе се вракјам на истото.. Епа вака..Значи имам дечко веќе подолго време, 2 ипол години. Раскинавме и траеше еден месец, во рок од тој месец тој ги смени три и ми се врати мене со изговор 'Никоја не е како тебе, единствена си и тн и тн'. Му простив, се смиривме, со надеж дека сме научиле од грешките, и тој и јас но наместо подобро, сега е дупло полошо.Тој веќе и не се замара толку со мене, постојано ми спомнува некои девојки а недај боже да му се спротиставам нешто во врска со тоа!! И ете сега ми се смачи и му се спротиставив и се испокаравме, лом се направивме, ме блокна секаде и ме изнервира до даска! Не знам веќе што да правам со него, и невиност изгубив со него, и пријатели изгубив заради него, све заради него за тој да биде среќен и за на крај вака да ми врати. Знам дека ќе се врати повторно, ќе ми се извини, ќе каже дека било во нервоза а јас пак и паааак ќе му простам. Како да излезам веќе од ситуацијава, веќе смачено ми е да се карам, да се нервирам и плачам, не знам што да правам стварно

На ***nekoja*** му/ѝ се допаѓа ова.
  2. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    @mili4ka122 едноставно не му простувај повеќе, колку повеќе му допушташ толку повеќе на глава ќе ти се качува и се полошо ќе биде. Следен пат кога ќе ти се јави биди храбра и речи му после се што направи готово е со нас! Нели тој не ценел тоа што си изгубила невиност со него и плус ти зборува за други девојки јасно е дека тој ниту те почитува ниту те заслужува. Биди си горда на себе и не дозволувај некој на тој начин да те понижува. Подобро сама биди, исплачи се и ќе ти помине него да го молиш, чекаш и не знам ти што. Поздравче и ти посакувам се најдобро:f::hug:

На Luna91, mili4ka122, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    @mili4ka122 dobre dojde vo klubot..koga citav isto ko jas da sum go pisuvala :whew: samo trpenie.. daa kako so vika @fallenangel ako mu dades slabost ke te vrte kako saka znam od licno iskustvo

На fallenangel и mili4ka122 им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    А што значи ова?
    Ако си изгубила невиност со него и се по ред треба да живееш за него и да се венчаш?
    Треба секој ден да му робуваш и уста да не му отвориш?
    Зарем секој ден повеќе и повеќе да тонеш ради невиноста?
    Да му простуваш и да ќутиш?
    Девојко имај си граница и гордост, најпрво почитувај се себеси, животот е долг и е пред тебе ќе си најдеш друга љубов и среќа, ќе си најдеш почит и подршка.
    Ако тој не те остава на мир, остави го ти најубаво за тебе, да се спасиш и да си дадеш шанса да одиш понатаму а не да тапкаш во место со некој гад што ќе ти го уништи животот.
    Остави го и дај си време да си ја запознаеш среќата.
    Не вреди да губиш време со таков човек.

На crazylady и mili4ka122 им се допаѓа ова.
  5. pepeturka123

pepeturka123 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    65
    @mili4ka122 Се согласувам со советите над мене, немој да губиш време со таков човек! Кога ќе те бара немора ниту воопшто да кренеш слушалка и да му објаснуваш зошто и како не сакаш да бидеш со него, тој ниту тоа не го заслужува. Едноставно кога и да видиш дека ти ѕвони, само не кревај, каде и да го видиш игнорирај го, и немој да си префрлаш вина на себе, не си ти крива што он не знае да цени :) Ти посакувам се најдобро :)

На ***nekoja*** и mili4ka122 им се допаѓа ова.
  6. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    За да не испаднеш женска без свое јас, и со слаба самодоверба, следниот пат ако ти се врати, едноставно игнорирај го. Мораш да ставиш граница до каде може да иде, ако ја прекине нема назад. Едноставно он иде кај тебе заради забава или само заради тоа што му е досадно, и да има женска покрај него. Врати си го друштвото назад или најди ако можеш ново. Почни да го живееш живтото како ти што сакаш а не да трчаш по мамина маза

На eloves, srcence1607 и Kukla994 им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.191
    Допаѓања:
    175.738
    @Rubiii првично неќев да коментирам на твојата реплика ама по читање на останатите коментари решив само ова да ти го речам: гледај го човекот како човек, давај му шанса како на човек. Не го категоризирај пред време, пред да го запознаеш. Толку.
    Со среќа.

@mili4ka122 дали во рок од тие две и пол години пред да раскините тој се однесуваше вака со тебе? Следно, очигледно тебе не ти беше убо со него така да мој совет е безразлика што се се случило со него немој да продолжиш да трчаш. Очигледно твојата среќалежи на некое друго место.

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    @theowndemon jas se soglasuvam so site soveti mozam da ja razberam i @mili4ka122 znaci 100% ja sfakam poradi toa sto imame mn slicna situacija no mislam deka mn e lesno da se kaze i jas milion pati si kazam tolku e no ljubovta kon nego e posilnba od sesekogas popustame so nades deka ovaj pat se ke e ok:(

На ~disappointed~ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Точно дека е тешко, разбирам дека е тешко но зарем не си помислувала дека не еднаш туку постојано.
    Зарем не помислуваш ни малку на себеси, зарем немаш гордост, и секој пат да си ја погазуваш, зарем немаш граница до каде може да оди тој.
    Зарем мислеш дека со таков човек ќе останеш и во куќа, секојдневно ќе ја трпиш таа тортура и незаинтересираност од негова страна.
    Не сакаш човек покрај себе што ќе го даде сиот свет за тебе и ќе се почуствуваш во секој момент сакана и ценета.
    Не е изговор ова што го велиш, ова е навика пуста а тие ве виделе што памет носите и ќе играат како ќе им текне и како се расположени.
    Ова е најдобронамерен совет и критика за вас двете да подразмислите бидејки животот е пред вас и нема реприза.
    А оној што констатно се однесува како ќе му прдне према вас и ве научил дека што и да биде нема да се откажете се лажете ако мислите дека ве љуби и почитува.

На ***nekoja*** му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    eve jas za mene ke kazam deka sum svesdna na se i potpolno si vo pravo koga sum so nego se custvuvam sakana pocituvana posvete mi go celoto vnimanie so e mozno deka me saka mi ima dokazano....sepak da zivot ide dajle za toa ostaviv se na gospod vo racete pa kraj kraeva akop e pisano da sme zaedno i na kraj svet da sme pa ke se sretneme ako ne e pisano i da placeme i da moleme se e gjabe ;)

На ~disappointed~ и vitamina им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.191
    Допаѓања:
    175.738
    @***nekoja*** не дека неможам да сфатам и не дека е лесно да се напрај, за се треба одредено време ама кога носиш одлука колку и да е тешка ти треба да бидиш одлучна во то.
    - Дали сакаш со некој кој си игра топло- ладно со тебе да го поминиш остатокот од животот?
    - Дали значи дека си врзана за него само зошто он ти ја одзел невиноста?
    - Дали сакаш да продолжиш животот со некој кој веќе почнува да не е добро друштво за тебе?

Уште кога @mili4ka122 спомена отишле на пауза, паузата, барем према мене е пролонгирање на раскинувањето, давање шанси за до кои не би требало да стигни. Фактички за време на пауза партнерите се слободни да прават што сакаат, но ако партнерите се сакаат дури и за време на пауза ќе бидат достојни на таа љубов, а сега миличка122 кажи ми,
    - Дали твојот партнер остана достоен на тоа?
    - Дали откако сте заедно се ви е добро?
    - Дали се чувстуваш спремна и среќна да го поминиш остатокот од твојот млад живот со него веројатно нервирајќи се за се она што иди понатака?
    - Дали вреди да продолжиш да се бориш да има втор ден од книга на која назад е напишано крај?

Не ги сфаќајте овие прашања лично, не сфаќајте го мојот начин на пристап личен и навредлив. Сакам само да кажам дека неможи секогаш да подлегнувате под нечии барања зошто вие сте личност која има право да кажи што сака од животот, ако ти не си среќна со нешто, НЕМОЈ да се присилуваш да бидиш со тоа нешто, да се бориш за тоа нешто. Ако тоа нешто само ти го прај животот полош, шо фајде да останиш со него?
    Зошто да ја прегазиш гордоста? Вреди? Прашај се дали вреди, што ќе се смени ако уште 1000 пати ја прегазиш гордоста? Ќе се смени нешто?
    Во животот, во поглед на љубов и дечковци гордоста бев спремна да ја прегазам само еднаш и ако ја прегазев тоа ќе беше најголемата грешка што ќе ја направев во животот. Немој. Немојте. Животот ви е еден, релаксирајте се, тешко е ама продолжете напред. Се што ве поврзува со типов откачете, сите комуникации сведете ги на минимум. Кога ќе го видите да врви покрај вас главата крената високо, не го ни погледнувајте, не заслужува втор поглед. Покрај се, животот треба да се живее, а не да се тажи за некој константно. Да, ако сега раскиниш со некој месец, месец и пол, два, плачи, нека ти олесни. Ама после? После гледај среди си го животот, зошто еден е, немаш време да губиш на плачење и на еден човек. Прекраток е животот.
    Така да, да, тешко е, полесно е да се кажи. Тешко е да се напрај ама не невозможно.

На ~disappointed~, Bender Rodriguez и ***nekoja*** им се допаѓа ова.
  12. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    @theowndemon потполно си во право лично јас за себе немам добро мислење затоа што немам свое јас секогаш кога ке си кажам толку е дефинитивно јаве ми се обрне повеке внимание и паднам не ја подржѕвам @mili4ka122 да го праве истото но кажав дека ја разбирам совршено :|

13. Malata81

Malata81 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Не знаев каде да го поставам прашањево, можеби ја утнав темата но ајде..
    -Според вас колку често треба да се гледа еден пар 20 годишни? Ако живеат во ист град.
    -Мислите ли дека секојдневнотот гледање доведува до досада?

14. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Зарем постои бројка за гледање на пар која се сака?Нема тука бројка не постои а ако е вистинска љубовта нема досада.

На vitamina и Malata81 им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Штом поставуваш вакво прашање запрашај се дали навистина го сакаш и дали навистина не ти е досаден?!

На Malata81, ***nekoja*** и Скопјетесакам им се допаѓа ова.
  16. Mathea

Mathea Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дали би останале со личност која е крајно неамбициозна,факултет кој го студира 10 години ,а реално е 3 години со по 4-5 предмети семестрално,личност која ја мрзи да се надоградува ,да учи нови работи,никаква заинтересираност за било што,туку цело време тапка во место чекајќи добра прилика за работно место,а во меѓувреме шета каде што ќе биде повикан и без никаква идеа што понатаму во животот? Од друга страна е грижлив ,ме сака ,почитува и во врска сум веќе 4 години.

17. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    @Malata81 да сум јас на твое место да сум во исти град бе би го искористила секој момент секоја минутка,секунда би го поминала со него (со саканата личност)

Последна измена: 21 август 2015
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    А да ти дадам еден предлог?!
    Да пробаш да поразговараш со партнерот и да му помогнеш околу овие работи заедно да се изборите да го дозаврши факултетот, И да најде некоја работа?
    Бидејки мислам дека си некоректна и премногу остра!
    Да сакаш некоја личност е да го сакаш и покрај своите недостатоци и да помогнеш на таа личност да изградите заедно еден ваш свет!
    Јас разбирам дека и ова не е во ред, но ти како негова 4 годишна партнерка би требало најдобро да знаеш да го решиш проблемот и да ми помогнеш доколку го сакаш.

19. PiaMia

PiaMia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    626
    Како да им кажам дома дека имам дечко? Идам една година со него, мајка ми веќе знае, но сакам и другите да дознаат. Татко ми е помалку строг за тие работи, постојано ме зафркава дека дечко треба после средно и не знам како би реагирал ако дознае сега. Инаку сега ќе бидам четврта година и прва врска ми е.
    Дечко ми во последно време ме напнува за тоа, но и во право е. И него му е глупо, сепак една година идеме, имам доверба во него и се тоа и мислам дека е време. Како вие би постапиле да сте на мое место?

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Верувам дека и татко ти знае, но чека ти да му соопштиш, и тој е бил на твои години, поминувал низ слични нешта. Не верувам дека година дена не е запреметил ништо.
    Да така најубаво заедно со мајкати договорете се да седнете сите заедно на маса и ако воопшто те е срам да почнеш нека почне мајкати па потоа ти продолжи со дискусијата.

На Viktorijaaa5 и PiaMia им се допаѓа ова.