Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Може некоја феминка да ми пише ЛП се работи за моите родители?

2. nadja30

nadja30 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    мој бивши што ме изневери и се ожени со таа ме,пред некој ден ми пиша и ми предложи да се видеме.не сакам да имам никаков контакт со него но тој не престанува да ми пиши пораки на фб на маил,на теллефон го блокирав од секаде но пак наоѓа начин да ми пиши.ми треба совет што да правам да кажам на жена му или да го игнорира скроз

3. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Штом ти не сакаш да го видиш и да имаш контакт со него а и зошто би сакала кога те изневерил -игнорирај го.
    А за да му кажеш на женаму нема потреба, сигурно нема да очекуваш после со влечка да го тепат или да му барат развод :D
    Ке настанат глупави проблеми без врска.

На joy1 и nadja30 им се допаѓа ова.
  4. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    И да сакаш да го видиш, игнорирај го зошто е женет. А гледам не сакаш.
    Нема потреба да и кажуваш на жена му, да не го извлечеш на крај ти подебелиот крај.

На joy1 и nadja30 им се допаѓа ова.
  5. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    блокирај го и на фб и секаде , нека мислел порано, сега валда си се кае али штом е женет веќе е доцна .

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    Надја верувам дека не ти е сеедно во ситуацијава, чуствуваш бес во себе и потсвесно размислуваш за одмазда и за отстранување на товарот кој го имаш во тебе.
    Види, нема потреба да си ја труеш душата, тоа што те изневерил тој нека му биде на негова чест и нека му служи.
    Нема потреба од објаснувања и замаранции со таков тип, едноставно стави го на игнор и не му се објаснувај, ќе се откаже.
    Живеј си го твојот живот и потруди се да си ја најдеш среќата а за него ич да не ти е гајле што и прави на женаму, не се машај и не се замарај едноставно не влегувај во сред бидејки не заслужува да си правиш кавги, неспоразуми и нервози за нешто што навистина е не човечки од негова страна.
    Со тоа што ќе се умешаш само можеш да си направиш проблеми и ти самата и ќе изгубиш, а да добиеш неможеш.

На nadja30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Надја ако тоа се пролонгира и сеуште те замара после одреден период од моментов јас ќе ти кажам слободно да кажеш на жена му. Бидејќи очигледно за дечково бракот е само парче хартија, а жена му марионета. Јас ја жалам неа што не знае какво говедо има до неа. Сепак има право да знае што и како се случува со маж и.

8. nadja30

nadja30 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    секаде ми е блокиран,ама пак најде начин дали од друг број дали од лажен маил или фб да ми пиши

9. nadja30

nadja30 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    ми требаше време и време да го заборавам и сега што ми прави ми пише и ме навраќа на тие денови.јас го ставан на целосен игнор ама кога видам порака од него ми се иди да појда кај него дома и пред жена му да го отерам во п.м

10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.232
    Допаѓања:
    91.845
    После толку игнорирање штом пак успева да стигне до тебе и да те замара, мислам дека треба да испринташ се и да покажеш на жена му :)

11. Dreamer-V

Dreamer-V Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2015
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    460
    Или барем да му се заканиш дека ќе го направиш тоа;)

12. nadja30

nadja30 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    размислував и затоа,но тој од лажни профили ми пиши можи нема да ми верува и ќе си речи дека сакам да и се одмаздам пошто тој ме има изневерено со неа така да не знам што да правам

13. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.491
    Девојки, како се справувате со фб на вашиот дечко?
    Јас лично немам фб, не сум ни љубоморна личност, не ми смета да се дружи со девојки , ама тие "like-чиња" кои се пуштање водичка- не ми се допаѓаат.
    Дали директно да се посочи (иако знам дека прво ќе бидам толкувана како љубоморна, а и незнам колку ќе се промени), или да баталам па може сам ќе престане со тоа?
    Човекот ме сака, обожава, знам дека не мати на страна, ама ова со фб не ми се допаѓа, се осеќам како позади грб да ми се работи.

Совет?

14. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.487
    Не е баш љубовен проблем, ама сакам да добијам мислења. Има еден човек што фб ми го прикажа како suggestion да го додадам. Имаме само 1 заеднички пријател. Работата е што му се загледав во сликите (жими 3-4 што ги има), и многу ми се допаѓа. Од коментари дознав дека сме иста струка, ама очигледно е дека е доста постар. Се мислам да го додадам, ама си велам како прво ќе се чуди од каде и зошто, потоа ако има жена/деца... не дека јас којзнае што планирам, ама непријатно ми е.
    Јас обично не прифаќам, а и не додавам луѓе што не ги познавам лично, така што нема да ми е чудно да не ме прифати... Но, да го додадам ли? :)

15. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Ако ти изгледа убав додај го.Или распрашај се за него прво .Невкусно ќе е ако е женет.:)

На ***nekoja*** му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    јас мислам дека треба прво да се осигуреш дали е женет и дали не е лажен фб ако е женет тогаш нема што да чепкасш......не е убаво така ако има фамилија....

17. bernadett

bernadett Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    43
    Откако ќе го додадеш може да видиш и повеќе слики :)

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    Посочи му, така уз муабет на шала префрли за лајковите, и кажи му дека не ти е угодно така да лакнува други женски.
    Кажи му јас не ти забранувам туку онака однадвор гледано и не е баш вкусно да лајкнуваш некои девојки а притоа имаш женска.
    Можеби дечкото и не обратил толку пажња на ова и не се замара, но ти дај му до знаење на фин и културен начин дека ти бодат во очи лајковите.

@littleflower
    Не му се срами ако ти боде во очи човекот додади го, што знаеш што ти носи животот.

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  19. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.487
    Ако е женет, да му направам одма unfriend, можеби малку чудно, но најпаметно ќе биде :)

20. fff3

fff3 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    125
    Ако преминува граница и тоа тебе те нервира прво зборувај со него дека ти смета. А дури можеш и со предлог да го избрише профилот, деактивира било што
    Јас лично исто така немам фб-профил и мојот дечко неам и ми е раат од глупостите и збрките што ги прави фб.

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.