se sognasuvam so @fff3 razgovaraj so nego deka ti prece epten ako namerno pravi napravi si i ti fb pa neka osete na svoja koza kako e inaku i jas imav isti problem pa potoa i toj go izbrisa fb i jas sea od taa strana raat mi e glavata....
Со дечкоми сме заедно 1 година и 8 месеци. Во последно време тој премногу се измени за секој негов проблем јас испаѓам виновна, тој се нервира за се и сешто и секогаш се дере на мене, вика, сешто ми збори и на крај кога ке си олесни ми вика дали се налути? Кажете ми дали не треба да се лутам? Тој премногу ме сака не се сомневам во тоа но неможам секогаш да простувам. Ако му раскинам вика дека ке се убие.. Незнам што да правам ве молам за помош во тешка ситуација сум..
Прво не паѓај на закани, ако ти е убаво тебе биди си со него ако не, тогаш не си должна ти да го трпиш него. Доколку го сакаш и ти, разговарај со него во врска со тоа, со неговите испади, доколку не се смени чао, пријатно
Нека се убие слободно ако му дошло до тоа. Или нека оди на психијатар со време Ти нему му служиш само да си ја истроши негативната енергија, да ти се изнавика и после кога му е полесно на душичката да се прави ко ништо да не било....и ако му заминеш нормално ќе се убие, инаку на кој друг така би му се дерел ако не си ти? Предупреди го да пази што зборува и како се однесува. Уште еднаш ако има таков испад на нервоза тогаш слободно остави го...имај малку гордост
Бев во врска на далечина една ипол година.Мислев дека е далечината проблем,но проблемот беше во него.Не знам дали ќе те разочарам но од таков среќа нема.Ај да се случило еднаш,но почнало постојано,а зошто?Вината ја бараш во себе?Немој, не се обвинувај,виновникот е тој и само тој.Твојата единствена вина е што уште на самиот почеток не си прекинала,туку си давала шанса,надевајќи се дека тој ќе престане.Кога тој не те почитува и ти прави работи зад грб,тогаш батали го.Зошто да плачеш и да се нервираш,кога можеш да бидеш среќна.Дај си малку време,размисли убаво,сепак одлуката е твоја.И да, го делам мислењето со некои феминки од тука,дека причината за раскинување е некоја од бивши.
Со дечко ми година ипол сме заедно, и до сега имам забележано многу разлики меѓу нас. Во последно време секој ден се караме. Но и покрај тоа знам дека ме сака, не би ме преварил со друга, никогаш не би ме ударил... Тие три работи ми се многу важни, па и заради тоа се двоумам дали да раскинам. Го сакам и јас него, но не гледам иднина со него, бидејќи немаме исти размислувања и желби за понатамошниот живот. Тој сака најмалку 6 деца, и тоа машки. Еднаш кажав кај муслиманите е тоа така жената мора да раѓа се додека не се роди машко, и тој ми кажа дека и тој сакал така. Женско дете да имаш не е убаво. Друго било син, ке те наследел. Па ако имаш 2 деца, како што имаат повеќето македонци тоа е крај на свет. Со 2 деца ништо не си постигнал, тоа е ништо, гените ке ти умреле. Овие зборови многу ме нервираат, како може така да размислува. Многу е и скржав, не сака воопшто да троши пари за себе си, а не пак за некој друг. Никогаш ме нема изведено во чаршија, никогаш не ме изненадил со една чоколада... Ни беше годишнина, му купив панталони, кошула, рамка со наша слика, едно срце... Тој на мене ништо. Јас не очекувам палати, одмори на Хаваи, но мислам дека една ружа заслужувам. Исто беше и за матура, 8-ми Март и за сите други празници. Вели нели жените се рамноправни со мажите, нема потреба од испраќање. Колку може жената толку може и мажот. Каде со човек кој така размислува?
Кажи го на жена му. Заслужува да го нае*е! Не ми се верува дека му дозволуваш да те замара преку фб. Еј размисли малку со глава. Те изварал и се оженил со таа со која те варал и сега ти пишува и сака да се види со тебе? Знаеш ли кое понижување е тоа. Ако не знаеш отиди слободно види се со него, сигурно ќе сака да се зближи со тебе и да има златна резерва за во кревет. Па направи фб профил, зошто нејќеш да направиш? Знаеш ли колку е чудно денес да немаш фб профил. Параноизираш мила, лајкчиња не се пуштање водичка - не секогаш верувај ми. На пр. ако постира некоја песна и сега таа песна се допаѓа на некоја девојка и му ја лајкне не мора да значи дека му пушта вода. Е сега треба да пазиш ако дечко ти постира некоја слика и на таа слика има лајкчиња од женски + коментари, тогаш да можеби е пуштање водичка и желба за поттикнување комуникација. Без да се плашиш посочи му директно на дечко ти дека ти сметаат некои лајкови или бар нека ти објасни кои се тие личности што му мавнале лајкчиња (и во двете ситуации ќе излезеш некако смотана реално да ти кажам ), но ако не прашаш нема да знаеш. Разговарај со дечко ти на таа тема да престане да те јаде црвот! Тоа работење позади грб и фб = честа комбинација. Се започнува од наивен и невин разговор, па прераснува во пишување со часови и на крај сфаќаат имаат некои заеднички точки, па следува кафенце итн. да не те подевам и плашам уште повеќе. Ако дечко ти не поминува многу време на фб немаш што да се плашиш, но ако е често online, големи се шансите да пишува со некоја, можеби му е само другарка, така што не се плаши и уживај. Ако најдеш нешто поалармантно тогаш можеш да почнеш да се грижиш. Like како like не е страшен, но ако позади тој like се крие некоја намера... е тоа е целата поента и таму лежи зајакот!
Каде? Никаде...остави го со време и спаси се. Типот е заостанат во времето на прадедо му. Со такви размилсувања малку млади ги има, ама и тие што останале треба од корен да се уништат. А за него со среќа во потрагата на партнерка што ќе му роди 6 деца Поглупо размислување не сум слушнала од цивилизиран човек....и да даде Господ 8 ќерки да му се родат...извини ама дечко ти премногу е заостанат и приглуп.
За никаде е дечко ти... сељак... сељачиште... сељачиште на годината!!! И ова не го сметај за вреѓање. Па добро бе има ли 2 грама овој закоравен сељак? Тотално ја подржувам Џоли Белучи (феминката погоре), па ова треба во корен да се уништи, да се искубе и ваква трева никогаш повеќе да не никне. Значи овие болдирани работи може да ги каже некој што живее со умот во 19-ти век. Реално кажи ми дечко ти од село ли е? Колку години има? Па многу е заостанат бре! 6 деца морало по секоја цена? Сељак и тоа националистички! Не, ти дефинитивно нема да имаш среќа со овој тип. Големи се шансите да е удрен во главата и некоја жичка да не му е арна, ова озбилно го мислам. Здрав, прав и нормален човек не мисли така. Толку закоравени мислења да му е*ам мајката ццц не можам ме потресуваат вакви работи морам да оладам со И најсериозно ќе пијам Heineken имам лименка што купив пред некоја вечер и дојде редот сега, значи не пијам од стаклено шише тоа да се знае (како демек многу важно е од кај пијам битно пиво е).
Истото го мислам и јас, но друго е кога ке слушнеш и мислење од друг, сега веќе сум сигурна. Фала ви девојки !!
Не сум девојка ме насмеа со ова. Не ми терај да ти вадам доказ остави го ѕверот да спие. Во секој случај мило ми е ако ти помогнавме јас и Џоли преку индивидуални мислења, вечерва ја и она сме фемина пар на ноќта. Уживаме, денсаме и лом правиме во night club-от “Фемина“.
Хахахх Генерално на фемина има повеќе жени, па мислев и ти си еден од нив. Добра ноќ, продолжи да уживаш во трета смена на фемина
Во ред е не ти замерувам. Логично е што згреши. Очекуваш тотална женска доминација на овој форум со ниедно машко. Е тоа не е демократија туку диктатура. Фала, уживам во третата смена, еве уште 2 часа и ќе ми заврши па ќе одам да спијам. Ајде да не биде дека ја спамирам темата... Дечко ти има проблем со коцката, го јаде на големо и затоа е нервозен и ти се лути. Леееј ова како Клеопатра сум станал и почнувам да нагаѓам. Прашај го што е причината што толку ти се дере и те обвинува за се и сешто. Гарант има некој проблем или нешто што го тишти и ништи. Нема причина така да се однесува према тебе за џабе. Пробај да дознаеш што е. Само така ќе можеш да му ги разбереш акциите. Не му се лути и не му раскинувај.
Немаш иднина со таков човек верувај, според кажаното тој денес се однесува посесивно и доминантно а камоли понатаму. Незнам какви му се тие размислувања ама очигледно не се во ред, мислам уште сега кова планови за иднината што и како сакал и притоа ти дава до значење да играш како што свири тој. Кога човек не сака да слушне мислење став и желба од својата девојка а притоа мечтае и одредува како ќе биде во иднина занемарувајки те тебе тука нема што да се направи освен најдоброто решение е да се тргнеш од таков тип што те труе, ова неговите муабети не се баш нормални. Тек сега размисли како се чуствуваш а замисли си пак понатаму како со него и неговиот посесизам. @girl__20 Размисли малку и стави прст на чело, што си му ти? Боксерска вреќа? Па целата битна и небитна нервоза да ја истура на тебе. А ти да ќутиш да ги слушаш неговите испади и потоа да го гушнеш и да бидеш како цвеќе за гледање и мирисање ли. Епа не одат така работите, запрашај се зошто ти да го трпиш секој ден него ни крива ни должна? Што треба да ќутиш и трпиш само, да се нервираш о повредуваш ради тој да си го храни егото и да изиграва некој фраер. Размисли малку дека не си дожна да живееш таков живот со човек што очигледно не знае ни за култура ни за почит, многу е лесно да се истура врз друг и потоа да врти муабети дека ќе се убие бидејки знае дека е крив а неможе да се контролира. Разговарај и биди малку поостра со него или нека си го смени карактерот или не си ти должна да трпиш вакви тортури и испади за да тој се ослесни и потоа да кажува дека се е во ред.
АЈ НЕКOЈ СOВЕТ ДА МИ ДАДЕ... МOЖЕБИ Е ГЛУПO НАПИШАНO.. идк.. ПРВА ГOДИНА СРЕДНO СУМ И У ИСТ КЛАС СМЕ СO ЕДЕН ДЕЧКO И ЕВЕ ШТO СЕ ДЕШАВА МЕЃУ НАС: НА 1 СЕП. НИШТO НЕ ЗБOРЕВМЕ, НЕ СЕ ЗНАЕВМЕ. ДРУГИOТ ДЕН ПOЧНАВМЕ НЕШТO ДА СЕ ДOФРЛАМЕ, И СЕ ГЛЕДАВМЕ OНАКА. ЗАЕДНO СИ ИДЕВМЕ НАКАЈ ДOМА И ЗАЕДНO СЕДЕШЕ У БУС ДO МЕНЕ aw ЗБOРЕВМЕ НЕШТO ЗА ЉУБOВНИ КНИГИ И ТOЈ МИ РЕЧЕ " ДУШO МOЈА" И ЦЕЛO ВРЕМЕ СЕ СМЕЕВМЕ И ЗБOРЕВМЕ... И СЕ OСЕЌАВ МНOГУ ДOБРO СO НЕГO. СЛЕДНИOТ ДЕН МЕ ДOВИКУВАШЕ ПO ИМЕ ЦЕЛO ВРЕМЕ, СЕ ЗЕЗАВМЕ И СМЕЕВМЕ.И НАЈБИТНOТO МЕ ГЛЕДАШЕ ЦЕЛO ВРЕМЕ И МИ СЕ НАСМЕВНУВАШЕ, ИСТO ТАКА МИ НАМИГНА И МИ ПOКАЖА СO ПРСТOТ У ФАЗOН " ЌЕ ВИДИШ ТИ ИЛИ ЌЕ ТЕ КАРАМ"...!!! (aw душa) лoл ВЧЕРА ВO ПЕТOКOТ МИ БЕШЕ НАЈАКO ЕВЕ ШТO СЕ СЛУЧУВАШЕ ...СЕДИМЕ ВO ТРЕТИ РЕД АМА ЈАС ДO ПРOЗOР А ТOЈ ДO ВРАТА ДO ЅИД, И СЕДНА НА МOЈАТА КЛУПА АМА НЕ ДO МЕНЕ НЕГO ДO ДРУГАРКА МИ, И СИ СЕДЕШЕ И ЕДНO ВРЕМЕ МИ СЕ НАСМЕВНА, АМА ПOСЛЕ OТИДЕ И СЕДНА НАПРЕД.OД НАПРЕД КOГА СЕ СВРТЕ ПOЗАДИ МИ НАМИГНА ПO ВТOРИ ПАТ И МИ СЕ НАСМЕВНУВАШЕ ЦЕЛO ВРЕМЕ ЗНАЧИ awww КOГА ИДЕВ НАКАЈ ВЕЦЕ СO ДРУГАРКА МИ ГO ВИДOВ ВНАТРЕ ВO МАШКOТO ВЦ И НАМЕРНO ИЗЛЕГOВ НАДВOР И КOГА МЕ ВИДЕ OДМА ИЗЛЕЗЕ OД М.ВЦ ПOШO НАПРАВИВ "puppy face " МЕ ПРАША ДАЛИ МЕ БOЛИ НЕШТO ЈА МУ РЕКOВ РАКАТА И СЕ НАСМЕВНА И МЕ ГЛЕДАШЕ У OЧИ ЦЕЛO ВРЕМЕ И МЕ ПРАША ШO СУМ ГO ГЛЕДАЛА И СЕ СМЕЕШЕ И ЈАС ГO ПРАШАВ " А ТИ ШO МЕ ГЛЕАШ" СЕ ПOСРАМИВ И ПOГЛЕДНАВ НАДOЛУ И КOГА ЈА ДИГНАВ ГЛАВАТА ТOЈ ГЛЕДАШЕ У МЕНЕ И МИ СЕ СМЕШКАШЕ ЦЕЛO ВРЕМЕ... И ИЗЛЕЗЕ ДРУГАРКА МИ OД ВЦ И ТРГНАВМЕ НАЗАД У УЧИЛНА ЈАС СO НЕА OН СO ДРУГАР МУ. ИСТO ТАКА НOСЕВ СЛИКА ЗА СЛOБOДНА И ТOЈ ИНСИСТИРАШЕ ДА ЈА ВИДИ А ЈАС ЦЕЛO ВРЕМЕ ГЛЕДАВ ДА БИДАМ OКOЛУ НЕГO. ПЕТ МИНУТИ ПРЕД ДА ЅВOНИ НАСТАВНИЧКАТА РЕЧЕ ДА ЗАСТАНЕМЕ ПРЕД ВРАТА И ЈА OД ПOЗАДИ ДУР ДА ДOЈДАМ ДO ВРАТА, НЕМАШЕ МЕСТO КАЈ ДА ПOМИНАМ ПOШO ДЕЦАВА ЗАСТАНАЛЕ НА СРЕД УЧИЛНА И ЈАС ДА ПOМИНАМ OД ЛЕВА СТРАНА И OВOЈ ИЗЛЕЗЕ OД ПРВА КЛУПА АМА СЕДЕШЕ НА ВТOРOТO СТOЛЧЕ И ДА ПOМИНЕ СЕ СУДРИВМЕ КOЈ ПРВ ДА ПOМИНЕ И OВOЈ СЕ СМЕШКАШЕ И РЕЧЕ ДЕКА "OВА БЕШЕ НАМЕРНO" ПOШO СИТЕ СЕ ГУРАА ЈАС СЕДНАВ НА КЛУПАТА ДO ВРАТА А OВOЈ СТOЕШЕ КАРШИ МЕНЕ И МЕ ГЛЕДАШЕ ЦЕЛO ВРЕМЕ И МИ СЕ СМЕШКАШЕ AW И ЗБOРЕШЕ ЗА МЕНЕ... КOГА ЗАЅВOНИ ЗАДА ИЗЛЕЗЕ OД УЧИЛНА ПАК СЕ СУДРИВМЕ НА ВРАТА И ЈАС ПOМИНАВ ПРВА А OН ПOЗАДИ МЕНЕ И МИ СЕ СМЕШКАШЕ И СИ ИДЕВМЕ ЗАЕДНO. А ВO БУС СЕДЕВМЕ НА OНИЕ ШO СЕ 4 СЕДИШТА НА СПРАТ И ЈАС СЕ КАЧИВ ПРВА ПOШO САКАВ OН ДА СЕДНЕ ДO МЕНЕ НАМЕРНO ГO СТАВИВ РАНЕЦOТ НА СЕДИШТЕТO ДO МЕНЕ И КOГА OН СЕ КАЧИ ГO ТРГНАВ И OН СЕДНА ДO МЕНЕ... ЕДНO ВРЕМЕ МИ ГO ЗЕМА РАНЕЦOТ И ГO OТВOРИ ЗАДА ВИДИ ШТO ИМАЛO ВНАТРЕ, АМА ЈАС МУ ГO ЗЕМАВ И МЕ ПИПНА ЗА КOЛЕНOТO... А ДРУГИВЕ OД НАШ КЛАС ШO СЕДЕА КАРШИ РЕКOА МНOГУ СМЕ СИ OДГOВАРАЛЕ И СМЕ ДЕМЕК "ПАР" ЈАС РЕКOВ ЛЕЛЕ, КАКO НЕ, А OН НЕШO СO РАЦЕТO НАПРАВИ У ФАЗOН " БOНБOНА"... И ТАКА... И КАРШИ МЕНЕ ИМАШЕ СЛOБOДНO МЕСТO ДO ДРУГАРКА МИ И ДЕЦАНА РЕКOА "СЕДНИ СЕА ДO (иметo нa другaркa ми), АМА ТOЈ НЕ СЕДНА ТУКУ ГO СТАВИ ТАМУ САМO РАНЕЦOТ И СИ OСТАНА ДА СЕДИ ДO МЕНЕ... И ЕДВАЈ ЧЕКАМ ДА ДOЈДЕ ПOНЕДЕЛНИК ДА ГO ВИДАМ , УФФ КOЈ ЌЕ ЧЕКА Е СЕГА ПРАШАЊЕ Е: 1. ДАЛИ МУ СЕ СВИЌАМ ПOШO ЦЕЛO ВРЕМЕ МЕ ГЛЕДА ДИРЕКТНO ВO OЧИ И МИ СЕ СМЕЕ ЦЕЛO ВРЕМЕ. 2. ПOД 1. 3. МНOГУ МЕ НЕРВИРА КOГА ЗБOРИ СO ДРУГАРКА МИ, УСТАВАРИ СO МЕНЕ ПOВЕЌЕ ЗБOРИ, А OВАА Е МАЛЦЕ ПOВЛЕЧЕНА, НЕ ЗБOРИ ТOЛКУ,... А ЈАС КOГА ЌЕ СЕДНАМ СO ИЛИ ДO НЕГO ЦЕЛO ВРЕМЕ ДРOБИМЕ И СЕ СМЕЕМЕ И БАШ НИ Е СУПЕР. 4. СУПЕР СЕ OСЕЌАМ СO НЕГO, ВO НЕГOВO ПРИСУСТВO МИ Е МНOГУ УБАВO. 5. ЗНАЧИ ЉУБOМOРНА СУМ КOГА ЗБOРИ СO ДРУГАРКА МИ, ПOШO САКАМ ЦЕЛO ВНИМАНИЕ ДА МИ Е ПOСВЕТЕНO НА МЕНЕ. 6. OД ЖЕНСКИТЕ СЕ ДРУЖИ НАЈМНOГУ СO МЕНЕ. 7. МИСЛАМ ДЕКА ИМА НЕКOЈА ХЕМИЈА МЕЃУ НАС. 8. СЕ ВРТИ OКOЛУ МЕНЕ И ЈАС OКOЛУ НЕГO. 9. ИМАМ ИЗМЕШАНИ ЧУВСТВА ЗА НЕГO., ДУРИ ПOМИСЛИВ ДЕКА СУМ СЕ ЗАЉУБИЛА ВO НЕГO, АМА ТOА МИ ПOМИНА, НO СЕУШТЕ ЧУВСТВУВАМ НЕШТO ЗА НЕГO И САКАМ ДА СМЕ ЗАЕДНO(МИСЛАМ ДА ЗБOРИМЕ, СМЕЕМЕ ИТН..) 10. МНOГУ МИ Е ДРАГ И МИЛ И БАШ СМЕ СЕ НАШЛЕ. 11. ДАЛИ Е ЗАЉУБЕН ВO МЕНЕ, ИЛИ МУ СЕ СВИЃАМ ИЛИ НЕШТO ДРУГO...??? ПИШЕТЕ НЕКOЕ МИСЛЕЊЕ ИЛИ СOВЕТ. И OВА ЗOШТO СУМ ЉУБOМOРНА КOГА ЗБOРИ СO ДРУГИ ЖЕНСКИ? (Иaкo не збoри тoлку сo нив.) СТВАРНO СУМ ЗБУНЕТА!?
@ProudDirectioner69 awwww Му се сфиѓаш. За прва година средно, голема си за вакво детско мислење. Немој аман со големи букви. 1. му се сфиѓаш. 2. ? 3. Доообро. Ова не беше прашање. 4. И ова не е прашање. 5. Тоа едноставно не е возможно. 6. Добро. 7. И јас мислам дека има. 8. ок. 9. Епа зборувајте, смејте се, кој ви брани. Само не го следи насекаде и не биди љубоморна кога зборува со другарка ти. 10. Баш фино. 11. Заљубен сигурно не. Му се сфиѓаш најверојатно. И што е толку важно? Дружете се, забавувајте се. Не само со него, туку со сите од класот. Немој веднаш да мислиш на спарување, јас би рекла дека дружењето е многу поубаво. Ова е еден многу убав период во твојот живот, едноставно уживај во младоста и лудоста. Секако, со ум во глава.
Ме немало „одамна“ на темава. Едниствената причина поради која треба да бидеш со некој е поради тоа што го сакаш, а не заради притисоци, уцени и грижа на совест. Дечко ти е класичен патолошки случај (многу вакви машки „drama-queens“ се појавија у последно време, не знам што е работава), ама не верувам дека ќе се убие ако го оставиш. Тоа му е само начин да те присили да останеш со него (пошто очигледно не знае како на друг начин). Гледам дека не ти е убаво со него, па ти предлагам батали го што побрзо, работите само ќе се влошуваат со него. Ти не си должна да ги трпиш или лечиш неговите фрустрации, комплекси и проблеми со самодовербата. До поимот „стереотип“ у речник гарант стои слика од дечко ти. Алал да ти е што си издржала со него година ипол, ако и на почетокот бил ваков. Да не се повторувам, доби добри совети, од кои на некои делови и слатко се изнасмеав : ама суштината ти е таа - бегај подалеку од него и од такви луѓе као него. А бе, средношколски симпатии, тоа ти е. Очигледно е дека си се свиѓате еден на друг, се гледа од авион. Али, затоа што сте од ист клас, а тек сте тргнале у 1 година, јас би те советувал да размислиш два пати за тоа дали ќе почнеш врска со него, затоа што шансите таа да опстои подолг период не се баш на твоја страна (ова ти кажувам од многу примери што ги знаев у средно), а после тоа (кога ќе раскинете од некоја причина) може само да се створи „awkward“ ситуација, затоа што ќе бидете принудени да се гледате секој ден и заедно да следите настава. Поздрав!