Немав со кого да поразговарам за ова па еве овде ќе побарам мислење . совет од вас . Имам момче скоро 3 год , и двајцата имаме 22 . На почетокот беше онака кежуал , едноставно немам почуствувано ништо такво пред тоа , уживав во разговор а по првиот бакнеж трчав до дома цел пат со насмевка во 2 часот по полноќ . Го сакав многу а и тој мене но не ми покажуваше доволно . Пробав секакви алтернативи но сепак остануваше така , постојано сакаше да е со другарите и не ми покажуваше колку ме сака а јас постојано му кажував а и докажував . Работите се подобри сега но сеуште незнае убаво да ми изрази љубов . јас одлучувам каде одиме постојано ,ако имам проблем ме сослушува но ми вика дека незнае како да ми помогне и во караници не се впушта , никогаш ме нема изненадено итн . Се е онака релаксриано "како си , како помина , ке се слушнеме " од негова страна , што мене ме нервира . Разговаравме многу пати за тоа дека сакам повеке вниамние љубов и да ме изненадува да одлучува каде ке одиме итн , ветува дека ке се смени сето тоа но се е исто . Иначе немам проблеми со други девојки , скоро и не ги погледнува ,не е баш љубоморен се е океј во тој поглед и овие се причини што неможам да раскинам со него а и прво многу го сакам , второ многу ме почитува трето и тој ме сака . Но не покажува емоции доволно што јас и се сомневам понекогаш дека ме сака , мислам дека ме игорнира ,или можеби дека така заслужувам што ме прави многу тажна веќе долго време . Во последно не излегуваме воопшто бидејки не зборува многу (општо и пред други и со други ) и мене ми е досадно и монотоно изгубив и интерес за секс иако не сум таква личност . Можеби ме одби највеке тоа што се договоривме за на одмор да одиме па не отидовме иако зачував јас пари а тој не , бидејки ги потроши со "приајтелите ". Избегнувам да излегуваме во последно а несакам да ја завршам врската бидејки мислам дека нема голема причина . HELP !
Јас мислам дека тој и не е многу вљубен во тебе... Но велиш дека не гледа по други девојки.... Незнам... Можеби е најдобро да оставиш 1,2 дена да видиш дали тој прв ке ти се јави... Можеби си му само авантура.. Сепак не очајувај, погледни, околу тебе има толку многу момчиња што би можеле многу повеќе да те сакаат
@ProudDirectioner69 prvo onie golemite bukvi mi gi izbodija ocite,da postara sum od tebe ama ne i slepa znaeme da citame ako se pise i so mali bukvi Ova tvoeto ne e i bas nekoj problem,me potseti na edno ubavo vreme koga jas bev srednoskolka 1 godina i moze da se kazi deka mi se slucuvase slicno sto i na tebe...kolku mi nedostiga toa vremee Tie nevini pogledi i nasmevki se najubavoto nesto sto ke go dozivees dodeka si sredno,gledaj uzivaj sto e mozno podolgo,da vletas vo nekoja vrska,muvanje so skolski ne ti sovetuvam kako prvo ke ucite zaedno 4god i kako sto kazaa pogore seuste ste deca i toa nema da trae,sto posle i na dvajcata ke vi bide nezgodno .. @Ana Chio go sakas decko ti a moze i toj samo sto ne znae da pokazi ljubov i sto ne ti kazuva na sekoja minuta ne znaci deka ne te saka.Sedni i razgovaraj so nego,kazi mu deka ne si zadovolna od vrskata,deka ti e monotona i sakas da smenite nekoi nesta zasto poveke vaka ne odi.Ako mu znaces i te saka za se ima resenie.
22 god. seuste ste mnogu mladi, sepak toa sto ti se karas, a toj ne, ti stois na dogovorot toj ne, ti zboruvas toj slabo ... prvoto e los signal, covek vika i se kara koga nesto mu znaci istoto vazi i za stoenjeto na zborot ... mozebi e samo faza ili ima nekoi problemi mozebi i domasni no, ne e loso da ja razgledas opcijata da zamines od taa vrska po eden stabilen razgovor so nego ako ne slusnes nisto sto kje te zadrzi zamini si. Seto ona dr za iznenaduvanja i sl. ne se site vrski i lugje isti i neocekuvaj ona sto na nekoja drugarka i se slucuva ili si procitala na net. So srekja !!
Твојот партнер едноставно е тврд карактер и не е чуствителен како ти што бараш и очекуваш од него. Ете во ова е целиот твој проблем. Притоа сеуште е мал и за неговите години вистината е тоа што тој лета со паметот сеуште и сака да се забавува со другарите што е и најнормално. Ситуацијата и не е толку трагична како што ти изгледа бидејки сте сеуште мали за да работите ги сведете на премногу сериозност и озбилност во една врска. Затоа седни и разговарај со него, кажи му се што те мачи и долови му ги твоите чуства, ако успее..успее, ако не не се труди напразно премногу да очекуваш и објаснуваш, можеби и не бил за тебе, можеби ете не се совпаѓате баш карактерно и неможете да најдете некој баланс во врската.
@Rubiii јас лично станвам на сабајле, земам таблето и мавам лајк на се шо ќе ми се бендиса без да видам кој има поставено. Ако мене дечко ми ми се лути за то, не знам шо прајме уште xD Мајтап на страна, ако ти смета дај му до знаење постепено да преќини со то или било како ама не е некој проблем. Ако тој те сака не оставај фб да ти прај да ти е грдо со него. @girl_20 чекај, чекај. Дечко ти не ми изгледа океј. Дали тој има некој проблем или врви во тежок период моментално? Јас верувам дека нема намери да се истура на тебе, ама најблиска му си, ме сфаќаш? Секогаш е полесно да се истуриме на некој близок, за жал. Пробај разговарај со него, види каков проблем има, дали можи да се реши. Помогни му и кажи му да престани да ти се дери зошто безразлика на ситуацијата нема да толерираш. Не потпаѓај на закани, кажи му дека тоа е ниско и дрско. @Blabla16 бендисвање на некој е за ликот, за страста. Љубовта е за личноста и карактерот. Јас лично, ако некој вака размислува, нека е Џони Деп или Мајлс Кенеди, нема теоретски шанси да го засакам туку напротив да ми стани одбивен. За ова сакав само ова да ти го продискутирам, понатаму ти си знаеш. @ProudDirectioner69 мала шала: не ти оди имево со бројката xD Дури читав се чувсутвав како да ми се дериш на уво, искрено :') ама сепак звучи мн мн слатко онака, ме потсеќа ко бев прва средно и јас <3 1) Машките на таа возраст не гледаат баш да створат многу машко- женски пријателства, па не сакам да грешам ама верувам дека ти има фрлено едно окце. 2) ?? 3) Јас и не гледам некој проблем, дури и вие да сте заедно не гледам проблем ако тој збора со другарка ти или пак со цело училиште женски. Љубомора па дури и пред време е апсолутно непотребна, во иднина само ќе ти штети. Пријателски совет: Намалувај на тоа љубомората. 4) Го свиѓаш де. Ти се допаѓа и тоа многу, тин љубов. Уживај во неа ^^ 5) Вие моментално сте пријатели, па дури и да сте пар, цело внимание неможи да биди посветено на тебе. Не функционира тоа така :') Со тек на време ќе сфатиш. 6) so what's the problem? 7) И јас. Obviously. 9) Можеби и си, тин љубов пак ќе речам. уживај во неа. 10) / 11) Очекував низа прашања малце ме збуна со точкиве ама ко почнав за првите да ти пишам решив до крај. Заљубен - неможиш да знајш. јас лично малце повеќе ја прочепкувам љубовта за да дефинирам, ама дека му се свиѓаш - верувам дека да. И си љубоморна зошто ти се свиѓа тој тебе. @Ana Chio кажи му дека не сакаш лажни ветувања, дај му ултиматум околу една недела барем малку да се смени неговото однесување, но сепак не очекувај премногу. Ако некој не изразува чувства тешко му е да го прави тоа, а ако го прави тоа принуден, ќе бидиш воопшто среќна ти така? крај краева не значи дека не те сака само зошто не знае да го изразува тоа.
@Ana Chio Мислам дека немаш голема причина да раскинеш 3 годишна врска. Се се решава со разговор. Само ти треба да седнеш и да го направиш тој разговор. Од напишаното гледам дека е затворен тип што тешко искажува чувства. Ако не ти вика секој ден по неколку пати дека те сака, тоа во никој случај не значи дека не те сака. Има еден куп дела, мали ситници, докази кои го заменуваат фамозното „Те сакам“. По нив можеш сама да приметиш.
@theowndemon неговите лајкови и поретки коментари со ласкања, оставаат спротивен впечаток од она дека ме сака, обожава, ќе избришел фб! Зошто да брише, зошто незнае што смее/што не? Мене ме вреѓа тоа лабаво понашање нс фб, и иако ми јаде од рака, ме убедува дека го имам во рака и можам што сакам со него, дека јас диктирам темпо, планови за семејство, па дури ми се колнел во најсакани негови дека е чист и мирен, демек нешто силно не му дава да шврља или сл. Ама тоа фб ме убива. Баш прееска видов коментар што пишал, и се врати пак назад во рикверц во мои очи. Како да му посочиш, ренде би го направила ако отворам уста, ама се мислам да му оладам, нека попати малку.
@Rubiii и сите останати девојки: треба да олабавите кога е во прашање фб затоа што е само фб. Однесување на фб не е еквивалентно на однесување во живо. Ако дечко ти пишува на фб со други, остави го да си фантазира, сите го правиме тоа понекогаш, нели? Ако е мирен во живо, нека прави на фб што сака иако со одредени акции може да те повреди како на пр. да пушта водичка на други или да ја прифаќа водичката што му е пуштена. Нема потреба да избрише фб за да ти докаже дека те сака, тоа е едноставно too much! Не го доведувај во позиција да ти се правда. Остави го да прави што сака и види му го паметот. Пробај да го елиминираш црвчето што те јаде на секојдневна база, не му дозволувај да те изеде. Во крајна линија побарај му го пасвордот од фејсбук и ако не крие ништо ќе ти го даде иако може и да не се согласи пошто на тој начин ќе смета дека ептен сакаш да го контролираш и доминираш, немој да бидеш control freak по секоја цена. Само релакс.
Јас сум личност со мн самодоверба, па можеби затоа никогаш и за ништо не сум љубоморна, а конкретно во врска ми е незамисливо да забранувам, проверувам, имам пасворди, меѓутоа сакам од време на време да ѕирнам што објавува и прави, зошто не оставам на 100% доверба, случајности и слични изненадувања. Он мисли дека сум љубоморна и како дете ме замара и се смее, не разбира дека јас само го предупредувам дека ги поминува границите и можно е да ме изгуби. Што знам, од една страна сум свесна колку е опседнат со мене и се тоа, а од друга си викам можеби овие фб испади му се последица на "женкарош" животот.
Треба да си внимаваш, еднаш женкарош секогаш женкарош. Можно е тебе навистина да те сака и љуби со , да си имате секс и се да ви е супер, а да и натаму копнее по други чисто за разонода и секс дружба со оглед дека само тебе те љуби. Нејќам да ти влеам несигурност, но таков е женкарошкиот mindset. Не верувам дека дечко ти е таков ако навистина те сака! Човек не може во себе да има 100% доверба, а камоли во другите. Верувај, но проверувај. Кажано од поинаков агол (политички), верувај, но и прислушкувај. Со тек на време ќе се навикнеш на ова и ќе отрнеш, па ич нема да се замараш. Што и да прави на фб останува таму. Ако нешто од фб се префрли во живо, е тогаш дигај го црвеното знаме и прогласувај вонредна состојба. Ако нешто не е во ред ќе приметиш женско си имаш инстинкти. Не дозволувај фб профилот на дечко ти да ви влијае на врската, ете со ова би те “финиширал“ во давањето совети, освен ако не настане нова ситуација па да дојдеш да се жалиш како некоја девојка го “смувала“ дечко ти преку лајкови и коментари.
Јас го отследив на фејсбук, не сакам да ми искача на почетна што лајкува. Не само него, туку повеќето ми се отследени пошто мене фејсбукот ми служи од информативен карактер, плус комуникација со најблиски, пријатели, колеги... Инаку, неколку дена пред да се запознаеме се допишувал со една колешка од работа, која инаку има дечко. Она тоа му го признала тие денови и он продолжил да комуницира со неа. Откако почнавме врска ми ја спомена, затоа што гледав дека го замараше, му ѕвонеше пред мене, он не креваше и кога го прашав зошто игнорира повици он ми кажа што како е со неа. И ми кажа дека му признала дека има дечко година дена, ама не и било баш сјајно и пази го вика да искачаат паралелно дур е у врска. Е ама ние се запознавме тогаш и ја батали (ја зезнав на време). Само што ме излажа дека периодот кога комуницирале и она му кажала за дечкото, он прекинал комуникација. Тоа не беше точно. Ама ја сум полицајче и ништо не оставам тукутака. Кога најмалку очекува, ќе проверам што како прави. А постојано не. Зашто има долгогодишни врски во кои едниот партнер има толку голема доверба што пред другите испаѓа рогоносец со рогови што ќе му искочат низ врата. Се случило да стави лајк на некоја евтина,разголена очајна за лајкови, и ја таквото нешто не си го земам при срце, пошто сум свесна дека никогаш нема да ме стави на рамниште со некоја таква. А доколку некогаш ме стави, тоа значи дека никогаш не ме ни заслужувал. Често ми го дава телефонот, си ѕиркам дур не ме гледа по маалку, да видам да не забушава, ама нешто драми да правам не. Пошто дечко ми само во првите пет месеци врска ме усреќил, се грижел за мене и направил за мене толку колку што луѓе што цел живот ги знам, не направиле. И нема поента за такво нешто да се расправам. И ја лајкнав една јавна слика на еден колега, дечкото се запусти у теретана, целиот таков набилдан, и дечко ми одма ме праша кој ти е овој. Ја лајкнав зашто стварно има добро тело и е згоден. Ама тоа не значи дека би сакала да имам нешто со него, така што, доза на несигурност е секогаш добра, ама во граници.
Ако он нема направено некоја голема грешка, не значи дека треба да останеш во врската по секоја цена. Тоа што те почитува и не е љубоморен е супер, ама врските треба да бидат интересни и на почетокот и понатаму, а за тоа требаат двајца. „...ме прави многу тажна веќе долго време . Во последно не излегуваме воопшто бидејки не зборува многу (општо и пред други и со други ) и мене ми е досадно и монотоно изгубив и интерес за секс иако не сум таква личност.“ ---> Не ти кажува ова доволно за тоа во каква врска си? Јас баш мислам дека ти имаш причина за да ја прекинеш зашто очигледно е дека не си задоволна од тоа како се одвиваат работите, а такви се веќе подолго време. Да, он може не е тип што се лигави премногу, ама ти не треба да си отстапиш од твоите потреби само заради тоа. Мој совет ти е убаво уште еднаш да му направиш муабет и ако нема некоја промена од негова страна, раскини му. Знам дека звучи клише, ама времето лечи се и ќе го отсакаш и ќе најдеш некој што ќе може да ти пружи многу повеќе од само почит.
ФБ си е приватна работа, некој го користи да биде во контакт со други, некој да шпиунира, и некој за трети работи. Неможе ти за едно лајк да креваш паника, тоа не е пуштање вода.Ако ти во дечко ти си сигурна, те сака и се друго, не барај плус причина за карање.Ја не би ти дал пасс а не па да ми ѕиркаш во приватни работи. Тоа ти е кога дечко ти има таков карактер, некој не ни покажуваат љубов кон своите партнери, а во себе премногу ги сакаат.Или незнае, или си е таков, неможе да го смениш ни па да се смени. Тоа што има 22 год и сака да се дружи со другарите. такви му се годините, Седни го за сериозен муабет, ама гледај да не му пукне филмот, од каде што како што викаш ти, дека те сака, те почитува, не зјапа во други женски, и само ти си во неговите очи. Може имаш среќа ваков дечко да најдеш, или па сакаш некој, да ти се лигави од што те сака, а си се мајтапи со други женски.?
Проблеми во љубовта засега немам бидејќчи имам дечко и супер ни оди. Ама ќе дадам еден совет. Сите сме го имале оној период кога сме сакале некој, а тој нас не? Па сме правеле се и сешто за да не засака? Хахах, мислам дека да. И јас имав таков ,,проблем‘‘. Бев доста помала, имав 13 години и знаете, бев осмо. И еднаш кога излегов надвор мојата најдобра другарка ме запозна со едно момче по кое трчаа скоро сите. И нормално - јас се затрескав...Често му проѓав но тој секогаш имаше некој изговор, дека мора да си оди, дека мора нешто да прави, ова она. Знаев дека му додевам но што да правам кога го сакам многу? И така наскоро се дозна дека го сакам и цела населба знаеше, дури и моите дознаа па ме зезаа. Имаше едно девојче и беше така попопуларно и со сите се дружеше и сите ја знаеа и јас така повеќе со неа се дружев и она сакаше да ми го мести хаах, ама он само ме одбегнуваше и јас и кажав дека нема потреба. И така со текот на времето почнав многу поубаво да се облекувам, по малку да се шминкам, да искачам навечер, ова - она. На крај се заљуби тој во мене па и мување ми понуди. сакав да го одбијам за да види како ми беше мене ама јас алчната понудив и така испадна второто мување. Хахах
Чим си го блокирала од секаде а пак ти досадува, закани му се дека ќе го кажеш на жена му. Ако не те сфати сериозно и пак продолжи, сигурно имаш докази од пораките или тоа што ти ѕвонел тогаш испрати ги на жена му оти ако имаш докази нема шанси ти да испаднеш виновна ни малку. Додади го, ништо не губиш. А потоа распрашај се ќе видиш од кого има лајкови, коментари мора да се знаеш со некого распрашај се убаво дали го знаат човекот. Оти има шанси да е женет, а уште поголеми шанси и да се лажен фејсбукот. Мене не ми се толку страшни размислувањата на дечко ти, какви-такви негови си се. Неможеме сите да бидеме современи дека не би било интересно. Не, сериозно ако не се согласувате јасно е дека треба да се стави крај на врската. Во вашата врска (и брак ако бидете) сте учесници и двајцата и колку деца ќе имате или слични животни прашања треба да ги одлучувате заедно, а не тој сам. Тој може те сака и почитува до некаде ама јас сум една од тие личности што веруваат дека за врска/брак не е доволно само да се сакате. Вие може да се сакате од тука до небото и назад ама џабе ако не се согласувате/разбирате или си го немате муабетот. Друга работа која не е никако за потценување е неговата скржавост. До некаде убаво е и за почитување човек да штеди и да не се расфрла за глупости ама скржавост неможам да разберам. Врската може ви е горе долу добра ама иднина со ваков човек не гледам.
zdravo nova sum na forumot no potreben mi e sovet znam deka prvoto ke bide kritika ibla bla no sepak mi treba mislenje ili potocno sovet...vaka imam 26 godini imav decko so kogo edna godina bevme vo super odnosi no vo poslednive dve sme katastrofa mn go sakam prv decko mi e no ne znam sto da pravam ednostavno si igra so mene se slusame vo 3-4 meseci se videme itopa zatoa sto jas insistiram mi dava na drugi nacini do znaenje deka me saka uste no i mi kazuva deka nema da sme zaedno i deka ne me saka sakam da prekinam da mu zvonam i pisam no ima nesto posilno od mene sto sekogas jas popustam i na kraj jas sum povredena sekogas koga konecno odlucam nema veke da mu zvonam on mi kaze deka me saka ili nesto ova ona i opet stara pesna Help please
имав еден ваков , батали го , не те сваќа сериозно , несериозен тип е , ке ти ги разбуди чуствата и ке те напушти , подобро со време бегај а ти како сакаш
И јас го имав истиов проблем ко тебе. Исто не му кажував зашто нејќев да делувам ко љубоморна, зашто стварно искрено лајковите не ми се некој критериум, ама исто се осеќав ко тебе. Сепак решив да му кажам и он изреагира многу океј, ми објасни дека лајковите не му вредат ништо и слично (нормално, секако дека нема да ми каже дека типката од сликата му се свиѓала па затоа лајкнал), и дека ќе намали, па ќе видиме како ќе биде. Јас секако му верувам дека не му значат лајковите толку, па на крај краева не е дека ни јас не лајкувам на фб, ама знам што се може да помине низ главата на едно девојче кога еден тип и лајкува слики константно. Ако он не пушти водичка, од сите тие девојки ќе се најде некоја што ќе ја има храброста него да му пушти. Така да, муабетот со него беше чисто да видам како ќе изреагира во поглед на целава работа со фб, лајкови, пуштање водичка и слично. Изреагира фино, а колку ќе се придржува кон тоа што го кажал, ќе видиме