Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    @paloma111 многу убаво ти напишала витамина, и послушај ја. Мене поранешниот партнер се случуваше да ми го употреби зборот "цмиздриш" кога плачев. Не му беше воопшто гајле пошто јас сум многу емотивна и често се расплакувам, така што сеедно му беше кога ќе ме повредеше дали ми е тешко, страдам, плачам...
    За жал луѓето во денешно време зборовите "те сакам" ги употребуваат толку често, а всушност само пополнуваат време, се плашат да не бидат сами.
    Љубовта стана синоним за шкртање имиња во срце на плажи, романтични вечери, букети со 101 ружа и слични ствари. Кога ќе стане збор за борба, жртва за партнерот, сфаќаш всушност дека ништо не било онака како што се претставувало. Нека плаче, остави го, доволно си плачела и ти. Продолжи си го животот понатаму со личност што ќе знае да те цени и што нема да дозволи да заплачеш, а сепак твоја солза би го заболела како своја. А не да патиш за некој ваков...!

На Kala22, buba4e89, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  2. paloma111

paloma111 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    59
    vitamina,mnogu ti blagodaram,iskreno mnogu trpev i se nervirav,me obvinuvase za sesto deka mu pravam zad grb,cesto se slucuvase da saka da raskine za raboti sto ne sum gi napravila a jas go molev,placev pred nego iako ne bev vinovna,mnogu,premnogu go sakav bev spremna na se za nego,no toj ne ja gledase mojata dobrina,no so tek na vreme pocnav da se prisvestuvam i ladam od nego,znam deka sekoja vrska e sama za sebe posebna i razlicna no pocnav da slusam( iako prethodno ignorirav takvi muabeti smetajki deka ne zasluzuvam) kako na nekoi deckovcite gi nosat na veceri,na odmori makar i eden den i se prasuvav sto sum jas pomalku od niv,zosto mojot decko ne me nosi nekade,mu imav spomnuvano samo edno ke vidime dobiv,rabotese fizicka rabota i razbiram deka bese umoren ama site rabotat i naogaat vreme ako sakaat,i sinoka i toa mu go rekov deka celo leto ne edno kafe ne me odnese i vikam namerno taka za da ne te gledat so mene oti kako sto se odnesuvas ne planiras da ostanes so mene,samo molcese,,nisto ne kaza.
    Inaku da ne se falam imam ubava rabota,ubava sum,imam ubavo telo,lice,oci,mnogu niska samodoverba,imav mnogu dobri priliki,mnogu sum sramezliva i tesko vleguvam vo vrska,se nadevam na podobri denovi....

На crazylady и vitamina им се допаѓа ова.
  3. paloma111

paloma111 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    59
    blueberry93,isto i jas sum emotivna i neretko se slucuvase za gluposti da se naluti i da mi spusti slusalka pa da ne kreva i da me rasplace i da ne mu bide gajle kako jas se osekam.Inaku ako dosega ne ste znaele jas sum vinovna sto Vip imaat slaba mreza,jas go pravam toa,namerno:headbang: i cesto se raspravavme za toa.Ke bev srekna ednas vo vrskava da me odnese na vecera samo jas i toj,go deaktivirav i fb no sepak si naogase pricini da se luti,koga izleguvavme sto se slucuvase mnoogu retko i obavezno so pridruzba on si zjapase po drugi devojki kako da ne postojam a sum daleku poatraktivna od tie sto gi gledase ama aj,vo posledno vreme cuvstvata naednas mi gi snema oti pretera,edinstveno mi e maka za izgubenoto vreme i drugarkite,ostanv sama..

4. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    sigurno si go sakala premnogu sto si odela so takov tip..

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. paloma111

paloma111 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    59
    Da,go sakav premnogu no veke me izgubi i mene a jas ja izgubiv ljubovta kon nego

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Мила како го трпеше сето ова толку време се прашувам?
    Како?
    Неможам да ти се изначудам, свести се веќе и немој ама навистина немој да посегнеш повторно по таков олош.

Од сево ова јас не разбрав зошто воопшто е со тебе?
    Материјална корист или пак сексуална?
    Мислам навистина е гаден, ова е премногу верувај, ако придолжиш само ќе тонеш и ќе тонеш, ќе се претвориш во човек што навистина потоа ќе ти треба огромна помош за да се совземеш од сета ова ситиација, не само самодоверба и достоинство ами и се друго ќе ти однесе во неповрат, немој да дозволиш да се претвориш во пдихичко лабилна личност и да се уништиш ради ваков подол гад.

Тој очигледно без капка срам, совест и жал, се срами од тебе, се срами да те фати за рака и да чекорите заедно, сеедно каде.
    Ова не е љубов.. гадно се лажеш ако мислеш во спротивното.

Човек што се срами од сопствената девојка и што се гледа само дома со нејзе во 4 ѕида според тебе што е?
    Дали треба да продолжиш да си го загорчиш животот незнам, ти сама седни и длабоко одговори си на овие прашања, одговори си и до каде си и како си?
    Одговори си дали ќе продолжиш со ова измачување и испотценување или засекогаш ќе го тргнеш од твојот живот и ќе продолжиш да живееш и сакаш слободно.

Дај си време и простор да запозмаеш личност што нема да дозволи да патиш и што секоја твоја болка и радост ќе биде негова, што ќе те води гордо за рака и ти ќе му претставуваш се во животот.
    А сега фокусирај се на својата работа и своите обврски и секоја твоја помисла на тој човек сети ја со гнев.

На crazylady, exoticgirl, blueberry93 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. paloma111

paloma111 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    59
    vitamina veke resiv zasekogas da go trgnam od mojot zivot,znam deka trpev premnogu so nadez deka ke sfati kakva sum,deka ke ja vidi mojata dusa koja ne posakuva zlo nikomu,no zaludno,se nadevam deka eden den povtorno ke sakam nekoj iako tesko se zaljubuvam i ke mi treba vreme za da go zaboravam a imam 25,godini koga najmalku mi treba vakva vrska.
    Inaku nemase nikakva materijalna korist,moite ne se bogati,za seksualna neznam,verojatno ne znaese sto saka

На vitamina и blueberry93 им се допаѓа ова.
  8. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Му годело тоа што ти си го сакала, твоето внимание, едноставно постојат такви идиоти од луѓе кога ќе видат дека другата страна силно сака, си играат, манипулираат. Ама од една страна сме си сами криви што сме дозволиле некој таков да не понижува. Затоа најпрво самопочит, гордост, достоинство, ако сами не се почитуваме, никој нема. Сегашниот партнер не ми повишил тон, не па да ме навреди или да си поигрува со мене. Вика дека нема срце за такво нешто. Ќе видиш дека ќе си најдеш личност што ќе ја цени и сака твојата личност кога најмалку очекуваш. А чувствата за ваквите гнаси порано или подоцна згаснуваат, кога ќе се освестиме убаво и сфатиме дека сме биле предмет на иживљавање. Среќа кај тебе веќе се случило тоа, сега е време да си ставиш крај и да си го продолжиш животот во друга насока (кариера и сл.). Другото кога најмалку очекуваш, ќе си дојде. :f::sun:

На crazylady и paloma111 им се допаѓа ова.
  9. paloma111

paloma111 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    59
    Prege mi zvonese i se dvoumev dali da krenam,i krenav i razbrav so kakov covek sum si imala rabota i ni malku ne mi e maka nitu se kaam sto raskinav,kako da mi olesna.Celo vreme bev ramnodusna u sfativ deka ustvari ne go sakam poveke,rece deka sum mu pravela raboti zad grb,deka sum velala deka sedam doma ama ne bilo taka(namesto da predlozi da izlezeme nekade koga sedev doma ko budala odozgora i ne veruva),deka sum raskinala oti ima nesto,deka eden den ke mi teknalo ama kasno ke bilo(sakase da kaze deka nema da najdam kako nego takov:Dsmesno mi e sega),ako sum prodolzela taka daleku ke sum stignala(on e siguren oti go lazev i neznam sto drugo pravev zad negov grb i mozebi ocekuva da stanam nemoralna ama toa vo nekoj sleden zivot),mozno e da ocekuvase jas da go molam i placam kako porano ama ne go dobi toa,nitu se poniziv nitu se potrudiv da mu objasnam kolku gresi,mu rekov samo bravo za procenkata,deka stom ima takvo mislenje jas nisto nemozam.Ne se kaam sto krenav oti sfativ kolku mi e seedno,kolku bev ramnodusna,sfativ kolku bese mojata ljubov silna kon nego a toj napravi da iscezne,tolku bese sebicen,sfativ deka e djabe i da bides najubav,najdobar,najveren koga drugata strana toa ne go ceni i pravi da se osekas gadno,najbitno sfativ deka ne e do mene bidejki celo vreme se obvinuvav sebe za se,toa bese posledniot telefonski razgovor.

На blueberry93, x.Daisy.x и vitamina им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Палома многу ми е мило што навистина си се освестила од таа таканаречена "розова бајка" во која си се наоѓала, конечно си ги отворила очите од "замаглениот свет" во кој тој те натерал да живееш и те носел кон пропастот.

Добро е што си разговарала и со тоа само повеќе си ги зацврстила своите факти кон него.
    Неговото глупаво несозреано понашање не треба да те боли, оној кој си ја има мувата на капата си ја мава нели?
    Епа ете така и тој постапил кон тебе, немаајки други зборови како можно објаснување вината ти ја префрлал на тебе за да ти се почуствуваш понижено и згазено.

Воопшто нека не те допира тоа, ти фала богу си се отарасала од тој свет и од тие тортури и испади негови а тој сега што и како ќе зборува ич не ставај на памет.

Ослободи се од тој свет и продолжи си го животот, млада си, верувам убава паметна секако еден ден и твојата љубов ќе се појави и ќе се чуствуваш подобро...сакано и почитувано, дај му време на времето и ќе видиш дека после дождот секогаш доаѓа сонце.

На paloma111 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. paloma111

paloma111 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    59
    moze li sovet vi lp,koj ima sloboden da mi pisi,itno e:sweat:

На theowndemon и blueberry93 им се допаѓа ова.
  12. Canay

Canay Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки, ја почнав темава ама доколку ја има веќе тогаш преместетеа ..
    Значи имам една мака што сакам да ја споделам со вас...
    Се запознавме со еден ама бидејќи сме од различни градови само на фб пишувавме...
    И дојде ден да се видиме во живо, и сеа шо се дешава...
    Почнавме да збориме ни ида муабетите ептен е фин едно друго ама спомна некои као демек правила шо тој ги претпочитува за да биде во врска.во ред тоа се ама две правила од нив не ми одговараат- да го научам неговиот мајчин јазики да немам машки другари...
    После јас си кажав претпочитувам дечкоми да немал многи девојки и флертувања и односи( ме сваќате мислам) ама во тој дел ме изненади што одговорите му беа потврдни ...и сега нз шо понатаму , шо да правам дали пак да излезиме на кафе или онлине да му пишам стварнп незмам :(

13. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.738
    Можеби не е нешто конкретно, но не знаев каде да го поставам прашањето. Во декември ќе има веќе година како раскинав со бившиот, и сигурно (?) дека веќе не го сакам, ама сметам дека ми беше прва вистинска љубов, на чуден и лош начин ми има оставено печат и не можам да го заборавам.
    Тоа ми прави проблем и сега, скоро година дена никој ми се нема допаднато вистински, да ми го задржи подолго вниманието, од 4ца само еден ми беше дечко ако можам да го наречам, 2ипол месеци се мафтавме, ми беше убаво со него но се залажував себе најпрво, него и светот дека сум се "заљубила" во него за накрај да го изневерам без ни сама да знам зашто.
    Ми се пуштале од кои некои и океј момци, но сум зборувала со нив неколку дена, онака за муабет после или сум станувала дрска, иронична или сум ги игнорирала. Сакам конечно да започнам нешто ново, и ја гледам шансата во тип што е постар од мене, и сум колку толку заинтересирана, но секогаш кога ќе дојде времето за нешто мене ми се лоши од помислата, замарање ми е и се повлекувам.
    Како да започнам нешто ново, што да направам? :(

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Колку се пронаоѓам во постов твој како јас да сум го пишувала...
    Инаку мораш да расчистиш со себе си прво, да решиш што сакаш, да ја исчистиш главата. Верувај ми треба време, тоа е тоа она што мислиш дека не го сакаш првиот што го спомна уствари вистински го сакаш ама касно сфаќаш и неможеш да го заборавиш.
    Јас сметам дека така треба да си дадеме повеќе време себе си, можеби и години ќе се во прашање. Пробај да бидеш своја, пробај да не ги игнорираш, не слушај никого, не давај да те манипулираат мислењата на другарките. И најважно биди силна и храбра.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sweet Justice

Sweet Justice Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    47
    Здраво. Би сакал едно мислење од вас, почитувани феминки.
    Дали е фер и во ред одредена девојка да раскажи на цел факултет дека одреден XX дечко и се пуштал? Отварање на фејсбук пораки што и пишал, што и рекол (а, девојката е стварно прекрасна збор да нема за тоа и многумина и се пуштааат).
    Би сакал повеќе мислења, почитувани феминки.
    А, инаку дечко и што и е "официјален" (така да го наречам) нема појма дека и го изневерила со други, нејзини колеги (туку само него му кажала за момчето, демек тој и тој, многу е напорен со пуштање).

16. paloma111

paloma111 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    59
    Pa voopsto ne e fer ni ubavo,epten bezobrazno postapila,izgeda samo na izgled e prekrasna a skapano jabolko vo dusata,pozz

На Sweet Justice му/ѝ се допаѓа ова.
  17. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @Sweet Justice колку годинки имаш? Не ми изгледа ова како трач- муабет на факултет, ами како за прва година средно. :)

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
    нема ништо полошо од тоа да ти се свиѓа зафатен, а да ви иде муабетот, да зборите секој ден, да се навикнеш на него... ужас

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Па може со тебе разговарал пријателски, зошто секогаш со кого разговарате го гледате како потенцијален партнер за дечко?

На JollyGirl и shnolichka им се допаѓа ова.
  20. Sweet Justice

Sweet Justice Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    47
    21 год. имам