Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. copacabana

copacabana Активен член

ок девојки, фала на советите. Ќе бидам упорна во мојата одлука да не се смирувам со човек кој повеќе ме повредува отколку што ме усреќува.
    Фала уште еднаш :)

vitamina likes this.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

@copacabana
    1) Во која смисла да „запознава“ нови другарки? Негде од теретана, факултет или онака рандом на фб? Зошто има разлика.
    Ако е од факултет на пример или од работа тогаш е океј, има работи, има итни работи ама ако е далеку од професионално ниво, барем према мене барање доцна и не е некоја опција во секој случај.
    2) После караница океј е да сака да се издува ама тоа да го прави секоја вечер - јас не би била среќна.
    3) Колку читам потака, да беа како одредени точки поинаку ќе пишев ама сега сум многу сигурна да ти кажам дека нешто ми смрди. Сепак океј е како поединечна точка да има приватност, ама да оди до караница? Јас лично дечко ми не ни прашувам кој му пиши ако обично знај да ми речи посегни по тел види и кажи ми, ама ако репи да не отвори нема да се бунам. Ама пак ќе речам, гледано како целина приказната добива ново светло и јас ова би го зела како „знак“.
    4) За ова немам коментар. Можеби малце ... не знам :c

@Sweet Justice а зошто да не? Ете ти колку лесно се вадат муабети еееј ... пишеле ливче заедно и он за образ ја штипел ... Барем во моето друштво со машките сум прилично блиска на тој ист начин само шо никој не знајме ливчиња спортска да пишиме ама битолско правило ни е кој носиме в сендвичара дечко ни е, па сите ги имам однесено. Дали то значи нешто? - Не. Има граница меѓу пријателство и „пријателство“ и дури некој не види со свои очи и претпочитам то да бидам лично јас, неможам да судам за нечии одредени чекори. Од друга страна ако ти си огорчен зошто таа не е среќна и не излегува со тебе е сосем друга приказна. Или само си ја користиш шансата за девојка која веруваш дека изневерува па дури и се обидуваш да ги убедиш околностите на то?

3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Како што сфатив 4 години ти сметале овие работи, а не му дошол паметот. Такви луѓе се манипулатори и секогаш во караниците ќе ја префрли топката на тебе, ти ќе испаднеш крива, така да подобро да не се враќаш во таа врска зошто деновите ќе ти бидат исполнети повеќе со недоверба и нервози отколку со љубов.

4. eloves

eloves Популарен член

Само затоа што ја штипел за образите и пишувале спортска заедно незначи дека се заедно.
    Знаеме за нашето малограѓанство и тоа е факт. Секој што ќе го погледнеш или пзодравиш веднаш, дечко, симпатија итн ти го прават. Сакав да кажам дека ти неможеш да знаеш што точно се случува меѓу нив. Сеедно додека ја гледаш со неа не се обидувај ништо повеќе од причина што ни ти самиот незнаеш на што си.

5. copacabana

copacabana Активен член

И секогаш топката кај мене паѓаше, и се прашувам зошто цело време чувствувам вина која не треба јас да ја имам, и зошто ме боли а не треба. Како и да е решена сум за крај, не ми е издржливо вака, се чуствувам лошо наместо убаво, очекував заедничка соработка која не ја добив, се чуствувам неразбрана, несфатена, и се извинувам на израз ама преку таквата ми дојде да му објаснувам што треба а што не една сериозна врска да вклучува.

6. copacabana

copacabana Активен член

7. eleni_v

eleni_v Активен член

Ми треба ваше искрено мислење.Се типов се знаеме скоро 1ипол месец нема врска се видовме пред 2 недели првпат се беше океј се смувавме,па се видовме уште еднаш ама со негово друштво бевме и онака многу беше чудно коа си идев само се поздравивме и после тоа до ден денес збориме 24/7 буквално сме збореле на секоја тема сум му давала совети го подржував и се тоа ама некако јас не покаувам емоции многу тешко покажувам емоции и он тоа го знае.Чудно е што немаме излезено ме има викнато ама ништо онака да се потруди да се договориме,и никад на само ме нема викнато се со негови другари и јас го иам викнато еднаш на кафе ми кажа немал пари океј е не гледам на тоа фала богу ама не ми е битно на мене дали ќе идеме на кафе или вечера или незнам што можам да бидам со да седиме на клупа у парк што се вика.Денеска ми вика сакам женска да си фатам за да си го средам животов.Неможам да го сфатам дали ме глеа како другарка или нешто индиректно сака да ми каже со тоа сакам женска?Како да му ја отвораам таа тема..

8. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Ако ти се допаѓа типот, продолжи си го муабетот со него и најверојатно ке те викне наккафе повторно, и ако нешто ти спомне со друштво пак да одите, на фин начин ќе му спомнеш дека се е тоа ок, но сакаш и насамо да се видите, да си поразговарате. Сигурно нема да те одбие. Ако случајно не те викне он, викни го ти ете по втор пат, па ете и навистина да нема пари во моментот, викни го на прошетка. Ако те одбие и за прошетка, јас би го баталила, и онака не се знаете долго, нема да е ништо страшно. :)
    Но, чим зборите 24/7 сигурно има други намери освен чисто пријателски, инаку скроз ќе прекинел контакт. Остави да помине време и ќе видиш сама како ќе се одвиваат работите.:)

9. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Пак јас. :$ Може кој сака да ми пише во ЛП за да го прашам за совет. :)

10. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Дали може некоја феминка да ми пише во ЛП?

11. marija305

marija305 Популарен член

kolku sto svativ jas ocigledno deka deckovo sakal da mu bides samo muvatorka i toa e se i sega sakal da si najde denojka za ozbilno (ova e moe mislenje, ne me svakjaj pogresno)

12. emmacool

emmacool Активен член

Значи вака... Во врска сум со еден дечко 5-6 месеци месеци. Прво бевме многу добри другари а после некое време се фативме. Сите овие месеци ми беше многу убаво со него , и нему тоа стално му го потенцирав, му докажав дека навистина го сакам и ми значи, дека е ова најубавата врска во која сум била досега.. И се ќе беше така убаво ако и тој се трудеше малку повеке . Во последно време почна нешто да изведува, се расправавме и се разделувавме неколку пати, и тоа по негова вина... Му преќутив многу пати, се само за да бидеме заедно и со надеж дека тоа е само период и се ќе се смени. Последниот пат ( а тоа беше пред околу 2 недели ) се скаравме ама баш за глупости, и тој ми вели, штом така јас и ти не сме заедно повеќе, најди си друг ! Ок, му велам, штом така си одлучил не одиме повеќе. Чао, пријатно. Си заминав и оттогаш не го побарав веќе, цело време се праев ладна и како да ми е сеедно што не сме заедно повеќе... Е дури тогаш тој почна да ме бара и да трча по мене . Цело време оди на места кај што и јас се движам, не ми прави муабет, онака само во моја близина е. Пред некој ден ете го ми пишува на фб зошто не сум го сакала повеке, ми испраќаше тажни смајлиња, па после тоа почна да ми пишува што сум правела, како сум била и.т..н. , да ми се прави многу мил. Не знам зошто му вратив, и се направив како ништо да не било, пишувавме касно до ноќта . Чувствувам грижа на совест дека требаше да му покажам лутина овој пат , дека не може да бидеме заедно и да се разделуваме само тогаш кога нему ке му се присака. Но, срцето не ми дава да направам било што, сатоа што многу го сакам :( Заслепена сум од него. Не знам што и како да продолжам понатаму. Се плашам да не ме повреди повторно, а да го оставам не можам без него. Некој совет?

13. Milla Jovich

Milla Jovich Активен член

Мој совет види понатака како ке се понаша дали ке почне да се труди повеке околу тебе или само за да те врати те барал повторно за смиривање , остави сега тој да се труди повеке на тој начин и ке дознаеш колку всушност си му важна ако почне исти песни да пее батали го има и други, многу добро те разбирам затоа што го имам тоа доживеано и јас, ние девојките заслужуваме маж во висинска смисла на зборот посветен со разбирање тој што е незрел и незнае што сака остај го нека созрее има и други прилики далеку подобри

exoticgirl and emmacool like this.
  14. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Добро, го сакаш, затоа и неможеш да останеш рамнодушна. Нормално е да се плашиш и потруди се овој пат да не бидеш повредена. Немој само да стравуваш и да не превземаш ништо.
    Сепак, во секоја врска има расправии, само зависи до кој степен одат тие расправии.
    Сега дур сте тазе смирени, не му потенцирај стално колку ти е убаво, немој само ТИ да докажуваш и да се трудиш само ТИ, за врска се потребни двајца.
    Нека се потруди овој пат и тој малце да покаже и докаже дека му значиш. А ако му значиш верувај, ќе оди на подобро.

emmacool likes this.
  15. theowndemon

@emmacool факт е дека сите сме мајстори на сопствената иднина. Ако вие се каравте за ситниците процентот тоа сега да се намали е мал. Сепак повеќето момци сфаќаат дека сакаат некоја покасно па можеби се свестил - неможиш да знаеш додека за тоа не разговараш со него и од неговиот однос не извлечиш заклучок. Заклучокот не секогаш е точен и секогаш има ризик ама во секој случај вреди да се проба.

1) Ако не му дајш шанса - ти го сакаш, ќе ти биди криво, долго време ќе се јадиш за тоа.

2) Ако му дајш шанса - ама без ти да разгледаш убаво опциите, да го прашаш како планира се да продолжи, да му дајш одреден тест период - нема да профункционира. Мора да превентираш пак да те изигра и да превентираш ти да свириш неговата песна, тој нека ја свири твојата.

И за крај, верувам дека ќе се одлучиш на втората шанса. Зошто од прилика знајш шо да очекуваш од него, немој да пристапуваш со толку заслепени чувства. Отвори ги сите карти и набљудвај. Моментот кога нешто не ти штима оддалечи се зошто ако продолиш на таму во нешто шо не ти одговаа само ќе се повредиш себеси повеќе.

Со среќа <3

emmacool likes this.
  16. abc_abcde

abc_abcde Нов член

Нова сум, па официјално здраво на сите! Навистина ми треба мислење околу еден проблем ... Некое време се гледам со еден тип, околу 3 месеци, јас имам 26 тој 28 години. На почеток не дефиниравме точно каде води врската и дали е врска воопшто, но со тек на време го запозна моето друштво а јас неговото, излегуваме заедно, се слушаме постојано, се запознав со неговите тој со моите, сум била кај него дома на гости и тој кај мене. Само, секогаш кога ќе стане збор за чуства вели дека му е тешко да се поврзе со некого и тоа веќе почна да ми пречи заради тоа што на негова иницијатива се вмешаа и мајки и татковци, они мислат озбилно станува а овој муабет си остана ист. јас си мислев се е ок се додека не го споменав ова случајно,а он сеуште тапка в место. не разбирам, како да постапам? несакам да губам време во врска што нема иднина а од друга страна он воопшто не се однесува како да не му е стало, напротив се труди и више од мене. Премногу сум збунета да знам како е правилно да постапам зошто јас веќе осеќам нешто.

17. vitamina

vitamina Форумски идол

Постапи онака како што чуствуваш дека треба.
    Неможеш никако да си помогнеш на друг начин освен со разговор, седни и отворете ги картите, искрено и решително, само тогаш ќе го дознаеш или процениш одговорот.

Кажи му дека не сте мали за да се вртите во круг со едно та исто, кажи му дека не сакаш да си губеш време со несозреаност, кажи ми дека неговиот однос е контрадикторен и се друго што се прашуваш во врска со вас двајца.

Мораш да играш цврсто и икрено и да не губиш време, само така ќе дознаеш која му е целта и што треба да направиш во врска со него, можеби е неодлучен, можеби чека со тек на времето, можеби сака само забава.. ти само треба да разговараш и да си поставиш цел и карактер пред човекот, да покажеш дека си сериозна и дека не си во фаза каде што пожелуваш маткања и забави.

Ете само со искрен разговор во четири очи, без срамења и стравови ќе го дознаеш одговорот.

18. Loretta

Loretta Истакнат член

Здраво :hai:
    Потполно те разбирам, на 26 год ти си веќе формирана личност, со свој став и јасна визија за тоа каква врска сакаш и каков човек ти треба покрај тебе. Претпоставувам дека имаш и притисоци од семејството, во смисла очекуваат да ги израдуваш со зет, па тоа што си ги запознала со дечкото веројатно им ја подгрева надежта. Лично мислам дека мажите малку по претпазливо се заљубуваат од нас жените, можеби сеуште му е рано да разговара за некоја голема љубов па ти дава одговор кој не би те повредил или избркал од него. Сепак, неговото однесување треба да ти покаже дека тој навистина сака вашето да успее, а чувствата ќе си дојдат постепено. Млада ви е врската, твое е да не го притискаш многу и да си бидеш своја, така и твоите и неговите чувства ќе си дојдат на место, па ќе можете и да зборувате за нив.

19. theowndemon

@abc_abcde јас мислам дека отворено треба да му кажиш ова што ни го кажа нас - што ти треба тебе и начинот на неговото однесување со паралела на начинот на неговото размислување. Неможи да се однесува на еден начин, а намерите да му се цела негатива.
    Објасни за родителите, за твоите чувства. Потпритисни го малце. Само малце. Времето си лета.
    Со среќа <3

20. JustFun

JustFun Истакнат член

Ова не е којзнае колку голем проблем но мене ми претставува пречка да продолжам понатаму.

После бурната врска што ја имав, кога мислев дека нема да засакам никого погрешив. Една личност ми го освои срцето, не знам како но успеа. Покрај мене е во тешки и среќни моменти, ме ислушува и советува, ми дава подршка и разбирање. И има некоја поврзаност помегу мене и него, можеби некој вид на љубов, не знам, но сепак дозволив да ми го освои срцето прв пат после долг период да се загледам во некого иако мислев дека тоа не е можно, ете се случи. Но овде има два проблеми.

- Го познавам само виртуелно. Веќе три месеци, а можам да кажам дека во него има се што барам..Си искажуваме емоции од време на време, има некои искри, си кликнавме на посебен начин. Ме исполнува и дополнува секој момент, секој час. Толку многу различни а толку многу блиски, преблиски. Мене тоа НЕ МИ ПРЕЧИ, баш напротив, се чувствувам како лебдам, посебно кога се слушаме телефонски, тогаш не се препознавам самата себе колку многу сум среќна. Повеќе од сигурна сум дека чувствувам нешто кон него иако го немам допрено, ниту видено. Мене ми е убаво. При една прилика требаше да се видиме, дури тој спомена но ништо не се случи, не се видовме, се случија сплет на околности и се уште ми е мака. А незгодно ми е да му споменам нова средба, и плус далеку ми е. Во ред, далечината не ми претставува толку голем проблем колку желбата за средба и за нешто повеќе.

- Ме мачи тоа што имам страв. Иако имам доверба во него, и сум сигурна дека не е идиот јас имам страв дека еден ден нема да се појави, да ми пиша, да ми се јави, да ме побара. Дали е тоа резултат од сето она што ми се случуваше во минатото? Никако да се ппрепуштам комплетно и да уживам во моментите кои не сакам да ги расипам зошто уживам во секој момент споделен со него без разлика на каков начин е.

Свесен е дека чувствувам нешто кон него, а знам дека и тој не е при една случка која не сакам да ја опишам.

Ќе ве замолам за кратко размислување колку и да ви звучи лудо сето ова.