Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Кој фраер бил еј, штом сите паѓале на неговите потези и зборови, небаре женскиот свет го присвоил, какво достигнување |( ..
    Оној што лета високо порано или подоцна ќе падне многу ниско ;)

На eloves и skorpija123 им се допаѓа ова.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Извести ги и другите две за тебе, објасни им ја ситуацијата...посебно на таа од странство, заслужува да знае.

На theowndemon, Luna91, oblace1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Имам еден мал проблем ама сепак се нервирам.Вака,со дечко ми сме заедно веќе пола година,а пред да биде тој со мене беше со една друга,ја остави заради мене не им одеа и да не бев јас тој секако ќе ја оставеше....Тие беа заедно една недела,а за тоа време таа направи заеднички фб на нив двајцата,тој и пиша да го избрише,јас видов бев со него во тој момент.Сега гледам пак друг фб направила луѓе ви се верува ли...Знае дека има женска ипак направила....Дечко ми вика прв пат го гледам а јас му верувам зошто таа после него со тројца испадна нема зошто за него уште да мисли...И сега ми смета се нервирам што го гледам тоа на фб,што сака сега,а и ми е малце тешко оти живеат у ист град и на иста мала ама не се среќават ич...Јас му верувам на мојот дечко,знам дека нема ништо со неа но се плашам таа дека може да направи нешто..Да сте на мое место што би направиле ?

4. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Нема ли некој шо сака да ми помогне :(

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Можеш да го пријавиш профилот, но не само ти уште со неколку другарки пријавете го. Тоа е социјална мрежа ние самите се замараме беспотребно. Така да игнорирај ја.

6. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Пријавивме повеќе од 10 лица но уште стои...

7. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    не можиш со будали ништо верувај, игноре само.

На Zeynep му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Ама се нервирам кога го гледам

9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Епа сеа ние тука ништо не може да направиме, а и тоа му е целта на тој профил да те нервира. Па ти ако си будала нервирај се

На kjukli, eloves и theowndemon им се допаѓа ова.
  10. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Па имаш право крај на крај,јас го имам не таа,она треба да се нервира не јас

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Ние неможеме да ти помогнеме ти си таа единствената што треба да престанеш да се замараш со таа бившата негова. Секаков народ држи оваа планета да така нека не те чуди ништо, нејзиното однесување е незрело и типично за тинејџерството нејзино.

Да така остави ја, и не посегнувај и ти како нејзе по несозреаност и глупирање, неможеш ниту да и ја затнеш устата ниту да ја спречиш во било што, најважната работа во сето ова е твојот сегашен дечко и вашата љубов, ако вие двајца немате проблеми биди посамоуверена во тебе и во вас двајца и стави ја на игнор, ќе види ќе нема да види ќе се откаже од нејзиното глупирање, ќе се измори, ќе си најде друг и ајт создравје.

На Zeynep му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Работата е што таа има друг ама изгледа ништо не и значи

13. ProudDirectioner69

ProudDirectioner69 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    24
    пaк јaс...дa бaрaм сoвет секaкo.
    Знaчи мнoгу се нервирaм (aмa мн :swear:...еве веќе две недели дa кaжaм, дечкoвo ме избегaвa.
    Мислaм све ни oдеше супер, другaрствoтo тoп ни беше, и oдеднaш OП све се преврте aјде тaкa дa кaжaм... Знaчи не ми е дечкo, другaр ми е. Некaкo кaкo дa ме избегaвa. Веќе не ми смее, сaмo у бус aмa реткo. И не ме ни пoгледнувa, и aкo ме пoгледне не ми си нaсмевнувa... Муaбет немaме прaвенo кoјзнaе oд кoгa, сaмo двa три збoрa ќе си кaжеме у шкoлo и тoa aјде реткo се дешaвa. Бидејќи бев зaљубенa вo негo дo скoрo, му кaжувaле тристa муaбети зa мене сигурнa сум, и у шкoлo зaмaрaaт сo тoa декa сум гo сaкaлa, aмa јaс сегa гo сaкaм кaкo другaр. И мн ми фaли дружењетo сo негo. Еден другaр ми кaжa декa сум гo зaмaрaлa нa фб. Мислaм декa тoa не е вистинa, си немaме пишaнo 10 денa и не плaнирaм дa му пишaм првa. И сегa бaрaм сoвет кaкo дa се пoнaшaм премa негo? ЗНАЧИ МНOГУ МИ ФАЛИ ДРУЖЕЊЕТO СO НЕГO БЕЕ;( Знaчи некoј ден ќе ми прoзбoри нештo еден, двa збoрa, и тaмaн ќе си пoмислaм "фaлa бoгу му текнa нa oвoј декa пoстoјaм.. и ќе се изрaдувaм, и пoтoa другиoт ден oп ништo не ми збoри. Сaмo дa кaжaм кoгa пoчнaвме сo шкoлo (пoшo сме првa гoд), сo мене нaјвеќе се дружеше oд женските. Сеa дури ми е стрaв дa му прoзбoрaм дa гo прaшaм зoштo вaкa се пoнaшa, бидејќи незнaм кaкo ќе реaгирa, зaтoa си ќутaм, и дa видaм дo кoгa ќе бидеме вaкa... И штo е нaјглупo сеa седaм пoзaди негo у втoрa клупa... :| и гo гледaм целo време кaкo се смее и збoри сo девoјчетo дo негo штo седи, a тaa ми е некaкo нaјдoбрa другaркa aјде дa речaм. Дaли некoј имaл сличнo искуствo, кaжете ми штo дa прaвaм. Знaчи јa пoрaди негo плaчев и тoa у шкoлo, пoшo не ми прaви муaбет...И дa кoгa си идеме ќе ме бaкне и гушне, a јaс oнaкa силнo ќе гo гушнaм бидејќи несaкaм дa гo пуштaм дa си oди... Дaли ќе му пoмине oвaa "фaзa"? Дaли јaс нештo згрешив вo oднесувсњетo? Нез штo дa прaвaм више. Срце ми се кине..;(:u:

14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Со сила убавина не бидува.

На macence994, natemila, Marossa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.807
    @paloma111 година и седум месеци тој успеал со ова темпо? :o
    Па овој заслужва да му се земи „машкоста“ кога веќе достоинството го загинал.
    Душо ти, смири се. Да прилично мн време е, ама гледај на др страна, детево не вреди за нечија солза. Можеби тоа му е целта да мува и да лее солзи. Не вреди.
    Искрено се согласувам со @JollyGirl , скрати му крилцата на копуков, кажи му на девојката од странство што му е. Можеби нема да ти верува, можеби таа ќе те мрази, но ќе ѝ всадиш сомнеж. Барем во овие работи ние женските треба д абидиме обединети, не?

@Zeynep фан страна или цел фб профил прај?
    Ах шо ни прај овај фб :c :C :c
    Да ја натераш неа да избриши нешто искрено и неможиш. Мислам дека вие двата треба да ја блокирате та страна/ профил и нејзиниот профил и апсолутно да ја игнорирате ако сакате да можите да продолжите понатака без неа во животот зошто вака секој ден кавги за неа, нерви за неа.
    Патем, ако била со тројца после него не значи дека го заборавила тој бившиот со посебно место во срцето.

@ProudDirectioner69 ако девојчето шо седи со него на клупата пред тебе и таа тие како најдобра другарка, зошто не ја замолиш да ти помогни некако?

На paloma111 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. vikkich

vikkich Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    здраво... со дечко ми сме заедно 8 месеци, а пред да почнам со него бев во врска 3 год. на почетокот од врската тој беше совршен и предобар, а јас му возвраќав со лошо т.е. се гледав сеуште со бившиот, бев ладна, се понашав многу лошо со него, дури и го варав со сосема трета личност. тој дозна за се, направивме отворен муабет и ми прости али се гледа дека не му е сеедно. тој е предобар и покрај се прави се за мене, во било кое време е тука за мене, за совет, да ме ислуша и се остало... со еден збор совршен ми е во секој поглед. проблемот е во тоа што јас не знам како да го заборавам тоа што му го направив, а знам дека ни тој не може да заборави и има некој страв да се опушти и да ми верува целосно... искрено ми е криво и ми е жал за се што поминавме на почетокот и сакам да го поправам тоа, некако да заборавиме и јас и тој на се... ако може некој совет да ми дадете како да му докажам дека нема да направам нешто што би го повредило пак навистина ќе ви бидам благодарна...

17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Многу ниско од твоја страна си постапила.
    Но, да не должам, само ќе ти кажам дека со искреност и почит можеш бар малку да ги поправиш работите, но таа искреност и почитување да ја имаш на ум секогаш, а не пролазно.

Само со искрен разговор меѓу двајцата и играње со отворени карти кон животот и вашата врска би можеле со тек на времето да ги промените работите, остави на времето да ви ги излечи раните, а посебно нему, и не заборавај дека тој простил, но никогаш нема да заборави сепак.

На Petar80 и JustFun им се допаѓа ова.
  18. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    @Zeynep фан страна или цел фб профил прај?
    Ах шо ни прај овај фб :c :C :c
    Да ја натераш неа да избриши нешто искрено и неможиш. Мислам дека вие двата треба да ја блокирате та страна/ профил и нејзиниот профил и апсолутно да ја игнорирате ако сакате да можите да продолжите понатака без неа во животот зошто вака секој ден кавги за неа, нерви за неа.
    Патем, ако била со тројца после него не значи дека го заборавила тој бившиот со посебно место во срцето.

Fb profil za zal....da izbrisena e veke,blokirana e od nas dvajcata,tolko ne se zamaram vise.Epa ako ne go zaboravila zalam neka si najde nekoj slicen na nego.mada nema.Pozz

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.807
    @vikkich несакам да осудувам, така да само кратко ќе ти речам штом веќе ти дал шанса и е толку добар, почни да му докажуваш дека можи да ти верува со ситници, мали ветувања кои ќе ги одржиш, мали знаци на внимание и целата твоја љубов.
    @Zeynep и та продолжи да се меша виртуелно, немојте да ѝ обрнувате внимание. Неа целта ѝ е да ви го нарушува мирот, зошто би ѝ го пружале тоа?

20. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    @Zeynep и та продолжи да се меша виртуелно, немојте да ѝ обрнувате внимание. Неа целта ѝ е да ви го нарушува мирот, зошто би ѝ го пружале тоа?

Неможе веќе ништо,ја блокиравме двајцата на фб,сега од кај сака нека гледа.