Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Да се тргнеш и нештото да заврши.Не се мешај во 3 годишна врска, не е во ред. Има девојка и нема да ја остави да знаеш.

На Neodlucna, Nausicaa, smajlii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    798
    Мислам дека нема ништо лошо во тоа што сакаш да го направиш, но самата си знаеш дали заслужува. Во што се состои тоа не фер однесување? Размисли си сама и направи го тоа што мислиш дека е потребно.
    Јас лично не би му пишала ако знам дека не заслужува.

На Ann. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. corapce

corapce Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    342
    Јас не се борам да ја остави нити пак би се мешала да знаев од почетокот дека има девојка, тој самиот со тоа секојдневно пишување и внимание, и праќање слики ми укажува дека не е задоволен во таа врска, а и каква е врската и колку е здрава кога позади грб и го прави тоа? Тој самиот мене ми се набацува, а твојот одговор е формулиран како јас да сакам да ги разделам.
    Јас не сум заинтересирана за ништо сериозно, само прашав ваше мислење како да постапам?

4. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    Нема ништо лошо ако му пишеш или ако му се јавиш. Слушни го, посакај му среќен пат, напрајте муабет малце.
    Ако не му пишеш ништо, мислам дека потешко ќе ти дојде од кога ќе си отиде.

На Nausicaa, eloves, anakonda88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ann.

Ann. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    124
    @st2007
    Во што се состои тоа не фер однесување?

Па кога се скаравме често ме навредуваше, сакаше намерно да ме повреди со тоа што се сликаше со било која па објавуваше за да сум била љубоморна( така уште повеќе ме оттурна од себе), па почна да вели дека никогаш не сум го сакала а се и сешто направив за него и му простував мн грешки.......
    И откако го напишав ова си мислам колку сум глупава што мислам на него ...

6. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Не е мојот одговор формулиран како ти да сакаш да ги разделиш, не се разбравме.
    Со тоа што ти пишав не се мешај, не реков дека си ти крива. Тој те вмеша, разбрав. Ама сакав да кажам, кога веќе знаеш за девојката, зошто уште возвраќаш?
    На крај само ти ќе бидеш повредена.

Ги знаеме сите тие фори како не е момакот задоволен од врска. Ако не е, тогаш што прави уште со неа? Здрава им била врската или не, тебе тоа не треба да те интересира. Зошто знаеш во кого ќе го бараат кривецот на крај ако се случи нешто?

На Nausicaa и mila1111 им се допаѓа ова.
  7. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Мислам, најдобро би било да престанеш да комуницираш со типот, ништо нема од ова, само самата себеси ќе се повредиш, и кузна со колку други истовремено си пишува, многу ми се познати ваквите типови и ќе ти кажам дека типот само сака провод и ништо друго, забава, ако си девојка за провод ок, ако сакаш и се надеваш на нешто повеќе, немој, ќе се повредиш, а ако мислиш дека врската не му е како што треба, се лажеш

8. corapce

corapce Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    342
    Зошто мислиш дека врската му е океј? И другата девојка нешто сличн ми пиша... Не ми е јасно, дали девојка му не се замара, или пак се прави слепа?

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Веројатно е отпуштена со него и не се замара.

10. LadyKaneswaran

LadyKaneswaran Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    31
    @Ann. Ти сама треба да одлучиш дали да пишеш или не, ти си поминала 3 години со него и ти најубаво си знеш дали заслужува или не. Сепак е убав гест, но за некој што ќе знае да цени. :)

@corapce мислам дека тебе ти годи разговорот со него и тоа не сакаш да заврши, но стави се на место на девојка му. Размисли колку би била повредена доколку твојот дечко пишува со друга девојка, дека друга му се допаѓа и дека врската би можела да им заврши а се зборува за врска од подолг период. Никој од нас не знае како им е во врската но никој не заслужува да биде повреден вака. Не сфаќај погрешно но мислам дека ова треба да заврши. Немој да бидеш причина за нечија тага. :)

На Ann., eloves и corapce им се допаѓа ова.
  11. corapce

corapce Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    342
    @LadyKaneswaran народски што се вика, да не си грешам душа за џабе.:lol::angel: На толку слободни, у право си треба да се батали. А за девојчето имам размислувано, и да , не би сакала да и нанесам било каква болка... мада дечко и е крив за се. Он ја прави будала во нашите очи... |(

Женски отварајте очи, со кого идете! :headbang:

На Outlook, mila1111 и LadyKaneswaran им се допаѓа ова.
  12. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Затоа што, ако не му е врската како што треба, нема да биде со девојката, тој самиот ти кажува дека има девојка зашто? за да не очекуваш нешто од него...а ако гледа дека треба повеќе да се потруди околу тебе и дека не си девојка за провод, ќе ти врти муабети како не му е добро во врската, па како не е така лесно да ја остави, па му треба малку време полека да ја откачи тоа не иде така одеднаш и слично и со вакви слични муабети ќе ти даде надеж дека ти би била со него во иднина...а кога ке почнеш да се гледаш со него со надеж, дека ќе ја остави девојката, тогаш во било кој момент, може да си направи ситуација, кога ќе му помине меракот со тебе, за да те откачи, ќе си смисли некој изговор, ќе си најде некоја причина...затоа ти кажувам ако имаш поголеми планови со типот тешко дека ќе се остварат, само ќе се повредиш, и тебе потешко ќе ти биде, лично познавам и сум правела муабет, едноставно такви луѓе си постојат и тоа е тоа, иде со девојката долго време си ја сака, си ја почитува, пред неа е срце и се најдобро, меѓутоа си сака и провод и си пробува, па кај ќе му упали таму, и фала богу тој мора да пишува многу му се свиѓаш и звезди да ти симнува па како како тебе непознава особа дека си предобра, батали ги ваквите, сум читала кај другар ми вакви разговори и му викам аман бе, како не ти е срам, мизерно ми е, затоа срцка со зафатени немој...а што се однесува до девојка му, можеби незнае бидејќи тие се срциња со нив и не би и паднало на памет вакво нешто, а и некој да и каже неверувам дека ќе му поверува, бидејќи таа е поштувана од страна на дечкото и, и ќе мисли дека некој намерно сака да и расипе, а и да се случи да му фати пораки и слично ти ќе бидеш крива он ќе си ја исфилува работата како сака, и ти ќе бидеш онаа расипувачката на врската и што уште не и тебе ќе те покажуваат со прст утре, него не.

На Outlook и Nausicaa им се допаѓа ова.
  13. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    хехехе...добро би било да отвориме тема за швалеришта и да ги пишуваме по име и од кај е :)

14. corapce

corapce Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    342
    @mila1111 Море со се слики со се... само некои да не си ги најдат дечковците у таа група :lol:

На mila1111 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Не си ни прва ни последна.Он треба да му ја мисли за девојка му. Не мислам дека нешто ти ќе грешиш душа, ти си слободна да правиш што сакаш, плус он прв ти се набацува. Муабетот ми е ако не ја изневери со тебе, ќе ја изневери со некоја друга, у вакви приказни кога некој отворено сака и е спремен да изневери, личноста со која ќе го стори тоа ми е ирелевантна, он си намислил и ќе си тера. Ако она не знае нормално дека он е тој што е будала, што мисли многу јака работа завршил... е сега ако знае и ако си поминува преку тоа не да е будала ... :)

16. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Секој во секое време е одговорен за своите постапки. Никој нема Jail free card, па да се провлече во одредени ситуации.

Во оваа твојава, не си одговорна за постапките на момчето и тоа што е решен да ја изневерува девојка му, но од друга страна мора да имаш чиста совест пред другарката па да прифатиш нешто дефинитивно ќе се оквалификува како неморален чин.

Инаку, никој, освен типот не може да знае каков му е животот, врската, што му се случува во глава и како се осеќа и зошто го прави тоа што го прави. Така, може чорапче, ти да си онаа која му е потребна за да излезе од страшно лоша врска, може ти си поводот кој ќе го извелече од неубавата врска. Вообичаено тоа е женска особина, да најдат некој друг и да влетаат од врска во врска, но особено во последно време гледам и дека многу момци го прават истото, чекаат подобра за да ја остават старата полоша девојка.

Сакам да кажам, можеби не треба да ја пропуштиш оваа шанса, зашто може да добиеш добар дечко. Ако тој е решен да изневерува девојка му, има и причина зошто е тоа така. ;)

На Sanjichka007, Beauchamp, eloves и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Ако веќе чуствуваш потреба, јас би ти рекла пиши му. Нема ништо лошо во тоа. Посакај му среќен пат и толку.

Многу ми се ефтини финтите од типот дека не ја сака девојка му, или дека девојка му е ваква таква, незадоволен од врската едно, друго и трето.
    Не го негирам тоа, може да биде ама ако е така зошто не ја преќине таа врска?
    Јас на твое место не би се плеткала во вакви работи. Ако продолжи кратко и јасно дај му до знаење дека не си заинтересирана и да си ја гледа девојка му.

Друго нешто, морам да се согласам со Капетанот ама јас ќе ти кажам нешто поинаку. Тргни се сега од него, ако навистина му значиш ќе се потруди многу повеќе околу тебе. Ако се откаже значи дека си барал забава, не дека врската не му одговарала.

18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.197
    Допаѓања:
    175.827
    @Ann. безразлика која е причината што се скаравте, твое е да остајш добра вода меѓу вас, крај краева ете и нема да го гледаш извесен период воопшто.
    Пиши му. Ако не му пишиш подоцна ќе се јадиш зошто не си му пишала.
    Тоа ќе биди барем еден добар гест од твоја страна ако не повеќе. И да не врати - не се нервирај, важно ти си постапила човечно, другото небитно.

@corapce за жал, доколку тој излези или со тебе, или со некоја друга - пак девојката нема него да го обвинува него како „провокацијата“ што ќе ја обвини. Доколку би била јас на твое место, можеби и не би се мешала, зависи. Сепак девојката велиш дека ја знајш и ќе биди како бодење на нож в грб и тоа боли. И тоа многу.
    Друго, читав коментарите ко станав, малце покасно враќам зошто од тел бев, читав коментари дека можеби тој е „вистинскиот“ и дека бара нешто подобро. Мое мислење е дека ако некој изневерил еднаш, пример за тебе, после ко ќе најди подобра играчка ќе те изневери тебе со некоја друга.
    Накратко: Ако не сакаш проблеми можеби и најпаметно е да оладиш малце со него.

пс во врска со девојка му - има доверба во него. Тоа е тоа. Верува дека тој нема шанси тоа да го направи.

19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    @Ann. Било и поминало, дигни ја главата и избриши го од мислите тој што не те заслужувал, а вашата врска не била нешто повеќе од измачување и хаос за тебе. Нема зошто да се мачиш и да мислиш да нешто што е оставено зад минатото, на нешто што нема иднина. Тој заминува а ти профолми со го животот онака како што тебе ти одговара, твојот телефонски повик сметам дека би бил незмислен и безцелен бидејки патиштата одамна ви кренале на различна насока. Се останато би било излишно.

@corapce не дозволувај на никому да бидеш опција и втора личност, верувам дека си доволно паметна и убава за да си најдеш партнер кој би ја заслужувал твојата љубов. Затоа не си го троши времето со луѓе кои не те заслужуваат и те гледаат како опција а не преоритет!

На Ann., deskarada и YoungandBeautiful им се допаѓа ова.
  20. Ann.

Ann. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    124
    Би благодарам на сите за советите :):*