Искрено не ги разбирам ни девојките ни дечките вака што размислуваат ... а бре, не можеш ланче со струја да му ставиш во вратот и аха ете гледа некоја/некој или разговара со некоја и не таму душо, има овде да седиш и точка! Тоа не е ни љубов ни врска како што треба. Кому не му одговара чао, бе бате па, седел со некоја, па, некоја у скут му седела,а бе спакувај го и подари го. Ако ти не си доволна, една ќе истепаш така да речеме условно, а што ќе биде со други што ќе налетаат??? сите ќе ги тепаш??? Кога жените и мажите ќе разберат кога една личност било маж или жена навистина сака некого и се што и треба добива од таа врска нема потреба да бара друго нешто и мир. А не ја барајте грешката и вината во третата личност туку во тој што е до вас, таму е проблемот.
Јас никој нема да убијам ^^ не ми дошло до некој/а ... Јас него не го држам под ланец секаде си шета никогаш не сум му кажала не иди или седи до мене или седи таму не гледај во неа и такви ствари... Дечкото си е слободен ко птица нека си иде кај што сака ја ни сум му мајка ни жена тоа не ме интересира како што јас сум несмеела да се сликам со мои другари и одма се бунел зашто он да се слика бе ? Што сум јас поразлична од некој/а ???? А да има таа дечко неканси иде со него и нека си постира сликимсо него а не без ни една слика со ,,дечко и ''.. А, за 3 год и 6 месеци ја да живеам како робинка на некој и да си игра со мене ете му ја кој ги врти и ја имам живот и има многу машки на светов може и без нив да се живее никој не држам под ланец не сум таква личност немам ни потреба не ми е маж и не тепам ја за машко имам уста фала богу господ дал уста и јазик знам да збораам така ми беше зборот убијам ако го сваќате здраво за готово
Ми се чини цел век налетувам на позесивни луѓе, а толку си ја сакам слободата, така не поднесувам љубомора немам зборови да опишам ... ни робинка некому ни роб тебе некој да ти биде, љубовта е ланецот кој врзува, а ако таму фали алка џабе е се. Зошто си му дозволила да не смееш да се сликаш со другари ако тоа го сакаш? Затоа што си сакала да има мир? и си го имала, оваа ситуација ќе ја разрешиш, а бога ми да му седи некоја во скут и другарка ајде бе, тоа у наше време го немаше,а и сег асе знае што е другар и другарка и кој каде седи мила. И не се нервирај бре, ако не, убаво флертувај ти со 100, а еден сакај па, да види како е да се тресе да не излезеш со некој хаххаххаха сепак последново земи го како зезање ако сакаш стабилна врска, Секој маж треба да знае ако цени и чува и љуби ќе си ја има партнерката и обратно, ништо не е гарантирано, треба малку да му дадеш до знење без да ја преминеш границата.
Цело време го коментирате ова не е со ланец врзан, треба да има слобода вака така. Ама и многу слобода не е на арно. Мене лично ич не ми се допаѓаат тие врска кај што девојкава е со едно друштво на едно место дечково на сосема друго со друго друштво, и така секој викенд. @Skmaki не ги сфаќај буквално, затоа што ни тие тебе не те сфатија дека буквално ќе ја убиеш. Она што се обидуваме да ти кажеме е дека не е девојката крива крив е дечко ти што и дозволил такво нешто. Она може и да му се пушта ама он е тој што треба да пресече. Викаш му седнала во скут, но зошто тој и дозволил ако знае дека тебе не би ти било сеедно? Мене ова вака ми делува како он да сака да прави што сака а ти да не смееш да мрднеш. Изрегариј со време, ако така веќе сака нека биде рамноправно, ако излегува он и се слика така нема што да ти коментира ако ти излезеш и се сликаш со некој така.
Pa sum bila vakva ljubomorna koga sum bila dete ne vikam ne, a sega mi e smesno tvoevo. Vries od ljubomora.
@Skmaki Боже господе! Три години врска, не е мал период за да седнеш, да разговараш со него и да прашаш што те интересира, наместо да изигруваш таен агент дур е дечкото во веце. Имаш право да го прашаш и имаш право да знаеш која е таа и зошто е таква сликата. И јас сум ЗА, за слобода во врска, но како што рече членката погоре и многу слобода не е на арно. Таа си објавува слики со него, тој нема ништо против, ти си ќутиш, нему си му одговара. Си ја наредил работата ептен дечкото. При очи те прави будала. Реагирај! Дур се расправаш овде, седни разговарај со него.
pa ako ne i cini neka mu se skara, sekoj treba da bide sloboden da pravi sto saka...... edno e vrska drugo e brak, tamu rabotite se vekje nesto drugo....se drugo e zabava
вака со дечко ми идам 4 ипол години веќе...скарании сме сега повече о една недела..претешко ми беше гледам дека чека на мене да сејавам да излеземе...и неможев да издржам и му реков да изл да го решиме ова или иде или не..да си знам бидејќи на мене ми е тешко и јас сум таа што премногу пати во овој момент..и во меѓувреме разбрав почнал карти да игра..комар..што никогаш не помислував на тоа...и тоа од коа се скаравме..ссе сомневам дека ме лаже за да ме нервира ама незнам вечер по муабетот ќе видам..и ќе му релам ако продолжи да игра дека небива врската и несаам со таков да идам...ако ми се сконтра тоа е тоа крај е... вие што би ми дале совет?
Sakash da kazes se kocka? Mnogu ti e nepovrzani iskazot se tocki tocki nedovrseno. Za sto ste se skarale?
Toа, дечкото јас мислам почнал да го прави од очај (ти си му се скарала, па за него "пропаднал светот"). Штом тоа не го правел порано, (значи го направил инцидентно) кога ви настапил проблем во врската, значи дека тој нема намера да се коцка, туку едноставно тоа го прави од внатрешен бес (поради пропадната врска). Поразговарај со него,застанете на здрави нозе, решете го проблемот што се појавил околу вашата врска и се ќе биде во ред.
Направи прво муабет со него, па потоа побарај совет. Јас како што разбрав сте раскинале веќе недела дена и он почнал да игра комар, но сеуште се немате видено. Видете се и најсмирено направете муабет. Можеби не станува збор за коцкање, може ете така се погодило одиграл една вечер. Страшно е ако му е тоа навика. Во тој случај би те советувала да бидеш поцврста, нека избере или ти или картање. Во ниеден случај не б те советувала да продолжиш врска со човек кој има таков порок. Но затоа викам прво направи муабет и види за што се работи, дали само тоа било еднаш или веќе е навика.
да така и ќе биде прво муабет после други работи ..а сега дури и ми писшува порака почнувам да играм држи ми среќа..господеее мили ќе ме полуди овој а ја чекам да ми рече да изл да се догг во колку часот..ова е баш инцидентно понашање
да се коцка..се скаравме за релативна работа што мне многу ме навреди на очи будала ме направи и си поигра играки со мене,нема врска причината штое..битно тој беше крив и по една недела призна дека е крив и воедно се инаети и не се ни извини само се кажа ете згрешив и одма други работи на мене нафрла како мене ништо да не ми чини тоа ме изреволтира уште толку....како што рече една феминка дека тоа дека се коцка,го прави од очај,можно е да...еве му реков денес муабет да правиме и он ми пишува сега држи среќа ја ќе играм сега..јас вријам од нервоза мн ме лути тоаа ...не го препознава наполно се сменил никогаш на такви работи не помислувал...ама дури не седнам да разговарам као шо треба ништо не праиме..
Ако почнал да се коцка готово е со тебе, само таму ќе му е паметот. Може ќе каже дека нема, ама тешко да се откаже, влезе ли чивијата еднаш тешко назад враќање. И не, не го прави од очај да знаеш.
Devojko se gleda deka si revoltirana od nego , no nekako mi e ednostavna rabotava , ne e zaenteresiran nekako za tebe , ceka sve na tebe , i zgora na sve se kocka ... ! A da si go otkacis so vreme a ? Da ne trpis golemi posledici na kraj zatoa ti velam otkaci go , ke si najdis drug sto ke go ceni tvoeto vnimanie
Немаш оправија таму девојко, се гледа дека не се труди. Со сила убавина не бидува, а згора и коцката, пиши пропало.
@untitled12 претходно ти имав предложено да одите на пауза, се сеќавам. За пертходниот проблем, кога веќе ти му прекина. Можи ова да е искажување на револт ама можи и скриена желба. Ако до сега ти велев паузата можи да видина кај тера работата, колку и да е пролонгирање на раскинвање, мислам дека сега работите се куц-туц очигледни. За да не пропадни се во вода, викни го и уз кафе разговарајте. Пробај прашај го од кога почна да се коцка, дали е еднаш- два пати или постојано и која е причината. Образложи му ако го сакаш и кажи му шо ти смета кај него. Ако тој не е спремен да направи мала жртва за тебе, не би требало и ти да си спремна да напрајш поголема жртва за него, притоа одземајќи ја сопствената среќа.
Девојки ве молам за мислење. Сакам само да знам и да прочитам и различни мислења,навидум машките обожаваат пред девојките да се фалат како тоа ги бркаат девојки , им пишуваат , сакаат да раскажат со која излегле итн. Зошто една личност од моето минато која многу ми значи, дури и премногу но тој тоа не го знае , барем не дека сум многу заљубена во него..Секогаш кога зборуваме на телефон буквално никогаш пред мене не кажал со која излегува, дали има девојка , не кажува која девојка му се допаѓа едноставно кога и да го прашам јас сум таков каков што од секогаш ме познаваше и нема ништо ново , што не е логично од негова страна веќе повеќе од 3 години се слушаме и секогаш ми се јавува на некое одредено време да ме слушне.. Дали е можно да чувствува нешто за мене и поради тоа не сака да се отвори во врска со љубовниот живот а се друго што ќе го прашам ми одговара..
@Mala Hembra има шанси да му се допаѓаш - да, ама немора да значи. Имај на ум дека има шанси да му се допаѓаш, ама ќе ја прокоментирам болната алтернатива - можи е само пријател кој е позатворен и не сака да разговара за сопствениот љубовен живот. Можеби бил повреден, не смета дека бившите му се „вредни“ за споделување или наједноставно - не е тип кој сака да се фали или можеби нема „богата“ историја.