Nikoj ne se prokockal od pricini kako revlt sprema zena,devojka,majka...Toa se samo izgovori i opravduvanja pred drugite i pred samite sebe si. Eden problem ne vlece kon kockarnica i kafana. Devojce,ne e loso da pocnes da si go planiras zivotot bez nego. Kockanjeto e polos i od najubavata sopernica.
Додека сите ми велевте во темава да раскинам со дечкоми со кој што одев 2 год еве конечо се случи тоа. Тој ми раскина... се договоривме од еден месец пауза, па после да пробаме пак, но ете се сретнавме и тој одлучи да стави крај. Дали е можно машките да се толку бесчуствителни. Само плачам и се нервирам...
Те боли, но ќе преболи. Дај си време да се вратиш во нормала и да го залечиш срцето. За твое добро сочивај си ја гордоста и без молење да ти се врати, или некои обиди со други машки да го направиш љубоморна.Само тебе ќе ти се врати како бумеранг. Мислиш светот ти се руши, знам. Ама има живот и без него, и после него. За оваа услуга што ти ја направил ќе му бидеш еден ден благодарна.
Сноу сите ние сме ја поминале таа фамозна фаза, трескање одземја и со мисла дека светот веќе ни пропаднал. Но верувај дека тоа е само период кој ќе помине, а кога ќе помине секогаш кога ќе се сетип слатко ќе се насмееш на тинејџерството. Многу си млада, издувај се сега и исплачи се слободно, затвори се ако ти се сака и тресни се одземја, потоа прибери се и свати дека секој проблем и патешествие ѕр прави само посилна и посозреана, сигурна сум дека ќе го запознаеш оној за кој ќе вреди да се насмееш.
Дали сите машки после раскинување од нивна страна после се каат и сакаат да им се вратат? Или тоа се случува кај одредени поединци.. Дали ке си ја погази гордоста да ме побара. Чисто онака ме интересира не дека сакам да му се вратам.По можност да ми одговори машки член, тие ќе ми дадат машки одговор.
Жал ми е ... ама знаеш што тоа раскинување сега ти е тешко но, е врата и можност за врска во која и ќе сакаш и ќе бидеш сакана. Ќе помине оваа фаза ... биди среќна што те пуштил, не тагувај ... лесно да се каже тешко да се направи сега меѓутоа некогаш најголемата загуба може на крај да испадне како најголема добивка. УЖИВАЈ ВО СЛОБОДАТА
Вчера ми кажа дека бил верен со неа. Луѓе ниту тука неможам да пишувам за Него. Ниту со другарки да зборувам. Ниту во дневникот.. Ниту со психијатрот.. Како да се олеснам???
А зошто да зборуваш за него? Има потреба да си го трошиш своето време за тој тип? Не биднало ете.. не сте си судени, помири се со тоа и оди напред, ќе запознаеш личност за која ќе вреди да зборуваш и зборуваш..
Постои разлика од машко до машко, некои се каат и се враќаат назад, а некои не се враќаат. не го знам карактерот на дечкото за да ти кажам точно. Ти го знаеш подобро и знаеш дали е горделив или не.
Горделив е, ама до некоја мера. Прва долга врска по ниедна бифша не трчал за мене не се знае. Фала на одговорите.
Таа горделивост ќе му се одбие само ако му покажеш дека можеш без него, тогаш ќе се запраша кај е таа девојка која го сака (ла).. женско си можеш се, знам дека ќе успееш.
@SnowQueen17 Мила моја, жал ми е. Сме збореле и претходно знаеш и верувај ми дека со ова само услуга ти направил. Ќе сватиш после некое време и еден ден ќе бидеш благодарна и со смеење ќе се сеќаваш на ова колку си патела сега. Знам дека е тешко ама сонцето свети и со него и без него. Животот оди понатаму, немој само да седиш и да размислуваш дали ќе му текне да ти се врати, да те побара или слично... Дали ќе свати што изгубил или не, тебе нека не те интересира. Уживај, терај си со животот, следат убави работи. Секогаш после дождот иде сонце.
Епа вака ...еден месец сум со еден дечко ама многу ретко се гледаме дали 4,5 пати до сега и тоа се навечер искачаме ...по цел ден тренира фудбал или иде у теретана по 3,4 саати и кога има време тогаш ке ме викне да се видиме или на кафе да идеме а јас неможам така сакам цело време да ми посветува на мене внимание и сто пати му имам кажано за тоа дека ме нервира така и кога ке почнам да се расправам он секогаш ми го кажува истото ( на тебе се ти смета ,само сакаш да се расправаш , не сум должен твоите психички проблеми јас да ги трпам, искулирај а некогаш ке ми каже - не се нервирај, што се замараш толку уште сме на почеток не брзај) а кога ке се видиме он цело време нешто ке ми спушта муабети и на некој начин со некој муабет ке ме понижи и јас ке се налутам а он тогаш ке почне да се умилкува да ме бацува да ме гушка..и цело време како се да му е заебанција (20 години има) дур не му кажам јас што ми смета он така ке се понаша како што знае /// незнам стварно што да правам ми треба ваша помош!!
Незнам што, и каков одговор очекуваш некој да ти дадат. Ти веќе си ја згазнала гордоста, со што, како те третираше, ти сеуште сакаш со него да бидеш, Може за него ти не си таа што сака да биде. Остај на времето, ако те побара добро, ако не пак добро, ќе си најдеш друг.
значи Дечково се понаша како дебил со тебе и ти нз што да правиш , па значи нмв дали е почеток или не ,он не треба така да се понаша , значи не дозволувај така да си игра со тебе . секој човек заслужува некој што ќе го сака , а очигледно он те вик кога му е досадно
neznam so da pravam zaso koga ke pocnam da se raspravam na taa tema i koga ke mu recam kraj e gotovo i on ke pocne da mi vrti da mi pisuva referati zaso pravam taka deka ne sum vo pravo deka ke go smeni toa ...ama nemozam jas sekogas da go potsetuvam deka gresi i da mu kazuvam kako treba
Значи он ако ств сака да се смени , ќе се сменел , и нмв дали е он или некој др едно машко не треба воопшто да се однесува така спрема.девојче
@Aneee*** Можеш уште еднаш да пробаш да разговараш со него да му кажеш што ти смета, дека го разбираш и за тренинзите и за во теретана, но нека проба и тој тебе да те разбере, нека ти посветува повеќе внимание. Па какви расправии на почеток на врска нели тоа треба да е најубавиот период? Земи кажи му вака и вака ако не сака, чао пријатно постојат уште многу машки кои со задоволство би ти посветувале внимание и не само на почетокот на врската или само подоцна туку секогаш.