Вака,значи не треба комплетно да му веруваш дека нема ништо со неа.Најнормално е да ти рече дека му досадува ама пораката покажува нешто сосема друго.Ако биле порака за досадување ќе била од типот врати ми се,сакам да се смириме и слично.Оваа порака била кога си слободен да се видиме,значи таа знае дека тој иде со тебе па бара слободен термин да се видите. Сепак замоли го дечко ти убаво да ти појасни се како што било,прашај го зошто досега не ти кажал за сево ова,нека ти објасни убаво се од а до ш. Ако е потребно побарај ја неговата бивша без тој да знае и прашај ја дали има нешто со него,нека ти одговори искрено замоли ја. Доколку те изневерува сместа раскинувај!
прочитај ги и другите пораки и ќе сфатиш и самата дали тој и враќал на пораките или не инаку да, постојат личности кои постојано сакаат да се мешат во врските, и на тие таквите само игнор
Мене ова ми мириса на превара Некоја туку-така тоа да се осмели да му го напише, хм... Дај боже да грешам. Инаку ја знаеш ли ти девојката? Ви правела ли друг пат проблеми?
Го делам истот мислење со Багуфче. Овде стварно нешто ми мириса дека не е како што треба. Во секој случај доколку му досадува нема да му испрати порака ајде кога ќе бидеш слободен да се видиме, неможам повеќе да издржам. Ова ми личи како они да се имале и претходно видено па она едвај чека да се видат повторно. Немој да ја пропуштиш можноста да ги прочиташ и другите пораки што му ги праќала а провери и дали он и враќал на пораките. Во секој случај биди внимателна и следи го однесувањето на дечкоти. Можно е да те изневерува
Не требало одма да избувнеш. Најубаво е кога ќе почнеш да се сомневаш во нешто или го фатиш на дело, да оставиш некое време да помине, да собереш уште докази и да видиш до каде ќе оди. Знам дека е тешко и ќе те јаде одвнатре да му речеш и плеснеш се во фаца ама подобро истрпи додека не се осигураш. Лично мене ми мириса на неверство овде. Од тебе не го добивал тоа што го сакал па го побарал на друго место. Е сега откако го добил од тебе тоа е друга приказната, можеби затоа те моли да му веруваш. Остави ја ситуацијава таква каква што е, и истражувај што се случува, не му избувнувај повеќе. Чепкај му по телефонот ама скришно, за да не помисли дека мму душкаш. Така ќе дознаеш повеќе работи. А он лично да ти признае дека те изневерил нема. Ќе те убедува и ќе оди до крајности. Остави да се смири ситуацијава, кога најмалку ќе очекува ќе дознаеш некои работи. Со среќа и не паѓај на изговори, затоа што машките ги имаат милиони за секоја случка по неколку
mi se dopaga eden decko no ne se poznavame mnogu treba li vednas da mu kazam deka mi se sviga i kako ili treba da pocekam uste malku ?
Немој да бидеш нападна. Стапи во контакт со него прво, запознај го добро, па после размислувај за да му кажеш дека ти се допаѓа. Овака може само да ти се изнасмее и да ти фаќа сеир.
Не мора уште одма нападно да му кажуваш дека ти се свиѓа.Почекај малку...Јас секогаш велам пред да се почне врска остави некое време за пријателство.Прво бидете пријатели,излегувајте на кафе и слично.Јас ова никогаш не го доживеав со дечко ми и затоа се каам. Баш како што кажа офи,немој да избрзуваш затоа што после може да ти фаќа сеир пред другари.Види прво дали тој размислува да има нешто со тебе или не.Пробај преку пријателскиот начин,тоа ти го препорачувам
Полека малку, ќе го уплашиш . Велиш не се познавате а оп троп ќе му кажеш дека ти се свиѓа. Не верувам дека ќе биде воодушевен, туку ќе те мисли за ептен лесна девојка. Почекај малку, како што кажаа другите, прво спријатели се со него, зближи се, па со тек на време тоа само ќе си дојде.
se vidovme vecerva vo kafic,on bese so drugarite ja so drugarkite,prv mi prijde me vikna nadvor,razgovaravme mi gi pokazha site poraki def. izgledashe kako samo taa da mu pishuvala i se smirivme ,pa samo so vlegovme vo pak natre TAA sedese na nivnata masa i se smeeja so drugarite.Koga ja vidov iskulirano se ponashav..........on si sedna PAK so drugarite a vaa se namesti do nego i go pofakashe za lice a on i se smeskase i toa pred mene..epa aman ne znam so da pravam ...molam za pomosh !! fala !!
РАСКИНИ МУ! Тоа е крајно непочитување спрема тебе! Дечко ми да дозволи да го гали бившата пред мене??? Ма не, он не смее да ја погледне, му забранив уште одма секаков контакт и било што поврзано со неа! Фала Богу барем ме испочитува одма за тоа кога му кажав дека ми смета!
Не знам како можеш да го толерираш ова? Извини на искреноста ама во овој случај ти излегуваш голема будала. Бившата да го закача пред твои очи а тој да и се смешка Пред твои очи еј!!! Покажи малку заби, не дозволувај да си играат со тебе! И потоа нели побара објаснување од него за таквата постапка? Што вели тој на сето ова?
Нема што да молиш за помош, прво пораките, па сега ова, веднаш да ставиш крај со таков. Што тој некој си голем фраер да не изиграва, па со 2 цури заедно, па и будала те прави . Море требало да го посрамотиш таму во сред кафич
Тука не треба ни објаснување! Ништо! Кое објаснување? Кое? Машки изговори познати на сите КРАЈ и готово! Ќе најдеш некој што ќе те цени, светов е полн со машки што вредат, оние фраерите на крај нека си останат со палецот во уста, само тоа им останува!
WTF? Неможам да замислам некој како може да толерира вакво однесување од дечко... ако е твој дечко нека седи со тебе, ако таа му досаѓа нека и го покаже местото, како и дозволува така ако таа му досаѓа, што нема храборсот да и го покаже местото, раскини му па нека те моли после... За тоа со пораките можеби стварно го замарала да, да криел нешто валда не е толку глуп па да не ги избрише пораките и телефонот да го остава на видик пред тебе, ајде покажи заби таму, ќе ми седи ќе ми се гушка со бившата, разбирам дека му е бивша ама така да дозволува НЕ! Под итно да превземеш нешто...
Ако му досаѓала и тој тебе те почитувал ќе ти кажел во истиот момент кога почнала да му праќа пораки. Бившата на дечко ми му имаше пратено порака на фејсбук и уште одма тој ми ископира и ми ја прати! Мене ми мириса тука на неверство! Друга е приказната што крајно не те почитува! Многу се нервирам од овакви работи, од крајно непочитување!
имам еден мал, уставри за мене голем проблем со дечко ми додека сме сами испаднати се ни е супер, и додека сме испаднати со одередено друштво се ни е ок. ама ако седнеме со одредено друштво (според него) и мавне некоја чашка, тој менува расположение и си мисле нешто што уставри не е така еве пример оваа вечер. седевме сами, бевме најсреќни, се зезавме, пиевме... ептен ни беше убаво. дојдоа негови двајца пријатели и тој ептен падна, не сакаше да разговара, ме игнорираше седевме и јас правев се за да го развеселам, ама ништо. на крај станавме да си одиме и јас му реков дека сакам да одиме на некое место каде што ќе бидиме сами, и тој на тоа ме праша така иронично дали сакам да се вратам на местото каде што беа неговите пријатели што е работата? не е прв пат да ми пререче дека сум гледала натаки, наваки.... а јас тоа не го ни правам. воопшто не погледнувам во други и имаме разговарано милион пати за ова негово однесување, не е нормално.... ама тој или не се сеќава, или стое на неговото дека јас сум гледала наоколу и него сум го ставала на игнор, со сите сум раговарала асамо со него не хелп
Бројче, разговарај со него што е проблемот за тоа негово однесување кога има некој друг... Јас искрено незнам што би можело да биде, ситуацијава ми изгледа комплицирана, пробај фати го со убаво и разговарај, прашај го што не е во ред, пред тоа речи му дека сакаш сериозно да разговараш и дека иронија и инает не ти е потребен. Ниту си ти видовита да знаеш, ниту треба нерви да кинеш. Гледам долго сте заедно, па не би требало да се стегаш или да се срамиш да разговараш со него за одредени работи.
Упс, слична ситација имав, од нешто што нема врска испадна голема расправија! Тој ко да ме игнорира цело време ни збор не прозборе со мене си сите се зезаше вртеше муабети, а јас ко мутава само ќутев, и еден другар негов почна да ми прави муабет да не се осеќам така запоставено па се засмеавме онака чисто другарски два три реда муабет, леле кога се налути па дури и ме извреѓа, а јас глупава па уште му се објаснувам му се извинувам за нешто што не сум го напраила, и ми здосади искочив и му лупнав врата од кола и му реков „жал ми е што до сега не си ме запознал каква личност сум јас и колку ми значиш, а уште пожално е тоа што ни споствените другари не си ги познаваш, којзнае какви комплекси имаш па што ти доаѓаат такви мисли, немам што повеќе да зборам со тебе се додека ти така мислиш за мене„ и си отидов, па после се правдаше дека бил пијан, дека ова дека она, дека не ме игнорирал вака така. Незнам како да те советувам, кај мене ептен се искомплицира, но на крај се реши проблемот. Најдобро разговарај со него и барај да ти каже зашто така се однесува пред одредени, и зашто нема доверба во тебе па зар ти си стигнала да ги гледаш негвите другари, или пак речи му кога ќе треба да излегувате со тие дека ти не доаѓаш ако он планира така да се однесува така би требало да го решиш тоа. Се надевам и посакувам се да ти испадне добро, ете ти кажав до каде дојде моето искуство