Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.757
    Да се надоврзам само... во право си околу фејзбукот, нема што тука. Но ова што тој крие од нејзе и и работи зад грб, па уште се претставува како женско и манијачи според тебе норнално е? За мене не е. Настрана од тоа дека созреан не е.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tamaraa1234

tamaraa1234 Нов член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    не сум љубоморна воопшто нема и за што со оглед на тоа кои девојки ги гледал, но тоа што мене ме изнервира е што тој негираше дека има лажен профил и дека се укључува и дреми на него, а кога му кажав дека ја видов иторијата на неговиот лап топ и видов дека се укључувал уште пред 4-5 месеци не знаше што да ми одговори,молчеше.Потоа, ми објаснуваше дека онака само му текнало се уклучил да виде некои информации за факсот, и си гледал низ почетна и тие што му излгувале си ги отворал и манијачел и не ми кажел зашто знаел дека ќе сум се налутела.Откако му го реков тоа му се нема повторено..заедно сме 3 години досега ниту еднаш не сум се посомневала во неговата љубов одлично функционираме. кога си го деактивирав јас мојот пофил пред 1 година јас не му реков и нему да си го деактивира, он ми рече па добро штом ти си го деактивираш што ќе ми е и на мене и онака на фб седам за со тебе да пишувам и тој си го деактивира

3. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.146
    А, не се држел до договорот, имаш право да се лутиш.

4. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Ај не се лигавете.. Пола од овде ќе збеснеа да беа на местото на девојката, посебно оние кои го правдаат дечкото.
    Чекајте бе, па и колегата да го направил профилот зошто го направил со женско име и презиме? или колегата крие нешто или дечко и.. што ако е дечко и па се правда со колегата?
    Не бидете наивни. Овде има нешто и таа има право да се лути.. Можел да и каже од самиот старт а не да крие од нејзе па да дознава на сосема случаен начин.

На deskarada, Nausicaa, simoncelicius и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.146
    Има право ама да не ја правиме големата и онака таа се нервира, а што и да мати тој ќе дознае таа ... само глупост е тригодишна врска да раскине поради фб ... друго е да симнува ѕвезди и да пишува љубавни писма и да мува некои.А со фб нешто не е во ред од страт зошто би имале потреба ако е за тоа од старт да ги исклучуваат профилите и ако било по негова иницијатива тој се манјачи таму и брка девојки ко голем фраер и ја чува неа од тоа зш знае што тој прави и уште една гомила мажи како него. Не може таа него да го смени ако тој не сфати дека тоа е тотално погрешно.

6. tamaraa1234

tamaraa1234 Нов член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    навистина се замислив и не знам што треба да направам, цела недела му немав ништо спомнато колоквиумска беше бев фокусирана на учењето и не мислев на тој проблем и баш функциониравме супер како што треба.Утрово, видов дека си го заборавил уклучен фејзбукот на мојот компјутер, се расчепкав низ него нема никакви разгвори, ама кога видов дека има седено на фб и пбарувано девојки уште од 2014г. баш се задумав. Вечер ќе идеме на вечера и ќе отворам тема ќе разгвараме

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Досега криел дека има фб, а сеа од твојот компјутер се уклучува :?:
    Јаки проблеми...раскини му...

8. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    А не е глупост тоа што криел и таа дознала на тој начин?
    Се согласиле за деактивација на профил, па после друг користел, како да не бе.
    Ќе му раскинам, во една врска мора да има искреност и да нема вакви тајни.
    Ситница е можеби ама од ситниците почнува тоа најлошото.
    Ако му дотера памет ќе се опамети ако не не знам.
    Како ќе сфати жити се? тој штом криел не сфатил.

9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391

На Bender Rodriguez му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Премногу се окупирате и замарате со социјални мрежи.

На deskarada, Marossa, JustFun и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.146
    Зависи што правел со тие профили ... и до каде одел ... раскинувањето не значи дека ќе му го дотера умот... времето ќе си покаже се со избрзување .... потоа се каеме,а се работи за 3 години ... одлука за раскинување кога се знае нема назад, нема исправување на врската и нема каење.

12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.757
    Чекајте бе какво раскинување веднаш?! Така ли се раскинува мислите вие оп троп?!
    @tamaraa1234 девојче, седни и разговарај со дечкоти смирено, кажи му дека тоа што крие од тебе и згора на се се претставува како некој друг не е во ред, поготово за ваква врска како што кажа дека живеете заедно. Ако сака да си направи профил нека си направи, негово право, ама не да се крие и да работи позади грб, а најверојатно и вешто брише. Под оваа работа се крие нешто, инаку чему причина да се крие и да лаже.
    И не, никако не избрзувај со кавги и раскинување, остави малку да видиш како ќе се одвива ситуацијата, ова неговото објаснување ми личи на муабет на 14 годишно дете, некако не држи вода.
    Пак ќе ти речам без кавги и препукувања, седни и изјасни се, фала богу ако толку сака профил нека си направи зошто да се крие и лаже.

На Marossa и Bojana.20 им се допаѓа ова.
  13. meteljcek

meteljcek Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    ee vaka devojki .... So decko sum veke poveke od pola godina vo ozbilna vrska .Na pocetok bese se ok od samiot pocetok znaev deka toj igra poker .no ne si predstavuva deka ke bide taka . Ne da igra on zive od toa na nekoj nacin on vika deka toa muj je rabota . znaci zarabotuva dovolno.Vo zadno vreme pocna samo poker poker i poker po cel dn e zatvoren ne izleguva nikade 4 dena samo doma doma . Pocnavme da se karame mu kazav deka me nervira sto nema vreme za mene. nez kako da go ubedam deka moze da si najde poubava rabota i da bide se ok i da imame noramalen zivot. odoluciv da ne sme zaedno no se slusame sekoj den kako da sme. Nesakam da gu izgubam , go sakam on me samo zamoli da mu dadam malku vreme da moze da go postigne svojot cilj i mi veti deka posle nema da igra veke .. ne sum niti jas budala da go cekam :doh:

14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    5.422
    Na prasanje so ogdovor ocigledno sama si go dade odgovorot. Ako nesto ne ti odgovara slobodno baraj drugo. Ako ne si go zamisluvas zivotot takov togas pocni da si gi ostvaruvas celite. Sama dade odgovor ..ne sim niti jas budala da go cekam ...so sreka i pazi so koj sleden pat ke si fatis rabota

15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.757
    Од таков човек бегај колку што те фатат нозете. Коцкар не се менува верувај, џабе сите филмови што ти ги прави, тој ќе остане коцкар.
    Покрај него немаш иднина девојко, совземи се и батали го додека е време, ќе си најдеш некој со саглам работа. Коцкар еден ден ќе добие 2 дена ќе изгуби а не дај боже и полошо. Не си ставај здрава нога во оган.

На anakonda88 и meteljcek им се допаѓа ова.
  16. meteljcek

meteljcek Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Fala za sovet ....

17. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Мојот проблем е тоа што дечко ми моментално поминува низ многу тежок период затоа што му е многу тешко на работа, а во меѓувреме престана да се дружи со единствените двајца пријатели што му се блиски и сега освен мене нема никој друг. Да, јас може ќе го викнам да излезе со мене и моето друштво, ама он пак ќе нема другари за на пиво или за да им се пожали.Јас пробувам да му дадам поддршка најмногу што можам, но јас не можам ниту да му ги решам проблемите на работа, ниту тие со друштвото, ниту тие дома. Он е стварно многу тажен и искрено не знам што повеќе од поддршка би помогнало. Мене ми паѓа многу тешко целава оваа ситуација зашто често се жали, а јас немам како да помогнам. Сакам он да се потпре на мене, ама па од друга страна не сакам јас да му бидам центарот на животот, нешто кон што целава ситуација цели. Некоја идеа?

18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.201
    Допаѓања:
    175.875
    @SnowQueen17 индивидуално е. Се е индивидуално. Некои се каат, некои не, се е до поединецот и чувствата кој ги имал претходно кон девојката и колку ја ценел. Не сум баш машки член, ама често сум зборала на ова тема со машкиот дел од друштвото па го донесов овој заклучок.
    пс. за нешто шо е готово, исплачи се и после запечати го. Некои работи треба да останат само мемории, stay strong <3

@mouse немора да зборуваш, да пишуваш за него. Доволно е да расчистиш со себе. Лично јас со себе расчистувам на хартија, некој пред огледало, некој едноставно гледа во ѕидот и размислува шо било, како било и зошто било. Ако ти треба разговор, би се обидела. Знам дека поракава многу касно ја пишав ама сепак.

@Aneee*** не сум на „брачен судија“ ама према мене двата не сте во право во одредени аспекти.
    Прво, да, треба да одвојува време за тебе, а не кога ќе му се најди луфта, ама од друга страна гледај дека слободното време го врви со тебе.
    Второ, НЕМОЖИ некој да биди посветен на тебе 24/7, па дури и заедно да живејте. ТОа е факт и голем притисок да го бараш од некој.
    Потака прочитав за тоа дека си се лутела ако се гледа со пријатели. И ова на два начини го гледам на логичен и нелогичен. Логично е дека се лутиш зошто сметаш дека не ти посветува доволно внимание и место нив да им посветува, сакаш и тоа да оди кај тебе, ама нелогично е зошто машките се цврсто приврзани со своите пријатели и ако ти ги ограничваш во тој поглед, врската е осудена на пропаст.
    Прави муабет со него, разгледајте, дајте си некој „распоред“ по кој ќе се гледате вие двата, ти со другарките, тој со другарите.

@tamaraa1234 јас мислам дека ако тој се криеше, т.е. ако имаше што да крие и ако сакаше ти да не знајш - немаше да става фб на мобилен или во најмала рака немаше да дозволи нотификации да му излегуваат и стигаат на телефонот туку ќе се погрижеше фб да му стои low profile.
    Ова е основна причина зошто мислам дека ова не е нешто сериозно, воопшто.
    пс за делот мањачење, отварање на нечиј профил од радозналост па и не е мањачење. Да си опседнат со тој чоек - е. Па јбг и јас имам дечко па тоа не ме сопира да отворам линк од профил другарка шо ќе пушти, или да отворам профил на некој колега да видам да не има објавено нешто и сл, или баш од чиста радозналост. Нема врска тоа.
    Сепак ете, штом си решила да разговараш - разговарај. Се надевам, сериозно се надевам дека не е ништо сериозно и дека ќе се среди.

@meteljcek чек, тој игра покер со луѓе за пари или на празно?
    Ако е „комарџија“ или „коцкар“, онака заразен, назад нема. Ако решиш да останиш со него рачунај секогаш тука ќе биди тоа - покер. Некаде измеѓу вас.

@Freya123 можеби е само период додека се осеќа вака. Ако ете другарките твои имаат некои дечковци одете на double date и нека се запознаат, па ако им тргни муабетот можеби ќе излезат на пивце како шо велиш, да се „излуфтира“ малце.

На Freya123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Ни ти незнаеш со сакаш.

20. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    @theowndemon fala ti mnogu, @buba4e89 jas mnogu dobro znam shto sakam, a dali mojot problem ostava ili ne ostava takov vpechatok za mene, eve kje naglasam - ne e ni tema na muabet:)) Prashanjeto beshe za toa kako da mu pomognam na dechko mi, a ne sebesi. No fala ti i tebe shto sepak reshi da go spodelish tvoeto mislenje.