Твое мислење, јас на пр. немам ништо против да одам во старечки еден ден или во болница, што вели @anakonda88 да имам пари сама ќе одам.
Imav prilika da posetam dom za starci , i da vi kazam imaat prekrasni uslovi , medicinska pomos vo sekoe vreme , jadenje , higiena na nivo i sigurno bi imale pogolema pomos tamu nego doma , spored @buba4e89 ispaga kako da sum rekla da odat vo pekolot
Секој со своето размислување малку ми е чудно за денешно време ама ... јас потполно се сложувам со тебе.
@anakonda88 тоа за мене е газење на родителите. Да не сакаш да му помогнеш на болен човек, а да немаа пари, како што толку се фалиш имаат пари, а да немаат? Не ми ни одговори на прашањето, зашто немаш одговор нели. Нема везе, си имаш право на мислење. Јас никогаш не би ги оставила своите во болница ниту во дом. А сигурно зборуваш за богатите домови, а за тие посиромашните си била си видела? Погледнете малку околу себе.
@buba4e89 Sekoj so svoeto pravo ! A sto mislis za tie sto se stranstvo sto se delat posle 18 godini i decata im zaminuvaat i sekoj posebno , toa e isto taka gazenje ??? Ova mi e makedonska rabota sto za mene e zaostanata rabota
Неможеш да правиш споредба помеѓу заминување во странство и заминување во болница. Оставањето родител во болница ти е како да си го откачиш од терет. А ми поставуваш прашања, а на моите не одговараш. Веќе ми е јасно.
@buba4e89 Toa sto go kazuvas ti e zaostanata rabota ! Ne se soglasuvam so tebe ! Vkomsi imam dvajca starci koi ziveele 40 godini vo Amerika , decata im se nastrna , sinot so snaata si kupile kuka , kerkata so zetot nastarna si kupile kuka , starcive si imaat kuka i penzija i voopsto ne gi kritikuvaat decata sto ne ostanale so niv , i snajkata sto ne im e izmecarka , tuku si imaat pari i si go ziveeat zivotot kako sto sakaat oni !
Во право е девојка ти што сака да си живеете сами. Ете имате и башка стан, па зошто да не живеете таму сами? Секој во денешно време сака сам да си живее, а не со старите над глава да ти мрчат...ако се болни тогаш ќе платиш жена што ќе ги чува, а нормално и ти ќе одиш редовно кај нив. Ако не ја сакаш девојката тогаш кажи и во лице, и раскини и со време......дали сега ќе и раскинеш, дали од кога ќе се земете ќе се разведете, исто ти се фаќа пошто секако ѓубре ќе излезеш. И со среќа во потрагата по убава, сексипилна, јака риба, што ќе ќути цело време, ќе ти ги чува старите, ќе живее со нив, ќе ги бања и храни, и ќе те чека тебе да си дојдеш од работа со широка насмевка.
Затоа не одбрав да вдомам некоја сексапилна јака риба,затоа што сум свесен сум дкеа такви жени имаат високи очекувања од животот,ама зошто и оваа да ги има?Можев да имам и други,ја избрав неа.Преминав преку тоа што не е најубавата,ама како минува времето се повеке и излегуваат лошите навики.Во врска сме три години и на почетокот изгледаше како приземна девојка.Првиот период често одев во странство и функциониравме на далечина.Потоа се вратив и почнавме да се гледаме секој ден.На почетокот од оваа година кога почнав да зборувам за заедничка иднина и се увери дека ме има почна да си го покажува вистинското лице пред мене.Не ги мрази и критикува само моите,ги мрази сите.Единствено постигнување во животот и се тие дипломи.Се друго што ке направи го преувеличува како бог знае каков успех.Јас сум поднесол многу повеке жртви во животот,се уште не живеам како што посакувам и никогаш на никого не сум му го плеснал тоа во лице.Кога забремени не се промени,стана уште полоша.Нема многу од кога го изгуби детето,некое време беше мирна,сега пак почна да се костреши.Знам дека најдобро ке биде да ја оставам,ама не ми дава нешто да бидам толкаво губре кое и потрошило три години и ја оставило откако абортирала.И кога ке ја оставам како јас да имам верба во жените,уште колку време да изгубам во врски?Ако е убава има комплекс на висока вредност,ако не е убава пак има комплекс.Јас сум сеуште млад и немам доволно заработено,не знам каква ке ми биде финансиската ситуација ако заминам да живеам во станот после венчавката,ке треба да издржуваме две куки.За мене е одлучено дека моите родители нема да одат во државни установи.Тие се моја грижа,ме добиле на стари години,ме чувале,ке ги чувам и јас нив.За да ги сместиме во приватен дом каде ке добиваат соодветна грижа ке треба да се продаде станот.Мислев дека пишувам на македонски форум и дека знаеме каква е ситуацијата овде.
Оној дел каде пишуваш за твојата животна избраничка немаш поим како лошо звучи ... што ќе ти бре најубава алооо??? тој маж што ја сака својата жена таа за него е најубава, а за сите други може да биде баба рога кој ги врти. А тоа за родителите ... се наоѓа решение, за се има лек кога се сака. Не знам каков ви е односот, јас да сум би те оставила око нема да ми трепне, не се ни сакате ни почитувате, уво ме боли народот што ќе каже ако не сум ни сакана ни почитувана.
Не сум многу компетентна да ти одговорам, но ако ти значи нешто, еве го моето мислење... Штом веќе си донел одлука да ја напуштиш и немаш повеќе чувства кон неа, обиди се да разговраш со неа и да го решиш тоа, кога нешто не бива, не бива, џабе удираме со глава во ѕид. И ако не си одговарате подобро сега да си ја решиш ситуацијата отколку да се земете па после да излезат работите на површина па уште толку да се искомплицираат работите. А за таа несигурност дека нема да можеш да си најдеш друга девојка, батали го тоа, знам слуачи во кои биле заедно 10 години па ја прекинале врската или уште полошо се земале па се разведиле. Исто и обратно, биле заедно 6 месеци па имаат среќен брак. Должината на врската не е мерило за вистинска среќа и врска. Никогаш не можеш да знаеш што може да се случи утре. Така да, мој совет е да го следиш срцето и да постапиш онака како мислиш дека е најдобро за тебе. Ќе си дојдат работите на свое место, едноставно верувај
Девојка ти те понижувала тебе со двете дипломи, а ти со реченицата "Ја избрав девојка ми за нешто сериозно затоа што не беше многу убава", фактички зашто си сметал дека ќе ти биде домачица, ќе пере, чисти, готви, носи пари дома, ти успатно може да си шврљаш наоколу со нешто појако, посексапилно, што не е за во брак како неа. Не можеш никому да наметнуваш кого да чува, и да го натераш твоите родители да си ги гледа ко свои. Како прво не си го опишал односот на твоите према неа, а сигурно има доста позади тоа чим не ги поднесува. Ама па од друга страна она била свесна за тоа кога се впуштила во ова, и станбено можела и она да побара поддршка од нејзините. Разговарај со неа, објасни и на фин начин како се осеќаш (без моментот "никогаш не беше најубавата", пошто можда и ти не си и бил некое лепотаниште, па се заљубила), скрати и ги нејзините маки, а и твоите. Ќе ја боли, али бар ќе си најде некој што ќе ја цени и сака таква каква што е. А и ти најди си некоја на твој левел. Интелектуално, физички, карактерно. И да, не е битно каква слика ќе оставиш кај другите, туку кај неа. Она е таа што ти се посветила 3 години, што решила да роди твое дете. Битно е да си и ти среќен, а очигледно не си покрај неа. Нема што да му ја мислиш понатаму...
Да вдомиш? Можеш некое животинче да вдомиш, а не девојка. И со такво размислување поарно не се карај со сегашната, пошто тешко дека ќе најдеш друга...посебно не некоја од твоите фантазии....
Ништо не и прават неа моите родители,тие не се добри со здравјето во последно време.Мајка ми почна да се разболува и се вратив од странство.Јас сум само реален кога велам дека не е најубавата.Ги гледам сите во опкружувањето и ретко кој успева да се ожени со јака и убава.Тие женски се лепат таму каде што се парите,секоја гледа подобро да се снајде финансиски.
@малерозен де бре мајка му стара зошто си толку самобендисан? Зар ти ова сериозно?! Многу предрасуди момче, многу. Јас да ти кажам дека во ситуацијава ти си оној искомплексираниот а не девојките, сексибилните не ти чинат, неубавите па ич, па не се жени бре мајка му стара, ододи си и готово нема никоја да те нервира. Што мислиш ти ќе земеш некоја да ти биде измеќарка цел живот? Да ти игра како и свириш? Разгален, самобендисан и исфрустриран си да си знаеш. Види вака да ти кажам за секој проблем има решение и компромис, никој не ти рече да си ги оставиш родителите и да си заминеш, напротив ќе седнете лаф муабет ќе се договорите што како и вие задоволни и тие, компромис сваќаш?! Сепак мислам дека треба да ја оставиш девојката, не ја мачи да живее со ваков човек кој вреѓа на секој чекор, како не била убава, сексибилна незнам што. Кујзнае што и имаш направено со сите твои комплекси и предрасуди за да мрази све живо пред неа, да да, не е лесно да се трпи ваков како тебе. А вие другите не одете до крајности, домови болници не знам што, муабетот не е тоа. Муабетот е самиот тип тука кој е крајно разгален.
@малерозен Толку многу му ги извртевте зборовите на момчево кое што побара помош, срамота. Се фативте како слеп за стап дека е самобендисан, нарцисоиден и ред други работи. Сфатете ја суштината. Секој си одбира нешто во животот што ќе му одговара, ете тој ја одбрал таа неубава девојка за да има мир и слога што всушност и точно е познавајки многу таканаречени манекенки со празни глави и трка по пари. Вистината е дека таа мафта со нејзините дипломи пред сечии нос ги оговара сите и никој за неа не чини освен таа дипломџиката. Си лечи комплекси. Ги понижува сите останати затоа што немаат „ДИПЛОМИ“. Со дипломите нема да легнува и нив нема да ги јаде, да може и ќе и се најдат во животот, ама принцезата сака лагоден живот сама, стан од дечкото и никаква обврска према неговите родители кои се грижеле, СТВОРИЛЕ . ТАА САКА. Момче, ова што овде го напиша за неа кажи и го во лице и кажи и дека не те заслужува ако така се однесува како што велиш. Своите комплекси нека си ги лечи дома со нејзините ти не си должен да ја трпиш кога веќе немате разбирање. Нека не те загрижува околината.Подобро е сега да прекинеш кага си го увидел сето ова отколку подоцна со деца. Во нечии очи ќе бидеш најголемо ѓубре, ама во нечии не. Не си го уништувај животот уште млад, да се врзеш со некого со кого немаш разбирање или не гледаш заедничка иднина. Секое чудо за 3 дена.
@Daleron таа мава со дипломите а тој мава со неговата "лепота" да речеме, врти сучи исти се и двајцата. Тој вреѓа,таа вреѓа нема разлика. Колку што тој е самобендисан толку и таа. Е сега не ја знаеме нејзината страна а ниту пак конкретни информации за да разглабиме кој е "повеќе крив" во случајот. Може ја вара, може ја малтретира и и плеска по нос за "лепотата" или пак обратно, не знаеме како е. Тоа што го кажа за родителите си во право, и се сложувам со напишаното, затоа и јас реков дека ако се сака, ако се има љубов, компромис, разбирање ќе се најде компромис. А овде ништо се нема освен обострано лицемерие. Тука се е мутна вода, оваа врска нема иднина и од негова и од нејзина страна, маски и вештачки живот колку сакаш, па подобро да пукне сега отколку да глумат лудило и двајцата и да се свестат на постари години, и тоа си во право.
Според мене човеков сосема коректно и отворено пристапи со својот проблем сакајќи да ни долови како се чувствува. Нема потреба од препукување, а најмалку ,,кудење,,. Одма почнавте со ,,како не ти е срам,,...,, себичен си,,...
Мене неговиот пост ми се виде доста искрен. Тој каков е таков е, ама однесувањето на девојката е врв. Познавам доста такви затоа и ми се згади кога прочитав што прави таа, додека тој работи, ствара, се грижи за родителите, е сега може е поубав од неа, ама ако ги ставиме на кантар двајцата треба најкултурно да ја откачи.