Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    уште пред некое време се случи за истото, за истите :^)
    и му кажав, ,, јас повеќе со твои пријатели не излегувам, не сакам да комплицираме и од ништо да правиме нешто,, . и еве сега пак на иста маса, исто однесување, носење дома без нежност, арогантно однесување од негова страна.... ептен голема тензија се прави. му реков кога ќе стигне дома да ми се јави да не го мислам и еве уште го нема :^)
    налутен е знам јас, ама за што? :^)
    а се правеше уствари дека не му е добро...

2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Мислам дека е набуцкан од другарите. Машките често запаѓаат под влијание на другарите, можеби му удираат ремет за нешто поврзано со тебе, можеби затоа што поминува подолго време со тебе... Незнам, ама нешто не е во ред со нив, чим само кога сте со нив така се понаша. Најдобро е еден здрав муабет без иронија и инает, да се седне и да се направи. Да се отворат картите и да каже што не е во ред. Неможе ти да си ставаш на срце и да си ги оболуваш нервите. Со среќа...

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Можеби му се допаѓаш на некој од тие негови друагри, па мисли дека и ти го погледнуваш...
    стварно неможеш да ги сфатиш машкиве...

4. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    И јас мислам дека тука во прашање се другарите..А како се однесуваат другарите према тебе??
    Морате да разговарате отворено за се..зошто вака нема ништо да се реши,само се пролонгира проблемот и вие само си кинете живци..За џабе кавги и расправии..Сигурно и тој не го сака ова..Само здрав муабет е решението..

5. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    девојки фала на советчињата :*
    ама дечко ми е карактер кој не можеш да го набуцаш така ептен лесно, значи воопшто.
    тој секогаш е на моја страна и едноставно не дава лош збор да се каже за мене а не да го набуцува некој... со неговите другари имам одличен однос, се зезаме, се дружиме... значи нема некој проблем. проблемот е со негови пријатели кои и од мене се помали а со нивните девојки ептен се дружам. а тоа се случува само кога ќе се напие и веднаш тој си прави грд филм :^) и јас морам тоа да го решам како и да е :devil: не можам повеќе вака. како некоја кловновка сум само да го расположам и да му го тргнам од главата филмот што си го има направено :@
    и тој ми има признато дека тоа му е гоолема маана :^)
    ама сепак како што кажа и офспринг, си земам јас се на срце и ептен ми мака :worried:
    не смее вака да биде :worried:

6. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Изгледа мисли дека на тебе ти се допаѓа некој негов другар, или пак другарите го зафркавале нешто за тебе па сега можеби се осеќа несигурен, ама проблемот е во тоа што ти не знаеш точно што си мисли он и што му се врти во глава :^) Можеби кога е поднапиен да станува љубоморен :(

Едит. Во меѓувреме си пратила ново мислење, сега го прочитав. Сигурно има лошо пијанство штом се однесува вака само кога пие. Најдобро ќе ти биде да избегнуваш да пиете многу, не мора секогаш да се заливате со алкохол по кафичите :$ А не ми е јасно како пред другарите е ок, а само кога сте со тие пријатели, тогаш ти прави проблеми :^) Мора да има нешто, изгледа мисли дека ти се свиѓа некој од тие пријателите.

7. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    јас не знам како може да мисле дека ми се допаѓа некој негов пријател. па толку време сме заедно и доволно ме знае. знае дека сум комуникативна, дружељубива, дека со секој негов пријател ќе направам муабет и да не ми се прави, само заради него.

но, понекогаш неговата љубомора ја поминува секоја граница. јас сум навикната на неговата љубомора, знам дека тоа е дел од неговото секојдневие :^) ама мислам дека после толку години заедно нема потреба за такви работи :worried:

8. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Бројче чим љубомората е негова особина и е често присутна нормално е дека тој неможе веднаш да се смени..но сепак може да се контролира..Треба да му кажеш дека и тебе тоа те повредува,такво однесување без никаква причина...И тоа време колку што сте заедно ако веќе не те научил каква си ...За џабе само ја комплицира врската...а и неможе само еден да прави се за да ја спаси.. :x

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Знам, те сфаќам дека долго време сте заедно и дека нема потреба да се сомнева во тебе, ама штом до сега не успеал да ја отргне љубомората, тогаш не верувам дека ќе може допрва да се промени после 5 год врска. :( Тебе ти останува само почесто да зборуваш со него и да му укажуваш на тоа дека неговите постапки те повредуваат и дека неговата љубомора може само да ја уништи врската. :(

10. Neskrotliva

Neskrotliva Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    7
    Срце јас сум иста како и твојот дечко...Љубоморна сум,кога ке се напијам одма се онерасположувам и се однесувам грдо спрема дечкоми....ме трпеше некое време но подоцна почнав ептен грдо да се однесувам а беше и приметливо и пред другите и тој ми кажа на мирен начин,од почеток негирав оти незнаев каде е проблемот а знаев дека го има...Сватив дека де плашам да не се вљуби во некоја моја другарка или незнам што ( и тој беше така опуштен , си комуницираше онака,се зафракаваше исто како и ти спрема неговите другари) ама ете пијалокот си го прави своето....Сватив дека се плашам од некои работи што ми се случиле во минатото да не ми се вратат (моја другарка да се фати или мува со момчето во коа сум била вљубена)....Разговарај со него и покажи му дека ти значи и дека ти му значиш и пробај да извлечеш зошто е таков,натерај го да зборува...Поздравче :*

11. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.699
    Допаѓања:
    11.220
    Сама кажа дека кога ќе пивне се случува тоа,му се вртат различни мисли и на тој начин ја искажува љубомората.Веројатно има некоја работа тука во врска со другарите која ја искажува само кога е пивнат.

И ќе ти кажам добронамерно,зборувај со него во врска со алкохолот,ужасни проблеми прави.
    Кога во една врска партнерот покажува љубомора ,го менува однесувањето кога е под дејство на алкохол,што ли ќе прави во брак?Општо зборувам.Така што само добар разговор е потребен ,за се` е неопходна многу комуникација.

:*

12. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    тој понекогаш е севесен за тоа, дека нема потреба од љубомора, дека тоа ја уништува врската.... и знаете секој муабет два дена трае :@ тој е свесен дека тоа му е голема маана :^) и не може да ја искорени колку и да пробувал. јас како таков го прифатив. ама некои работи не можат така да се одвиваат. и кога сами пиеме значи ни е супер, нема такво или вакво пијанство, најубаво ни е...
    ама понекогаш кога сме испаднати со некое друштво јас така глумам, се правам нешто што не сум, не разговарам со скоро никој само за да не помисле тој нешто, не ги слушам соговорниците околу мене за истото - тој да не се изнервира и да си направи грд филм :^) , гледам да се држам на дистанца, да не се зезам со сите, кревам нос така напрчен :| па не сум јас таква бе...

а проблемот да не е во мене? да не не знам јас да водам разговор со сите одеднаш? :D :worried:
    затоа што како што кажав ми има речено ме запоставуваш, со сите разговараш само со мене не :| а не е така. јас секогаш гледам тој да е ок, макар и да не ми одговара друштвото.

13. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.699
    Допаѓања:
    11.220
    Е,сега за последниов пост вака:не смееш да се менуваш како личност доколку тоа не го сакаш,не треба да се стегаш и да се осеќаш нелагодно и да избегнуваш разговор само да му угодиш на дечкото.Со него треба да ти е убаво ,да си слободна и да си баш ти,без разлика дали сте сами или во друштво.
    Верувај дека никој не вреди повеќе од нас самите.Секако дека го сакаш и сакаш да си со него и сигурно би променила и некои навики пример за да можете да се согласите,тоа е океј ,но кога човек ќе почувствува дека не е слободен пред партнерот ,е тука можеби има проблем.
    Секогаш на прво место треба да си се ставиш ти (да не бидам погрешно сфатена ,не зборувам за егоистичко однесување ,далеку од тоа) туку треба да се следиме самите ,нашите желби ,мисли...ова секогаш ми го зборувала мајка ми.

На julie77, viki44e и 2468 им се допаѓа ова.
  14. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    бројче секогаш чашката го прави тоа лошото ма скоро увек е така,вака може ние да нагагаме шо е како е али ти треба да му направиш муабет за тоа ,додека така грдо се однесува кажи му стој,прашај го што е работата зашо така се понаша откако ке испие некоја чашка,зашо не е таков коа сте на само,и да му ја расипетош вечерта нее страшно и да го изнервираш зш прво ти треба да се стаис на прво место како ти било и тебе некогаш кога си се нервирала за глупости ...маци се надевам дека се ке се среди и дека се ке биде супер..сакам да ме известиш шо како си направила... :*

15. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    уфф во каква ситуација сум си јас кутрата :(
    знам дека ме сака многу, знам дека и јас го сакам многу. се е ок, супер ни е.... ах таа негова љубомора и филмовииии :devil: па и не ги изјаснува јасно и гласно |( така само си трае и врие и телепатски ми кажува шо се вели :tmi: а кој да го разбере? кога ќе го прашам во моментот тој само ми вика нипто не е , или ти си знаеш :^) и тоа е...
    ама неее, морам јас озбилно и отворено да разговарам. долго време сме заедно, нема смисла сето ова.
    фала ви девојки на советчињата :* :*
    еееех што би правела јас без вас, срцки :*

16. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181

маци немој погрешно да ме сватиш али ти си крива шо си чекала толку долго време си требала уште од дамна да го пресечеш и да не дозволиш да остане само на тоа нишо не ми е или ти си знаеш зш излага ти си крива за се а ти ни крива ни дужнаа...маци само отворен муабет со отворени карти и се ке биде во ред..СРЕЌНО!

17. kixy

kixy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    vcera izlegov so eden decko koj mi se dopaga no jas ne sum sigurna deka i na nego mu se dopagam barem malko :( zosto koga mu rekov na msn deka mi se dopaga toj vednas me vikna da izlezeme i mi rece deka so nego ke dojdat eden negov drugar so devojka mu zasto nie ne se poznavame mnogu pa da ne ni bide dosadno,no ne dojdoa drugar mu so devojka mi bidejki se skrale nesto. sedevme sami nekoe vreme bese malku dosadno bidejki nemavme temi za razgovor.normalno se smuvavme. se dogovorivme pred toa da sedimo pokasno no toj okolu 11 casot mi rece aj ako sakas da si odime i ako ne ti pravi problem i ja rekov vo red ajde,koga si pojdovme so motori gi sretnavme negovite drugari i toj taman na vreme se kaci na motorot i samo aj cao i ja cao i me ostavi sama ;( koga se vrativ doma drugar mu vednas mi pisa ke bidne li rabota i ja samo ne znam. sega ne znam dali samo sakal da me iskoristi ve molama kazete mi vie sto mislite. a i mislim deka malko mu smeta toa sto sum sramezljiva :$

18. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    па секое девојче така за прв пат е срамежливо ... јас не те разбрав баш најубаво ама мислам дека треба да почекаш и ќе видиш како ке се одвиваат работите да не судиме од одма ... кога веќе излегол со тебе сигурно му се свиѓаш и ти ... немој да се нервираш и да плачеш па ти едвај и го знаеш ... замисли долго да сте заедно ке треба да се убиеш ајде насмеј се и се ке биде добро. :*

19. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Вака малетко. Малку јас ќе бидам директна,можеби ќе те заболи,но ќе ти кажам.
    Не кажа колкав е тој,затоа што ако бил колку тебе или година постар,да,незгодно е кога е тишина,кога нема што да зборувате....Но,ако е многу постар,тогаш тоа не би требало да те чуди....Многупати немаме ништо заедничко за да зобруваме со некој постар. Можеби ти не си требала да прифатиш од прва да излезиш со него. Требало малку подолго да комуницирате на мсн,барем ќе си го запознаела,да имате за што да разговарате..
    И кој кретен...Ако бил договорен со другарите да оди,после вашата средба,требало да ти каже..А не вака да те остави... Глупак! :fubar:
    А тоа што си срамежлива е нормално. 15 години си. Можеби и прв ти беше,или сепак не..?
    А тој тоа ако не го сваќа,тоа си е негов проблем....
    Јас мислам дека од некој таков не би ни требало да чекаш било што...Кога тој успеал уште на првата средба да остави таков впечаток,да те остави....Можеш да замислиш што ќе се случува понатаму...
    Затоа остави го...Најди си друга симпатија,шири познаства.... ;)
    :hai: Поздрав и со умот во главата! :lol: :$ ;)

20. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    Без разлика дали е постар или не тоа е до самиот човек и неговиот карактер.....
    Сепак како што кажа мистериус ако е постар можеби смета дека треба со тебе да прави детски муабети или воопшто и да не прави...
    Но,сепак требало да го скршиш мразот,да почнеш некоја тема на разговор па макар и да е најобична и најглупава.Потоа се ќе си иде само по себе.
    Сепак ако не ти одговара како личност остави го.
    Не е само да отидеш со некој да седиш во тишина,да падне некој бакнеж и ајде чао пријатно!