Анита, прво морам да ти кажам дека многу детски си се испонашала. „Сакав да му вратам...“, „На фб додадов еден школски за кој многу се лутеше...“. Од ништо си направила нешто. Кога веќе си успеала да си ја стабилизираш врската, а го сакаш дечкото, си требала да си го чуваш и негуваш односот како нешто најсвето, да кажам, а не да му враќаш. Она што било - поминало и си требала да го оставиш на страна, бидејќи ете, тој се свестил дека грешел и се оправил. Според мене, не е дека тој те заборавил така лесно, туку од континуирано молење толку време да се вратиш во колосек, му се смачило. Особено па уште ако си му кажала дека тоа го правиш за да му вратиш... И самата велиш дека е горделив, па според тоа не си требала да му исплескаш во лице се' наеднаш. Тој имал впечаток дека сте ги средиле работите меѓу вас, а ти всушност подмолно си постапила со тоа што си молчела толку време и наеднаш се' си извадила на површина. Си го довела во заблуда. Затоа, ако навистина го сакаш, би било добро овој пат да „инсистираш“ (со усул, не на глава да му се качиш и да постигнеш контраефект) да се видите, да собереш храброст и да му се извиниш. Да седнете како возрасни, да поразговарате и да му ветиш дека повеќе нема така да се однесуваш. Да го замолиш и тој да биде помалку инаетлив, затоа што оставање и скарување не се тера врска. Едноставно, (без навредување) да разговарате за сите работи кои ви пречат еден кај друг, да расчистите со тоа и да „почнете“ од ново. И уште еден совет од мене: За работите кои те тиштат, кои те нервираат и не ти одговараат кај партнерот се разговара благовремено. Се обидуваш суптилно, ако не оди - одиш директно, со бирани зборови (поентата не е да бидеш во врска во која ќе се навредувате и ќе користите погрдни зборови еден за друг) и кажуваш што е проблемот за да се реши, т.е. елиминира со време. Такво собирање и собирање молчешкум, па после враќање не е на арно. И ти исто да си бидеш спремна на истиот третман. Тоа се вика толеранција и компромис. Ти посакувам среќа и пиши што се случило.
Како гарантираш де просветли не?! Кажуваш факти, ги тресеш од ракав нештата кои не можат да бидат факти туку индивидуалност а со тоа и докажуваш колку си себичен и плиток. Јас ќе те демантирам и ќе ти кажам дека постојат и навистина убави девојки за кои просечноста и вистинските вредности им се доблест. Има секакви луѓе, карактерот на истите не може да биде факт туку индивидуалност, пак ќе ти кажам.
Те бранев, ама во повеќето твои постови не си во право. Не сите се продаваат за пари, ако ти имаш негативно искуство не мора да значи дека сите се исти. Со ваков закоравен став никогаш нема да најдеш жена. Сега согледав дека грешката е во тебе, а не во девојките. Братче посети психијатар.
На тебе ни жена од мала преспа нема да ти дадат а камоли просечна или под просечна. Ја жалам девојка ти, се надевам дека ќе се освести и ќе свати со каков тип си има работа.. бар да и заврши кошмарот. Ете во што лежи проблемот што девојките те откачуваат по брза постапка Еден совет: почитувај за да бидеш почитуван.
Ретки се тие стварно јаките и убавите што не се продаваат за пари и кога ке се свестат дека заглавија со некој сиромашен е урнебес.Не пишувајте за мојот проблем не ми требаат веке совети,и без тоа добив повеке навреди од совети.Јас никого не врегам,сум само реално и искрено си го кажав проблемот и како стојат работите.
Човекот нема со кого да си прави моабет и затоа е тука...демек ние жените сме биле вакви такви онакви а којзнае што раздркување прави позади монитор Он на нас ке ни цртал//хахаха
На погрешно место го вадиш бесот затоа е вака. Не разбирам баш и јас сум била не огорчена ма, се што е машко низ нозе баш од вака како тебе со искривено гледиште !!! налетало нешто ни криво ни должно ама никој не го терал да се меша иако ми е жал некогаш, небитно ... се чуствиваш сам против цел свет??? ние не ти велиме да направиш нешто погрешно, неетичко или неморално или не знам како да се изразам само се обидуваме да ти кажеме со арно или со лошо дека твојата генерализација и ред твои реченици се под секое ниво. Па, ти како сакаш така разбери. Парите купуваат се ама вистински и длабоки емоции НЕ, купуваат се ама слога НЕ ... и секоја свесна за тоа не спаѓа во твојот обрач на општење и дојде до препукувања а форумов. Баш ме интересира, ти за овие твои ставови имаш подршка од твоите родители ?
Хахаххаа.. нека нацрта човекот па и ние обичните смртници да научиме по нешто, сигурно сме многу заостанати затоа не го сваќаме.
Знае он многу убаво какво зло сме, но дефинитвно е љубител на жени, затоа е тука а не на машки форум..Верувај на баба њухот, никад не утнал....не се трга овој од овде така брзо
хахаха тогаш нека го, жестока дебата предизвика, шо вика ќе смува некоја аххаха да видам да не верувам хаахахахах
Бил чоекот многу убав, вика оти бил тој "сува лепота" ама вереничката па ич не му била убава, ептен под просек била, ама тој мислел подобро да фати некоја грда и да ја молзи како сака отколку некоја лепотица што ќе го влекла за носот,и на крај се испоставило и дека оваа грдата да ти имала исти критериуми. Што да прави не му е лесно.