Размисли добро дали дечково карактерно те освоил или физички?! Овака кажано ми делуваш многу површно со муабетиве, зарем мислиш дека се со убавина се постигнува?! Грешиш да знаеш. Дај си шанса да видиш дали можеш или не нешто повеќе, не го туркај ради изгледот, изгледот е менлив, а душата е онаа која вреднува кај човек. Не избрзувај со одлуките, ќе се изгориш.
И јас би му дала шанса на дечкото. Чим си го имате муабетот, не гледам формулирање на проблем. Нека е и најубав на свет, џабе е ако немате разбирање и не се согласувате меѓусебно. Со последниот блондиран муабет делуваш како збунета тинејџерка, а спомна дека студираш.
Луѓе многу јасно дека убавината е пролазна, и дека карактерот е она што е најбитно...Ама неможеш скроз да занемариш изглед, сепак барем некоја привлечност треба да има... Едно е да не бил она што очекувала, али сепак да му се допаѓа...ама скроз друго е воопшто да не му се допаѓа... Ако смета дека може, и јас сум за да му даде шанса...
Благодарам многу девојки.Уште еднаш докажавте дека сте тука за било што Искочивме уште еднаш од тогаш и полека се доаѓа на свое место.Коцките си се поклопуваат.Не се каам што пружив шанса,бидејќи е многу добра личност.Среќна сум што го најдов
девојки ве молам дајте мни совет и некоја утеха.... со дечко ми се караме мн ама јас премногу пак го сакам две недели цели скарани сме...и без везе е цела работа...знам дека ме сака ама инат голем е и не ме бара веќе ко порано ..порано имав 15 пропуштени повици коа бевме скарани а сега ниту еден....гнаса стана..се измени многу...а јас трпаm и само ме нервира неш амо се наоѓа///а сега премн сваќам дека премн го сакам и претешко ми е што вака сме разделени и вкафиќ го видов не дојде ни да се поздрави со емне ни ништо да речиш ете да попушти да дојде нее нишш шготовоа бев да гргнам да плачам...а причината за караницава е дека тој мисли дека јас го лажев деkа не су му кажала дека бевнакафе,бев тагната на фб и тој пак не верува едека сум го кажача тоа на нему..а ја му кажав а тој не се сеќава и ме напаѓа..и така цела работа се испреврти... и сега ми пиша порака на телефон демек мн ми е тешко и неубо што е вака коа се караме аа неможам верувај ми секој ден да се карам вака...со ова сакашше да каже дека нема намера да се смири...прескршен сум уништена...4 годиншна врска е...а тој вака ми вика а еден муабет во живо немаме направено од инат негов само бара изреки да не излезеле...ќе умрам...немам решение..што велите виее
Е, тој фб, не се јавува не смета дека е виновен или бара начин за излез надвор од врската, ако тоа го сака ништо е е ќе те боли до срж ама ќе помине ... и 10годишна врска да е ако еден сака крај, нема избор .. остави времето да си покаже, обиди се ако е можно да не се нервираш и да бидеш барем привидно ладна па, нека ја лупне тој малку главата зш ти кулираш. Тешки се овие разделби и ... се поминува ништо не е вечно.
по правило виситината е дека со карактерите не се совпаѓаме но дури сега гледма колку сум се зацапала уствари јас...го сакам незаменливо..никогаш немад а го заборавам си мислам..препретешко мие неможа да опишам...прва врска и се... уххх
@untitled12 Која е причината која се скаравте ако не е тајна и колку пати се каравте до последниот пат? Врска неможи да опстој ако постојано се карате, крај краева да се скарате и да чекаш да ти се јави за да се „среди“, нема да се средва секогаш. Еден ден ќе пукни тиквата и ете, тој ден дојде. Можеби сеуште те сака, но едноставно смачено му е да се карате постојано. Можеби едноставно во текот на тие периоди кога сте биле скарани едноставно со секоја кавга му згаснала љубовта кон тебе. Не ќе да е до инаетов сега. Ако не те бара, обиди се да не го бараш неговото внимание, можеби тогаш ќе го наклони неговото кон тебе, крај краева кога нема да го бараш неговото внимание, можеби полесно ќе поминиш преку него па дури и ќе продолжиш натаму без него.
Те разбирам ама што можеш, за се се потребни двајца и за љубов и за кавга ... добро е што барем мож=еш да кажеш тешко ми е, и тоа е нешто ... никој не забравил некого што го сакал ни ти него ни тој тебе ќе те заборави (ќе избледи со тек на време )ама не е се секогаш судено да биде.
Девојки имам еден проблем и се надевам дека некако ќе ми помогните не сум баш нова имав профил али не отварав многу време и ја заборавив лозинката пша затоа направив нов. Епа вака девојки јас имав врска која траесе 7 месеци беше убаво имаше и проблеми али секогаш се решаваа. Денес баш пред два три саати се закаравме поради бизарна причина (мн троши пари на кладилници и казина а јас го поучував дека не еубавао знае и сам колку само си дава од џеб а со тие пшари може да си купи нешто за себе (ретко оди во казина али оди повеќето на спортска клава али мн големи суми)) и јас за негово добро му солев памет нели немој не е убаво клавај јас не ти забранувам али немој толку многу и он мои пари мој зивот ок му реков али и јас тебе нема да те слушам кога ке кажеш нешто и он ми вика ако не ме слушаш крај!( некое време осејќам дека не ме сака баш поинаков беше знаете она женска интуиција иако тој вика дека не е така јас сама осејќав ...можеби грешам за тоа барам совет).Му реков да не ми се заканува зашто човек кој сака не се заканува и ми вели нема да се видиме дур не заслужиш му викам зарем треба да служам зарем не сакаш да ме гледаш вика сакам ама нема дур не заслужиш и му реков повторно кажи ако не ме сакаш и он вика напната една ете со сила (ко демек со сила) ме тераш те нејќам глупа ваква онаква ....го прашав зошто ме лажеше он вика така ми чинеше ...почнав да го навредувам и се кажав на нерва зеде ме навреди и ме блокира ...уништена сум помагајте девојкии дали мислите оти ме сакал воопштоо (инаку ко бевме заедно беше убаво од различни градови сме али не се далечни комшии да речам ко ќе се видевме беше преееубаво али незнам што муе знам можи згрешив за то шо му викав али за негово добро и на крај краева не го изневерив некој има се изневеруваат пша пак на раце ги држатт...помош ве молам
финтата е што тој таков карактер е избувлив инат и дрши огромна лутина...а тоа јас не го заслужувам ..имавме прекрасна врска првите две ипол години сите дури ни завидувааа неможам да кажам колку прекраснобеше,,сега..сега..неможам да прифатам дека оа нас ни се случува неизмерно го сакам ама се караме мн а тој е крив...вистина е тој крива не јас..а нему му е смачено крив да биди а во спроттивно не пази пред да каже нешти или да направи...
У, што мразам мажи што наметнуваат вина каде ја нема, е, ај кажи ми што си згрешила? што си му рекла да не се коцка? и тој ко демек или ќе го прифатиш моето или крај ! па, нек е крај ! што му се замараш ? не те сакал big deal ... живот иде даље и со него и без него.
Прво фала што одвои време за мене знам дека понекогаш и јас сум грешела али верувајте девојќи не да се правдам али и виновна и не јас прва се извинував во последно време се понаша со мене ко со кукла ко со робот тешко мие ме уништиии а знам дека никоја нема да го сака како мене и во тоа е проблемо шо уште го сакам
@Svetulkaaaaaa Можеби имаше одредена афекција меѓу вас, можеби те сакаше, ама за вака лесно да те остави, веќе такви чувства не ќе да има. Chin up, вакви сра*а се случват кај сите бар еднаш во животот. 7 месеци не се малце, ама не се ни многу. Секогаш е доволно да се тргниш од врска којане ти носи добро, не зборувам за неговите пороци, туку за начинот на кој се однесувал со тебе овој пат кој го опиша. Претпоставувам и друг пат можеби се има однесувано така? Ајде ова за малце да се разведриш <3 : Спојлер Ти не си виновна, насмевни се, имаш цел живот пред тебе @untitled12 Стварно не знам што да ти речам, ама сепак врска со кавги не би опстојала. Мисли на брак, како ќе заврши тоа? Се обиде смирено да разговараш со него? Да видиш како одат работите? Крај краева, дај му време, можеби ќе те побара. Со среќа душо <3
Што бре да те уништи? девојче ако те гази гази го ма ич око да не ти трепне ,,, не вреди таков да си го губиш времето со него, тој ако си има комплекси некои нека си ги лечи на друго место. Мене ми се чини мажите ме мразат ама ич не ми е гајле кој како ќе си постеле така ќе си легне, на љубов и внимание со љубов и внимание на вакви дебилски работи удри чизмата, КРАЈ ! со таков.
Тој пред некој ден ми рече да излезеле и само што се договоривме почна да ми вика ете ме лажиш ти вака така ензнам шо а тоа нема никаква врска јас никогаш его не сум го излажала само му идат глпости на памет..и ми вика шо ќе излегуваме ние коа ти не признаваш дека си крива? но јас не сум крива му велам ств претеруваш велам немора ко така никогаш д аизл (на голема нервоза ова го реков оти ми се качи на глава и ме повредисо тоа шо ми докажа уствари дека НЕМА за шо да изл коа не сум признавала ) и толку беше,..дтогаш само контрање никако со арно ни да речи да изл ко луѓе да правиме муабет...а сигурно ќе ми речеш сега за јас да му речам да изл..но јас секогаш сум велела и не сакам да испадне дека го молам..и не смеам едноставно јас да речам..ухх еле ќе полудмм
@theowndemon фала ти и тебе знам времето лечи се али сега се осејќам неубаво повредено глупавоо сепак вашите совети некако ми даваат сила фала ви премногу па последниов месец да се однесуваше неубаво али викаше дека ме сака коа бевме заедно осејќав дека ме сака али вака ств незнам
@untitled12 е ај жити се прашај го што си згрешила толку па да мора да признаеш дека си крива? Речи му рандом чупе од Бт прашва, пробва да те сфати ... Можеби и тој го вели тоа на нерва ама вака од страна изгледа апсурдно, „признај дека си во криво па после ќе излезиме, ќе збораме, па можда и врска ќе спасиме“, сфаќам да имаше вина, да имаше што да признајш, ама ти тврдиш дека не држиш никаква вина, па зборам од тој аспект. Искрено најискрено, најпријателски совет ми е, безразлика колку време одите полека ама сигурно да се тргниш. Можеби ќе му дојди баш ткаа него паметот зошто ми личи како да го изгубил некако. @Svetulkaaaaaa Нормално е сега да се чувстуваш вака ама со тек на време ќе поминиш и преку ова, и самата знајш дека животот оди напред, сигурно и пред тоа си била повредена, сите сме биле некогаш и се врви. Јбг таков е животот, you get some you lose some. На крајот сите ќе си најдиме тоа што заслужуваме, и ќе бидиме најсреќни, верувај дека ќе го најдиш тоа,со таа мисла бори се против чувствата за него.
fala ti premnoguu znam ke boli ama ke pomine ovie vashi iskreni soveti mi davat sila srejkna sum so postoite iako ne se znaeme fala vi devojki vi posakuvam se najubavo na site od srce