Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

@theowndemon Коментарите беа флерт левел 1. А има слики со мене и усте не ги брише сите знаеја дека сум му женска јас и се осеќав многу непријатно во целата ситуација. Па некој те трпи и те прифаќа таков каков што си па и такви јавни удари да му задаваш не иди..... Многу сум повредена.

2. vitamina

vitamina Форумски идол

Па ете и самата си ги одговори прашањата твои всушност, очигледно сето патешествие му било од досада на човекот, во спротивно работите би биле поинаку. Едноставно тргни се и биди среќна што само на тоа се завршило, нема тука некоја филозофија, се е јасно.

anakonda88, rose60 and Petar80 like this.
  3. untitled12

untitled12 Активен член

@vitamina Несозреаноста е уствари од негова страна бидејќ јас сум тука таа пак виновната што го трпи тоа ама ни сама неможам да с есвсестам,,т.е свесна сум ама само се андевам дека ќе се подобри нешто но очајно изгледа....тој ми пиша на фб ама не е тоа тоа нафб..повик немам добиено..и решив да чекам полвик па да видиме што ќе биде ми се смачи од тој фб .. нека се јави како човек

4. vitamina

vitamina Форумски идол

Па тоа всушност и ти го кажав, кај ќе одиш со несозреан маж?! Јас разбирам дека 4 годишна врска не е туку така за фрлање, но размисли добро што понатаму со него, дали всушност би имала солидна иднина и сериозоност со таков човек.. имено постовите ти опишуваат дека едноставно е не созреан за врска и било што понатаму, неможеш тука многу да дебатираш.

5. *Barbi*

*Barbi* Активен член

Здраво .. Јас излегвам со едно дете кое незнам дали мие дечко како шо си прајме ние филм.Се гледаме на 1 месец, ко ќе го донесат него инаку сам неиди, нон стоп е со другарките кај нив дома оди а кај мене ко ќе го викнам неиди , му било страм. Секогаш му попуштав и ми кажа еден ден дека ќе оди на кино со другарките и јас тогаш не му пишев на фб, оти сите одат со женските тој со другарките. (инаку не ми се јавува на тел само на фб ми пиши). и ко ми кажа за то јас викнав едно дете да прошетаме а пред то му реков дека неќам да излезиме ама ете тој сосила ме баце.Му кажав на овај и почна да ме обвинува дека сум го изневерила незнам шо...и јас тогаш почнав да се чувствувам виновна и уште му се правдав..помина некое време и му реков неќам поќе да излегваме и реков ќе се смени ама тој пак продолже сонив и јас излегвав со друго дете и ко ме праша пак истата приказна и јас од вина шо чуствував му се смирив ама тој пак си продолжва со детскиот ум..незнам шо да прам :(
    кажетеми некој совет ако можи

6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

@*Barbi*
    Колку години имате?
    Назад на проблемот, не е проблем да излегува со другарки, нели, ама проблем е се останато. Ако сте заедно претпоставувам ќе сакате да се видите, сигурно го викаш ти нели? Оти велиш дека излегува само кога е викнат. Не сфатив тој дел, кога се гледате уствари вие?
    Во врска со детето, присилно бакнување или не, нели, ете се деси. Има право било какво да се лути, но кога сте поминале преку тоа можеше во врска со ова да му кажиш што ти смета и да се обидите да најдите некоја средина околу проблемот.

j......s likes this.
  7. *Barbi*

*Barbi* Активен член

8. theowndemon

@*Barbi*
    Тој и рекол да си најдиш некој со кој би се гледала поќе? Знајш шо? Послушај го.

rose60 likes this.
  9. *Barbi*

*Barbi* Активен член

:l:-затебе .. го послушав ама не ми успеа.. незнам како да мие влезен во мозокот и психички ме малтретира а јас како да сум зависна однего.. и секогаш се обвинувам јас, сите гледат каков е само јас сум слепа изгледа..да не те замарам итебе фала (highfive)

theowndemon likes this.
  10. theowndemon

@*Barbi*
    Абе не само да велиш дека се обидуваш, ова тебе те мачи. Не е убаво да се измачуваш себеси. Оттргни се од она што те повредува.

*Barbi* likes this.
  11. *Barbi*

*Barbi* Активен член

најмногу ми е криво шо јас ништо небарав однего, само 1 сат барем насамо барав ама тое ќе пробам да соберам сила и да издржам

theowndemon likes this.
  12. untitled12

untitled12 Активен член

да така е во право си...ама решив сега,ова е последно вака со ова да пробам уште остана,да не му одговарам на пораки дури не се јави на телефон така решив .. а ако се јави за дапраша само како сум тогаш веќе нема фајде од ништо а ако рече нешто да се видиме можда ќе излезам за последна шанса ајде..бидејќи го сакам заради тоа и заради тоа што ќе мислам етее можда му дошол умот до негде..иако целосно нема да му дојди...така да времето ќе покажи

13. Outlook

Outlook Популарен член

@untitled12 не сакам да навлеувам во тоа што се случило ама знам кога жена ќе рече "да му дојде умот" знам дека обично не доаѓа умот, секој знае што е добро, а што погрешно, значи свесно прави нешто опаку ... прочитав на едно место вели "не си играј мајстор со нешто што е за во отпад, нема поправка тоа", грубо ама толку реално е некогаш. Некогаш двете страни не се ни лоши ни добри, само луѓе што не можат заедно да функционираат и не ја гледаат иднината на ист начин, тоа е се. Ако не оди пушти, се има некоја своја причина и насочува кон одреден правец.

14. untitled12

untitled12 Активен член

Да, те сфаќам целосно,во право си за размислувањата за иднината....имаме можда до некаде различно размислување...и од една страна пример јас сметам дека повеќе внимание треба да обрнува на мене,да му биде повеќе насочено вниманието на мене бидејќи јас тоа го правам за него така да сакам истото да ми биде возвратено...но кај него е големиот проблем инаетото и долгорочната лутина...не беше ваков првите години сега немозам да го препознаам некогаш..разбирам ќе речете долга врска е можда има досадни моменти ама зошто мене не ми е здосадено ? мене ми е прекрасно секогаш со него но кај него свесно тој мисли декаме сака и ред др работи ама во душата длабоко ако да ме запоставува да не мисли што зборува избрзува не пази дали ќе ме навреди..тоа ме повредуваше многу..и простував да..и кога не требаше јас да се јавам да му реам да разговараме околу кавги јас бев таа што велеше за свое здравје зада ми биде мене чисто ..ова го правев бидејќи неможев да го издржам бнеговиот инает и неможев да чекам да ми се јави бидејќи јас губев здравје и психа...а сега веќе се сменив околу тоа и ова е последна постапка што ја правам на сосем поинаку начин за да видам дали ќе се смени спрема мене ( а тоа е дека не му одговарам на повици туку сакам да добијам тел повик - а тој преферира само фб ..е нема така повеќе 4 год врска ќе се караме као децата сега господе..ухх станувам нервозна ) ./

15. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас совршено те разбирам дека ти е претешко а надежта те убива но сакам да те посоветувам да размислиш за тоа да почнеш малку построго и пополитички да постапуваш кон него, знаеш како е кога човек ќе го научиш да му пружаш се на тацна тој сакал не сакал од навика ќе ти се качува врз глава, да така стисни заби и колку и да ти е тешко покажи му дека и ти имаш своја гордост и достоинство кои што треба да ги почитува.

untitled12 likes this.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Едно знам секој заслужува да биде среќен, почитуван, сакан и тн. СЕ ШТО ТОА НЕ ГО ИСПОЛНУВА НЕ ЗАСЛУЖУВА ДА МУ СЕ ДАВА БЕСЦЕНЕТИ НЕШТА. Инаку јас сум "лоша" жена за "лоши" мажи, НЕ ДАВАМ ТОА ШТО НЕ СЕ ЗАСЛУЖУВА. Некогаш тие што се сакаат се караат хаха ама тоа не после толку време заедно ... размисли добро ако има оправување ок АКО НЕ КАЖИ МУ ФАЛА НА ВРЕМЕТО И СЕ НАЈДОБРО, ДРУЖЕ. Ќе ти биде тешко ама едно ќе се знае,а вака 10001 и не е ок кон тебе тоа.

17. untitled12

untitled12 Активен член

hell yeah .
    и веќе мие тешко ама нема друг избор морам да постaпувам вака..велат или повредуваш моментално или ќе останеш повреден...па како и да е веќе немам живци така да оставам се на времето да видиме дали ќе ме побара воопшто као што треба како секој маж со храброст да ми се јави на фб а не на фб да пишува ко некој несозреан . .пА ќе видам дали ќе се бори за мене и дали ќе биде заинтересира а не као досеа што чекање се на мене јас да се јавам и да решавам.. тоа е тоа.

18. untitled12

untitled12 Активен член

Баш така..за првпат во животот постапувам вака...и да,претешко ми е неможам да опишам колку...ми пиша на фб ама не враќам неможам ми се смачи веќе..4 годишна врска е а он не сака во живо да разговараме..фактички јас го дадов крајот разбирам дане ме бара воопшто ама...вистински заљубен човек не пстапува како овој мојов..не е упорен воопшто само јас немав покажано заби досега..:worried:

19. macush.

macush. Истакнат член

Здраво девојки,
    потребен ми е совет. Во последно време сум често во друштво со две девојки , секаде излегуваме заедно, се заедно.. Тие двете се другарки од мали нозе,а јас скоро им се приклучив. Со едната од нив баш и не се погодуваме , многу различни карактери сме. Не дека се расправаме за нешто или било што, едноставно не ни оди муабетот. Е сега, во последно време почна со нас да излегува и еден дечко.Во почетокот тој покажуваше некои симпати спрема мене и спрема другата другарка ( таа со која што не се погодуваме ) но се изгледаше онака некако на шала, но на крај ми призна дека мене ме свиѓа и сите го знаеја тоа. Ми се свиѓаше и мене. Се понашавме како да сме во врска иако никогаш тоа не го официјализиравме, Потоа тој објави на фејсбук слики со мене , и напиша под нив со девојка ми , ја сакам :D, а јас сеуште немам ништо објавено. И така сите гледаат на нас како да сме во врска. Другарка ми чудно се понашаше со мене неколку дена, некако ладна со мене цело време, ме одбегнуваше, како љубоморна да е,не знам, барем така јас ја проценив Претходниот викенд кога бевме излезени јас дојдов малку покасно и , и го видов него како стои до другарка ми , беа многу блиску еден до друг, ( тој ја беше и прегрнал) збореа нешто, се смееја. Кога ме виде мене одма се тргна од неа и дојде кај мене. Почна да ми се умилкува, да ми кажжува пред сите дека ме сака и т..н. Многу глупо се осетив и не му одговорив ништо и цела вечер се понашав ладно, ко демек не ми е гајле што сум ги видела заедно. Многу муабети свртија, некако им одеше многу муабетот таа вечер, И после тоа доага втората другарка и почна нешто да ми збори за него, да не речам во иронија збореше цело време. Кога си ојдовме после дома ми пиша на фб, срце, душо не знам ти што , но не му одгооворив ништо и се исклучив. Многу глупо се осекаам и не знам што како понатаму. Нема да ми биде криво ако се оддалечам од него, криво ми е е за '' за другаркава'', која сеа почна да ми се прави добра другарка, во смисол- па не ли гледаш дека ти го преземам, те победив. А инаку порано не ретко знаеше да ми рече како сите ме свигале мене, сум се буткала, што не е точно,уствари тие трчаа по мене. Како би постапиле вие во случајов да сте на мое место??? ,

rose60 likes this.
  20. rose60

rose60 Истакнат член

Po moe mislenje dobiv vpecatok deka deckoto te saka no drugarkata koga ne si prisutna koristi prilika go zadeva mu pravi muabet i toj se opusta pokraj nea prijatelski a drugarkati ima nameri nekoi valjda ,pa trgni si go deckoto poleka nastrana i so nego izleguvajte si nasamo :P